Jump to content

AnonymPerson599

Nye medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar! Jeg tror utleiers intensjon er å være drittsekk, rett og slett. Kan ikke se for meg at han tror at saken løses av at arbeidsgiveren min får vite om det via han. Jeg har aldri hørt eller vært borti lignende saker hvor noen (det kan være hvem som helst) man skylder penger til går direkte til arbeidsgiver for å fortelle om det. Det er nok mer ment som et dårlig forsøk på å drite meg ut foran arbeidsgiver enn at han vil få noen økonomisk vinning ut av situasjonen. Beklager uttrykket, men det er vel kun useriøse rasshøl som holder på sånn? Hvis noen hadde skyldt meg penger så hadde jeg aldri kunne funnet på å ta direkte kontakt med arbeidsgiveren til vedkommende, da han ikke er part i saken. Skal ta en titt på alle paragrafene du har vist til. Har ikke store forhåpninger om at noen av dem er brutt, men vil uansett undersøke om det finnes en reaksjon jeg kan gi tidligere utleier på dette. Takk igjen!
 2. Hva slags paragraf (hvis noen) kan det anmeldes for i så fall? Er også klar over at arbeidsgiver får vite om lønnstrekk gjennom namsfogden om det kommer en dom på det, det er ikke det verste problemet. Men jeg synes bare at det er dårlig gjort å informere arbeidsgiveren min om at saken har gått dit FØR en evt dom foreligger.
 3. Skjønner! Vet ikke hvordan strukturen er i selskapet hans, annet enn at det heter "**** Eiendom AS", og at han som driver det (det er kun 1 person som driver selskapet, forresten) har vært eiendomsmegler, eller eiendomsmeglerfullmektig... Han jobber i et annet yrke nå. Salgsrådgiver i en bedrift.
 4. Arbeidsgiveren min fortalte meg kun at den forrige utleieren hadde ringt i går kveld og fortalt at han hadde gått til namsfogden med saken og at han ville opplyse om dette.. Skal høre med arbeidsgiveren min i morgen om hva mer som spesifikt ble sagt, så kan jeg eventuelt oppdatere tråden her.
 5. Jeg ønsker å innarbeide meg så mye informasjon som mulig før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre med dette. Men jeg vil uansett gi utleier en respons på at dette virker som et overtramp. Det føles rett og slett nedverdigende og flaut for min del at han ringer arbeidsgiver sent en mandags kveld for å informere om at han har gått til namsfogden med saken. Jeg vet ikke om han bruker tittelen sin som en del av denne næringen, men at han har tatt utdannelse som eiendomsmegler er noe jeg ser på hans facebook, og et raskt søk på google bekrefter at han har jobbet med dette i et par år før han flyttet sørover igjen. Men det er vel uansett ikke noe jeg bryr meg nevneverdig om. Men ja, jeg er usikker på hvordan jeg skal gå frem med saken her, og om det i det hele tatt er en sak. Jeg føler ubehag over å bli svertet, det er alt, men jeg vil at tidligere utleier skal få en respons på det. For det er åpenbart ikke greit å ha en slik holdning. Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg jo gått til politiet, men ser jo at det ikke vil føre fram noe sted. Ikke vet jeg hva jeg kan "ta" han på heller. Men har sett litt på Datatilsynet sine sider, men der står det at man eventuelt ikke får svar før om 3-6 måneder, og selv da er det ikke sikkert at han får noen advarsel av det.
 6. Men hva er det Datatilsynet har med saken å gjøre i dette tilfellet? Er det det faktum at han ringte arbeidsgiveren min som spiller inn her, eller er det noen andre åpenbare grunner til at det er akkurat dem jeg burde gå i dialog med? Ser jo ikke for meg at de kan "straffe" han på noe vis, men hva vet vel jeg Ønsker ikke nødvendigvis at han skal straffes på noe vis. Vil bare at han skal få vite at det han gjorde ikke er greit, og at det føles krenkende at han gjorde som han gjorde. Men jeg føler at det er mer "profesjonelt" om eventuelt han får den beskjeden via noen med litt mer "myndighet" enn det jeg har, hvis du skjønner hva jeg mener. For om jeg hadde tatt kontakt med han, så hadde han bare kommet med spydige og truende kommentarer. For jeg har opplevd det med han tidligere. Det er en av grunnene til at jeg fant en annen utleier enn han. Han virker bare uprofesjonell å ha med å gjøre. Og for å svare på spørsmålet noen har spurt om tidligere: Ja, han driver et utleiefirma under et AS. Han har tidligere vært eiendomsmeglerfullmektig et annet sted i landet, tross sin unge alder (29 år).
 7. Takk for svar alle sammen! Det er uten tvil ubehagelig at tidligere utleier går rundt til arbeidsgiver (og hvem vet om de har gått til andre tidligere utleiere og nåværende utleier uten at jeg vet det enda) for å sverte meg på den måten. Jeg har lyst til å la han få en reaksjon på dette, men er usikker på hvilken fremgangsmåte jeg burde gå etter. Jeg har ikke noe form for kontakt med tidligere utleier i dag. Fikk vite dette gjennom daglig leder på jobb at han ringte i går kveld. Har dere tips til hva jeg kan gjøre i denne situasjonen? Hvem jeg kan prate med? gå til? Har jo hatt lyst til å ta det opp med politiet evt, men det kan jo være feil fremgangsmåte..? Takk for alle tips i hvert fall! Håper noen vet hva jeg kan/burde gjøre. Beklager for litt rotete svar, er ute på farten😅
 8. Hei I fjor flyttet jeg fra en leilighet til en annen, og situasjonen min var at jeg ikke hadde mulighet til å betale ut oppsigelsestiden. Det endte jo selvfølgelig med at den tidligere utleieren gikk til namsfogden med saken, og det har gått til lønnstrekk. Men ikke nok med det, så fikk jeg vite at den utleieren også ringte arbeidsgiveren min i går for å opplyse h*n om saken. Er ikke det på grensen til overtramp eller trakassering? Min arbeidsgiver har vel i bunn og grunn ingenting med min privatøkonomi å gjøre med mindre jeg selv er åpen med h*n om det? Jeg synes at det er veldig ubehagelig at den tidligere utleieren min har gjort det. Det skal sies at utleieren driver et lite utleiefirma med et par utleieboliger, så han jobber nok med dette til daglig. Er det noen som har peiling på om det er greit at han ringer min arbeidsgiver for å henge meg ut på denne måten, og hva jeg eventuelt kan gjøre med den saken? Jeg har prøvd å google, men finner ingen lignende saker som dette. Skal sies at leia for oppsigelsestiden blir betalt fortløpende. Men jeg vil ikke la han tro at dette var en grei opplevelse i hvert fall! Takk :)
×
×
 • Create New...