Gå til innhold

infoerbra

Medlemmer
  • Innlegg

    293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av infoerbra

  1. 49 minutes ago, SirAmp said:

    Jeg hadde for en tid tilbake en lignende utfordring hos en kunde, og snakket med leverandør om denne (eller en svært lik komponent).

    ihht leverandør krever den ekstremt god kjøling, kombinert med litt spesiell formfaktor, mente han (som tross alt har som jobb å selge dem). 

    At de ikke er spesielt godt egnet i boligskap som ditt 

    Takk. Setter pris på denne tilbakemeldingen! Det er litt å sette seg inn i her skjønner jeg. Jeg tenker å oppdatere hovedinnlegget nå med bilde av trykktank osv.

  2. Må virkelig en kontaktor bråke slik ? Løsninger?  Soverom like ved sikringskapet, veggen funker da som "høytaler" .....

    Her er den som syntes å bråke i fra sikringskapet (blinker også når det knepper), den helt til venstre merket Multi 9 CT (Merlin Gerin):

     

    image.png.27acfa3085934eb9b54c5e127bca082f.png


    Her er trykktanken:

    image.png.671f798c5f9e47f57e0970d73696b321.png

    Se videon herunder ⤵️

    • Liker 1
  3. Takk til alle bidrag, selv de litt freidige. Jeg burdte nevnt at jeg bor veldig landlelig til her er det ikke særlig god mobildekning og derfor er jeg avhengig av fibernettet. Så det å sette opp lokalt nettverk via mobilen funker ikke. Jeg har telefon via fibernett her og sentralbordløsning via datamaskin.

    Lite praktisk å foreta kurs og konsulentvirksomhet via biblioteket da en må være stille der + reise 20 min. hver vei.

  4. 2 hours ago, wampster said:



    Hva mener du selv er rimelig at du kan forlange pr time for "tapt inntekt" og hvor mye mener du den tapte inntekten i de 10 timene det på forhånd varslede vedlikeholdet tok sted var?

    Hei. Jeg vet ikke. Kanskje 700 kr for hver dag a 5 timer? 140 kr timen med andre ord? Spekulerer ikke i dette ang. grådighet.

  5. På en måned nå har everket hatt planlagt vedlikehold av nett på dagtid fra 09:00 - 14:00 i to omganger. Med andre ord har jeg da ikke fått arbeidet med min online virkeomhet deriblant som konsulent i hele 10 timer på en måned. 09-14:00 er jo da "prime time" i nærningslivet for mange virksomheter.
    Tidligere så foretok E-verket vedlikehold om natta fra 03:00 til 07:00 og det var ikke noe problem. De tar også tilkoblingen til fibernettet jeg er avhengig av.

    Hva er rimelig å evt. å forlange pr. time som erstatning for tapt inntekt? Hvordan går en frem på best måte?

    De har varslet om vedlikehold via epost noen dager i forveien......

     

     

     

  6. 15 hours ago, kremt said:

    Opplevd en gang at pumpen ikke ville gå. Da hadde det vært skikkelig snøstorm og pumpen var av. Snødd tett inne der viften står og da nekter den å starte.  . 

    Gikk det bra med kompressoren eller måtte du reparere noe etter dette? ❄️.

    Går varmepumpa på husets forsikring (innbo)? Krever de at man har oppsyn om man reiser bort  (og varmepumpen står på) og mot formodning det skulle oppstå skade på grunn av at snødd og iset ned?

  7. On 24.10.2023 at 3:56 PM, DJViking said:

    På PC-rommet ved siden av stuen hvor jeg jobber på hjemmekontor synes jeg luften er "dårligere" enn ute i stuen. Det er derfor jeg mistenker om kanskje det er mine 2 PCer som skaper dårlig luft.
    Selv om jeg har et vindu åpent på PC-rommet så er luften dårlig (luftingen hjelper litt tror jeg).

    Jeg tenker pcene danner endel positive ioner som alt elektrisk utstyr gjør og nok at de står for endel av VOC som du sier.

  8. Er ny eier av varmepumpe siden september. Mye bra å si, men det blir endel tørr luft i stuen der så jeg må bruke luftfukter også, det er litt dumt. Har fuktmåler. Den slår ikke ut i det hele tatt, viser bare LL. Med luftfukter får jeg fuktighet opp i 20%, men ikke over lengre tid. Selv med luftfukter på 24/7 så blir det aldri mer enn 20% og perioder på LL (veldig lavt nivå av fuktighet). Akkurat det minner om samme problem som med oppvarming via panelovn (tørr luft).

    Man må vel sørge for å fjerne endel snø på kompressoren ute og sjekke den hver dag om det snør mye? Kanskje ikke lurt å reise fra med anlegget på over flere uker? Kan anlegget bli skadet om det snør helt igjen og fokker opp og ikke er under oppsyn? Bor 800 meter over havet. Her kan det bli -25 grader, men vanligvis ikke lenger enn et par uker.

    Vil varmepumpen alltid være mer rimeligere i drift enn panelovn uansett temperatur ute?

    Selgeren og innstallatøren sa at det ikke var noe vits i ha ha noen lavere temperatur enn 16 grader. Så han foreslo når jeg reiser bort skal den stå på 16 C.

  9. Jeg tenker at lufteventiler vinduer kanskje bør være lukket hele tiden (altså de som er på toppen av vinduene)? Ettersom ventilasjonen gjør jobben med å unngå fukt? Så sparer man strøm om vinteren? (Huset jeg bor i er fra 2002 og har såkallt aktiv ventilasjon og er da "tett").

    Eneste problemet er vel om man reiser bort et par måneder om vinteren og evt. ventilasjonsystemet får funksjonsvikt..... ? Det skjer jo heldgivis sjelden. Da kan man vel kanskej få et problem ved at det da står tett uten ventilasjon. Jeg har reserve oppvarming med panelovner som står på 8 grader.

  10. Hvordan bytte en integrert komfyr som er induksjon til keramisk? I det huset jeg skal leie nå, er det kun induksjonskomfyr. Jeg liker ikke å lage mat på induksjon og har ikke gryter som passer. Der jeg leier nå (skal flytte herfra) der har de en keramisk platetopp som sikkert utleier skal selge da de (utleier) skal ha induksjon antagelig selv der. Kanskje den kan kjøpes og flyttes? Er det mange typer eller en standard?
     

    Krever det en håndtverker eller elektriker for å bytte toppen?


    Er det her problem om det er f.eks. Bosh eller andre typer av topp, eller passer dette greit om hverandre uavhengig av produsenten?

    Hvor får jeg evt. kjøpt rimelige komfyrtopper som er kermaiske og kan passe inn her (se bilde).

     

     

    Komfyr Induksjon Harstadvegen33.jpg

×
×
  • Opprett ny...