Gå til innhold

ITtraktor

Medlemmer
  • Innlegg

    2 613
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Hjelpsomme svar

  1. ITtraktor's innlegg in Spare i BSU uten skattbar innteket? ble markert som svaret   
    Ikke en gang tenk på å sette penger som kunne gitt skattefradrag på BSU dersom du ikke har nok skattbar inntekt. Den åpenbare løsningen er selvfølgelig å skaffe seg en BSU 2.0 konto eller lignende. Jeg kan anbefale OBOS boligspar ung. Den krever at du også flytter BSUen din til dem. OBOS boligspar ung har samme rente som BSU og du kan sette inn opp til 300 000 kr, med en gang om du ønsker. Man kan til og med fritt ta ut penger man har satt inn inneværende år. Dette betyr i praksis at dersom du tar ut alle pengene rett før nyttår og setter de inn igjen rett etter nyttår kan man bruke denne kontoen som en helt vanlig sparekonto med BSU-rente! Egentlig for godt til å være sant, men jeg benytter meg selv av dette. 
    Om du klarer å fylle opp kontoen hos obos og fortsatt ikke har nok skattbar inntekt kan du gå videre til Nordea boligsparekonto. De krever ikke at du har BSUen hos dem. Men her blir pengene du setter inn låst med en gang til boligformål. Men du kan fritt overføre pengene til BSU, som du selvfølgelig gjør når du har nok skattbar inntekt. På denne kontoen er også grensen 300 000 og du kan sette inn det med en gang om du ønsker. Her finnes det også et smutthull for å kunne bruke pengene til andre ting enn bolig. Ved enhver renteendring, både opp og ned, har du mulighet til å avslutte kontoen kostnadsfritt.
    Nå har jeg altså vist deg hvordan du kan spare 600 000 kr med BSU rente uten at du blir "nødt" til å kaste bort skattefradraget på BSU-kontoen dersom du ikke har nok skattbar inntekt. Det man eventuelt også kan gjøre er å sette 25 000 kr på BSU 1. januar og ta de ut igjen 30. desember, da blir ikke pengene låst eller skattefradraget "brukt opp", men du får fortsatt god rente, men bare på 25 000 kr. Det er med andre ord ren idioti å låse penger på BSU dersom du ikke kan nyttegjøre deg skattefradraget! Om man uansett ikke vil rekke å fylle BSUen blir det selvfølgelig annerledes, men man vet jo ikke hvilke endringer som kan komme i fremtiden. Kanskje vi etter hvert får lov til å sette inn 50 000 kr i året? Hvem vet? 
  2. ITtraktor's innlegg in Anmeldt av vegarbeidere. ble markert som svaret   
    Har selv jobbet med trafikkdirigering. Det jeg har fått høre fra de andre jeg jobber med er at man MÅ ha uavhengige vitner, altså vitner som ikke har noe med arbeidet som foregår på stedet, for at det skal være noe som helst poeng å anmelde. Saken blir selvfølgelig noe annerledes dersom det er snakk om personskade.
    Når jeg ønsker å lede noe over i motgående kjørefelt peker jeg spaken som jeg holder i høyre arm med den hvite siden mot deg i den retningen jeg ønsker du skal kjøre. Samtidig som jeg rolig vinker deg over med venstre arm. Du skal dermed ikke ha sett noe blinkende lys. Denne spaken, som du kaller pinne, har en hvit side og en rød side med lampe. Dersom jeg ønsker at du skal stoppe holder jeg følgelig den røde siden med lampe mot deg, høyt og tydelig samtidig som jeg søker øyekontakt. 
×
×
  • Opprett ny...