Gå til innhold

Zarn

Medlemmer
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zarn

  1. I studier hvor man sammenligner færre (2-3 måltider) mot flere (6-9 måltider) ser man ingen forskjell i energiforbruket. Derfor er det ikke noe hold i at man må spise flere måltider for å opprettholde forbrenningen. Det er likevel et poeng at man i flere studier konkluderer med en bedre metthetsfølelse ved å spise ofte.

  2. Herregud. To poster med off-topic burde det være lov å poste uten å få slengt en negativ kommentar etter seg. Det var bare et oppfølgende spørsmål til en liten kommentar jeg kom med. Du trenger ikke å komme i forsvarsposisjon bare fordi du ikke hadde noe bedre å komme med.. :)

     

    Pijus: Har du regnet ut at 4300 er 300-500 kcal over dagsbehovet ditt, og ikke mer eller mindre? Det kunne kanskje også vært en idé å regne ut den totale summen av næringsstoffene du får i deg for å være sikker på at du ikke har helt feil balanse? Kroppsvekten din er vel rundt 70kg, så da ville jeg ha sikta på rundt 150g protein som er 2g protein per. kilo kroppsvekt. Alt over det vil bare være bortkasta penger.

  3. Hvalder:

     

    "Det reelle tallet for de forskjellige proteinkildene er sjelden under 3,3kcal/g, og kan være helt opptil 5,2. I et balansert kosthold kan man like gjerne runde av til 4. Har du et ekstremt høyt proteininntak (og dertil lavere inntak av karb og fett) kan man muligens argumentere for at det vil ha en praktisk effekt, Martin Berkhan hadde en artikkel om dette for et par år siden i svenske BODY bl.a."

    - Børge Fagerli

     

    .. så man kan egentlig bare si 4 kcal per gram. :)

  4. Jeg forstod ikke helt det spørsmålet med prosentvis energifordeling, men jeg skal prøve å svare så godt jeg kan uansett. :)

     

    For å finne ut hvor høyt energiinntaket til en person som har spist det du nevnte, må man omgjøre det til kcal.

    1g protein = 4 kcal, 1g karbohydrat = 4 kcal og 1 gram fett = 9 kcal.

     

    60g protein = 240 kcal

    100g fett = 900 kcal

    250g karbohydrater = 1000 kcal

     

    240+900+1000=2140

     

    Det blir da totalt 2140 kcal.

     

     

    For å regne ut hvor mange prosent man har spist av de forskjellige næringsstoffene, må man først gjøre om næringstoffene til kcal som jeg gjorde over. ^

     

    Når du har gjort det, så deler du så mange kcal man får fra de og de næringsstoffene på det totalte inntaket av kcal. La oss ta protein for eksempel. Da deler vi 240 på 2140 og får et ganske langt tall under null. Når vi har dette tallet ganger vi det med 100 og voila! Du har hvor mange prosent du har spist av det og det næringstoffet.

     

    I dette tilfellet blir det da:

    11,2% protein

    42% fett

    46,7% karbohydrater

     

     

    :)

  5. En kilde som omtrent alle ser er jo programmet "Du er hva du spiser" i både norsk og UK versjon.

     

    Er det en ting som er felles med ALLE, ikke de fleste, ikke nesten alle men ALLE er at de spiser uregelmessig!!

    Det er ikke den uregelmessige spisingen som foråsaker økt vekt, men det lave blodsukkeret som gjør at man kanskje spiser mer og kommer i kcaloverkudd. Pirja sa at man går opp i vekt hvis man spiser uregelmessig. Det er feil. Det eneste som bestemmer om man går opp eller ned i vekt er inntaket av kcal.

     

    Herregud.

    Du sier her at du kan spise deg ned i opp med bare sjokolade å brus? Bare man spiser i kalorioverskudd.

    Ja, hvis man bare tenker på vektoppgang og vektnedgang. Det sier seg selv at det ikke er noe bra for helsen.

  6. En kilde som omtrent alle ser er jo programmet "Du er hva du spiser" i både norsk og UK versjon.

     

    Er det en ting som er felles med ALLE, ikke de fleste, ikke nesten alle men ALLE er at de spiser uregelmessig!!

    Det er ikke den uregelmessige spisingen som foråsaker økt vekt, men det lave blodsukkeret som gjør at man kanskje spiser mer og kommer i kcaloverkudd. Pirja sa at man går opp i vekt hvis man spiser uregelmessig. Det er feil. Det eneste som bestemmer om man går opp eller ned i vekt er inntaket av kcal.

     

    Herregud.

  7. Det er viktigere å spise få, men mange måltider til dagen, enn få og store måltider. Spiser man mange små vil alltid kroppen ha tilgang til mat. Spiser du mye, men få måltider, vil kroppen lagre litt av overskuddet som fett, fordi den vet at det går litt tid før den får mat igjen. Det resulterer i mer fett, noe som ikke er ønskelig for deg.

    Og hvis man drikker Lerum blåbærsaft lagrer kroppen 263,76 gram mer fett om dagen. Lerum blåbærsaft har nemlig et søtstoff som gjør at kroppen lagrer fett.

    Du har peiling på kosthold ser jeg?

     

    Kroppen tilvenner seg ditt kosthold og spisevaner. Spiser du store måltider, men lang tid mellom hvert måltid vil kroppen lagre litt av maten iform av fett, slik den har noe å ta av når den blir sulten, for det er den vandt til. Spiser du dermed ofte, men ikke fullt så store måltid, vil kroppen ta opp næringen den trenger, og sender resten til fordøying.

     

    Drikker man en hel flaske lerum blåbærsaft ofte får man mye fett på kroppen, samme gjelder brus og andre kaloridrikker.

    Studier, takk.
  8. Det er viktigere å spise få, men mange måltider til dagen, enn få og store måltider. Spiser man mange små vil alltid kroppen ha tilgang til mat. Spiser du mye, men få måltider, vil kroppen lagre litt av overskuddet som fett, fordi den vet at det går litt tid før den får mat igjen. Det resulterer i mer fett, noe som ikke er ønskelig for deg.

    Og hvis man drikker Lerum blåbærsaft lagrer kroppen 263,76 gram mer fett om dagen. Lerum blåbærsaft har nemlig et søtstoff som gjør at kroppen lagrer fett.

  9. Jeg ville bare prøvd å spise det samme i noen uker og følge med på vekta. Hvis du føler deg stappmett kan det være at du spiser nok. Du regnet jo ganske lite på middag og lunsj, så hvis vi sier du du ligger på 4300 f.eks. istedenfor 3600 som du selv trodde, så går det opp. Da spiser du like mye som de kalkulatorene sier at du trenger. :)

  10. Og tror du den er beregnet på ungdom som vokser? Nei. Den bruker alder til å bergene kcal-behovet, men den er uansett ikke korrekt. Den tar ikke med alle prosesser som skjer inni i kroppen din når du vokser og utvikler deg.

     

    Her er litt om hva Robert Eilertsen sier om energibehov for barn:

    http://bedreviteren.blogg.no/1245599450_hv..._et_barn_s.html

     

    Og er er en kalkulator som fungerer helt utmerket etter egen og veldig mange andres erfaring:

    http://www.bcm.edu/cnrc/bodycomp/bmiz2.html

     

    Jeg har snakket litt med Lyle McDonald (http://www.bodyrecomposition.com) om det også, og han syntes også at den kalkulatoren jeg viste deg er nøyaktig.

     

    Men bare prøv ut metoden din med å veie deg, du. Til syvende og sist er nok det det beste. Jeg vil bare frem til at 2765 er for lite. ;)

  11. For det første så fikk du i deg mye mer enn 3600 kcal. Du regner 300 kcal på lunsjen på skolen og til middag. Det er alt for lite. Spiser du én kyllingfilet og salat til middagkanskje? Nei, jeg tror ikke det. Og fisk/kylling/pizza/taco er også MYE mer enn 300 kcal. Hvis det bare hadde vært 2-300 kcal mer hadde jeg nok ikke sagt noe, men det er nok mye mer enn som så. Hvis ikke du spiser som en mus, da.

     

    For det andre så sier du at du ligger 1000 kcal i overskudd når du har spist 3600. Det kan umulig stemme. Jeg er like gammel som deg, veier 15kg mindre og spiser 3000 kcal om dagen for å han en stabil vekt! Jeg er ikke noe aktiv uten om styrketrening 3 ganger i uken. 2600 blir nok litt for lite for deg.

×
×
  • Opprett ny...