Gå til innhold

The North Sea

Medlemmer
  • Innlegg

    416
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The North Sea

  1. Hei!

    Jeg har en Sony Ericsson Xperia Ray, android telefon.

    Har oppretta en Google Play account, som jeg skal gjøre for å kunne få tilgang til å skaffe meg Instagram appen osv.. men uansett hva jeg gjør så står det bare at jeg ikke har "any devices" og ikke har mulighet til å laste ned noenting..

    Alt i alt så får jeg ikke lasta ned en eneste app, ved nedlasting så blir det avbrutt og det står "nedlasting mislykket"..

    Noen forslag til hva jeg kan gjøre for å rette opp i dette, uten å skaffe meg en ny telefon??

  2. Hei! Hadde vært flott med hjelp fra noen smarte hjerner her inne ;)

     

    Hvordan regner man ut denne oppgava:

    "Til friskluftkanalen for et kjøleanlegg er det mellom filteret og viften montert et UV-rør som trykkmåler. I U-røret, som er av glass, er det ferskvann. En dag hvor barometeret viser et lufttrykk tilsvarende 750 mmHg, leser vi av 100mm vannsøyle på trykkmåleren.

    - Beregn luftas absolutte trykk i kanalen."

     

    Tusen takk for hjelp!

  3. Om du drar til Legevakten på dagtid, så kan de få sjekket deg for mye, samt at du vil få en form for henvisning til sykehyset til å ta andre blodprøver. Alt sammen kan bli gjort på en dag. Legevakta er slik som jeg forstår det slik at de som ikke har fastleger kan komme innom på dagtid med mindre hastende problemer.

  4. Akkurat nå vet ikke jeg hva du har vært borti og kan og burde heller ikke uttale meg for bastant, men likevel så er det liten sansynlighet for at du er smittet med HIV. HIV er jo ikke vanlig i Norge, og det er svært få personer i Norge som har HIV. Men det er jo mer vanlig i enkelte miljøer enn i andre miljøer.

     

    Det er som jeg har forstått veldig liten grunn til å ta en HIV-test før etter minst én mnd. etter mistanke om smittetidspunktet. Etter én mnd. så skal det tas en test, forsåvidt vanlig blodprøve som sendes inn til analys, svaret vil du først få etter omlag én uke. Etter dette skal det vel tas en ny test etter omlag 3 mnd., så etter det igjen skal det tas en til etter et halv år tror jeg. Dette fordi det kan tas lang tid før det er tilstrekkelig med HIV virus i blodet til å kunne gjøre utslag på testen. Dette er en langtidsprosess, etter det jeg har fått med meg.

     

    I denne perioden skal du ikke ha samleie med noen.

     

    Lykke til hvertfall!

     

    (Jeg er ingen fagperson på området)

  5. Så isteden for å hjelpe de bygge opp landet sitt til å kunne la de leve der, skal vi ta inn noen tusentalls asylsøkere, slik de kan bosette seg i Norge? Hva godt gjør det for dem? Ja, de få som kommer seg inn til Norge får et fint liv for seg selv og fremtidige generasjoner, men hva med de millioner av andre som fortsatt sliter der ute, og som det ikke er plass til i Norge? Hva med å heller fokusere på selve problemet, og ikke bedrive det som kalles for "brannslukning"?

     

    Dem som kommer til Norge og er klare for å integrere seg, kan nok få et veldig fint og fullverdig liv her.

     

    Jeg er også helt enig i at vi fortsatt burde hjelpe folk der dem bor, men vi må nok ha ennå bedre kontroll på hvor pengene vi gir går hen, slik at vi reduserer risikoen for korrupsjon osv..

     

    Masse erfaringer? Av hva? Sult og død? Religionsundertrykkelse og diktaturundertrykkelse? Et dårlig kvinnesyn og sinnsyke holdninger?

    Kjenner du til opptøyene som var i Oslo for ett års tid siden? Er det slik kultur vi skal lære oss for å ha en lavere risiko for krig og konflikter?

     

    Det er nok utrolig mange som har mye å fortelle oss, samt å lære oss som er positivt. Mye handler vel om å få en forståelse for hverandre, samt å dele erfaringer og holde fast ved det gode og positive.

     

    Nei. Når vi sier at "nei, dere får ikke lov til å være her", så skal de sendes raskest mulig rett hjem. Og det har regjeringen forsåvidt gjort litt og litt. Problemet er at det er ingen i Norge som har oversikt over hvor mange ulovlige innvandrere og asylsøkere som er i Norge, som har fått avslag.

     

    Ja, om de har fått avslag på søknaden sin så er reglene sånn at de skal sendes raskest mulig tilbake igjen, MEN bare om forholdene er sånn at det ikke er fare for liv og helse om de kommer tilbake.

     

    Å redde noen tusner mennesker av alle de millionene som lider er rett og slett frekt, når man kunne gjort det så mye, mye bedre.

     

    Ja, det er mange som kunne gjort så mye mye mer. Mye handler om prioritering. De aller fleste vil vel bare leve i fred, akkurat det samme som meg.

     

    :)

  6. Hvis argumentet er at vi trenger arbeidskraft, så må vi ta inn de som faktisk har kommpetanse og ønsker å jobbe.

     

    Ja, det er klart at en kan gjøre ting på den måten. Men det går også an å gi dem utdannelse her i Norge som en del av integreringen.

     

    Hvis argumentet er å hjelpe folk i nød, er det tåpelig å bruke enorme summer på enkeltpersoner her i Norge når de samme summene kunne hjulpet det mangedobbelte nærmere hjemstedet deres.

     

    Enkelte steder i verden er det nok lurt å bruke en del penger ja til å hjelpe, noe som Norge også gjør den dag i dag. Men enkelte steder så er det såpass dårlige forhold med tanke på krig og annen form for elendighet at en bare flytter fra området. Når dette har skjedd mener jeg det er riktig å ta imot de som trenger det, og gi dem hjelp her i landet.

     

    :)

  7. Kan du svare på hvorfor vi trenger dem? Hva godt er det asylsøkere tar med seg til Norge? Hva med de som får avslag og da fortsatt er i landet, tar de med seg noe godt?

     

    Hei!

     

    Slik som jeg har forstått situasjonen i verden i dag er at det er utrolig mange mennesker som trenger hjelp, om de ikke får det så kan de risikere å dø. Det er ingen som ønsker seg denne skjebnen, de ønsker seg et sted hvor de kan føle seg trygge og hvor de kan ha muligheter til jobb hvor de kan tjene til livets opphold. Norge er et rikt land hvor det finnes mange muligheter, vi trenger arbeidskraft og vi trenger fler til å kunne drive landet Norge videre. Vi trenger bare å få fler av dem ut i jobb tidligere, for å få dem integrerte raskest mulig. Norge har mer enn nok med plass, i og med at vi er såpass få innbyggere her til lands, så jobber finnes det nok av.

     

    Alle asylsøkere tar med seg masse erfaring fra der de kommer fra, vi alle kan og burde lære fra dette. Alle har det ikke like bra som oss. Ved at vi lærer fra dem, vil vi også forstå andre lands kulturer bedre. Det å lære seg å forstå andre kulturer enn vår egen vil igjen medføre at det er lavere risiko for krig og store uenigheter av alvorlige typer. Vi vil også kunne leve mer som et folk verden over.

     

    Mange av de som får avslag på søknaden sin om opphold i Norge er fortsatt her fordi det er for farlig at de blir sendt til hjemlandet sitt igjen. Det er ikke offrene som kommer til Norge som har startet krigen. De er kun et offer for elendigheten. Jeg er enig i at dette kan være et problem, men Norge har den dag i dag et regelverk som sier at enkelte ikke kan sendes hjem grunnet den nåværende situasjonen i hjemlandet til vedkommende. Ved en del ettertanke så vil jeg si at det er riktig å ha en slik regel.

     

    :)

  8. Over lenger tid tror jeg at mediene har fokusert mye på negative ting som asylsøkere og ikke etniske nordmenn har gjort i samfunnet. Det har etter min mening vært mindre rom for alt det positive utrolig mange av dem har bidratt med i samfunnet. Jeg tror med det at ved å oftere fremheve flere av de positive tingene som blir gjort av våre nye landsmenn vil gjøre at veldig mange får forandret synet sitt på denne saken. Jeg sier ikke at vi ikke skal ta opp alvorlige saker, men jeg sier at vi oftere burde ta opp de positive sakene som ellers ofte (etter min mening) får forlite oppmerksomhet.

     

    Som svar på emnet i tråden, vil jeg svare: Nei, jeg vil ikke si at det er et overgrep mot etniske skandinavere ved å føre den innvandringspolitikken vi fører i dag. Vi må huske på at de aller fleste av de vi tar inn trenger virkelig hjelp, og de trenger beskyttelse mer enn mange kan forstå. Jeg vil si det er helt riktig å hjelpe dem. Vi trenger dem, samtidig som de trenger oss. Noe som vi må bli flinkere med er å få flere av dem fortere ut i jobb, det er helt nødvendig. De må ikke holdes utenfor, det vil ikke føre til noe godt.

  9. Det er litt over én mnd. nå siden denne forferdelige, tragiske og grusomme tragedien skjedde, men jeg tenker fortsatt på den, og jeg tenker fortsatt på alle de som er berørt av tragedien. Alle de berørte har min dypeste medfølelse! Vi kan ikke ane hva mange av dem har vært igjennom og hva de kommer til å gå igjennom.

     

    Jeg sender mine aller dypeste kondolanser til alle sammen!

  10. Jeg kjenner ikke hele situasjonen din, så skal jo være forsiktig med å uttale meg for bastant.

     

    Men jeg mener også at du burde starte med å trene, det er veldig viktig.. du vil sikkert føle at du ikke har lyst til å trene, men om du kommer deg over den kneika og starter med å trene, så er jeg relativt sikker på at det vil hjelpe deg. Jeg kjenner heller ikke til kostholdet ditt, men det er alltid viktig å spise mye og sundt! Få i deg rikelig med vitaminer!

     

    Lykke til uansett! :thumbup:

  11. Synes at dette er en stygg og lei situasjon du beskriver her, og jeg føler med deg på det aller sterkeste.

     

    Slik som jeg oppfatter situasjonen så er det kun én ting du må gjøre, som også er beskrevet tidligere i tråden.. du må droppe han! Du må ha så lite med han å gjøre som bare det, han er ikke bra for deg. Hva tenker du om å flytte til et helt nytt sted sammen med barna og la de starte på en annen skole? Mulig det blir litt dramatisk, men det høres ikke ut til at du har det så bra.

     

    Om han lager masse tull, så foreslår jeg at du melder han til Politiet.

  12. Veldig leit å høre om denne tragedien, men det er veldig viktig å også se lyspunkter, som for eksempel at du selv er frisk fra kreften, og kommer til å bli bedre og bedre. Ved tidens løp så kommer du til å få det bedre og bedre tror jeg, i og med at du da får mer tid på å reflektere igjennom saker og hendelser.

     

    De å få beskjed om at en du er veldig glad i har fått Alzheimers er ikke noe hyggelig i det hele tatt, er ikke noe positivt om det i det hele tatt er noe negativt. Du får gjøre det beste ut av den situasjonen dere sitter i, selv om det er mye lettere sagt enn gjort, det vet jeg av erfaring.

     

    Du får prøve å glede deg over de positive sidene han har i sine klare øyeblikk, og tenke på alle de gode minnene du har fra han! Husk han for den han var og den personen du kjenner han som, det er mitt lille bidrag i denne sammenhengen.

     

    Som andre har sagt på en fin måte til deg tidligere i tråden; Gratulerer så mye med at du er frisk! :thumbup:

  13. Jeg synes det er fint at vi hjelper flyktninger som trenger hjelp! Jeg er positivt innstillt til innvandring i og med at det beriker Norge og gjør landet til en flottere nasjon. Vi har masse å lære av hverandre, og vi har mye å lære ennå.

     

    Slik som så og si alle sammen har reagert etter det fryktelige og grusomme terrorangrepet på Norge synes jeg er flott å se. Vi har holdt sammen og vi har støttet hverandre på en bemerkelsesverdig fin måte! Vi har sett bilder av imamer og prester som har stått sammen og delt sorgen, det er inkluderende og nydelige bilder!

     

    Ja, jeg er for innvandring, men vi må stille krav også. Alle burde fortest mulig ut i jobb og inn i samfunnet. Det å stå alene har jeg ikke troen på. Det er mange fine tiltak på innvandringen den dag i dag, men vi trenger flere gode ideer, så vi kan bli ennå bedre.

  14. Er man uheldig å kommer utenfor tåke og ikke har noen hjelpemidler er et nød-alternativ og legge ut et langt tau med en fender/pløse i enden så man kan følge med at man holder en rett kurs, det hvis man på forhånd vet sånn cirka retning man skal.

     

    Det beste er og kjøpe seg en eller annen form for kompass.

     

    Har selv i mine yngre år tatt over roret "ungdommelig overmot" i kjente farevann i den tro at jeg skulle klare og finne frem i tåkehavet, men den gang ei selv om jeg så konturene av land gikk det ikke lang tid før kart og kompass måtte brukes :)

     

    Ja, vi tenkte på den samme muligheten som du beskrev her med å legge uti et tau med en fender på slep, bare i vårt tilfelle et dorgesnøre :)

     

    Kompass er veldig kjekt å ha når det er umulig å navigere etter synet. Vi kjente området ganske godt, men når en TROR en er halvveis over fjorden og alt ser likt ut 360 grader rundt deg.. så blir en overrasket over å se en jernstang i vannet, der hvor en minst venter å se den.

  15. Er det mange av dere som har hatt hendelser på havet grunnet tjukk tåke, som at dere har mistet retningen eller kjørt dere bort?

     

    I påska så la en kamerat av meg og jeg ut på fisketur i ytre oslofjord. Turen ut gikk fint uten problemer, det var lett tåke, men ganske klar sikt. Båten vi kjørte var en kanskje 2 meters lang båt med påhengsmotor på 4 hk, ikke store båten. Etter noen timer ble tåken så tjukk, samt at det begynte å mørkne, så vi bestemte oss for å kjøre tilbake. Vi kunne også høre Color Line med tåkesignalet uti tåkehavet. Vi var bekymret for å plutserlig se Color Lines dukke opp 20 meter fremfor oss. Plutserlig dukker det opp en jernstang i vannet som vi aldri har sett før. Vi trodde jo at vi var kommer halvveis over fjorden, og har aldri sett jernstangen der før. Vi så plutserlig land komme fremfor oss og kunne ikke forstå hva dette var med det første. Vi kjørte til land og lurte på om dette kunne være andre siden av fjorden.. men vi kunne ikke kjenne det igjen. Vi så lys fra en hytte nede ved vannkanten og bestemte oss for å banke på og spørre om hvor vi var hen. Vi hadde altså kjørt i ring og endt opp i motsatt retning av hva vi skulle. Det var nå så mørkt og så tjukk tåke at vi fikk tilbud om å overnatte hos dem til morgendagen med håp om at tåken ville lette.

     

    Morgendagen kom og tåken var såpass tynn at vi hadde god sikt. Vi takket for oss og dro hjem igjen.

     

    Tåke er ikke å spøke med, spesielt når en ikke har utstyr til å kunne navigre seg trygt frem med i tåkehavet.

  16. Men Norge er en gang et demokrati, og nordmenn er overveldende motstandere av dødsstraff.

     

    Et land kan være demokratisk selv om de kan praktisere dødsstraff, så det at du trekker inn ordet demoratis blir litt feil.

     

    Ja, en del nordmenn er sikkert imot dødsstraff. Det sier jeg ikke noe på. Men jeg tror nok også at det er en del nordmenn som ønsker at Krekar skal bli sendt ut av landet.

  17. Kan du framlegge hva du mener er de falske anklager mot Krekar?

    F.eks. at han er skyldig i dødsfallet til den australske fotojournalisten Paul Moran

     

    Jeg har gjort min reserach rundt dette.

     

    De her som mener de kan nagle Krekar til noe kriminellt i den saken, får komme med en redegjørelse for å underbygge påstanden. Jeg venter.

     

    Jeg venter på din forklaring på hvorfor ikke gruppen ledet av Krekar etter krekars innstrukser står bak drapet på den australske fotojournalisten. Dette i og med at du har gjort din reserach rundt dette.

  18. Her er en link til en spennende men tragisk video som tar opp hvordan Krekar jobber fra Norge osv...

    For et latterlig makkverk *riste på hodet"

     

    Som alltid når det gjelder Krekar, så er innfallsvinkelen spekulativ og det settes frem masse ubegrunnede beskyldninger.

     

    Aftenposten hadde forøvrig en treffende omtale på redaktør-plass av denne tv/video filmen når den ble vist;

     

    "Sjelden er det blitt snakket så mye i mobiltelefon på så kort tid og av så røffe typer som i «Oppdrag Mullah Krekar». I en heftig, oppjaget fortellerstil følges teamet til Oslo, Amman og Nord-Irak. Musikk, kryssklipping og kameraføring er som hentet ut av en actionfilm, bare hvinende dekk mangler"

     

    http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/madsen/article3183567.ece

     

    Ja, om du mener begrunnelsene er latterlige og ubegrunnede så forstår jeg det sånn at du, hvertfall til en viss grad mener at Krekar er en stakkars mann som burde blitt behandlet mye bedre enn det han blir gjort nå grunnet alt det "gode" gode han har utsatt mennesker for tidligere.

  19. Jeg mener det var UDI som vedtok utsendelse av Krekar som en fare for rikets sikkerhet. Det rettsvesenet har tatt stilling til er så vidt jeg husker ikke om Krekar er en trussel for rikets sikkerhet, men om UDI hadde den formelle myndigheten til å bedømme Krekar som en fare for rikets sikkerhet, og at forvaltningen hadde handlet innenfor loven da de vedtok utsendelse.

     

    Høyesterett har ikke sagt noe som helst om at Krekar kan sendes til Nord-Irak med bakgrunn i risikoen for dødsstraff, ingen norsk rett har så vidt jeg kan huske sagt noe som helst om den problemstillingen. Den politiske viljen kan du ta deg pokker på at er til stede, både for AP og SV er Krekar et helvetes politisk problem, ingenting vil gagne SVs sak mer enn å bli kvitt mullaen.

     

    UDI har betegnet krekar som en fare for rikets sikkerhet, dette har det norske rettsvesenet, deriblandt høyesterett også sagt er riktig. Dermed kan vi gå utifra at krekar er en fare for rikets sikkerhet.

     

    Den politiske viljen er ikke nok tilstede for at de skal sette igang en utsendelse av Krekar. Er nesten bare Erna Solberg som har snakket om å endre lovverket for å kunne gjennomføre en utsendelse av Krekar dette ville vel Siv også støtta. De som har makten nå vil ikke sende ut Krekar, de gjør hvertfall ikke nok for å kunne sende han ut.

  20. Det at Krekar er en fare for Norges sikkerhet er det ingen tvil om med tanke på han kriminelle bakgrunn og hans fortid som juntaleder i en islamistisk organsisasjon som hadde for formål og spre frykt. Hadde det vært politisk vilje hadde han vært ute av landet forlengst. Men i og med at vi har et lovverk (som det er gode muligheter til å endre på) som beskytter Krekar her til lands, så ser det ut til at det blir vanskelig å sende han ut.

     

     

    Her er en link til en video som tar opp Krekar fra Norge osv...

     

  21. Hei!

    Har et spørsmål vedrørende skattetrekk hver måned som arbeidsgiver gjennomfører. Jeg jobba en del i 2010 mot slutten av året, men jeg holdt meg innenfor frikortbeløpet. Jeg jobba en del i desember også, men etter at lønnen ble utbetalt den 10. desember. Så jeg jobbet slik at den lønnen jeg fikk utbetalt bare gikk på desembermåned, og den skulle bli utbetalt 10. januar 2011. Jeg bestillte nytt frikort i desember for 2011 og leverte dette til arbeidsgiver. Ser nå at det har blitt trukket 50% skatt av lønna som ble utbetalt 10. januar 2011. Så mitt spørsmål er da som følger: Er det sånn at lønn som blir opparbeidet etter forrige lønnutbetaling i desember, og som blir utbetalt neste år skal bli skattet av for forrige år, sa lønna ble tjent??

     

    Tusen takk på forhånd!

  22. Om du ser på spesiellt mynters historikk så kan en se at eldre mynter går litt opp i verdi. Gammle mynter, deriblandt 2-kroninger og slikt fra 1916 tallet og eldre er verdifulle og vil mest sannsynelig gå opp i verdi med årene som går.

     

    Du snakker om men 20 kroningsmynt med Nils Henrik Abel. Denne mynten er nok pakket inn og i rimelig god kvalitet. Den kan nok bli få mer verid som årene går, ikke pålydende verid, men samlerverdi. I og med at den er bevart i god kvalitet. Det er en del mynter av samme typen som er i sirkulasjon nå og de vil bare forfalle og bli i dårligere og dårligere kvalitet. Og det vil ikke bli laget noen nye mynter av samme typen mere. Den vil stige i verdi, men ikke mye de første 50 årene. De er for vanlige og mange mennesker har dem i rimelig god kvalitet.

×
×
  • Opprett ny...