Gå til innhold

avp

Medlemmer
  • Innlegg

    253
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av avp

  1. Hei! 

    Jeg tenker å male en vegg hjemme, og tenker da å fjerne alle skruer og sparkle det. Men jeg greier ikke å finne ut av hvordan jeg skal fjerne disse fra veggen, de sitter bom fast! De er av typ plastikk, og jeg har prøvd å skjære over toppen med en kniv, men fikk det ikke til (bildet med masse stygge merker). Har også forsøkt å dra på de, uten å få noe særlig resultater. 

    Har noen noe tips om hvordan jeg kan fjerne disse ?? 

    Takker og bukker for hjelp!! 

    20210414_192334.jpg

    20210414_192329.jpg

    20210414_192319.jpg

    20210414_192315.jpg

  2. Hei,

     

    Jeg skal ta biologi 1 og 2 som privatist og er på leting etter en kollokviegruppe. Målet mitt er å få 6 i fagene, og jeg vil veldig gjerne ha noen å diskutere med og øve opp til muntlig. 

     

    Er det noen som er i samme situasjon (enten bio1 eller 2) som kunne tenke seg å være med? Befinner meg i Oslo-området. :) 

     

     

  3. Hei,

     

    Dette kommer an på skade omfanget, det er flere muligheter hva de gjør:

     

    - De bytter skjerm

    - De bytter hovedkort

    - Skaden er såpass stor at det er billigere for dem og bare erstatte telefonen 

    - Eller en kombinasjon av disse

     

     

    Er du heldig så får de liv i den etter og ha bytter skjerm og da får du mest sannsynlig tilbake alt innhold med mindre de flasher den med ny rom. På de andre får du nok ikke tilbake noe data. 

     

     

    En god ting og tenke på er backup og automatisk opplasting av bilder til skyen typ dropbox eller onedrive.   

     

    Eneste som plager meg når jeg sender mobil på service er en møkka telefonen de mener at jeg skal bruke i 3 uker de har den. har gode rutiner på backup så mister ikke data. 

     

    Lykke til

    Tusen takk for svar :) 

  4. Hei!

     

    Jeg har en skadet LG G3 som krever reparasjon på kr 2000+. Det er da snakk om knust skjerm, touch og antakelig en del innvendig (fra høyt fall). Jeg har prøvd å koble mobilen til pc'en for å overføre noen filer, men det viser seg at mobilen er helt tom. 

     

    Jeg lurer da på om det er  mulig at filene "kommer tilbake" eller ligger i mobilen, eller kan bli gjenopprettet ved reparasjon? Med filer tenker jeg på bilder, musikk og lignende. 

     

    Takk for svar!

  5. Hei!

     

    Jeg har en oppgave her jeg absolutt ikke greier å løse, og det driver meg til vanvidd.

     

    En journalist har funnet ut at av 800 innlagte pasienter på den indremedisinske avdeling så har 2 av disse sannsynligvis dødd som følge av bivirkninger av medisinene de har fått. Han resonnerer videre: ca 100 000 pasienter blir innlagt på indremedisinske avdelinger i Norge hvert år. Hvis 2 av 800 dør av bivirkning, skulle det bety at i alt 250 av de 100 000 skulle dø av bivirkninger. Hvis en også inkluderer andre kategorier av pasienter, skulle tallet komme opp i minst 250. Dette tallet er langt større enn det totale antallet bivirkninger med dødelig utfall som hvert år rapporteres til Bivirkningsnemnda, nemlig 20 i gjennomsnitt.

    La X betegne antall pasienter som dør av bivirkninger i et materiale på 800. Anta at X er binomisk fordelt.

     

    1) anta at "bare" 100 av 100 000 pasienter dør av bivirkninger. Vi skal se på sannsynligheten for at en likevel skulle observere så mye som to tilfeller ved Ullevål sykehus. Hvis denne sannsynligheten er rimelig stor, betyr det at generaliseringen til 250 tilfeller blir svært usikker. Du skal altså beregne sannsynligheten for å observere X >/ 2 (X større eller lik 2).

     

    Fasit: 19,1%

     

    Jeg har fundert frem og tilbake og regnet på det, men kommer ikke frem til det som står i fasiten. Det jeg har gjort er

     

    post-230446-0-35902700-1422477633_thumb.jpg

     

    Dette gjorde jeg først fordi jeg tenkte på sannsynligheten for minst 2 av 100 skulle komme til ullevål.

    MEN, oppgaven definerte jo X=antall døde av 800. dermed prøvde jeg

     

    post-230446-0-18440400-1422477641_thumb.jpg

     

    Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal komme frem til 19.1%. Siden det står "lik 2 eller større", skal jeg finne sannsynligheten for 2, 3, 4, 5,...,800 og legge de sammen?? Jeg kan jo ikke regne ut en og en på den måten!

     

    Blir utrolig takknemlig for all hjelp!!

  6. Hei!

     

    Jeg har ikke helt skjønte dette med epitelvev:

    Hva er forskjellen mellom basalmembranen og den basolaterale membranen?

    Jeg har søkt på bilder og google men finner ikke noe konkret om forskjellen/sammenligning mellom disse to..

     

     

    Takk mye for hjelp og forklaring!

     

  7. Jeg går ut i fra at det var skiltet som et påkjøringsfelt/flettefelt. (To røde veier som går inn i hverandre og en sort ved siden av). I så fall bryter bilen bak deg sin vikeplikt ved ikke å la deg flette inn foran seg etter å ha blinket seg over i det andre feltet før deg.

     

    Forøvrig virker det ikke som om tegningene dine stemmer helt med forklaringen din, så det er litt vanskelig å si så veldig mye mer. Men det kan virke som om du burde ha kommet fortere opp i fart for å kunne kjøre ut foran den bilen som allerede befant seg i det feltet du flettet inn i?

     

    ja, det var et slikt skilt.

     

    Tegningene prøvde jeg å gjøre så enkelt som mulig, men kan hende det er litt forvirrende, ja :) Jeg tenkte også å gå opp enda mer i fart, men jeg var kommet til enden av feltet og måtte vente på at den andre bilen skulle passere før det var klart. Inntrykket mitt var at dersom jeg hadde økt farten enda mer, hadde jeg kjørt rett ved siden av bilen som skulle kjøre forbi.

  8. Hei!

    Jeg øvelseskjører og opplevde en ubehagelig situasjon i trafikken idag da jeg skulle kjøre ut på en motorvei. Setting er slik at jeg og en bil bak kom kjørende ut på et fartsøkningsfelt. Jeg så i speil og blindsone, og noterte at det var en bil som skulle kjøre forbi meg, og planla å kjøre ut etter den bilen da det var klar sone.

     

    Planen min var at jeg skulle kjøre ut før bilen bak meg slik at vi skulle holde den posisjonen når vi kommer ut på veien også.

    post-230446-0-47024100-1420381673_thumb.jpg post-230446-0-86996400-1420381685_thumb.jpg

    Det viste seg visst at føreren bak hadde andre planer og begynte å kjøre ut samtidig, om ikke et sek før meg og begynte å øke farten. Dette endte med at bilen bak måtte over på den andre filen der det allerede befant seg en bil som nærmet seg.

    post-230446-0-06546000-1420381694_thumb.jpg post-230446-0-32042100-1420381703_thumb.jpg

     

    Det var selvfølgelig tuting, og pappa mente at feilen var på min side, og at jeg heller burde ha stoppet og ventet på at den sorte bilen kjørte forbi før jeg kjørte ut. Dette er jeg uenig i.

     

    Så spørsmålet mitt da er hva hadde vært beste løsning/hva burde jeg heller ha gjort i den situasjonen?

     

    Takker veldig mye for svar!!

  9. Hei!

     

    Jeg skal starte på klinisk ernæring nå til høsten og har da et par spørsmål til de som allerede studerer klinisk ernæring, eller bare er studenter generelt :p

     

    Jeg har bedt om og fått en liste over anbefalte bøker for første semester for studiet og lurer på hvordan jeg skal få tak i bøkene? Er det slik at jeg bør låne fra biblioteket (slik som på grunnskolen) eller må jeg kjøpe/bestille bøkene?

     

    Jeg prøvde også å søke om stipend til studiet (etter det jeg forstod så er det mulighet for stipend og lån for dette studiet) men finner ikke "klinisk ernæring" under valgmulighetene for studiet. Er det noen mulighet for at det går under et annet navn?

     

    Er mye som foregår her at jeg blir helt forvirret. Spesielt etter at jeg nylig kom tilbake fra utlandet..

     

    Men håper på hjelp og råd fra de mer erfarne enn meg :p Takk! :D

  10. Hei!

    Jeg trenger litt regnehjelp til denne oppgaven:

     

    Finn ved regning en verdi for a slik at integralet av f(x) blir 0. f(x) = sin(2x).

     

    Da har jeg gjort dette:

     

    post-230446-0-40903200-1401734933.jpg

     

    post-230446-0-07178900-1401734943_thumb.jpg

     

    Fasiten skal være 3pi/2... Jeg kan løse det ved å se på grafen, men det er jo ikke poenget her..

     

    Takk for hjelp!

  11.  

     

     

    Jeg går i tredjeklasse nå og har hatt R1, bio, kjemi og fysikk i første. Fortsatte videre med R2, bio2 og kjemi2. For å komme inn i medisinstudiet trenger du ikke nødvendigvis R1 dersom du heller tar S1+2, noe som jeg anbefaler, med mindre du vet du får 5 eller 6 i R1. Vil også komme inn på medisinstudiet, men tviler på at jeg har nok poeng til å komme inn med det samme, dessverre...

     

    Jeg angrer på at jeg gikk videre med R2, da stoffet var mye vanskeligere og tyngre, så vel som at jeg må fokusere på andre fag i tillegg. R2 har ingen nytte for deg dersom du velger medisin. Hvis du bekymrer deg for at den første fagkombinasjonen din blir for tung, ta heller S1 og S2 (som tilsvarer R1) og kjemi, bio of fysikk (evt. IT istedenfor bio).

     

    Fagene er mer krevende enn samfunnsfaglige fag, men er ikke like avansert som folk skal ha det til. Gode arbeidsvaner så er du sikra gode karakterer i dem ;)

     

    Håper dette var til hjelp :)

    Tusen takk for svar, jeg går selvfølgelig for 6 i r1 :p . Men kan du si meg hva du får i alle fagene og gjerne poengsum også? Hvor hardt har du jobbet med disse fagene? :)

     

    fikk 6 i kjemi, og eller 5 i de resterende. Vet ikke hva jeg får i fagene i år, har fortsatt noen vurderingssituasjoner. Biologi er egentlig ganske grei, problemet for meg var at læreren aldri var fornøyd med svarene mine. Fagstoffet er ren forståelse og pugging, men jeg greide visst aldri å ta med alle detaljene lærerne hadde lyst på :p For biologi har jeg kun lest kapitlene og notert litt, følte ikke at det var nødvendig med ytterligere arbeid.

    Kjemi var relativt greit det også. Så lenge du lærer du støkiometrien ordentlig og andre regler for hvert kapittel så er du trygg ;)

    Deler av matte og fysikk er ren regneteknikk. Så når du har lært deg formlene og hvordan man bruker dem så har du sikra deg 4. 5 og 6 krever kreativ tekning, og jeg har aldri vært flink nok til å gjøre nok oppgaver til å bli kreativ i fagene hahah

     

    Tusen takk for et utfyllende svar. Har skjønt at biologi er et puggefag, men kan du forklare hva støkiometri er? Så det vil med andre ord bli enklere med fysikk, etter å ha hatt r1?

     

    Liker fysikk, så tror ikke det skal bli noe problem å ta dette i tredjeklasse... Håper i hver fall ikke det. :)

     

    Er det noen som forresten vet om det er mulig å ta et ekstra fag i tredjeklasse?

     

    Støkiometri er en av de tingene du kommer til å lære aller først i kjemien, handler rett og slett om mol-regning :)

    Det kan være en fordel med R1 om du tar fysikk, men ingen krav. du kan godt overleve med S-matte :) Kan ikke huske at R1 har vært så betydningsfull når jeg tok fysikk, men kan hende det bare er meg :)

    Fysikk 2 derimot, da trenger du et av kursene fra R2 for å henge med :) Husk at verken fys2 eller R2 er krav for medisin ;)

     

    Anbefales ikke å ta ekstrafag i tredje :) Du kommer til å ha nok å gjøre fra før ;) er ikke nødvendig med fag du egentlig ikke trenger :)

  12.  

    Jeg går i tredjeklasse nå og har hatt R1, bio, kjemi og fysikk i første. Fortsatte videre med R2, bio2 og kjemi2. For å komme inn i medisinstudiet trenger du ikke nødvendigvis R1 dersom du heller tar S1+2, noe som jeg anbefaler, med mindre du vet du får 5 eller 6 i R1. Vil også komme inn på medisinstudiet, men tviler på at jeg har nok poeng til å komme inn med det samme, dessverre...

     

    Jeg angrer på at jeg gikk videre med R2, da stoffet var mye vanskeligere og tyngre, så vel som at jeg må fokusere på andre fag i tillegg. R2 har ingen nytte for deg dersom du velger medisin. Hvis du bekymrer deg for at den første fagkombinasjonen din blir for tung, ta heller S1 og S2 (som tilsvarer R1) og kjemi, bio of fysikk (evt. IT istedenfor bio).

     

    Fagene er mer krevende enn samfunnsfaglige fag, men er ikke like avansert som folk skal ha det til. Gode arbeidsvaner så er du sikra gode karakterer i dem ;)

     

    Håper dette var til hjelp :)

    Tusen takk for svar, jeg går selvfølgelig for 6 i r1 :p . Men kan du si meg hva du får i alle fagene og gjerne poengsum også? Hvor hardt har du jobbet med disse fagene? :)

     

    fikk 6 i kjemi, og eller 5 i de resterende. Vet ikke hva jeg får i fagene i år, har fortsatt noen vurderingssituasjoner. Biologi er egentlig ganske grei, problemet for meg var at læreren aldri var fornøyd med svarene mine. Fagstoffet er ren forståelse og pugging, men jeg greide visst aldri å ta med alle detaljene lærerne hadde lyst på :p For biologi har jeg kun lest kapitlene og notert litt, følte ikke at det var nødvendig med ytterligere arbeid.

    Kjemi var relativt greit det også. Så lenge du lærer du støkiometrien ordentlig og andre regler for hvert kapittel så er du trygg ;)

    Deler av matte og fysikk er ren regneteknikk. Så når du har lært deg formlene og hvordan man bruker dem så har du sikra deg 4. 5 og 6 krever kreativ tekning, og jeg har aldri vært flink nok til å gjøre nok oppgaver til å bli kreativ i fagene hahah

  13. Jeg går i tredjeklasse nå og har hatt R1, bio, kjemi og fysikk i første. Fortsatte videre med R2, bio2 og kjemi2. For å komme inn i medisinstudiet trenger du ikke nødvendigvis R1 dersom du heller tar S1+2, noe som jeg anbefaler, med mindre du vet du får 5 eller 6 i R1. Vil også komme inn på medisinstudiet, men tviler på at jeg har nok poeng til å komme inn med det samme, dessverre...

     

    Jeg angrer på at jeg gikk videre med R2, da stoffet var mye vanskeligere og tyngre, så vel som at jeg må fokusere på andre fag i tillegg. R2 har ingen nytte for deg dersom du velger medisin. Hvis du bekymrer deg for at den første fagkombinasjonen din blir for tung, ta heller S1 og S2 (som tilsvarer R1) og kjemi, bio of fysikk (evt. IT istedenfor bio).

     

    Fagene er mer krevende enn samfunnsfaglige fag, men er ikke like avansert som folk skal ha det til. Gode arbeidsvaner så er du sikra gode karakterer i dem ;)

     

    Håper dette var til hjelp :)

  14. Vet ikke om du trenger forklaring på hvordan man løser første oppgave ved regning :)

     

    Men på oppg. 2 tenker jeg du mener tegne grafen uten hjelp av digitalt verktøy. Siden likningen du har der er lineær, trenger du stort sett kun tre punkter for å tegne riktig graf. Det du gjør er å regne ut y-verdien for 3 x-verdier.

     

    f.eks

    y(x) = x/4 + 1/2

    y(1) = 1/4 + 1/2 = 3/4

    y(2) = 2/4 + 1/2 = 1

    y(3) = 3/4 + 1/2 = 5/4

     

    Så plotter du punktene inn i koordinatsystemet, og trekker linje mellom dem ;)

  15. Hei!

    Jeg trenger hjelp med en oppgave.. Jeg har sittet med den i to dager, men kommer virkelig ikke på hva jeg skal gjøre med den...

     

    En ball med massen 0,15kg blir kastet rett oppover med en startfart på 20 m/s fra toppen av et tak på en bygning som er 30 m høy. Anta at luftmotstanden er gitt ved L = kv, der k = 1/30 kg/s, og v er farten til ballen.

    a) hvor høyt kommer ballen før den snur?

    b) Ballen treffer ikke bygningen på turen ned. Hvor lang tid tar det fra ballen ble kastet til den lander på bakken ved siden av bygningen?

     

    a) Det jeg vet er at startsfarten er 20m/s, og siden ballen stopper, er sluttfarten 0 m/s. Mer enn det kommer jeg ike.. jeg vet ikke hvordan jeg skal komme opp med en formel jeg kan bruke...

     

    b) Så langt har jeg ikke kommer, men her kjenner jeg antakelig til strekningen fra toppen(der ballen snur) og ned til bakken... og så er jeg blank....

     

    Jeg blir veldig takknemlig for hjelp!!

     

    ------ edit

     

    Jeg har iallefall kommet frem til at s=2t + 2 ved å ta integralet av startfarten. Men merker at dette ikke hjelper meg særlig mye.. Jeg vet ikke om dette er riktig heller..

×
×
  • Opprett ny...