Gå til innhold

traveler5843

Medlemmer
  • Innlegg

    170
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av traveler5843

  1. Hvis Gud var allmektig før han skapte universet, jorden, mennesket, engelen Lucifer... Hvorfor skapte han det?

     

    Bør vi ikke heller først få svar på hvem som skapte Gud eller hvordan han/hun ble til?

    Dette argumentet kan brukes mot alle teorier om livets opprinnelse.

     

    Hvem/hva skapte den første massen/energien/partiklene som hele universet er bygget på grunnlag av? Oppsto det av ingenting?

     

    Det blir vel egentlig spørsmålet; Hva kom først, høna eller egget?

     

    Kan gud alltid ha eksistert? Det går vel ann å tenke seg til at en livsform etterhvert (en svært gammel en) kan ha utviklet gudommelige egenskaper. Nå spekulerer jeg bare her. :p Men poenget er bare at alt som eksisterer vil det finnes en vitenskapelig forklaring bak. :)

     

    jesusridingdinosaur.jpg

  2. Fox News er konservativt, men CNN er "liberalt". Men det var altså BBC, ikke Fox News eller CNN.

     

    Hvis staten kontrollerer media, hvorfor disse utallige angrepene på Obama fra Fox News?

     

    Nesten riktig, CNN er hvertfall mindre konservativ enn Fox News helt klart, men vil ikke gå lengre enn å kalle dem mindre.

     

    Republikanerene bruker skitne og lavmål måter å angipe Obama på, og strategien behøver ikke å være særlig gjennomtenkt på grunn av målgruppen dems. :p

     

    http://www.youtube.com/watch?v=N1AUmz5ZvQA

  3. Hei, jeg har et XFX 5870 som har overclocket smått. Satte den opp til 900/1250. Så lurte på hva minnehastigheten er da? Den er stock 850 / 4.8GHz. Vet ikke hvordan jeg regner det ut.

     

    Lurer på hvor mye mer enn 4.8GHz jeg har nå og om den overclocket er nødvendig ytelsesmessig?

     

    GDDR5 er Quad Date Rate. Altså du skal gange med 4 slik at du får den effektive frekvensen som er originalt 4800MHz.

     

    Du har klokket til 1250 på minnet som du sier? Da får du 5000MHz effektiv frekvens. Det er i de fleste tilfeller (kommer litt ann på hva slags minne skjermkortet har) rimelig å tro at grensen ligger på ca 1275-1300 MHz et sted, altså 5100-5200MHz effektiv fekvens.

     

    Hvis du skal noe høyere enn dette vil du kanskje trenge et verktøy som AMD tilbydde før til å spesielt stille på volten på minnet til skjermkortet. Mener dem tok det vekk frasiden sin siden det lett kunne føre til at man svidde minnet om du ikke er fornuftig eller har god nok kjøing.

     

    Hvis jeg ikke tar eil så er det dette:

    http://downloads.guru3d.com/ATI-Overvolt-Tool-for-R5970-download-2434.html

     

    Men det får nok allikevel og oppdrive på nett om du virkelig vil. :)

  4. Hvorfor skulle BBC ha forhåndsinformasjon om at WTC7 skulle rase? Jeg skjønner ikke hva det skulle være godt for.

     

    Forde de viste at tårnet skulle rase.

     

    Det jeg husker er at det var CNN. Og hvis konspirasjonen strekker seg så dypt som man skal ha det til så er det vel ikke usannsynlig å tro at staten kontrolerer media?

     

    Fox news (spesielt )og CNN kan jo virke til tider å være styrt (eller hvertfall betalt) til de grader av de konservative republikanerende.

  5. Hva med den live sendingen til CNN der hun nyhets reporteren rapporterte en hendelse med den post bygningen (den tredje) som raste. Men hun rapporterte hendelsen som ikke hadde skjedd enda men som skjedde 7 minutter senere. (husker ikke utviklingen i saken og detaljene som kan ha gjort dette ekstra spesielt) Hva var detaljene her igjen. Noe med dette mener jeg å huske som gjorde det så sannsynlig at konspirasjons teorien har bein å stå på. :hmm:

  6. Psykologi er noe av det aller viktigste man kan lære seg i livet, for å forstå andre og verden, og for å kunne tolke andres oppfatninger av verden skikkelig.

     

    Synes Andy Thomson kommer med mange interresante og godt kvalifiserte meninger. Er det noen som vet hva relion tjener til så tror jeg det er han. :) Og hvorfor folk er relgiøse forklarer han jo til punkt og prikke. :)

  7. -

     

    Jeg er en "darwin mann" Og jeg tror at relgion er en naturlig fase i evolusionen. Og den videoen viser jo veldig bra hva det er med mennesket og hjernen som gjør at vi er relgiøse, og jeg nøyer meg jo egentlig med det.

     

    Jeg vet jo at store deler av den virkelige verden blir blokkert ut og fortrengt av de fleste relgiøse når det gjelder vitenskap og alle de fantastiske oppdagelsene vi mennesker har gjort, slik at det relgiøse bildet skal kunne stemme.

     

    Men du har jo de grupper kristne (som kaller seg selv for noe jeg ikke husker i farta, fins flere under grupperinger) som delvis eller helt også tror på evolusjonen og på gud, og intermixer disse på en måte, så jeg tenkte kanskje det var noen typer kristne som har en egen tanke om hvordan gud ble skapt?

     

    Dette er vel uansett et ikke tema for de typiske kristne siden jorda ble skapt for 6000 år siden.. Men andre kan kanskje ha noen teorier? Eller noe informasjon av noe slag?

  8. Fins det noe så beroligende som en god sigarett mens man går en tur i skogen på kvelden og ser på stjernene og hører vinden suse i trærne?

    Eller ligge på en benk en sommermorgen og ta et godt magadrag mens man nyter solen og lytter til gresshoppene?

    En god røyk skal NYTES... Ikke bare suges inn og blåses ut!

     

    huff, har klart å stumpe røyken omsider for et års tid siden, men føler jeg kjenner meg fryktelig igjenn i det du sier her, fikk nesten lyst på en røyk nå. :p

  9. Hvis Gud var allmektig før han skapte universet, jorden, mennesket, engelen Lucifer... Hvorfor skapte han det?

     

    Bør vi ikke heller først få svar på hvem som skapte Gud eller hvordan han/hun ble til?

     

    Sikkert tabu eller noe for kristne dette. Ikke vet jeg, men kanskje jeg kan få svar på det nå? Hva mener kristne? Gud har alltid vært og er, og vil alltid være allmektig eller noe i den duren. :p altfore kjedelig og enkelt.. Finnes det ikke noen forskjellige syn og trosyn her? :)

  10. musikkspilleren er grei, men langt fra bra! er nesten umulig å få albumbilder og equlizer finnes ikke. I tillegg er navigering rundt i musikkbiblioteket litt rart satt opp. Har du dog ikke mange 100 sanger burde det gå fint: )

    Tenker her å ha rundt 4-500 sanger, blir da det vanskelig å navigere?

    Bruker å lage mapper med artist så når man åpner mappen og henter sang så blir det de sangene fra mappen som blir avspillt?

     

    Jeg endte opp med å kjøpe Wildfire. Og jeg synes den er topp! Jeg navigerer på samme måte som deg og legger alle album inn i mapper og velger album, meget enkelt og greit! Får se om jeg ikke prøver ut og betaler for noen andre spillere på market senere, men akkurat nå føler jeg ikke behovet. Wildfire virker også kraftig når det gjelder lyd. Klarer fint og drive et par gode Bayerdynamic lukkede 32 Ohms DT-235 headsett, høyt og klart uten forvrengning av lyden. Lydkvaliteten virker ganske tilfredstillende. Får vel neppe testet det fullt ut med disse, men det virker ganske solid så langt. Alt i alt føler jeg man får mye for pengene her.

  11. Nå er GTA IV en av de verste konsoll portene i historien, og kjører uhyre dårlig på alle PCer uansett oppsett. Flere skjermkort hjelper også lite og du vil få ca. 10% mer ytelse 2 skjermkort (hvertfall i CrossfireX konfigurasjon)

     

     

    Hva slags skjermkort har du? Du bør vel ligge på oppimot 50-60 FPS veldig ofte med den CPUen, men alle systemer dropper ned til 30 FPS og litt under siden det er så utrolig dårlig portet til PC.

     

     

    Så hvis det du mener at du har til tider god flyt men også store FPS drops så er det helt vanlig, men det bør uansett være en distinkt forskjell. Merka selv faktisk at jeg måtte legge inn ny windows for å få RES5 til å benytte mer enn 3 kjerner. Kjørte først en benchmark uten å ha gjort noen forandringer annet å sette inn den nye Chippen. Da ble det slik:

     

    695475.jpeg

     

    Sånn skal det egentlig se ut:

     

    695476.jpeg

  12. Ok da skjønner jeg. :p Er sikkert mange som blander i5 prosessorer med H55 hovedkort siden begge er samme sokkel. (LGA1156)

    Da vil man ikke få bilde. :p

     

    Men hovedforskjellen på de kortene er hovedsaklig at du ikke vil kunne kjøre Multi-GPU oppsett med flere skjermkort. Det litt rimeligere kortet jeg linket til nederst ovverklokker ganske bra også, og har auomatiske funksjoner for dette for folk som ikke gidder å sette seg noe inn i faget.

     

    Så i bunn og grunn er alt du trenger å gjøre å skru på en bryter så vil hovedkortet overklokke CPU for deg!

     

     

    Når det gjelder Dustinhome.no så er det en helt fantastisk netbutikk med bedre service enn komplett (selv om den er ganske god også) så går Dustinhome et sritt lengre. Du kan lese mer om det i denne tråden: :)

     

    Ny HW-butikk i Norge: Dustin

  13. Hvor er det dette står hen? Regner med det gjelder i3 serien til intel som har "skjermkortet" (grafikkchipen) integrert på CPU og må benyttes med spesielle Hovedkort (intel H55 brikkesett) for å bruke den integrerte grafikken (intel GMA)

     

     

    Men når det gjelder WOW delen er jeg litt usikker på hvordan den utnytter hardware, men regner med et Radeon HD4890 skal holde i bøttevis og at den CPUen du bruker nå nok kan være en flaskehals for skjermkortet. Jeg misstenker og at det går ann å kaste mer CPU på WOW også for å få bedre ytelse. :)

     

     

    edit:

     

    Her er en skalering test av WOW: Wrath og the lich king. Vet ikke om grafikk kravene har endret seg mye siden da jeg?

     

    Da brukte man hvertfall et lignende system som vil bety ganske lik ytelse som representert her.

     

    0,1425,i=225420,00.jpg

     

    LINK til testen hos Extremetech

  14. Da har jeg funnet en killer combo til deg :D

     

    CPU:INTEL CORE I5 750 2.66GHZ 8MB S-1156 1 659 kr

    RAM:CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ CL9 (2X2GB) 919 kr

    HK:ASUS P7P55D DELUXE P55 S-1156 ATX 1 639 kr (kampanje!)

     

    Kom på 4217,-

     

     

    Evt, kan du spare inn 620,- ved å gå for dette hovedkortet:

     

    ASUS P7P55D-E LX P55 S-1156 ATX (Nyhet!) 1 019 kr

     

    Og da kommer det på 3597,-

     

    Meget god pakke det også, men er ikke like egnet for overklokking eller oppsett med flere skjermkort. :)

  15. Alle Phenom IIs har en integrert DDR2 og DDR3 minnekontroller, og er ment å være fullt ut kompatibel med AM2+ og AM3 også enkelte AM2 støttes bra.

     

    Ditt hovedkort ser ut til å støtte de seneste X6 prosessorer til og med så og alle Prosessorer som er nevnt støttes i følge listen som N.N linket til over. :)

     

    Baare husk og noter hvilken bios som du trenger for gjeldende CPU og oppdater før du bytter ut den gamle. :)

     

    edit:

     

    Da tenker jeg den første linken til Gigabyte kortet, som er et nyere og bedre kort også.

  16. Det er jo godt mulig du kan beholde hovedkort og RAM siden det slettes ikke er så sikkert et det er noe nevneverdig mer ytelse og hente på og oppgradere det. Kan hvertfall være en god slant og spare på å beholde RAM hvis det er forholdsvis rask PC 6400 eller 8500 minne du har så er det ikke grunn til å kjøpe nye DDR3 brikker.

     

     

    Men er det noe spesiell pris du tenker på eller noen spesielle krav til HW?

     

     

    Hvis du kunne tenke deg å vurdere et AMD system så er hvertfall dine valgmuligheter mange. Du kan jo se hva som passer deg best.

     

    Dette er hverfall en knallgod CPU på AMD plattformen til en ganske så god pris: AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ / 3.3GHz Turbo

     

    Så har du også denne: AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ

     

     

     

    Hvis du ønsker noe prisgustig så er dette hovedkortet et bra valg.

     

     

    GIGABYTE GA-MA770-UD3

     

    Det er altså for DDR2 RAM hvis du har det fra før.

     

    Dette er også et godt kort som gir mye for pengene som støtter CrossfireX bl.a, også for DDR2.

     

    GIGABYTE GA-MA790X-UD3P

     

     

    Hvis du har lyst til å kjøpe ny ram så er nok DDR3 det lureste og mest fremtidsrettede, og da vil dette hovedkortet være knasendes godt!

     

    Gigabyte GA-870A-UD3 (rev. 2.0)

×
×
  • Opprett ny...