Jump to content

waremanu

Medlemmer
 • Content Count

  747
 • Joined

Community Reputation

18 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

6507 profile views
 1. Takk for svar, nå har jeg installert 4 stk harddisker i kabinettet. Mulig noen her vet hvilke type PCIe raid controller som passer? Hovedkortet er av størrelse mikro ATX.
 2. Jeg ser etter en virtualseringsplattform for min hjemmeserver. Tidligere har jeg prøvd ut VMware ESXi og Proxmox. Kravspesifikasjoner: Webpanel er helt nødvendig. Innebygd støtte for RAID. Gratis lisens eller under 3000 kr pr 5 år. Helst enkelt å sette opp. Støtte for TPM er et pluss. Lurer på om det er noen som har forslag her. Bør jeg velge VMware ESXi, Proxmox eller noe annet?
 3. Jeg har et rackserver kabinett Chieftec 19" 2U UNC-210T som jeg ønsker å installere 4 harddisker i. Har vært i kontakt med leverandør som jeg kjøpte av, men de vet ikke hvordan. På produktets informasjonsside, så står det at det er plass til 4x 3,5" HDD. Finner ingen guide på nett. Det ser ikke ut som det følger med Drive Bays. Er det noen her som har en idé om hvordan jeg kan feste 4 harddisker?
 4. Jeg kontaktet UiO, og dem fortalte meg at jeg måtte først søke på studiet. Og om jeg kom inn, så kan jeg søke om å få godskrevet emnene fra fagskolegraden. For min del, er det uaktuelt å komme inn på en bachelor og ikke få godskrevet 2/3 av fagskoleutdanningen.
 5. Takk for svar. Planen var å klare å ta en bachelorgrad uten å slutte i fulltidsjobben. Hvis jeg nå fullfører fagskolegraden på 120 studiepoeng, tror jeg arbeidsgiver sier ja til et års permisjon for at jeg skal få bachelor. Regner med de fleste universiteter godtar å godskrive 120 studiepoeng fra fagskolestudie i samme fagområde? Tenkte egentlig å ta master etter alt dette, men i første omgang er jeg motivert til å få bachelor.
 6. Jeg er godt i gang med en fagskoleutdanning på 120 studiepoeng. Hvis jeg tar en ekstra fagskoleutdanning på 60 studiepoeng, vil jeg ha 180 studiepoeng. Kan jeg dermed gjøre om 180 studiepoeng fra to fagskolegrader til en bachelorgrad? Stiller det krav til hvordan dette kan gjennomføres? Det er forholdsvis nytt at fagskolepoeng er studiepoeng. Er vanskelig å finne konkret informasjon på dette.
 7. Bestemte meg for å gå for en Java sertifisering, for å kunne ha noe å vise til - og for selvtilliten. Jeg forsøkte faktisk å ta Java sertifisering, men jeg strøk eksamen. Hadde øvd for den eksamenen, men tydeligvis ikke godt nok. Mye vanskelig i den eksamenen, så man må virkelig kunne Java fullstendig. Skal øve hardt fremover og prøve på nytt. ?
 8. Ønsker å ta ingeniørutdanning senere, men har dessverre ikke generell studiekompetanse grunnet jeg tok fagbrev istedet. Foretrekker nettbasert forkurs ettersom jeg jobber nå. Dessverre ser det ikke ut som jeg har mange alternativer da. Kan bare se NKI sitt nettstudium som har forkurs for ingeniørutdanning tilegnet fagarbeidere. Er det noen som har erfaringer om NKI, eller har tips om andre muligheter?
 9. Ser ut som kabinettet FANTEC SRC-2080X07 passer fint. Men tilhørende rack-kit FANTEC SRC-SR20 tror jeg akkurat ikke passer, ettersom det står på Fantec sin side at den bare støtter 51-86cm. Skulle gjerne hatt 50cm rail-kit. I rackskapet mitt har jeg for øyeblikket dette installert: Chieftec UNC-210TR-B-U3 1 stk Chieftec Sliders 50cm 1 stk BlueWalker PowerWalker UPS 1 stk POWERWALKER RACK MOUNT 1 stk
 10. Disse er perfekte, men finner ingen steder som har noe av dette på lager. Logic Case sliter med levering, og ServerCase har sluttet å levere til Norge, men er uansett tom for Logic Case.
 11. Denne: https://www.servercase.co.uk/shop/server-cases/rackmount/2u-chassis/2u-server-case-w-6x-35-hot-swappable-satasas-drive-bays-+-2-x-525-550mm-deep-silver-sc-2306a-550/
 12. Tenkte 2U, men er ikke en begrensning akkurat. Må ha 6+ 3,5" slots helst
 13. Jeg er har jobbe med brukerstøtte i noen år, men har på fritiden drevet en god del med Java programmering. Kan trygt si jeg valgte feil utdanningsløp da jeg tok fagbrev istedet. Dessverre er det ikke aktuelt å ta en bachelorgrad nå. Drevet mest med Java og Spring Boot, men har prøvd de fleste andre programmeringsspråk. Jeg burde klare å sertifisere meg i Java. Hvilken sertifisering innen Java er mest anerkjent? Noen tips her?
 14. Tilfeldig nok refunderte servercase.co.uk ordren min i dag, og sier de ikke kan skaffe det. Ingen andre som selger noe som passer virker det som. Så gjerne! Tips?
×
×
 • Create New...