Gå til innhold

darkfish

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av darkfish

  1. Men trekkes fra FØR skatt, ergo om et firma bruker 100 000 mer enn nødvendig og får fradrag for dette har staten tapt  et beløp som må hentes inn hos andre, så ikke si det er tull  :)

     

     

    Pengene vil vel i og for seg gå til flyselskapet (/transportselskapet, whatever), som sikkert betaler en hel del til staten... Dessuten vil disse 100 000 være med på å stimulere økonomien, noe staten uansett bruker en god dose penger på.

     

    Gidder/orker ikke regne så mye på dette nå, men si at staten går glipp av 28 % bedriftsskatt på disse pengene. Videre går de til et selskap som bruker pengene til lønnsutbetaling som skattes høyere enn bedriftsbeskatningen. Det er dermed ikke sikkert staten taper på det i det hele tatt.

     

    Så nettopp det at staten kan hente inn igjen disse pengene et annet sted er IMO et argument for å bruke de ;)

     

    Er trøtt, meget mulig jeg er på vidda nå.

  2. Nei som du sier har en råd til det og BETALER SELV så greit,men ikke så lenge som dette føres på bedriften, da synest jeg det blir feil for til syvende og sist er det jeg og du som betaler den ekstra kostnaden. Og som du vet, mange bekker små ..... :hmm:

     

    At det i dag eksisterer en mengde smutthull i skattesystemet, er tross alt ikke "de rikes" feil, og at man da ser muligheten til å redusere sin meget høye prosentvise skatt med noen kroner, ser jeg faktisk på som ganske naturlig.

    Men det er deres feil å benytte seg av dette, her snakker vi om moral og det er moralsk forkastelig å lete etter smutthull for å mele sin egen kake :thumbdown:

    Nå er det vel heller ikke de med høyest skatt som benytter seg mest av dette, det er vel som regel nullskatteytere med milloner i formue som kun tar ut lønn i form av utbytte, dette er det kun betalt 28% skatt på og den har bedriften betalt :ermm:

    5243433[/snapback]

     

    Selv om det at de ansatte i en privateid bedrift reiser på førsteklasse fører til høyere priser, (noe som jo er ganske naturlig å anta) er det fortsatt ingen som tvinger deg til å kjøpe varene det gitte selskapet produserer. Om det derimot er på statens regning, er jeg helt enig i at billigste reiseform (dog må det være lov å fly...) SKAL benyttes.

     

    For meg fremstår det som moralsk forkastelig at noen skal betale 50 % skatt mens andre skal slippe unna med 30 %. At man da prøver å redusere denne ulikheten mener jeg som nevnt er ganske naturlig.

     

    Eller er jeg ganske ening med T.F.T angående bedriftsbeskatning. Om 28 % er en riktig størrelse, er ikke noe jeg skal begi meg uti på.

  3. EDIT: Også reiser burde ha en fast pris,hvorfor skal en reise på dyreste måte feks med fly når bedriften betaler,menst man gladelig kan sitte to seterader lengre bak i samme fly til halve prisen når en tar av egen lommebok  :hmm:

    5241805[/snapback]

     

    Hvorfor skal man ikke resie på førsteklasse om bedriften er villig til å betale for det? Man vil jo ha det best mulig...?

     

    Ikke noe galt i å være rik, og folk må gjerne tjene så mye de bare kan for min del, så lenge de holder seg på riktig side av loven, og gjerne også beholder en viss moral.

     

    At det i dag eksisterer en mengde smutthull i skattesystemet, er tross alt ikke "de rikes" feil, og at man da ser muligheten til å redusere sin meget høye prosentvise skatt med noen kroner, ser jeg faktisk på som ganske naturlig.

  4. Hvorfor må politikerne «skjønne at det kan lønne seg å drive forretning her til lands»? Det er da ingen norsk politiker som har vedtatt dette? At politikerne burde skjønne viktigheten av lavere skatter for å gjøre det mulig å drive lønnsomme forretninger i Norge er en helt annen sak.

    5130999[/snapback]

     

    Bedriftsbeskatningen i Norge er så vidt jeg vet relativt lav. 28% mot f. eks. 50% i Tyskland... (ta det tallet med en bitteliten klype salt)

     

    Problemet for konkurranseutsatt sektor i Norge er vel i hovedsak det høye lønnsnivået (som blant annet kommer av olje, samt at vi her til lands stort sett er meget effektive) og den sterke norske kronen.

  5. Markedsøkonomi og globalisering. Høyrevinden fortsetter å legge ned Norge. snart skal vi visst bare hente opp olje og kjøpe produkter fra andre land for pengene vi får fra oljen :)

    5130865[/snapback]

     

    Ja, vi kan jo heller bare ha en gigantisk statligsektor som... ehh... fortrenger den private?

     

    Litt synd om produksjonen flyttes utenlands, men innerst inne bryr jeg meg ikke dersom kvaliteten forblir den samme.

  6. Det er rett og slett ganske dyrt. Går jo ofte to eller flere personer på kino. Da kan man like gjerne kjøpe en film, litt pizza og evt noen pils og ta seg en kveld hjemme. Kvaliteten på mange kinoer er også for dårlig. Da tenker jeg på selve salen med setene, og den tekniske lyd/bilde delen.

  7. Kan ikke si jeg kjenner meg igjen i at studenter har et snitt på 14000 i mnd å leve for. Dessuten, "4 av 10 får pengestøtte fra foreldre eller andre. I snitt 2.600 i måneden." Om 4 av 10 gir et snitt på 2600, vil jo det si at det er noen som får ganske så mye, mens 6 av 10 ikke får noe.

     

    Må også huske på at mye jobbing ofte vil gå utover studiene...

     

    Om man har penger i banken, har vel strengt tatt ikke så mye med saken å gjøre.

     

    Edit: Skulle likt å se hele undersøkelsen... Ser for meg enormt mange mulige feilkilder...

  8. En tanke som slo meg, er at vi i Norge er få innbyggere spredt utover et stort geografisk område. I Danmark har de jo et mye mindre areal å fordele sine innbyggere på. Da vil jeg tro det er lettere å starte opp div parker ol. Men er helt enig i det du sier, Norge er ganske så kjedelig når det kommer til opplevelsesparker med mer. Dessuten er det dyrt i Norge, men det er jo ikke akkurat noe nytt.

  9. 13 timers arbeidsdag? Hvor har du det fra? Norske arbeidere er meget godt beskyttet...For bra, vil nok mange si.

     

    IMHO har vi det utrolig bra i Norge, men er jo selvfølgelig ting som kunne vært bedre.

    Hmm...hvor...skal vi se... Jeg har vært på møter om dette, jeg har sett pressekonferanser om det, jeg har lest aviser, jeg har lest fagforeningsbladene mine...

     

    Jeg mener...hvordan kan noen unngå å ha hørt om dette?

    Jeg har ikke hørt om det. Se edit i min forrige post.

  10. Så er jeg tillitsvalgt på bedriften jeg jobber, så jeg blir holdt litt oppdatert der...med arbeidsmiljøloven f.eks. hvor bedriftseiere kan kreve normaldag på 13 timer uten overtidsbetaling... Hvem tjener på det? De som har nok fra før. Hvem taper på det?  Resten!!!

    13 timers arbeidsdag? Hvor har du det fra? Norske arbeidere er meget godt beskyttet...For bra, vil nok mange si.

     

    IMHO har vi det utrolig bra i Norge, men er jo selvfølgelig ting som kunne vært bedre.

     

    Edit: Ser at aml § 10-4 nr 2gir anledning til 13 timer arbeid av "passiv karakter" iløpet av 24 timer, eller maks 48t/7 dager, men dette er da langt fra normaldag?

  11. Må si meg fullstendig enig i uttalelsen på generelt grunnlag. IMO er det ved høgskolen jeg går på *alt* for lett å få gode karakterer, kravene til studentene burde skjerpes inn kraftig. Kan glatt innrømme at jeg selv og flere av mine medstudenter kan langt mindre enn vi burde kunne etter 2 år med øk/adm.

     

    Og om 35% stryker, så er da dette et ganske godt grunnlag for å påstå at det ikke jobbes godt nok? Bed øk er da ikke akkurat rakettforskning. Og får man akkurat ståkarakter kan man, etter min erfaring, heller ikke mye av faget.

  12. Vi er et fattig land ja.

    Og det begrunner du hvordan? :)

    Uten oljefondet å ta av ville vi hatt masse underskudd dekket inn av lån. Oljen og gassen har gitt oss muligheten for sikre pensjoner inn i fremtiden. Men vi skal ikke bruke av det til skolemåltider... Og med lite industri i Norge, er det lite inntekter til statskassen på annet vis. Ergo er vi fattige.

    Vi er på ingen som helst måte fattige. Faktum er at vi sitter på store oljeressurser. Å si at dersomattehvisatte blir helt feil Dessuten, selv uten oljen, hadde vi ikke vært fattige. De som jobber der hadde jobbet med noe annet... Sikkert fått litt mindre overskudd, evt et lite underskudd, men fattige? Nei.

     

    IMO er skikkelig skolelunsj en nærmest genial idé, og vi bør spandere på oss det det koster.

     

    Edit: Danko slo meg med ca 10 min, var opptatt med å slå på en idiotisk lampe som lyser litt nå og da, og bestemt ikke når jeg vil at den skal lyse.

  13. Vil bare nevne at vi i Norge har stabile rammer for investeringer og økonomisk vekst. Blir litt for enkelt å si at olje er grunnen til at Norge går så bra som det gjør. Norge er (som mange u-land) et land som er rikt på råvarer. Det som skiller oss fra mange andre (fattige) land, er at vi har klart å forvalte våre ressurser bra, og beholdt mye av verdiskapningen i landet.

     

    Edit: dessessop, jeg trodde oljealderen i Norge startet rett etter den første krisen i -73, og at vi da (sammen med Storbritannia) tjente på oljekrisen i -79?

     

    Men krisen i 73 satte i gang en inflasjonsspiral som førte til økte råvarepriser som kom Norge til gode (bl.a. treforedling, metaller og fisk).

     

    Edit #2: Ser at produksjonen i nordsjøen startet fra Ekofisk-feltet i 71... mer info om norsk oljehistorie

  14. Sumptrollet: Poenget ditt er at teksten ikke er støtende? Den beskriver jo i grove trekk historien som den er... Setter ord på hva som faktisk skjer, med en god porsjon humor blandet inn.

     

    Skjønner fortsatt ikke at dette er så mye å henge seg opp i. Javel, noen *bad guys* skal bombes. So, whats the big deal?

  15. Hva med aksjefond? Kan være lurt å ikke gå inn med alle penga med en gang, men sette inn en fast sum i måneden. Dette fordi det er vanskelig å tippe når man burde gå inn med penger... Om man fordeler det får man med seg ned og oppturen, og får dermed med seg en fin fin avkastning. Selv ville jeg ikke satt inn hele summen akkurat nå i hvert fall.

×
×
  • Opprett ny...