Gå til innhold

mwy

Medlemmer
  • Innlegg

    375
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mwy

  1. Jeg skjønner ikke hva retten er redd for. Den nåværende regjeringen kaster bort penger og gjør ukloke valg i hytt og pine, men Erna blir jo ikke tvangsinnlagt? Britney har jo ihvertfall tjent disse pengene selv? 

  2. Det beste scenariet slik jeg ser det er at immunitet bygges opp over tid, forhåpentligvis ved hjelp av vaksiner, og så reduseres dødligheten og vi får et slags nytt  sesongbasert corona-virus. Jeg tror ikke det er mulig å utrydde et virus som spres så lett og har infisert så mange. Det er derfor vesentlig at alle land får muligheten til å bygge imunitet ved hjelp av vaksiner i stedet for smitte. Behandlingen kan også bedres, Fauci mumlet om target anti-viral treatment for et halvt år siden på tv. Denne behandlingen må da også gjøres likt tilgjengelig overalt. NIH er tungt involvert i Moderna sin vaksine, staten kan bare ta kontroll og la alle produsere på lisens. 

  3. Johanne1976 skrev (På 4/19/2021 den 18.33):

     

    Var vårt NATO-medlemskap ett brudd på eller kontinuitet på vår forsvars/utenrikspolitikk?

    Her har vi da et tradisjonelt konservativt argument for å øke forsvarsbudsjettet

     

  4. Nytt gratis operativsystem, en veldig liten linux distro hjelper kanskje? Så kan du jo finne et billig grafikk-kort som passer tl den gamle maskinen, kanskje på finn? Jeg vil ikke brukt mye penger på den maskinen. En ny stasjonær er rimelig. 

    • Liker 1
  5. familienberg skrev (På 8/10/2021 den 18.36):

    Innfødte da, folk som blir født i naturen ser mer eller mindre normale ut hele livet, de eldes og får grått hår, men de blir ikke gamle sånn som folk i samfunnet blir, så hvorfor blir det sånn? Jo, ta afrikanere flest da, de ser jo litt yngre ut enn de fleste hvite fordi de lever mer, skal man si, er seg selv da hele livet i større grad, så hva skjer egentlig med de hvite? Jo, de er gjerne litt mer umoralske av natur siden de er født litt smartere, så hva skjer egentlig med de? Jo, de mister interessen for folk og livet og resignerer litt kan man si, det første som skjer da er at kroppen eldes og man mister håret og sånt da, håret er gjerne det første man ser det på siden det gjenspeiler sjelen best og hva er egentlig aldring? Jo, siden noen ser ganske normale ut hele livet eller er seg selv da, så må det jo være noe annet som eldes, jeg tror det er sjelen selv og ikke kroppen som aldres, det går kanskje litt imot den vanlige oppfatningen av at det er kroppen som eldes, men som sagt noen ser jo helt vanlige ut hele livet nesten, de får bare grått hår for eksempel, så jeg person tror at det er ikke kroppen selv som eldes, den vedlikeholdes ganske bra hele livet, men det er noe inni deg selv som gjør det, nemlig sjelen, så det motbeviser ganske bra at det er ikke noe liv etter døden heller, for da ville jo ikke sjelen eldes

    Det som er uthevet er jo absurd. Afrikanerne dør som fluer av småting fordi helsevesenet er fraværende. Mange mangler også kjennskap til ting som alle vet i vesten, og holder på med alle former for urter og andre ting med tvilsom effekt. At noen er "umoralske av natur" er jo vås. Afrikanere lever i korrupte samfunn med dårlig styring, og har hardnet og tilpasset seg sine forhold. I den grad dette er sant. 

    Det har ingenting med biologi å gjøre eller natur. De fleste afrikanere bor i kjempesvære byer. Kort sagt, det meste du skriver er ikke sant. Det er fra denne du har hentet dine teorier, ikke sant? 

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  6. Datata skrev (På 8/6/2021 den 20.37):

    Jeg har lenge gått med et filmmanus i bakhodet; nå er jeg blitt pensjonist og har tid til å gjøre noe med det.

    Men hvor skal jeg starte?

    Det første du må gjøre er å finne et filmmanus på nettet, se på lengden og hvordan det er satt opp. Så skal du laste ned celtx. Det finnes i skyen og i en nedlastbar versjon.

    https://sourceforge.net/projects/portable-celtx/

    Dette er det mest kjente gratisverktøyet for filmmanus. Alternativet, det de proffene bruker er Final Draft, men det er dyrt. 

    Så finnes det masse kurs, noen med nordmenn, andre med superkjendiser som Robert McKee (han lever ennå?) og mange andre såkalte scriptgurer, dvs skrivelærere med stor innflytelse i Hollywood. McKee har skrevet en fin bok som heter Story, han har lest den inn selv som lydbok, og er visst gammel skuespiller.  

    Jeg liker en mann som nå har gått bort, som het Syd Field. Også en scriptguru. 

    Hvis du ikke liker engelsk, Så har Langeland en fin bok 

    https://www.cappelendamm.no/cappelendamm/kurs/article.action?contentId=155458

    Av engelske kurs på nettet vil jeg anbefale en rimelig og en dyr. Den rimelige er Gotham Writer's Academy 

    https://www.writingclasses.com

    og den litt dyrere er 

    https://www.conted.ox.ac.uk/courses/screenwriting-from-film-idea-to-pitch?code=O21P512CRW

    Det finnes mye gratis på youtube, bla fant jeg denne (har ikke sett den) 

    https://www.youtube.com/channel/UCE-jmjAfrk-Ls95wGLluPNA/featured

    Ta en trail på wonderium.com , sjekk dette kurset

    https://www.wondrium.com/screenwriting-101-mastering-the-art-of-story

    Så sier du opp abonnementet før trial går ut. 

    Så finnes det screenwriting MOOC, mange gratis (Mooc er et automatisert nettkurs, ofte gratis) 

    https://www.mooc-list.com/tags/screenwriting

    Kort sagt, mye rart i alle mulige medier som finnes. Det spørs hvordan du liker å lære? Jeg vet Arne Berggren pleide å kjøre kurs. Han ser jo ut som en hyggelig mann? 

     

    • Liker 1
  7. Stig4532 skrev (På 8/14/2021 den 6.05):

    Jeg vil virkelig studere mens jeg bor hjemme hos foreldrene mine. Liksom, dere skjønner ikke hvor mye jeg vil dette. Jeg bor i Haugesund, og Haugesund har bare 1 høgskole. Jeg har sett på studievalgene på HVL Haugesund, og alle er egentlig yrker jeg ikke interesser meg for eller verken tjener noe særlig godt på. Jeg vil egentlig bare ha en jobb hvor jeg tjener godt, som også er litt trivelig da. De ENESTE studiene som er helt ok er Økonomi og Administrasjon bachelor som også påbygges med Master på samme skole og Sykepleie. Men som sykepleier tjener man ikke godt, og er bare en bachelor og for Økonomi og Administrasjon, så er jeg verken god eller interessert i Matte. Jeg ligger på en 3 i matte akkurat nå (vg1 p-matte). Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre....  I Stavanger har de mye bedre studievalg, også i Bergen. Men jeg bare vil absolutt ikke flytte..... Jeg vet det er ikke så mye å hjelpe meg her, men ville bare at dere skulle skjønne å ha ett innblikk i situasjonen min ihvertfall. Btw jeg interesser meg for Musikk, men en utdanning innenfor dette? holder det ikke bare som en hobby vedsiden av? Jeg liker eiendomsmegling, eller jeg hjalp foreldrene mine med å kjøpe en ny bolig, og da likte jeg å kontakte de forskjellige bankene å fylle inn informasjon osv... og jeg liker å se på forskjellige boliger å undersøke detaljer for hver annonse. Ja dere skjønner greia. Så liker jeg astronomi (VELDIG), men hovedsaklig alt innenfor solsystemet da. Men igjen, jeg er dårlig i Matte, og det som er rart er at jeg hater Naturfag selvom jeg liker astronomi, er ikke det rart? Det er mest sannsynlig pga at mye av andre temaer i Naturfag er jeg ikke interessert i. For eksempel radiation, fotosyntese, plantens utviklig osv... Unasett ja det er nok det eneste jeg liker. (Jeg vet, jeg er rar).

    Masse fine interesser. Kan du ikke sjekke om det finnes distanse eller nettstudier, kanskje med samlinger av og til? I noe du liker? 

  8. Altså i de to verdenskrigene var amerikanernes rolle viktig. De var også viktige gjennom hele den kalde krigen, ikke pga av de enkelte krigene, men som en som en slags stille vokter over Norge. Jeg mener også at måten de holdt kommunistene ute fra Italia etter krigen var bra, og kan ha reddet Italia fra feil side under den kalde krigen. Mange av krigene har vært bortkastet, vietnam, alt etter Bush II. Det er mange kriger de har hatt som har blitt merkelig fortiet, jeg tenker på Philippines. Det ligger et godt stykke tilbake i tid. 

    Mitt problem med amerikanerne er at de aldri tenker på sivile døde, bare på egne soldatliv, jmf John Tirman og The Cost of War project. 

     

    • Liker 1
  9. bruker-540634 skrev (Akkurat nå):

     

     Ja nazisme og kommunisme hadde i ikke vært mulig uten stort ensidig statsponset propaganda apparat, ikke ulikt det vi ser i dag med norsk msm. Samme med venuzela, cuba, russland, sverige og nord korea. Vi er alle doomed. Afghanistan har en stor stammekultur der de med mest våpen bestemmer og de bruker religion på samme måte som AP, Høyre og EU bruker NRK.

    Det er minimal forskjell mellom VG og Nrk når det gjelder overskrifter, selv om en er privat og den andre "statlig". Det mye hjernevask i Norge, og mange medier fremstår som blogger for ulike department. Mediene jakter i flokk. Men det er bedre enn det har vært fordi tidligere var det redaktørforeningen, forleggerforeningen og forfatterforeningen som voktet offentligheten med jernhånd. Et feiltrinn og all tilgang til medier forsvant. Dette går ikke lengre, og det som gjenstår av virkemidler er ulike rettslige skritt mot konkrete utsagn. Som jeg har sagt før, anarki ønsker ingen, men det var for trangt før. Dette har ingenting med høyre og venstreaksen å gjøre, jeg er på venstresiden. 

    • Liker 1
  10. PerBertil skrev (7 minutter siden):

    Hvis de vil ha sharia og leve i steinalderen skal de få lov til det, så lenge de holder det til sitt eget land.

    Hvorfor skal du bestemme hvor andre skal dra på ferie? Du har hengt deg fullstendig opp i religionen, men det finnes mange ting som alle mennesker har, følelser og reaksjoner de har felles. I Iran f.eks var det så vidt at ikke Mullaene falt for et par valg siden. Men det kom en motreaksjon. Hvis man ønsker interne endringer, så oppnår man ikke dette ved å samle motstandernes folk i en evig offer-tilstand. Kanskje ønsker man ikke den freden man snakker så fint om i vesten, men heller en slags motstander som kan samle egne velgere? 

    • Liker 2
  11. Gjest af205...af4 skrev (6 minutter siden):

    er dette ikke spesielt tunge studier med mye teori egenskaper i forkant?

    Anonymous poster hash: af205...af4

    Jeg har jo da studert dette, og noe annet. Jeg synes ikke det var mye teori i forhold til andre studier. Jeg prøvde en gang bibliotekstudiet, og det var bare katgoriseringssystemer, gørr kjedelig og voldsomt selvhøytidelig. I litteratur kan du ihvertfall lese romaner? Og historie får du valg mellom ulike perioder du kan fokusere på . 

  12. PerBertil skrev (4 minutter siden):

    Nei, Afghanistan har ingen demokratisk tradisjon. De har en islamsk tradisjon og resultatet er derfor deretter. Nazistene og Taliban er samme dritten i praksis. Psykopater som henretter alle de ikke liker.

    De fleste mennesker kan endre seg i livet. De som er sinte kan mildnes med årene, og motsatt. Det er kun et fåtall mennesker som fødes statiske og forblir det gjennom hele livet. Og selv om endringen er liten, så blir den merkbar fra generasjon til generasjon.  

    La oss telle antallet døde i midtøsten. Er det veldig stor forskjell mellom USA og en del muslimer når det gjelder rent antall? Noen tusen døde i WT, og reaksjonen var en region i ruiner, og evige strømmer med flyktninger over Europa. Argumentet på begge sider er jo at noen fortjener å dø, mens andre ikke gjør det? 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  13. PerBertil skrev (1 minutt siden):

    I land som ikke hadde noen demokratisk tradisjon overhode. Men likevel så drev man ikke å kastet syre i trynet på jenter som ville gå på skole,  solgte døtre mot geiter. Så lenge islam har det fotfeste i Afghanistan vil det forbli et kaos der.

    Du mener afghanistan har en lang demoratisk tradisjon, og at nazistene var snillere enn muslimene med folk som de var uenig med? 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  14. PerBertil skrev (7 minutter siden):

    Islam er grunnen til at det aldri blir fred eller velfungerende samfunn ut av Afghanistan. Du kan ikke ta islam ut av likningen i Afghanistans tilfelle. Taliban styrer etter bokstavtro islam og majoriteten av Afghanere ønsker sharia. Hvorfor drev ikke vestlige land å solgte jenter i bytte mot kameler i kriseår? Hvorfor gjenskapte vi et velfungerende samfunn etter krigen, mens Afghanistan aldri klarer dette? Svaret er islam.

    Etter krigen ja, etter at mellomkrigstiden hadde skapt Hitler og Mussolini. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  15. PerBertil skrev (3 minutter siden):

    Ekstreme holdninger i Afghanistan er på grunn av islam. Vi var fattige i mellomkrigstiden i Norge, under krigen ble nesten hele Finnmark brent ned, mange byer ble bombet, men likevel førte ikke dette til at vi begynte å steine homofile og utro kvinner, samt selge våres døtre til tvangsekteskap i bytte mot geiter. Tvert imot tviholdt faktisk mange nordmenn i arbeidslivet på demokratiske prinsipper i møte med Tyskland og Quislings forsøk på å gjøre Norge til en totalitær ettpartistat.

     

    Hvordan vet du at det ikke er en sammenheng mellom radikaliseringen, fattigdommen, den manglende utdanningen og den endeløse krigssituasjonen? Det lyser jo desperasjon på lang avstand?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  16. Gjest af205...af4 skrev (På 8/8/2021 den 11.32):

    begynner å bli noen år siden jeg gikk ut av vgs. ikke imponert over prestasjonen min, gikk ut med 2-3 i karakter i yrkesløpet. ( ingen GENS)

    drømmer nå å studere i voksen alder, er lei ufaglært dårlig betalte jobber, der du sliter deg ut for småpenger, og lønnsforhandling ikke gir deg noe spesielt mer, og du må slåss om beinet.

    problemet mitt er at matematikk er en stor svakhet hos meg, men slipper ikke unna studiekompetansen hvis jeg vil studere.

    hvilken studievalg anbefaler dere der matte ikke har noe betydning? eller studier der alle kan fullføre med litt egeninnsats?

    og kan jeg søke om fritak for matte i påbygg? eller evnt. fritak for studiekompetanse i sin helhet?

    Anonymous poster hash: af205...af4

    Du kan jobbe markedsføring i norsk tipping. Ingen i målgruppen kan noe om sannsynlighetsberegning og mattematikk. (en gammel vits)

    Du kan studere historie, litteratur eller noe innen humanoira? Du blir aldri rik, men lønna er kanskje ett skritt opp? Du må kanskje gjennom vgs? 

  17. PerBertil skrev (12 minutter siden):

    Afghanistan var primitivt og tilbakestående selv i perioden du nevner. Det er klart at kvinner hadde det langt bedre på den tiden, hovedsaklig i byene. Men hadde Afghanistan nærmest vært som et vestlig den gang, hadde ikke sharialover eller taliban eksistert der i dag. Afghanistans situasjon har de seg selv å takke for.

    Først valser det det inn en masse stormakter i tur og orden over veldig lang tid, og så blir afghanerne i ettertid klandret fordi de er sinte og har ekstreme holdninger. Innmarsjen i Afghanistan forpliktet slik som det forplikter å adoptere et barn. Har du først gjort det, så tar du ansvaret. 

    • Innsiktsfullt 1
  18. Inspector skrev (På 8/8/2021 den 9.27):

    Republikanernes veivalg det siste tiåret er en tragisk historie om høyt spill som feilet. Nå fremstår partiet og deres likesinnede over hele verden som udemokratiske og virkelighetsfornektende noviser.

    Først klarte de å nominere en narsissistisk og polariserende Trump, deretter politiserte man en verdensomspennende coronaepidemi. Nå tvinges flere ledende politikere til å skifte standpunkt og innrømme sine feil. Dette er vel noe av det mest ydmykende som kan skje for politiske ringrever. Min spådom er at denne perioden kommer til å ri republikanske idealer som en mare i lang tid…..

    Det er flere grunner til at republikanerne kan være i ferd med å miste grepet. 1. Trump har skjemt dem ut, de er nå uløselig forbudet med en del holdninger som før var fremmed, 2. den hvite evangeliske kristendommen har mistet appelen blant unge. På sikt vil ikke aliansen som Reagan inngikk med de kristne ikke være like effektiv (til og med i mormonernes Salt Lake City har de nå bedre holdninger til LGBT) og 3. innvandrere endrer demografien i slik grad at til og med Texas sakte kan bevege seg mot sentrum. Skjer dette, er california, new york og texas alle liberale, og da blir det vanskelig, selv med kontroll over midtvesten og resten av sørstatene. 

    • Liker 2
  19. Red Frostraven skrev (6 minutter siden):

    Som med all ekstremisme, så holder det at 36.7% ikke bryr seg når 13.4% støtter dem.

    Det noe som er feil, og det er at nordmenn tillegger afghanere egne meninger. Det tydelig at det finnes en slags motivilje i befolkningen mot regjeringen i Kabul , og kanskje også mot USA? Så kan det jo være at folk er realistiske. Det vet at de nå er fullstendig alene, og de vet at en dag kan Taliban banke på døra. Hva skal de gjøre? Kanskje det bare er best å gi dem det de vil ha, slik at barna får leve og bygningene ikke atter en gang faller i grus. 

    • Liker 1
  20. debattklovn skrev (På 8/12/2021 den 14.56):

    20 år etter USA gikk inn i Afghanistan for å kaste Taliban-regimet, er USA på vei ut av landet mens Taliban er på fremmarsj.
    Taliban kontrollerer nå 65% av landet og kan stå i posisjon til å angripe hovedstaden etter så lite som 30 dager. Myndighetene ser ut til å være nær en totalkollaps. 

    Megling med Taliban ser ut til å gå ingensteds hen. 

    Vil Taliban vinne og kontrollere hele landet og gjøre det om til et "terroristparadis" som det tidligere var?
    Kommer amerikanere til snu og utsette tilbaketrekningen for å holde status quo? Andre tanker. 

     

    Det er bare to muligheter. Enten sender man inn styrker igjen eller så tar Taliban over. 

    • Liker 1
  21. Heradon skrev (3 minutter siden):

     

     

    Jeg liker at dere er gammeldagse 😄

    Chivalry never dies. Men det kan uansett ikke stå igjen som en akseptabel oppførsel. Da får masse kvinnfolk problemer. Maktbaleasen er vesentlig. Hun er ikke Brækhus, formoder jeg? Dessuten er jo alt unødvendig. 

×
×
  • Opprett ny...