Gå til innhold

Aleks855

Medlemmer
  • Innlegg

    2 130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Aleks855's innlegg in Engelsk presentasjon ble markert som svaret   
    Kan gi litt starthjelp her. Vet det kan være vanskelig å finne et tema.
     
    En ganske nylig stor nyhet i statene er rundt alt som har skjedd etter en skole i Parkland, Florida ble angrepet av en bevæpnet mann som skjøt og drepte 17 elever, og skadet 17 andre.
     
    Mange av elevene som overlevde angrepet har i senere tid vært ganske aktiv i nyhetsbildet, og kjempet for strengere lover rundt bæretillatelse, mens NRA (National Rifle Association) og andre høyre-ekstreme kjemper tilbake, fordi de mener at de SKAL ha rett til å bære våpen (les "second amendment", link under).
     
    Laura Ingraham er en talkshow-vert for Fox News. Det er viktig å merke at både Laura og Fox News lener seg veldig til høyre; altså konservativt. De er med andre ord veldig uenige i det de overlevende sier, og det flyr masse tweets frem og tilbake.
     
    En av studentende, David Hogg, som overlevde skytingen, har vært spesielt aktiv når det gjelder strengere regulering av bæretillatelser. Det har også gjort at de konservative slenger mye dritt i hans retning.
     
    Nå nylig har Laura Ingraham personlig hengt ut David Hogg, med en tweet der hun påpekte at David ikke fikk plass ved fire av universitetene han søkte på, i et forsøk på å latterliggjøre ham.
     
    Hun angrer nok på den tweeten nå, fordi måten hun tjener penger på, er ved å selge reklameplass på talkshowet sitt. Men en enorm andel av de som kjøper de reklameplassene, eksempelvis Nestle, Hulu, TripAdvisor, og flere andre (totalt 9 stk tror jeg), har valgt å trekke annonsene sine, fordi de vil ikke at sine reklamer skal vises på samme skjerm som en person som personlig angriper elever som overlevde en skoleskyting.
     
    Med den bakgrunnen kan du finne noen artikler om dette.
     
    Personlig vil jeg anbefale New York Times sin dekning: https://www.nytimes.com/2018/03/29/business/media/laura-ingraham-david-hogg.html
     
    Du kan sammenlikne det med Huffington Post sin: https://www.huffingtonpost.com/entry/laura-ingraham-fox-news-week-off_us_5abf5a5ee4b0a47437ab37c4
     
    Eventuelt kan du lett finne flere aviser som har dekt den samme saken hvis du er ute etter noe mer spesifikt.
     
    Jeg prøvde å finne en artikkel om det på Fox News, men jeg klarte ikke å finne noen. Det taler jo ganske høyt i seg selv, og kan med fordel nevnes i presentasjonen din!
     
    Mer om "second amendment" og bæretillatelse: https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Amendment_to_the_United_States_Constitution
     
    Jeg tror det skal være mulig å bake en ganske fin og matnyttig presentasjon av dette. Spør gjerne hvis du ønsker å diskutere noe mer.
     
    EDIT: Jeg bør nevne at jeg avskyr Laura Ingraham og Fox News for sin åpenbare høyrestilte nyhetsdekning. De er stadig preget av faktafeil og personlige angrep, og går alltid ned på kne med munnen åpen for sin keiser Trump. Likevel skal det nevnes at min personlige mening ikke utgjør så stor forskjell for denne saken. David Hogg har også vært veldig rappkjefta i sin aktivisme.
     
    Det er fullstendig på sin plass å angripe hverandres meninger med sine egne meninger. En livlig diskusjon kan man lære mye av. Men smålige personlige angrep sier mer om angriperen enn om den som blir angrepet.
  2. Aleks855's innlegg in Nekte å svare i retten, hjelp med ord ble markert som svaret   
    Ja, i Norge har vi også denne retten. Vi kaller det "vernet mot selvinkriminering i straffeprosessen".
     
    I USA kalles det for "Our Fifth Amendmend Right" og "fifth amendment" refererer til den femte justeringa av grunnloven.
     
    Dette er ikke noe man slenger ut for å slippe å vitne. Og man kan ikke velge selv hvilke spørsmål man ønsker å svare på. Enten velger du å bruke retten din, og nekter å svare på spørsmål, eller så gjør du deg tilgjengelig for å svare på spørsmål.
     
    Det er også opplagt at dersom man hevder denne retten, og nekter å svare på spørsmål, så vil en dommer og/eller jury kunne fatte mistanke. Man skal derfor være forsiktig.
  3. Aleks855's innlegg in Algebraisk utvidelse ble markert som svaret   
    Det her er ikke direkte algebra, men en regneregel for sannsynlighet. Uttrykket ber om sannsynligheten for hendelse C, gitt at hendelsen U1 ∩ U2 har skjedd.
     
    Ved regel for betinget sannsynlighet har vi at
  4. Aleks855's innlegg in [Løst] Grenseverdi ble markert som svaret   
    Det er bare faktorisert ut. Prøv å gang den inn i parentesen igjen så vil du se at det er det samme uttrykket som tidligere.
  5. Aleks855's innlegg in Hva betyr diss ordtakene? ble markert som svaret   
    Hovmod er det motsatte av å være ydmyk. Altså en form for arroganse og høy formening om seg selv. Hvis hovmod står for fall, så betyr dette at en som sitter "på sin høye hest" er i ferd med å ydmykes.
     
    Gullring i grisetryne er et lite stykke pent, på noe som egentlig er veldig stygt. På samme måte kan en vakker kvinne oppfattes som "meh" hvis hun ikke har noe vett. Det er et utsagn som verdsetter indre skjønnhet høyere enn ytre skjønnet.
×
×
  • Opprett ny...