Gå til innhold

Zaftig

Medlemmer
  • Innlegg

    1 678
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zaftig

  1. Jeg tror Liberalistene vil møte på det samme problemet som det DLF har gjort, de er altfor rigide på sin objektivisme som de kaller liberalisme(hvorfor ikke bare kalle en spade, en spade?), noe som gjør at det ikke er et særlig tiltrekkende parti for folk som ikke har satt seg god inn i objektivisme og Ayn Rand sitt tankegods. Og det faktum at alle må erkjenne seg til deres manifest. Nå, det er greit å ha en relativt rigid ideologi, men det er få partier i hele verden, som er så bestemte på akkurat dette punktet. F.eks, FrP strekker seg fra nasjonalister til libertarianere, AP fra sosialliberalere til nasjonalistiske sosialister, mens DLF og nå Liberalistene? Fra objektivisme til objektivisme.

    Derfor er de som stemmer på dem kun hardcore objektivister, og kanskje et par avvikere. Liberalistiske partier rundt i verden vokser igjennom å være åpen for alle fra liberal konservative til anarkokapitalister, som alle ønsker mer frihet. Og på dette punktet feiler Liberalistene grundig, og kommer ikke til å nå over ett par tusen støttespillere.

  2. Det står også at det er de store butikkene/kjedene som vil få fordeler av en liberalisering av åpningstidene, mens de mindre butikkene vil få problemer. Og dermed mye mulig gå konkurs. På lang sikt vil mindre konkurranse føre til at prisene vil gå opp, selv om de på kort sikt går ned i de største butikkene.

     

    Vi ser allerede at det er stort sett klesbutikker i alt av handlegater og kjøpesentre, da de er blant de største kjedene. Disse har også marginer til å møte høyere lønnsutgifter. Mens mindre spesialbutikker får en tyngre tid i møte. Mindre mangfold, og (wait for it) mindre frihet.

    Og hva gjør en butikk på noen som helst måte verre av at den er større eller fra en kjede? Disse små butikkene som forsvinner er jo brustadbuer og andre som til nå har hatt en konkurranse fordel. Ikke små butikker som eksisterer fordi folk vil handle der, men fordi de blir tvunget til å handle der på grunn av reguleringer.

    • Liker 1
  3. jo, det er kapitalistene sin skyld! Det er jo de som utnytter lavtlønnede arbeidere! Det er vi her i vesten som opprettholder forbrukersamfunnet.... Vi kan ikke legge skylden på Kinesiske myndigheter att vi er storforbrukere og nekter å slutte med overforbruket.

    Og hva er det som er galt med sosialisme?

     

    Du mikser Kapitalisme og Keynesianisme. Keynesianisme tvinger folk til å bruke ressurser da folket må bruke pengene sine slik at de ikke mister verdien sin.

    • Liker 2
  4. Sier du det? Hvilken raseideologi representerer de? Jeg regner med at de må i så fall ha en for å være fascistiske rasister.

     

    Så klart. De vil trossalt forby meninger de er imot og de fleste ønsker en enorm stat selv om noen påstår de er kommunister. De ville også gjøre Rødt "mindre hvitt", behandler raser på en spesiell måte altså, Mye verre enn FrP.

    • Liker 1
  5. Er jeg også rar hvis jeg sier det der var et godt poeng?

     

    Ser man det fra den vinkelen du viste meg nå, så kan man spørre seg; hva er alternativet for disse barna?

    Vet man hvilket liv de ville hatt uten dette? Man tenker kanskje hvor jævlig det er, men det kan da hende de har et verre alternativ?

     

     

    Hvem styrer forresten hvor mye penger det går til arbeiderne, og hvor mye penger de skal ta for kakaoen? Er det eierne av farmene som tar alt?

     

    Kanskje det faktisk hadde vært positivt å eid en kakaofarm for å vite hva som skjer istedenfor å skyve det under teppet?

     

    I land hvor barnearbeid er utbredt er det også store problemer med hva vi vil kjennetegne som ekstremfattigdom, i disse landene kan verken staten eller foreldre sørge for at absolutt alle får utdanning. I land som Sovjetunionen og Kina prøvde de å gi alle utdanning på et tidspunkt for landet fortsatt var for fattig til å gi alle en utdanning.

     

    Vi i vesten er generelt imot barnearbeid og få vil si at det er en bra ting at barn må jobbe. Men alternativet er ikke utdanning, det er hungersnød.

    • Liker 2
  6. Det er den statlige inntektsskatten, i tillegg har kantonene og kommunene forskjellige satser: http://www.taxrates....-tax-rates.html

     

    Er ikke bare positive ting å si om Sveits, i likhet med Norge støtter de kraftig opp om landbruket, som gjør at kjøtt er dyrt. De hadde også veldig dårlig konkurranse på mobilmarkedet når jeg var der i 2009/10, var nesten umulig å få et abonnement uten bindingstid (selv om man hadde med egen telefon...) De har heller ikke noe særlig til søndagsåpne butikker, og åpningstidene er ikke like bra som i Norge heller. I noen kantoner må matbutikkene stenge 1830!

     

    Men ja, hadde ikke hatt noe imot å bo i Sveits igjen :)

     

    Vel ja, men slik jeg har forstått det er den gjennomsnittlige Kantonale skatten 5%, noen steder mer andre steder mindre. Men betaler ikke-nøytraliserte personer kantonal skatt?

     

    Jeg kan ikke si jeg hadde det problemet i Lugano i 2012, alt inkludert kjøtt var naturligvis mye billigere og de fleste mindre butikker holdt åpne, men de har fortsatt noen problemer med søndags reguleringer, slik som her. Migros var åpent til 22.

  7. Det ser ut til at du mener militærmakten til norges befolkning blir svekket om man legger ned forsvarsmonopolet, stikk i strid med konvensjonell markedsteori. Hvorfor det?

     

    Jeg tror ikke noen former for markedseffektivitering vil kunne beskytte Norge mot FN, NATO, USA, Russland og hvem andre som vil ta over Norge. Selv om det vil gjøre beskyttelsen av landet enklere.

×
×
  • Opprett ny...