Gå til innhold

O.A.G.

Medlemmer
  • Innlegg

    208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av O.A.G.

  1. Med ny nettleiemodell fra i dag så vil også det ha en negativ påvirkning for om folk vil velge elbil eller ikke.

    Hvis man har en bilbruk som gjør at man ikke kan lade bare om natten med lav effekt, men må lade på ettermiddag med høy effekt for å 'rekke alt', så kan ekstra nettleie raskt gi uttelling så man like gjerne kunne fylt bensin. Da velger nok mange bensinbil med mye bedre rekkevidde fremfor elbil.

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  2. Derimot så er tak første steg i riktig retning slik det er ved Circle K Kongsbergporten. Tidligere og de fleste steder fortsatt så er man prisgitt å stå ute i all slags vær uten tak mens man starter lading med fare for fukt i kontakten.

    Å bygge vegger i tillegg, er kostnad som vil fordyre allerede dyre ladestasjoner så det tror jeg blir lenge til vi ser på frittliggende energistasjoner langs veien. Det vil nok vegger kommer først når det elektriske energisalget passerer 70-80 % av totalt energisalg og det blir mer kamp om å få innom kundene til lading for at de skal legge igjen penger i cafeen/restauranten.

    Kanskje det går så langt at hvis man bestiller et fullt måltid og oppgir ladenummer i kassen så blir strømmen 10 øre (eller 10 %) billigere pr kWh kontra å bare å sitte i bilen mens den lades..

  3. Snakk om tulle bukker som har funnet på det.

    Man skal altså ikke ha med seg bagasje da føttene er inn på plassen man hadde bagasje i stedet for inn under forsetene med føttene.

    Legger man inn bagasje (selv noen får handleposer) mellom bena i en slik konstruksjon og får en frontkollisjon så tør jeg ikke tenke på hvor store skader de bakovervendte passasjerene får.

    Med tanke på tyngden på batteriet så er det ikke gunstig med høyere tyngdepunkt. Hvor lett er det å få ut hele batteriet når det blir feil på det? Som en annen skriver, hva med vekten når man får en kraftig frontkollisjon. Batterifestet/-boksen må veie enormt for å få laget det så sterkt at batteriet ikke kan skade de i forsetene.

    Hva med lange gjenstander i bilen. Kommer batteriet med skiluke...?

    • Liker 2
  4. Samme tåpelige displayet foran fører hvor man ikke kan få opp NAVI kart med trafikk, som på ID.3?

    Nå har Volkswagen flott AID på e-Golf, T-roc med fler, hvor man kan gå opp kart og trafikk rett foran fører uten å flytte blikket til siden. Så kaster de godt utviklet produkt 'på havet' med et mindre og tåpelig display.

    HUD erstatter ikke fullt NAVI kart, men et godt supplement.

    Snakk om å gå baklengs inn i fremtiden og ødelegge for seg selv.

     

    • Liker 3
  5. ACC (i hvert fall i Volkswagen og Audi - de bilene jeg har kjørt) ser ikke stillestående objekter da de ikke skilles fra andre reflekser. ACC krever radarreflekser fra objekter med en viss hastighet i samme retning for å oppfatte det som et form for kjøretøy. Og dermed regulere hastigheten etter det.

    Anti kollisjon systemene i de bilen jeg har kjørt (gjerne definer som auto stopp eller by assistent) virker bare under 30—40 km/t.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...