Jump to content

koans

Medlemmer
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bli selvlært utvikler. Den eneste matte du trenger i systemutvikling er å kunne + - * og /. Du blir aldri en utvikler uansett hvor mange år du studerer på et universitet.
 2. Var det Java SE Programmer II exam (1Z0-809)?
 3. H-1B visa er vanlig arbeidsvisa og det er kjempe vanskelig å få det. Det er mye lettere å få fast jobb i USA gjennom L-1 type visa. Likevel man trenger verken H1B eller L-1 for inrenship. Men internship er en luksus, det er mange søkere, vanligvis flere tusen per en plass derfor hvis du hverken studerer på Ivy League eller har en meget god portefølje er det lite sansynnlig at du kommer til å få den. Og ikke minst er internsips i usa ubetalt og Usa er ikke verdens billigste land og det er stor sannsynlighet til at internship skal finne sted i New York/Seattle/Silicon Valley som er de største tech hubene i Usa og hvor COL er kjempe høy.
 4. H1b1 visa er h1b visa for statsborgere av Singapore og Chile. Internship visa i USA heter J1 og det er helt mulig å få det.
 5. Java CodeGym. Web utvikling med Javascript: Andrei Neagoie sine kurs på Udemy. C# Pluralsight. Data Science med R/Python DataQuest/DataCamp --> Kaggle. Matematikk for Data Science Coursera, edx, khan academy.
 6. Hvorfor? Om du vil jobbe som utvikler trenger du egentlig ikke noe som helst høyere utdanning. Start å lære Javascript + Java/C# nå og det er nesten garantert at du får jobb som utvikler rett etter du blir ferdig med videregående. Moderne Høyskoler/Universitetet er vel videregående skole 2.0 der du lærer mye men ingenting relevant for arbeidsmarkedet.
 7. Vel, mesteparten av de 20 stillingene har ingenting med native Android utvikling å gjøre. Nå vurderer jeg å ta Informatikk: programmering og systemarkitektur ved UIO, men er ganske usikker på jobbmulighetene etter dette programmet siden de har kun ett arbeidsrelevant emne: native Android utvikling med Kotlin. Også undervises det Python og Java der men på helt basisk nivå: grunleggende syntaks, oop konsepter slik som inheritance abstraction osv. Ingen nyttige rammeverk som Spring eller Hibernate blir undervist der så det virker slik at man må nesten studere 3 år for å få papiret og etter det lære på egen hånd Javascript og C# i ett år for å ha selv en liten sjanse for å få seg jobb.
 8. Det virker som om det er nesten helt utelukkende angular/react frontend og c# backend utviklere som er etterspurte. Stemmer det? Er det helt håpløst for native android utviklere?
 9. Hva synes dere? Er it-bransjen overmettet i Norge som i andre land for eksempel: USA? Spørsmål til dem som driver med rekruterring: hvor mange søknader er det i gjennomsnitt per en stilling som for eksempel back-end/front-end/ full-stack?
×
×
 • Create New...