Gå til innhold

spareku

Medlemmer
  • Innlegg

    287
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spareku

  1. Som barn ble jeg aldri fortalt at homofili var bannlyst og at man kommer til helvete om man ikke levde etter Guds vilje. Jeg velger å tro at prinsipper som tilgivelse ble innført med kristendommen, men jeg vet for lite til å hevde dette skråsikkert.

     

    Hva er det som gjør at arabiske land er mer dysfunksjonelle? Hvorfor er muslimske land bemerkelsesverdig oftere i krig med hverandre enn kristne land? Øye for øye, tann for tann? Nei, nå er jeg på dypt vann. MEN poenget er altså at norske barn har godt av litt kristenlærdom. Spesielt i et land hvor andre og mer omstridte religioner tilsynelatende blir tatt imot med åpne armer.

     

    Bra for deg at foreldra dine skjønte bedre. Det står heller ikke i Bibelen at homofile kommer til helvete (så vidt jeg vet), men det står at homofili er synd og at de skal drepes. Om de da kommer til himmelen eller helvete kommer an på om de tror på Jesus eller ikke.

     

    Om du velger å tro at prinsipper om tilgivelse først kom med kristendommen, er det synd for deg at du ikke vet bedre. Prinsipper om nestekjærlighet, gjensidighet, tilgivelse osv. har eksistert i årtusener før Jesus kom til verden (om han engang har eksistert). Det ligger i menneskets natur. Vi er nemlig sosiale dyr.

     

    Ingen har godt av kristenlærdom.

  2. Du mener at kristendommen ikke forkynner tilgivelse, "snu det andre kinnet til" osv? Var det ikke dette hele jesus-figuren dreide seg om? Tar jeg feil, belær meg. Merk at jeg her ikke tenker på gamle testamentet først og fremst.

     

    Hva kristendommen forkynner, kommer an på hva som vektlegges. Jeg vektlegger også de stygge bibelversene, som blant annet sier at homofile, ulydige unger og vantro skal drepes. Ideen om tilgivelse og gjensidighetsprinsippet har dessuten eksistert lenge før Jesus satte sine bein på jorda, så å flagge disse som kristne verdier blir helt feil. Kristendommen er i seg selv ikke et fnugg bedre enn Islam. At Norge fungerer bedre enn arabiske land skyldes ikke at Koranen er verre enn Bibelen.

     

    Denne diskusjonen passer nok egentlig bedre på RFL, men nå er det nå engang sånn at hva som skjer etter døden vet bare de døde, enten det ikke er noe og de ikke vet noe, eller det skjer noe og de ikke lenger er levende og kan fortelle om det, så er det altså noe vi levende ikke vet noe om. Så det du kaller sannheten er jo egentlig bare du selv som har en arrogant holdning ovenfor dine egne oppfatninger og prøver å "prakke dette på" alle andre.

     

    Dersom barnet mitt noen gang vil spørre hva som skjer med en død person kommer jeg til å si det vet jeg ikke fordi jeg aldri har vært død selv, men forklare hva jeg har hørt om døden og hva jeg tror selv.

     

    Bevisstheten sitter i hjernen din. Når du dør, slutter hjernen å fungere. Hva er da den åpenbare konklusjonen?

×
×
  • Opprett ny...