Gå til innhold

Presley

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Presley

  1. I natt har jeg fått epost fra Sony om at noen har logget inn på kontoen min fra Makarska Split-Dalmatia County Croatia via Chrome. Nå i kveld når jeg husker dette igjen og logger inn på appen på telefonen så får jeg igjen epost fra Sony og denne gang med min egne lokasjon på eposten. Det ser ikke ut som det er køddet noe med kontoen min. Jeg har selvfølgelig nå endret passord, men jeg må si jeg blir litt bekymret over dette. Jeg har hatt PS5'n min noen få uker og spilt kanskje 6 timer totalt. Jeg har i tillegg tatt fresh reset av telefonen, så det er litt underlig hvordan de har fått tak i dette.. Er PS passord/kontoer veldig utsatt for slikt fanteri?
  2. Slim ja, ligger å venter i bilen.. Har heldigvis vært en hektisk dag på jobben så jeg har ikke fått grubla for mye på den
  3. Står utenfor elkjøp og venter på at de skal åpne nå. Er det noen gode grunner til ikke å kjøpe standard versjonen nå? Mtp 5.790 er vel en ok pris. Jeg håper jo å kunne spille det nye gta når det kommer ut, det kan vel ikke være sånn at dette kun blir spillbart på pro når den kommer?
  4. Dette ble faktisk akkurat slik jeg håpte på, det er ikke hver gang mine ønsker er kompatible med hvordan ting faktisk fungerer, men dette var jo helt glimrende. Takk for backup @eintotre
  5. Aha, så da tenker jeg helt rett da altså? Jeg må google wired backhaul skjønner jeg, men da får jeg brukt den siste noden ut til garasjen slik jeg håpte på fremfor å "kaste bort" en i kjellertrappa. Takk!
  6. Jeg har gått til innkjøp av 4stk Deco X20 noder for å forhåpentligvis få til et bedre trådløst nett her hjemme. Asus RT-AC87U har fått hvile seg og opp skal disse nodene. Jeg har så langt koblet opp hoved-noden som er kablet rett i modemet, den har arvet navn og passord fra det gamle nettverket og alt er så langt fint. Til hjemmekinoen i kjelleren, hvor jeg har betong som etasjeskille, så har jeg fra før dratt cat6 kabel som går direkte i TV for at den skal få stabilt nett til både lokalt og eksternt strømmet innhold, fortsatt so far so good. Så kommer vi til hvorfor jeg har gått til innkjøp av mesh, for i kjelleren har jeg så godt som null dekning både på wifi og mobil fra før. Tanken min nå er jo å enten få opp en node i kjellertrappa og en i kjelleren slik at disse kommuniserer med hverandre og skaper god dekning der nede. Eller! Nå kommer spørsmålet, er det her heller smart å koble en node på det kablede nettet jeg har dratt ned til hjemmekinoen? For nodene har jo to nettverksporter, så jeg kan jo fortsatt viderekoble fra noden og til tv'n slik at den beholder sin kablede trygghet, men vil denne noden da utnytte det kablede nettet og gi god wifi dekning OG kunne brukes på samme nettverksID som den noden som er kablet i 1.etg samtidig? Eller vil nodene aller helst kun kommunisere med hverandre trådløst og at de begynner å krangle om det er to noder som er kablet og koblet til det samme trådløse nettet?
  7. Er det noen som har noe informasjon om release date på Jaybird Vista 3? Jeg googlet og fant bare noen antagelser, men Vista 2 begynner jo å bli gammel nå så i stedet for å kjøpe et sett til av de så har jeg lyst på 3er'n om den var rett rundt hjørnet..
  8. Ja, du tror vel jeg klarer å sitte på pengene til en slim versjon kommer ut.. Tror du slim kommer med disk også? Antar vel at den kommer i begge variantene den også..
  9. Hva heter den siste oppdateringen av PS5 for tiden? Og hva skal jeg se etter av merking på boksen for å vite at jeg får siste versjon og ikke en eldre en? OG er den siste versjonen den beste? Er den siste versjonen den som kom i september '22?
  10. Finnes det noen oversikt over de forskjellig typene bundles som finnes med PS5 maskinene? Hvilken bundle kjøpte dere/ville dere kjøpt? Jeg skjønner at dette har med hva slags spill en liker, men jeg har ikke de mest markerte preferansene så jeg kunne godt kjøpt en bundle som kanskje overrasker meg, derfor hadde det vært moro å vite litt om deres tanker rundt det.
  11. Finnes det ingen GT7 bundle? Og jeg ser så mange som har helt sjuke oppsett med full sim-rigg, er det noen som spiller GT7 med original kontroller? Jeg har ikke så veldig lyst til å lage meg noen sim-rigg i hjemmekinoen akkurat nå, men har litt lyst på både PS5 og GT7. Finnes det andre gode racing/basher-spill som er innafor å spille med original kontroller?
  12. Ingen fare med å bruke glimt i øyet, gruble, jeg er all in for slikt selv. Holder forresten til på Hamar-ish om du ønsker å komme å se på fakta selv. Vet ikke hvor mange ganger jeg gidder å gjenta at det ikke er BS, tror faktisk det ender her, for hodet mitt har kvernet nok på dette om jeg ikke må gjenta meg selv og "forsvare meg" ovenfor beskyldninger om at jeg er ute med røverhistorier. Alt jeg har skrevet her har jeg kun skrevet i beste mening og gitt info som jeg trodde var relevant, hadde jeg hatt peiling på slikt så hadde sikkert det jeg har skrevet og informasjonen vært annerledes lagt frem, men dette var jeg innom tidligere. Jeg har nå hatt "familieråd" hvor jeg har hatt en alvorsprat med de som kunne hatt fysisk tilgang til pc'ene mine, forklart at det er ingen som skal spikres opp på sørvendt vegg for dette.. Ingen har noe å tilstå, så her i huset legger jeg saken uansett død nå.. Konemor har forøvrig Galaxy S21 og minstejenta har fjorårets iphone(kjøpt i fjor vertfall), så ingen av de matcher med imei-nummeret som ble oppgitt av google. Hadde tenkt å sette meg ned å lage en timestamp, men ser at gruble har gjort dette så da gidder jeg ikke. Har ikke sjekket at det hen har skrevet matcher med virkeligheten(her finnes det og mulighet for at jeg har snublet i forskjellige oppgitte tidssoner, så det får nå bare være) men det gjør den nok. Uansett blir saken anmeldt i morgen da jeg har fri noen timer før jobb. Takk for hjelpen, slik jeg konkluderer så langt så er jeg villig til å gi Milhouse85 den mest sannsynlige konklusjonen med at det er større sjans for at jeg er svindlet enn at jeg er hacket.. Men slik jeg ser det så er det ikke så veldig lett å finne ut av det heller, siden ingen som har hatt fysisk tilgang til mine enheter tilstår noe uten at jeg begynner å trekke negler, og det gidder jeg rett og slett ikke nå.. Takk for meg.
  13. Nei, jeg har aldri installert noe fra noe slikt, har hatt noen samtaler med slike svindlere, men de samtalene har alltid endt med at jeg blir kalt for en motherf... og lignende.. Prøvde å spore enheten, men den var ikke mulig å nå, prøvde både å spille av lyd for å skremme(omtalt tidligere i tråden) og å spore. Eneste som kom ut av det var at jeg fikk IMEI-nummeret til telefonen det er snakk om. Jeg vet ikke hva TFA er, vertfall ikke ut fra benevnelsen.. Men jeg har paypal linket opp med ebay, og hadde ikke to-stegs verifisering aktivert. Jeg bruker Opera på alle pc-enhetene mine, og ja jeg har autoutfyll aktivert. Jeg har teamviewer installert, men ikke vært pålogget på et halvt år eller noe og den logger seg ikke på ved oppstart.
  14. Alt du skriver virker både logisk og riktig, mest av alt har du rett i at jeg har virkelig ikke peiling på hva som skal til for å få til slikt. Det du skriver om at ebay ikke kan oppgi ip-adressen aner jeg ikke om stemmer eller ikke, det gjorde han vertfall, dette er hva han skrev i det avsnittet: "If seller will not respond or not willing to cancel, then you have to file dispute on Credit Card or bank to file charge back to the full refund. In case, if any unauthorized selling done on the account then kindly inform the same to the buyers and cancel the transaction. The IP address was 81.166.*.**, which is of Norway(jeg som fjernet de siste tallene, ikke vet jeg om det spiller noen rolle heller). Minstejenta er 19 og hun nekter for å ha gjort noe slikt. Jeg har dog en stasjonær pc som står på 24/7 som mediaserver, men om den hadde blitt brukt så ville ikke ebay rapportert om en ny enhet som har logget på ebay, det ville heller ikke skjedd om det var laptopen som ble brukt, som også lå hjemme. Og når jeg ser over tidspunktene på kjøpene som er oppgitt i tidssoner langt hjemmefra så regner jeg meg frem til at det var på kvelden i 9-tia kjøpet ble gjort, da var jeg jo faktisk kommet hjem igjen.. Så selve forløpet har jeg fortsatt ikke peiling på, og dere må gjerne shame meg for at jeg ikke vet bedre, jeg har bare prøvd å gi den infoen jeg har.. Men for å gjenta meg selv, jeg har ikke levert noe BS eller diktet opp dette.. Men det kan jo virke som jeg etter hvert som informasjon har blitt sortert av dere at dette ble postet i feil del av forumet, at det ikke er noe telefonhack det er snakk om, men det var min første tanke, derfor ble det postet her.. Igjen, sorry.. Jeg skal aldri mer prøve å spørre om hjelp om noe jeg ikke kan en dritt om, jeg bør selvfølgelig vite mer om temaet jeg spør om før jeg spør, lesson learned..
  15. Det eneste jeg kan love deg, er at jeg ikke holder noen for narr. Og ja, jeg skal til politiet på mandag før jobb for å anmelde. Hva som henger sammen av disse tingene og ikke vet jeg jo ikke, jeg har bare gitt informasjonen jeg har funnet, jeg har ikke evner til å analysere dette på noen måte. eBay sin ansatt Bhaumik P. svarte blant annet " In case, if any unauthorized buying done for both paid or not paid products then immediately contact the seller about this situation and request them to cancel the transaction." Ut over det så var ikke han så ivrig på å hjelpe med annet enn å forklare hvordan endre passord og slikt, samt at han oppga hjemmeIP'n min som adresse for hvor dette kjøpet ble gjort fra, samt at jeg burde spørre de som bor i samme hus som meg om noen av de kan ha gjort dette.. Som sagt, jeg aner ikke hva/hvordan dette har skjedd, det jeg har prøvd er å gi den infoen jeg har funnet, og det kan godt hende at mye av det er irrelevant ifht dette kjøpet på eBay, men det er da uansett mye rart som har skjedd på en gang.. Mangler fortsatt svar fra selger, uant av hvilken grunn. Så jeg har purret der for å få høre om de kan hjelpe.
  16. Jeg skal følge opp banken for sure.
  17. Kjøpet som sådan var registrert på min ip-adresse her hjemme, men fra en for meg ukjent enhet, enheten var også ukjent for ebay da de har varslet uten push-varsel at det var logget på fra en ny enhet. Men første gang den enheten logget inn på min google-konto var da vi var i Sverige på harryhandel, det skurrer så jævlig og..! Har faktisk akkurat en lignende erfaring som deg fra Sverige for noen år siden, i Stockholm.. Opplyst P-plass i tilknytning til hotellet med kameraer som så plasse fra to sider. Entusiasmen var fraværende på et skyhøyt nivå.. Jeg skal prøve å oppdatere dere i løpet av neste uke på hva som skjer.
  18. Jeg screenshotta all info jeg fikk gjennom prosessen vertfall, så blir det et besøk hos politiet for anmeldelse på mandag. Tviler på at de tar tak i dette, en må vel bare innse at 17k for politiet uten kroppsskade eller annen grov krimgjerning ikke blir prioritert. Banken derimot skal jeg ikke gi meg helt på, han virka ikke helt trygg på hva han snakket om han i banken, selv om han var hjelpsom og grei. Han sa jeg skulle høre fra de neste uke, så jeg krysser fingrene anyway. Takk for tanker og råd, selv om det ikke ble noe sporing slik jeg håpet på så var det mye bra innspill uansett.
  19. Ja har gjort det, de mente at siden det var via debet og ikke kredittkort så sto jeg selv for tapet.. Men han skulle "se hva han kunne gjøre", så jeg skulle få høre fra de over helgen.. *klaskepanne*
  20. Fikk kontakt med den nevnte barndomskompisen min. Etter litt prat frem og tilbake så fant vi ut at det beste jeg kan få ut av dette er å prøve å skremme fænskapen med å spore og lage lyder, jeg fikk faktisk opp IMEI-nummeret på telefonen, men den var ikke tilgjengelig for sporing, så fikk dessverre ikke noe napp på å skremme heller. Det var verdt forsøket tho! Ja jeg har ikke gitt opp eBay enda, men de henviste meg til selger, så jeg får høre hva selger sier når han våkner til live. Kryss fingrene!
  21. Det verste er at mobilen kanskje har kobla seg på wifien på kjøpesenteret der borte.. Det brukte man jo før, og nå overføres jo gamle wifi-bekjentskaper ved overflytting til nye mobiler.. Så det sjekket jeg ikke, jeg skrur jo aldri av wifi..
  22. Ja det er det jeg og antar, nesten så jeg får lyst å kjøre til Charlottenberg før jeg prøver å spore enheten slik at jeg ikke har like lang reisetid for å finne fænskapen.. Det jeg tenkte var om noen her hadde superskills på slikt eller om det fantes litt shady måter å spore slikt på. Har spurt en barndomskompis som har sporet folk på darkweb og litt annet slikt, men jeg tviler på at han vil engasjere seg i min forespørsel siden han jobber med det.. eBay oppgir til meg kun at det er refundet til en google pay-konto, noe jeg ikke har aktivert. Men selve transaksjonen fra meg ble gjort i paypal.
  23. Beklager, er litt oppskjørtet og var nok litt ivrig på å fatte meg så kort som mulig.. Det er jeg ikke så flink til.
  24. Da er det snodig at denne enheten logget seg på google-kontoen min første gang i Sverige på tirsdag.. Der møtte jeg ingen andre kjente enn reisefølget mitt, som er kona mi..
×
×
  • Opprett ny...