Gå til innhold

TomasF

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TomasF

  1. Det finnes en rekke gratis verktøy som gjør dette, inkludert online verktøy som Watermarkly, er bare å google. De fleste som legger på vannmerke har trolig hatt bildet innom en raw fremkaller eller bildeeditor og de fleste av disse gjør det jo lett å gjøre dette, så bruksområdet ditt er nok relativt snevert og gir kanskje ikke flust med konkrete svar.

    Liker kombinasjonen av spørsmål og brukernavn, forresten :D

  2. Jeg er litt forvirret om situasjonen så jeg prøver noen kontrollspørsmål :)

    Du har to 2016 mapper, der en tilsynelatende er aktiv og inneholder 190 filer. Og så er det en som er "tapt" og grået ut og med spørsmålstegn på.

    Jeg forstår det slik at du forventer at 2016 skulle inneholde betraktelig flere filer enn 190? Hvis du høyreklikker denne og velger "Show in Explorer", havnet du da der i filhierarkiet ditt du forventer? Eller er det en annen mappe enn denne 2016 der du har flere bilder?

  3. Nå bruker ikke jeg Lightroom til ingest men jeg kan gjøre et forsøk.

    Skulle jeg gjette så har du på et tidspunkt endret datoformat under "Date Format" i Destination panelet fra "år\dato" til bare "dato".

    Når det gjelder 2016 ville jeg forsøkt å finne den ene fila i orphan "2016" mappa og så fjernet den. Men før det kan du forsøke å høyreklikke på den 2016 mappa som ikke har spm tegn og velge "Synchronise folder"

    • Liker 1
  4. Jeg kjenner at det plager meg litt at ingen journalist på veien har giddet å finne ut om dette faktisk gjelder Norge eller ikke, da dette stort sett er oppgulp av utenlandske artikler som igjen er kokt på et par tweets. Og selv om amerikanere og EU topper ikke vet at Europa != EU, betyr ikke det at ikke noen i Netflix har klart å holde styr på dette. Ser at det er lite sansynlig, men det plager meg stadig at ingen norske medier en gang synes å ha giddet å spørre.

    • Liker 4
  5. 5 hours ago, torbjornhb said:

    Ut fra det jeg forstår så tapes det ikke mye kvalitet når bilder og video komprimeres. 

    Kompresjonen er jo laget for å gi best mulig likhet med originalen for visning av bildet. Sannsynligvis vil dette være helt ok for de fleste av Google Photos sine brukere. Men minst 2/3 av informasjonen er jo forkastet. Mye av dette er trolig unødvendig, men noe ville kanskje kunne brukes ved editering, utskrift i stort format, osv, osv. Hvorvidt dette har større eller mindre verdi enn gratis ubegrenset lagring vil jo være individuelt og noe hver enkelt må ta stilling til. Men man må jo vite om det for å kunne ta stilling til det, som var mitt poeng.

    • Liker 1
  6. On 1/2/2020 at 1:29 PM, torbjornhb said:

    Stemmer, det. Det er beklagelig at det er så mye fokus på denne downsizingen av bilder over 16MP i "høy kvalitet" at det at de rekomprimerer alt blir helt borte.

    Det er viktig å være klar over at Google Photos ikke er noen konvensjonell backup tjeneste men en bildedelingstjeneste og filsynkronisering. Hvis man har det i bakhodet, fremstår disse tingene som mer naturlige.

  7. Steg 1: Millioner brukes i å utrede det praktiske relatert til en overgang; identifisering av alternativer, kartlegging av funksjonell diff, kostnader relatert til overgang til nye produkter og senere drift.

    Steg 2: Ytterligere kostnader brukes på en begrenset PoC, brukertesting osv. Her kan det hende at man for en gangs skyld sitter igjen med entusiastiske brukere, hvis man har vært flink og håndplukket testgruppen.

    Steg 3: Microsoft konkluderer med at muligheten for overgang er reell, og reduserer fornyelseskosten med xx%

    Steg 4: Overgang til alternative produkter utsettes med 5 år

    Steg 5: Rinse and repeat

    • Liker 1
  8. Litt ambivalente følelser når jeg leste at disse protestene stort sett ikke hadde flere oppmøtte enn arrangørene og eventuelt de som måtte kjøre dem dit.

    På den ene siden så tenker jeg at det bekrefter det inntrykket jeg har av forholdet mellom mediedekningen og den generelle holdningen til spørsmålet blant de jeg snakker med i Oslo.

     

    På det annen side er jeg litt trist, for jeg hadde på en måte slått meg til ro med at hvis store deler av befolkningen er villig til å kaste bort stemmen sin på et ensaksparti om bompenger, så må det bety at alt går jævlig bra her i landet. Men nå kan det jo se ut som at folk mener at vi fortsatt har noen viktige ting å ta tak i...

     

    Det kan også hende at disse aksjonistene burde holdt protestene sine i Bærum eller Lørenskog. Inntrykket mitt er at det er flere villaeiere der som er eitrende forbannet på vegne av minstelønnsalenemødremidtiOslosentrum-demografien enn de som faktisk bor i Oslo.

     

    En garde!

    • Liker 1
  9. Jeg har prøvd OneDrive selv, men merket at den stripper ut video fra stillbilder i Samsung-telefoner (alle stillbilder kommer med en "innebygget" video i tillegg av de to siste sekundene før bildet ble tatt).

     

    Stripper Jottacloud og andre bildene for video på samme måte?

     

    Dette er et godt eksempel på forskjellen på en god backup leverandør og en fildelings- eller bilderedigeringstjeneste. En backuptjeneste burde ikke bry seg om hva filene inneholder eller hvilke formater de er i, men bare lagre de "rått" som de er.

     

    Kan ikke si hvorvidt Jotta gjør dette da jeg kun testet dem en kort tid for lenge siden, men det viser hvorfor Onedrive og Google Photos etc ikke er fullverdige backup tilbud. Jeg synes allikevel at det er rart om Onedrive virkelig fjerner video delen om du forsøker å laste ned originalen igjen.

  10. Enig. Problemet er bare at det står for noe som ikke lenger eksisterer. 

     

    Det er en grunn til å droppe hele navnet, men ikke forkortelsen. Det skiller seg fra det meste, har en kulturell og språkmessig forankring, og man behøver ikke endre hver eneste lille merkelapp.

    Men man kan jo ikke gjøre det, for det har jo svenskene allerede gjort og da kan vi ikke ha noe av det. På tross av at det gikk nesten helt smertefritt der...

     

    Jeg klarer ikke helt å hisse meg opp over det. At de fjerner "statsbaner" når de blir ramponert av politikerne er greit,og i det store bildet er pengene en dråpe i havet, så det burde politikerne holde seg for gode til å gå av hengslene over. Og visuell rebranding må til en gang imellom. Men vi har fått nok teite og meningsløse navn i det siste. 

    Skulle booke en togtur til Stockholm for litt siden. Kom rett frem ved å gå til sj.se uten å ha fulgt med på den transportpolitiske utviklingen i nabolandet. Først mens jeg var der at jeg lærte at det var det offisielle navnet nå.

  11. Adobe Lightroom eller Lightroom Classic ville trolig ivareta organiseringsbehovene dine, og *kan* i teorien også ivareta ønsket om tilgang til alle bildene fra forskjellige enheter der man er. Men med den datamengden du skisserer kan fort lagring i Creative Cloud bli forholdsvis dyrt.

    For selve backupbehovet ville jeg sett på rene skybackuptjenester, slik som Blaze, Jottacloud, Crashplan eller lignende. Men disse er normalt ikke ment for å "browse" i bildene. Dette er en god ting, fra et backup perspektiv.

     

    Hvis du kun ønsker å se bildene, for eksempel for å vise dem til andre på et brett eller en telefon, ville jeg vurdert om ikke Google Photos var godt nok selv om det skalerer ned til 16MP. Så lenge du ikke tar bildene ut igjen for å bruke videre. Alternativt er det NASer som du kan sette opp hjemme og som kan gi deg tilgang fra mobile enheter.

     

    Å finne én løsning som gir både mobil redigering, visning og backup for over 300GB uten å klaske en god bunke penger i bordet er ikke noen enkel oppgave :(

     

    En fornuftig plan kan også være å kun sikte på å ha "selects" tilgjengelige mellom enheter.

    • Liker 1
  12. "...dette skal ikke kunne skje. Vi har underskrevet klare avtaler..."

     

    Dette utgjør dessverre hele sikkerhetsnettet i IT-løsninger overalt, også i store private og offentlige løsninger i Norge. Å alene basere seg på at man har skrevet noe i en avtale er naivt og uforsvarlig, og i tillegg mangler ofte konkrete sanksjonsmuligheter i disse avtalene. Når man så ukritisk gi kontrakter (enten direkte eller ved å tillate dem som underleverandører) til offshorebedrifter som ikke kunne gi mindre blaffen i avtaletekster og som har fragmentert bort ansvaret til det punkt at de er strafferettslig immune, så burde man ikke få lov til å slippe unna med slikt vås som sitatet over.

     

    Det kommer til å bli mye av dette fremover, selv om vi bare får høre om de tilfellene som blir oppdaget utenfor systemene og av de uten uærlige hensikter.

    • Liker 7
  13. Jeg installerte versjon 1809 (buid 17763) for en del uker siden uten problemer fordi jeg har flyttet kataloger som Documents, Pictures, Desktop osv til en egen partisjon og dermed umuliggjort at Windows sletter data ved reinstallasjon.

     

    Eneste måten du umuliggjør sletting av disse filene er om du enten unmounter partisjonen før du oppgraderer, gjør de readonly (ikke så praktisk for brukerdata og applikasjonsinstillinger), e.l.

     

    Hvis jeg forstod buggen riktig så slettet den kun filer der brukeren hadde pekt Known Folders til andre steder, men fortsatt hadde data i originallokasjonene (det var disse som ble borte).

    Således var risikoen høyere for de av oss som peker om Known Folders enn for gjennomsnittsbrukeren.

    Kjekt å vite så du ikke brekker nakken når du faller av din høye hest.

    Ellers så er det jo mest bare irriterende om data blir slettet, for vi har jo alle backup, ikke sant?

    • Liker 1
  14. Jeg mener han går for langt når han prøver å korrigere et bilde som har blitt skjevt representert i media. Greit nok at dette er et problem for flere andre leverandører, men å frikjenne produsentene for problemer i verdikjeden er for enkelt. Produsentene er selv skyld i både antallet underleverandører involvert, og de uklare distribusjonskanalene de benytter seg av. Dette er en utilsiktet, men likevel lite overraskende bieffekt av et "race to the bottom" for å kutte kostnader. Man kan si at til slutt sitter ansvaret hos kundene som har presset på for å få ned prisene, men på et eller annet tidspunkt må en produsent stå for de valgene den tar. Og som kunde er alt som skjer før budbilsjåføren ringer på hos varemottaket mitt leverandørern sitt ansvar. Derfor henger det ikke på greip å kalle Supermicro uskyldig hvis det er tilfelle at produktene er tuklet med. Kanskje bare urimelig uthengt...

    • Liker 1
  15. Ooog så må man bruke noen minutter på å forklare at en backup er ikke bedre enn systemet man backer opp. -Og med sterke anbefalinger om at de kun tar backup av dokumenter og bilder, og i samme sleng råder dem til å bruke et emailsystem hvor emailene faktisk ligger på en server på internett, feks. Googlemail. Ikke kun på en eller annen variant av den stabile windows mail/outlook-klienten.

    Ja, heldigvis skjer det aldri at eksterne leverandører mister data... Åh vent, dette var en ekstern leverandør. Og som privatperson som mistet noen mail når Google knotet litt i 2011 og mistet noen titusen brukeres data men klarte å restore *nesten* alt fra tape (men ikke mitt), så kan jeg bekrefte at å ha backup er ditt ansvar, uansett hvor du putter dataene dine.

     

    Og, når man kjører virksomhetskritiske tjenester så kjører man da virkelig ikke raid5. Å sette opp en Hitachi (enten det er en Gxxx eller Gxxxx serie, og så kjøre raid5 er som å bygge et fort og så legge nøkkelen til døra under matta...

×
×
  • Opprett ny...