Jump to content

Läkerol

Medlemmer
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9084 profile views
 1. Hei! I nærmest samtlige filmer som inneholder litt dramatikk brukes det ofte lydeffekter som er i veldig lav frekvens, altså en buldrende bass for å forsterke et poeng eller bygge opp spenning. Bassen forandrer seg gjerne i frekvensen underveis. Litt vanskelig å forklare, men noen som vet hva dette kalles på engelsk? Har lett langt og lenge etter ferdige lydklipp med dette som kan brukes i film. Men enten er det timesvis med rumling i stabil frekvens, ellers er det bare noen korte klipp som gjerne har dårlig kvalitet. En slik velbrukt effekt må da ha et navn og må være mye diskutert.
 2. Det hørtes jo ganske fornuftig ut. Fungerer det godt? Altså skjer det ofte at du ikke får varsel, eventuelt at den kommer så sent at du rekker å låse opp med vanlig kode? Hvilken Homebrigde bruker du?
 3. Noen gode tips på følgende problemstillinger: Pris er nøkkelfaktor, ikke interessert i å svi av veldig mange tusenlapper: Kompatibelt med apple homekit er en stor fordel. 1. Ønsker å koble ikke-smarte panelovner til en værstasjon, slik at varmeovner styres automatisk basert på temperaturen innendørs. Har sett Mill Wifi socket, vil denne være beste mulighet? Slik jeg ser problemet vil den kunne stå for nærme varmeovnene og bli forstyrret av varmen akkurat rundt sonen til ovnen. 2. Har Yale Doorman på ytterdør. Kunne ønske en geofence mulighet, slik at når jeg ankommer hjemmet låses døren automatisk opp. Er dette i det hele tatt mulig? Går dette eventuelt med noen andre elektroniske låser?
 4. Skal beboere bekoste kr 17.000,- til ladestasjon, og i tillegg 2 kr pr kWh? Isåfall virket dette noe dyrt. Dersom man installerer i egen bolig vil de faste strømkostnadene allerede være på plass, og du betaler kun for økt strømforbruk. Dette vil i praksis si godt under 1 krone pr kWh. Men, dersom du kjører cirka 15.000 km i året vil dette koste litt avhengig av bil 6000 kroner. Med en bensin/diesel vil prisen for dette ligge fort på det dobbelte. I tillegg besparer du på bom og andre goder. Så regnestykket er fortsatt positivt.
 5. Har ikke noe godt svar, men jeg opplevde at bilder tatt med iPhone fylte opp macen med mange gigabyte. Kunne ikke huske å ha trykket ja til å gjøre dette, så bare slettet bildene fra Macen. Vips så var alt borte fra både sky og telefon. Siste sikkerhetskopi på telefon var over 1 år gammel, så for å få bildene tatt frem til dette forsvant jo egentlig alt telefoninnhold siste året. Konklusjonen er, vær forsiktig..
 6. La inn krav hos Airhelp for 3 måneder siden, men med gjennomsnittlig behandlingstid på over 200 dager tar det sin tid. Flyselskapet avslo ganske umiddelbart, men de sier det er oversendt videre for avgjørelse i retten. De mener jeg har krav på 600EUR, og tar halvparten i gebyrer. Så får vi se hvordan det ender.
 7. Aha, det forklarer. Da har jeg hatt 1. Gen, series 1, series 3 og nå series 4. Stor forskjell på generasjon 1 til 2, men veldig lite etter dette.
 8. Kriminalitet ville blusset ekstremt. Det er ikke bare å komme til et land uten ressurser og etablere seg der. Kvinner som ender opp med å selge sin kropp, menn som jobber svart, selger narkotika og havner i konflikter. Ikke alle ville endt slik, men mange. Takke seg til border control.
 9. Kan det mulig stemme at serie 2 hadde en versjon uten GPS? Husker jeg kjøpte en klokke hvor jeg fikk tilbud om å kjøpe med eller uten gps, har på følelsen at dette var series 2.
 10. Gikk fra series 3 (var vel uten GPS? hvis jeg ikke husker helt feil) til nyeste med e-sim og 4G. Merker ikke et fnugg forskjell på batteritid. Bruker ganske så nøyaktig 50% hver dag både med de eldre og den nyeste klokka. Dette er den fjerde klokka jeg eier, så har hatt nesten alle. Bruker klokken utelukkende til å se varslinger og styre volum på AirPods, og fått lite ut av den større skjermen. Dersom jeg starter musikk eller telefonsamtale på telefonen og går vekk fra telefonen kobler den seg ikke direkte over til klokken, så du må "starte" opp fra klokka. Sikkert med god grunn, men nok til at det hele er et bomkjøp for min del.
 11. Prøvde først å skru av Siri kun på Spotify, men hjalp ikke nevneverdig. Prøvd å skru av hele greia, så får vi se hvordan det hjelper.
 12. Nesten hver eneste gang jeg går inn på Spotify appen henger hele appen seg opp og er seig i alt fra 5-30 sekunder. Lange forsinkelser og håpløst og trykke på noe. Etter litt er alt i orden og den fungerer (uten å lukke seg eller reestart). Lignende skjer noen ganger når jeg går inn på innstillinger. Noen som har vært borti lignende? På XS Max. Har slettet og lastet ned, oppdatert apper og telefon samt reestartet uten resultat. Ikke fullt minne og sjelden andre apper med samme problem.
 13. Klarte ikke å finne tall, men det importeres også i stor grad mange biler til Norge, og spesielt for elbiler i begynnelsen av nye modellanseringer hvor det er lang ventetid. Fant en sak fra 2016 hvor det en måned ble importert hele 20.000 kjøretøy, men da er det inkludert motorsykler, veteranbiler, premiumbiler etc. Hvis vi tenker oss mellom 20-40.000 importerte nye høyner det potensialet. Men igjen forutsetter dette jo 100% elbilsalg Jeg tror dine estimat avslutningsvis med 50% 2019 og cirka 5% økning er realistisk. Ellers tenker jeg at i takt med at hybridene vil få økt rekkevidde og elbilfordelene forsvinner vil dette bidra til flere hybrider. En potensiell hybrid med 20 kW batteri kan også ha behov for hurtiglader, men noe mindre behov.
 14. Ikke sammenheng med diskusjonen, men ser flere estimerer 1,2 millioner elbiler om 6 år. Per nå er bestanden cirka 200.000 elbiler. For at antallet skal være 1 million høyere om 6 år må det altså selges grovt regnet cirka 166.000 elbiler hvert år. Dvs nærmere 100% av nybilsalget fra nå må være elbil. Det virker også som det er stor utskiftning blant de som kjører elbil idag hvor man oftere bytter til ny modell. Dette vil mulig bremse seg takt med at endringene er små på modellene, som gir lavere salg. Siste avsnitt ren spekulasjon fra min side, men uansett vil nok antall elbiler i 2025 være vesentlig lavere enn estimert.
 15. Det er en fillesak i diskusjon om fri rettshjelp da dette er ment å hjelpe mennesker med behov i saker som har stor betydning for deres liv eller velferd, typisk saker om barnefordeling, voldsofre og slike alvorlige saker. Han må gjerne prøve å utfordre systemet, men systemet er satt opp slik at du skal ha en relativt god sak for å komme noen veg. Måten du vinkler det får meg til å undre hvordan du kan være så sikker på at avgjørelsen var så katastrofalt feil? Forestill deg dette Taurean: Sensor har gjort en riktig vurdering av å stryke oppkjøringen. Problemet var 2. giret og farten, men noe mer er vanskelig å si uten å ha vært i situasjonene. Det kan ha vært lav fart, dårlig flyt, ueffektiv kjøring eller for brå nedbremsing/bruk av motorbrems. Er det da verdt å bruke timesvis av tid på dette? Og bare så det er sagt - jeg mener verken eller. Men som nevnt tidligere velger jeg heller å tro at sensor på generelt grunnlag har hatt en legitim grunn til å gi ikke godkjent. De vil ikke tjene noe på å stryke folk for moro skyld.
×
×
 • Create New...