Gå til innhold

KAS

Medlemmer
  • Innlegg

    1 927
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KAS

  1. Tror det er like greit at folk med slike holdninger kjører uten hjelm. Men hold god avstand til ungene mine i mellomtiden.

     

    Hvilke holdninger? Det er myndighetene som innfører tullete lovverk, og jeg regner med at det er selve lovbruddet du fokuserer på her, og ikke at det er så farlig å kjøre raskt i seg selv. Hadde du hatt samme innstilling hvis det ikke var noen lov mot å kjøre raskere enn 20 km/t?Nei, tenkte meg det. De får gjøre det lov da, så er det ikke noe problem.

  2. Kjempefint at du driter i dette. Den dagen du har uflaks og kjører på noen får du regninga som kan være flere millioner, lykke til med holdningene dine og hold deg unna meg.

     

    LOL. Jeg har knapt penger på konto, så de millionene kan du bare se langt etter. Hvis det er slik at man havner i milliongjeld fordi man kjører på noen som følge av uhell bør lovverket endres snarest.

  3. Hva skjedde med å bare kjøpe seg en sykkel?

    Er folk blitt så late at de ikke engang kan trå?

     

    Har lite med latskap å gjøre. Har med hva som er gøy, praktisk, tidsmessig og økonomisk fornuftig å gjøre. Og for noen helsemessig. Kjæresten får vondt i ryggen av å sykle på vanlig sykkel, så en elsparkesykkel passer fint for henne.

    • Liker 1
  4. Det er et veldig relevant poeng. Det er faktisk ulovlig å kjøre på. Driter folk i dette? Man kan potensielt få massive erstatningssøksmål mot seg. Likevel velger folk å kjøre ulovlig?

     

    Ja, den grensa driter jeg i. Den er helt meningsløs og ikke i tråd med hvordan folk ønsker å bruke produktet. Når man bruker flere tusen på en sprek sparkesykkel forventer jeg å kunne tråkke klampen i bånn der det passer seg. Det betyr ikke at jeg gjør det i en tett befolket gate. Biler har ikke fartssperre, hvorfor skal elsparkesykler o.l. ha det? I stedet burde det vært innført fartsgrenser. F.eks 10 km/t i tette bygater, 20 km/t på fortau og samme fartsgrense som biler på vanlig vei.

  5. Enig. 1080p på YouTube er inget annet enn ren søppel. Selv på mobil er det grøtete, og på større skjermer så er det nesten ubrukelig. 

     

    Jeg forstår problemstillingen deres med tanke på hvor mye video som blir lastet opp hvert minutt. Det blir mye lagringsplass uten tung komprimering, men når de ikke gir folk et valg om bedre bitrate på andre måter så fører det til at folk må oppskalere til 1440p/4K før opplasting.

     

    Sant. Oppskalering til 1440 eller 2160p før man laster opp til Youtube vil gjøre at videoen ser bedre ut i de oppløsningene vs native 1080p. På min 1080p skjerm ser alltid 1440p eller høyere fra Youtube mye bedre ut selv om oppløsningen på skjermen er lavere, pga den kraftige komprimeringen fra Youtube. Når de tar i bruk AV1 blir dette problemet mye mindre. Testvideoene som ligger ute på Youtube ser veldig bra ut. Hadde de kjørt på med H.265 istedenfor å vente på AV1 hadde vi fått mye bedre bildekvalitet på Youtube for lenge siden, men det hadde muligens kostet oss mer reklametid for å dekke lisensieringskostnadene til H.265.

  6. Savner oversikt over dreiemoment på motorene, samt maksfart i den bratteste bakken i tabellen, ellers bra test.

     

    Som en kuriositet kan det nevnes at Bafang motorer relativt enkelt kan kobles til PC og programmeres til å yte bedre. Ikke for å øke maksfart (og dermed bryte loven), men for å gi mer kraft og kunne nå 25 km/t også i motbakker. De trekker da noe mer strøm fra batteriet, men opplevelsen er verdt det for de som ferdes i områder med tunge motbakker.

  7. FullHD er lite imponerende i Youtube-sammenheng når Youtubes 1080p er ihjelkomprimert, sølete og uskarp video som minner mer om en dårlig oppskalert 720p video. Og 720p video minner mer om DVD enn HD.

    De burde nå gi ut disse videoene i AV1 format, som gir en stor kvalitetsforbedring hvor strømmet 1080p video faktisk ser bra ut. Det finnes allerede noen testvideoer ute på YouTube, og forbedringen fra dagens VP9 og H.264 til AV1 er markant.

    • Liker 1
  8. Etter at jeg oppdaget sammen med kollegaer at Messenger på Samsung S8+ lytter til samtaler i rommet når APP ikke er i bruk, at Google assistent på Samsung S9+ lytter på samme måte, må jeg si at jeg begynner å lure. Min egen telefon presterte å åpne opp fra låst modus, en epost jeg snakket med min kollega at jeg måtte finne frem for å sende han! Min kollegas telefon presenterte plutselig reklame i Messenger for skolebrød ca 1 times tid etter at vi hadde snakket om skolebrød! Etter vi opplevde dette og jeg har snakket med andre om dette får jeg høre fra flere at de har reagert på det samme. Ting man ikke har skrevet noe sted på hverken telefon eller andre dingser får man reklame for ut fra samtaler.

     

    Har også opplevd å få opp reklame på Messenger om ting jeg og andre har snakket om samme dag. Altså muntlig, ikke skriftlig. Det er åpenbart at de driver med overvåking i stor skala. Har noen forsket på hva slags trafikk som går ut og inn av Messenger og Facebook appene?

    • Liker 1
  9. "Dataspilling er ikke skadelig" står det i overskrifta.

    "Du kan spille mye dataspill uten å ta skade" heter denne tråden.

    "Vi fant svært svak sammenheng mellom økning i tid brukt på dataspill og endring i problemer som depresjon, dårlige skoleprestasjoner og atferdsproblemer" sier forskerne.

     

    Jeg forstår at bombastiske overskrifter genererer klikk, men prøv å hold dere til fakta. Om ikke annet, så av respekt for de som jobber med denne problemstillingen. Når det står svart på hvitt at det er en funnet en sammenheng (merk: en SVAK sammenheng med uklar kausalitet, men likevel en sammenheng), er det ikke akseptabelt å hevde det motsatte i det største blikkfanget en artikkel har.

  10. Slapp av med superlativene, det er lov å kritisere et spill uten å gå helt bananas med overdrivelser og galle

    Jeg synes Diablo 3 var et godt spill når det kom ut, men mye av kritikken var også berettiget. Blizzard KAN det med å lage godt gameplay, men always online og loot-systemet fortjente all kritikken det fikk. Nå er de i ferd med å fikse opp i mange av problemene, og det synes jeg de skal ha skryt for. Alt for mange store utgivelser blir forlatt når de verste bugsa er fikset, men Diablo 3 har fått mange nye features som har gjort spillopplevelsen bedre

    Det er lett å glemme det, men Diablo 2 ble ikke klassikeren den endte opp med å være før Lord of Destruction kom ut.

     

    Kall meg en forsiktig optimist :)

    • Liker 2
  11.  

     

    det beste hadde vært å ha et spill der ingen deler var kjedelige sånn at man slapp det problemet.

    Det er ikke slik at veien til level 90 er kjedelig, problemet ligger i at veien til 90 er kjedelig når du gjør det fjerde eller femte gang. Denne formen for "slitasje" finner man i absolutt alle spill.

     

     

    Og den beste løsningen er liksom å betale for å slippe det?

     

    AtW

     

     

    Sa jeg det? Du må slutte å legge ord i munnen på folk

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...