Gå til innhold

Alecs

Medlemmer
  • Innlegg

    219
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alecs

  1. Holdt på å kjøre inn i en postbil som ikke vek i rundkjøring her om dagen. I tillegg presterer bilen bak han igjen å nesten kjøre inn i meg fordi han også skulle rett ut i rundkjøringa. To førere som ikke skjønner grunnleggende trafikkregler? Måtte sjekke bilkameraet da jeg kom hjem siden jeg ikke er så kjent i området, for det kunne hende jeg hadde oversett noen skilt.

     

    http://sendvid.com/ca6h7wkt

     

    Kan skjønne at postmannen og jeg ankommer noe likt, så jeg kunne nok vært litt mer dynamisk, men samtidig ser jeg jo i videoen at han ikke engang ser min veg før jeg er inni rundkjøringa (innser at det er umulig for dere å se i nettversjonen av videofila). Og det unnskylder i alle fall ikke han som kom i full fart bak som dere også hører tuting fra. 

  2. If you ask to see pictures and they can't provide any pictures of you with the parking ticket on your windshield, you don't have to pay it. Usually parking companies earn money off of people cluelessly paying. My friend has admitted to several times giving people parking tickets by mistake, but people still pay.

  3. Tok Leafen til Stonehenge for å hente en kamerat som kom flyttende hit nå forrige uke. Vest for London ser vi en Mazda - bilen like foran oss - brått fare inn i autovernet i 120 km/t og sprette inn i bilen i fila ved siden av. Jeg får bremsa ned nokså kjapt mens lastebilen til venstre må over i vårt felt for å unngå bil #2. Billigbilkameraet mitt fungerer ikke i Leafen (fordi kameraet trur det er en ekstern hardisk istedenfor størmkilde), så vi fikk ikke med oss treffpunktet, men passasjeren min hadde allerede kameraet klart ettersom hun jobba med en montasje for reisa. 

     

    Siden vi var på reise hadde vi med mye mat og vann og kjørte til siden og spurte om de trengte noe like etter passeringa. 

    https://youtu.be/LuMvgafSKuk

  4. Befriende. Jeg så på kjøreopplæringa som helt forferdelig - følte aldri jeg fikk til noe. Men da jeg fikk lappen slapp jeg det stresset av å ha noen ved siden av meg og jeg kunne slappe av og konsentrere meg om trafikken istedenfor hva personen i passasjersetet tenkte. Med lappen kom både stor bilinteresse og en frihetsfølelse jeg aldri hadde hatt før (bodde på landet). 

  5. *Sukk*

    I januar hadde en Buddy kapra én plass og sto over streken og inne på naboplassen. Ganske bra gjort særlig med tanke på at det var en Buddy. I bildet under kan du så vidt se ladestolpen (hvitt lys med sølvfarge og grønnfarge på stolpen) som står godt til høyre i bildet, delvis skjult av Buddyen. Denne stolpen står egentlig midt imellom parkeringslommene. 

     

    IMG_20150206_230817_zpsmpkt2kvy.jpg

     

    Så da måtte jeg stelle meg der da. Han hadde ikke kjørt helt fram i lomma, så han kunne da enkelt vrikke seg ut med et par manøvere, men jeg tok bilder sånn i tilfelle ... og jaggu så kommer jeg ut neste dag til gul plastmaling på høyre side bak. Grei skuring tenkte jeg og sendte meldinger med hyggelig tone. Han lekte uvitende helt til jeg i fjerde melding påpekte at jeg hadde bilder av at han sto der. Da kom han brått på at han hadde vært på studentbyen natta før. 

    Men dette kommer ingen veg. Jeg ringer han uka etterpå da han ikke svarer på meldinger lenger. Nå begynner han å klage på at jeg hadde parkert der jeg sto, hvor jeg påpekte at han tross alt hadde evna å ta to plasser med den minste bilen du ser på vegen. Moped er det vel egentiig kategorisert som. Han mente at det bare var oppstillingsplass til én bil der ettersom det bare var én stolpe. Og greit nok, bakken var snødekt og du kunne ikke se oppmerkinga, men han hadde stått ved siden av meg der minst to ganger tidligere samme måned. Og det er én stolpe, men to strømuttak. 

    Neste uke, på Blindern, står han brått ved siden av meg. Jeg tar en kjapp titt for å se etter skader. Og jaggu har han ikke merker på venstre side som passer merket mitt. Han lagde merker på bilen midt akkurat ved skjøtet til støtfangeren min, så det er et opphold der, og merket på bilen hans hadde nettopp et opphold. I tillegg var det i ca. samme høyde som skaden på bilen min. Supert tenkte jeg. Nå kan han ikke nekte. 
     

    Men joda, det fortsetter, og det går til forsikringa. Nå i mai fikk vi avslag. Bilder, det faktum at det var gul maling fra en parkeringsplass der enten jeg eller en ansatt på området alltid står (aldri sett noen andre på de 6 månedene jeg hadde parkert der), at det må ha skjedd mellom 1:00 og 7:00 i et lite trafikkert område på grensa til Nordmarka.... hadde ikke noe å si. Indisier var det jo. 

    Oppsummert: jeg er bare irritert. Det eneste jeg mangla var video av det. Sjansen for at en annen bil med matt, gul maling greide å skrape borti meg på den vinkelen mellom 1 og 7 om natta er så lav at den knapt eksisterer vil jeg påstå. Tydeligvis kan jeg altså kjøre inn i noen og nekte for det så lenge det ikke fins video av det. 

  6. Er det ett sted jeg kjenner meg utrygg på hva jeg burde gjøre i trafikken er det når to filer snevres til én på grunn av f.eks. vegarbeid. I USA lærte vi alltid å flette der du ikke kommer lenger. Min danske venn lærte det samme der. Men her er det visse som legger seg inn tidlig (fordi de snart må det) og visse som fletter i enden (og som derfor "sniker" fra alle andres ståsted). Hva gjør dere? Tanker?

  7. Det gjelder også han jeg kjenner. Deltidene får mindre vakter om de skriver færre bøter, og blir pressa til å skrive så mange som mulig. Men dette går allikevel ofte på hvor strenge de er med å gi bøter - de har likevel ikke mulighet til å gi bøter når de ikke har rett på det. Derfor forstår jeg ikke hvordan en klage der du sender inn bevis på gyldig billett ikke går gjennom. 

  8. Alt du trenger er å sende inn bilde av billetten din der du ser billettnummer og tidsstempel. Sjøl om billetten din ikke er synlig, så kan du dermed bevise at du har betalt, så lenge du har betalt ved riktig maskin. Som oftest er dette enten en annen som har lagt bota si på ruta di, eller så kan det være en oppriktig feil. Parkeringsvakter får ikke provisjonsbetalt. Husk også på at de reglene som gjelder for de ulike parkeringsplassene er fastsatt av eieren på området, så det er forretninga, sameiet, firmaet eller gata som bruker p-plassene som står til ansvar og sjelden parkeringsselskapene, sjøl om det er sånn det føles. Ofte hjelper det å bare ta en rask prat med forretninga dersom det er det du står utenfor - de vil jo ikke at du skal ha en dårlig opplevelse hos dem. 

     

    Endring: Ser i saka hos E24 at problematikken var at lappen ikke lå synlig. Har en kamerat som jobber som parkeringsvakt i Park Nordic ved siden av studiene og de gir etter for alle klager så lenge man kan bevise at man har betalt ved å sende inn bilde av billetten. Han sier at så lenge den bøtelagte egentlig har betalt så kan ikke de kreve inn penger. Så jeg forstår ikke helt hvordan den saka i E24 egentlig oppsto....

  9. Har stussa på denne avkjøring mye sjøl. Jeg legger meg ikke ut i høyre fil før kollektivfeltet oppheves, men det hender ofte at jeg blir hindra fra å legge meg inn (sjøl om jeg gjør det akkurat skilet), og lager dermed kø og sinne for dem bak. Veldig ubehagelig kryss.... Men det er jo i grunn ingen tvil om at det etter trafikkreglene er nettopp det som er riktig å gjøre, sjøl om det kjennes som at jeg sniker.

  10. Dette er jo greit å vite, da. Fikk nemlig vite av begge kjørelærerne mine helt bestemt at henvisningsskilt til husnummer var å betrakte som privat vei til eiendom og jeg skal derfor ikke vike. Og slik har jeg også derfor kjørt rundt i over to år. 

    Ikke gammalt nytt med vranglære fra kjøreskolelærere, men det irriterer likevel gang på gang.

  11. Brøytebilførerne får mye pes av bilførerne og motsatt, men ... jeg bor i ei blindgate. Langs den ene sida er det parkering forbudt og grøft, og langs den andre sida er det lukeparkering. Selvfølgelig må det måkes 70 x 50 cm snøvegger på bilene. Så nå sitter bilen min fast der til snøen har smelta :/ Kan ikke brøytebilene vinkle skufferen manuelt?
     

     

    Noen her som har kjørt i Fredrikstad? Synes om rundkjøringene i sørlige sentrum ved Shellen der? St. Croix-krysset for de som er kjent.

     

    Køa står jo fra St.Croix til Kråkerøybrua mange ganger, synes det virker for brutalt mtp. den nye brua til Kråkerøy med fire felt og greier.

    De oppgraderer jo smått om senn nettopp på grunn av dette. Når hovedveien blir firefelts vil det i terien få fortgang på trafikkflyten ut av byen. For det er jo ikke til Kråkerøy trafikken står nødvendigvis, men ut av byen.

  12.  

     

    Hvis jeg har forstått reglene rett så er det korrekt å benytte seg av venstre felt når man skal ut andre avkjøring. Denne armen går lenger enn "midten" av rundkjøringen og da skal venstre felt alltid benyttes.

    Du har forstått det feil. Mange diskusjoner på dette, også her på forumet, så du får finne i de ;).

     

    Tja, jeg tror fremdeles jeg har tolket det rett, men korriger meg gjerne..

    Oi oi oi, dette er jo greit å vite... Jeg var veldig nøye på å få med meg hva som var rett og galt i rundkjøringer mens jeg hadde kjøretimer den gang det var, og ble fortalt at det var antallet utkjørsler av rundkjøringa som avgjorde om du skulle legge deg til høyre eller venstre. Tydeligvis avhenger det altså av utfominga på utkjørslene. Da skjønner jeg jo mye enklere hvorfor folk har ulike metoder akkurat her. Takk for kommentarene :)

     

    Og når det gjelder vegarbeidssoner så holder jeg med at det burde være bedre overholdt. Syns det er ubehagelig å kjøre på E6 når det spriker mellom 50 km/t og 110 km/t fordi visse tilpasser seg vegarbeidsfartsgrensa mens andre blåser rett igjennom. Ofte så er det jo ikke noe vegarbeid sjøl om skilta er oppe og det får jo naturligvis/uheldigvis folk til å miste litt respekten. For moro: slike skilt hadde vi mye i USA nettopp for å avskrekke på ekte amerikansk vis.

    hit-a-worker.jpg

     

  13. Morsomt med barnslig tutefest med drosjesjåfør... Legger meg til høyre for å kjøre rett fram. Han legger seg til venstre for å kjøre rett fram (jeg antok selvfølgelig at han skulle til venstre). Ingen vegoppmerking som skiller rundkjøringa fra ei vanlig rundkjøring. Likevel så presterer drosja å bråbremse og tute som bare pokkern da jeg "overraskende" nok ikke kjørte ut av rundkjøringa i første utkjørsel. Det er for øvrig denne rundkjøringa i Oslo det er snakk om. Dette er ei rundkjøring som folk som kommer fra Sogn (fra vinkelen Google Maps viser deg i lenka ovenfor) er veldig dårlige på å plassere seg i, så jeg er ekstra obs, men det funker ikke alltid.

     

    Jeg ga han et lite tut tilbake for å si "du bør lære deg rundkjøringskjøring så du ikke sitter igjen med skylda når det braker" hvorpå han tydeligvis blei furt og lå på hornet igjennom hele neste rundkjøring.

  14. Jeg prøvde meg akkurat på det å være vennlig som jeg har blitt fortalt her, men fungerer dårlig. Kjørte på veien så står noen med lysa på og skraper bilen pekt rett mot meg, så blir blender pluss bilene imot. Stopper og ruller ned passasjervinduet og sa "unnskykd, men fint om du bruker parklys" men dansken skjønte lite... sa så "parklys, de heter parklys for man bruker de når man står parkert, du blender folk" men han svarte bare "det er helt vanlige lys jeg får ikke skrudd dem anneledes"

     

    Hahaha.

    La ut en liknende historie lenger tilbake her. Rart de ikke lærte dette da de fikk lappen.

  15. Under forutsetning av at du og han kjørte slik du beskriver, så ser jeg på ingen måte at du har gjort noe galt. Det er jo ikke din feil at han velger å bremse ned i venstrefila.

    Hehe, underbevisst tenkte jeg meg en gitt situasjon der han hadde kjørt inn i meg uten at jeg hadde filma noe. Da ville det nok sett ut som at jeg prøvde å kjøre forbi på høgre.

     

    Ville nok kanskje ha stoppet bilen, dyttet sauen over på en av sidene av veien, slik at den ikke står der til neste bil kommer, som kanskje er uoppmerksom.

    Evt tatt nummeret som ofte står på en lapp i øret, så evt kontakten bonden (aner ikke om dette er sauer som ikke er inngjerdet eller ikke).

    Dette var innenfor feristområde - så det er nok ikke så mye jeg fikk gjort. Jeg skal innrømme at jeg ideelt sett skulle ha holdt en litt lavere fart inn i skyggefeltet, men den åpne strekka like før ga meg falsk trygghet.

     

    Jeg har ikke lagt ut noe på lang tid, og så fikk jeg ny bil i september, som ikke var kompatibel med kameraet (trudde jeg). I mellomtida har jeg brukt en app på telefonen, som tydeligvis ikke er helt kompatibel med mobilen min ettersom den nekter å lagre filene i ønsket oppløsning. Skal nok få opp noe bedre senere. I mellomtida kan dere jo ta en titt på hjerneløs kjøring på Ring 3. Idioten traff nesten bilen framfor meg og senka farta i fila fra om lag 80 til 50.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=FnCkoY2M2BU&feature=youtu.be

    • Liker 1
  16. Okei, denne hadde jeg nok vært litt skyld i selv. Jeg lå i 100 km/t, og hadde ligget i 100 km/t i mange kilometer med cruise control, mens Mondeoen kom kjørende forbi i kanskje 105 eller 110. Litt etterpå begynte han å sakke farta før han la seg inn framfor meg. Jeg prøvde ikke å kjøre forbi (noe dere nesten bare må velge å tru på eller ikke), men valgte heller ikke å bremse opp fordi jeg ikke akkurat venta meg at han skulle legge seg inn.

     

    I alle fall en påminnelse om hvor farlige antagelser kan være. (Demp lyden, mikrofonen satt like ved høyttaleren!)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=_B7-Aj_fzx0&feature=youtu.be

     

    Og enda en. Syns det var litt vel respektløst for lova.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=Fq2phDc5Imc&feature=youtu.be

    Kjørte i om lag 85 her. Måtte le litt i etterkant da jeg så på videoen at dyret faktisk la seg ned i vegen i det jeg kom :p Det høglytte hysjet fra mi side kom fordi hunden min blei litt oppskjørta av bråbremsen.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ulPY-vHGXW4&feature=youtu.be

    • Liker 4
  17. Lærte av både sensor og kjørelærer at sideveien med husnummerskilt som du sikter til er å tolke som forlenga eiendomsinnkjøring/gårdsveg; m.a.o. vikeplikt fra eiendommene. Og skilt gjelder jo framfor vegoppmerking.

    Kan være greit med ekstra aktsomhet siden så mange meninger er ute og flyr. Sende e-post til Vegvesenet for tydeligere merking?

  18. Heh, sto en kar midt i veien i stad med kjørelys på - sto og venta på noen. Sto i tillegg i feil kjørebane. Blinka et par ganger for å be han ta på parklysa i alle fall. Fikk et par blink tilbake. Stoppa ved siden av han og rulla ned vinduet.

     

    "Hei, kunne du satt på parklysa dine?"
    *Dumt blikk et par sekunder "Ææ, hvorfor det?"
    Måtte hente meg inn litt igjen fordi jeg ikke hadde forberedt meg på å måtte begrunne noe så åpenlyst.

    "Tja, du står i mi fil og blender meg og alle som kommer kjørende nedover. Den våte asfalten hjelper heller ikke"
    Fikk ikke noe respons på de neste fem sekundene så bare avslutta med "God folkeskikk..." og rulla opp vinduet igjen og kjørte. Noen folk altså.

    • Liker 1
  19. H*n (skrev faktisk "hun" sjøl nå... måtte ta meg i det :p Skylder på deg!) kjørte avgårde og rundt en sving med en gang. Hadde ikke rukket å ta opp telefonen engang, men gikk ut ifra at sjåføren skulle stoppe. Ble litt paff da det ikkje skjedde.

  20. Skulle parkere på Youngstorget om mandagen, og legger merke til en parkert B-klasse som skulle kjøre. Stiller meg bak og setter på blinklyset, og så greier sjåføren å skrape opp hele høyresida si på bilen framfor i det h*n kjører ut av luka. Det var umulig at h*n ikke merka det, men kjørte likevel videre. Tok selvfølgelig nummeret og la igjen på ruta til bilen som blei påkjørt.

     

    Litt ergerlig at bilkameraet mitt ikke passer til den nye bilen.

×
×
  • Opprett ny...