Gå til innhold

roolf

Medlemmer
  • Innlegg

    877
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av roolf

  1. Samme skjedde med min gamle maskin og Vegas. Det endte opp med at jeg måtte dele opp filmen i flere deler. Sucks, men jeg tror Vegas er nådeløs dersom det er små ustablititeter ved maskninen. Beste tips før du river ut alt håret er trolig å få gjøre dette på en annen maskin. Jeg fant i alle fall aldri ut hva som var feil, byttet ram, PSU og grafikkort, uten hell. Temp var også ok. Bygde til slutt ny maskin av de nye delene og det funker som smurt.

  2. Etter norsk rett anses dyr som en ting. En ting kan ikke være opphavsmann i åndsverkslovens forstand.

     

    Spørsmålet er hvem som er skaper av åndsverket. Dersom apen hadde vært eid av noen andre, kunne dette blitt en problemstilling. Men når det er en eierløs ape det dreier seg om, er jeg ganske sikker på at apen da må anses som et verktøy som er benyttet i forbindelse med skapingen av åndsverket, og at de fulle rettighetene til fotografiet derfor tilfaller eier av kameraet.

  3. Jeg har ikke erfaring med 14-42 men har 14-140 til mitt GH2. Dette objektivet er veldig bra til video. Rask og stille autofokus som funker bra under filming. Jeg mener at 14-140 er utviklet spesielt for video.

     

    Dersom du filmer en del vil du oppdage behov for ekstra batteri. Jeg kjøpte 6 stk uorginale på ebay. Min erfaring er at disse funker like bra som det orginale.

     

    Det finnes undervannshus til GH2. Så bla. at Akam hadde en artikkel om dette for ca 1 mnd siden, men det var veldig dyrt - kostet mer enn selve kamerahuset, så jeg tipper det utgår.

     

    Lykke til med et suverent kamera.

  4. Jeg har hatt med mitt Eos 30D på mye kaldt, bla. en mnd. på innlandsisen på Grønland hvor temperaturen varierte fra - 5 til - 30 grader. I løpet av denne måneden hvor kameraet aldri opplevde varmegrader, ble kameraet daglig brukt, men jeg har ennå til gode å oppleve ising på objektivet. Jeg er ganske sikker på at isingen du opplevde skyldes kondens fra pusten, kroppen (dersom du forsøkte å ha kameraet under jakka) eller andre spesielle fuktkilder. Det skal svært mye til for at ising oppstår pga kald temperatur i seg selv. Men skulle det skje er det som nevnt over, bare å tørke bort.

     

    EDIT: Leste litt bedre og ser at du brukte kameraet i 2-3 timer i kulda. Dersom frontdeksel er av så pass lenge så er det naturlig at isdannelse kan skje. (Litt samme prinsipp som is på bilruta når bilen står ute lenge nok.)

  5. Videokamera med utskiftbar optikk er helt vanlig i proffmarkedet - men da er det priset deretter. Jeg frykter at prisen på dette kommer til å ligge nærmere 60K enn 30K. Dette er prisen på Sonys videokameraer i prosumerklassen og de har (i alle fall optisk) dårligere specs på papiret enn det som nå skal lanseres. Det ville vel vært rart om Sony skulle utkonkurrerte seg selv på pris. Men jeg håper jeg tar feil :)

  6. Slenger meg på her siden denne tråden handler om de avveiningene jeg står overfor. Saken er at jeg skal bytte ut min gamle trofaste 30D. I løpet av de siste årene har jeg anskaffet optikk som er tilpasset fullformat. Har pr i dag 16-35 f2,8 II, 70-200 f4, 50 f1.4, 100 f2.8 makro.

     

    Da 5D mkII kom var jeg sikker på at dette var mitt neste hus, og da sammen med 24-105 kit. Så kom 7D og jeg ble i tvil.

     

    Mitt bruksområde er foruten litt hverdagsknipsing, hovedsaklig bilder fra fjellturer, kajakkturer og kiting. Skuddtakten og fokussystemet til 7D lokker. Men når det gjelder skuddtakt så savner jeg i grunnen ikke mer av det på mitt nåværende 30D, så sånn sett vil vel 5D være greit nok. Men det med at fokussystemet på 7D skal være mye bedre enn 5D bekymrer litt. Jeg knipser noen skikjørere og kitere nå og da, og da er det greit med rask og presis fokus. Er det noen som vet hvordan fokus på 5DII er i forhold til 30D?

     

    Det som taler mot 7D for min del er at jeg allerede har objektiver tilpasset FF. Går jeg for 7D må jeg kjøpe en vidvinkel. Liker landskap så vidt er et must. Min nåværende 16-35 blir verken fugl eller fisk på crop. Funker dog som er noe begrenset normal. (På den annen side må jeg anskaffe normalzoom til FF dersom jeg går for 5D og sånn slår det begge veier.) I tillegg kunne jeg tenkt meg å begynne med litt studiofotografering på hobbynivå. Men dette er planer som ligger noe ut i det blå og derfor neppe bør være en stor driver i valg av kamera.

     

    Jeg driver også en del med video og er også interessert i videofuksjonen. Slik jeg har oppfattet det er den omtrendt likeverdig på begge kameraene. Er dette riktig oppfattet?

     

    Mulig dette koker ned til at jeg innerst inne egentlig bare vil ha det dyreste kameraet og prøver å rettferdiggjøre dette overfor meg selv, mens 7D er det som fylle mine behov best :) Noen som har innspill?

  7. Jeg har også hatt en sånn drittmaskin. I mitt tilfellet fikk jeg både minnefeil og diskfeil. Byttet del etter del inntil alt var byttet. Feilen viste seg (tror jeg) å være CPU-vifta, men uten at feilen var temperaturrelatert. (CPU-temp var under 50 grader på load.)

     

    Jeg mistenker at festeanordningen til kjøleribben til CPU-vifta var synderen. Jeg hadde nemlig hele tiden en svær kjøleribbe som er skrudd fast i 4 "staker" som går gjennom HK og er festet i en metallbrakett på baksiden av HK. Denne metallbraketten har noe skum på den siden som vender mot HK for å unngå kortslutning. Det var så vidt jeg kunne se ikke kontakt mellom HK og metallet i festebraketten, men ustabilt var det like fullt.

     

    Problemene forsvant imidlertid når jeg byttet vifte til en boxed-vifte jeg hadde liggende etter siste CPU-bytte.

  8. Dersom valget står mellom 16-35II og 17-55 IS ville jeg trolig valgt sistnenvte. Det er et veldig godt allroundobjektiv for cropkamera. Selv har jeg 16-35II og er fornøyd med dette, men til crop vil jeg tro at det blir litt verken eller: Det er ikke skikkelig vidvinkel og heller ikke tele. 17-55 fremstår som mer anvendelig i så måte. Jeg har ikke prøvd dette objektivet men ser at det kommer bra ut i tester. Jeg vil derfor tro at bildekvalitet er ganske like på disse to.

  9. Det der med værtetting er vel mest et poeng i regnvær. Selv har jeg blant annet dratt med meg et Canon 30D over innlandsisen på Grønland. Selv om kameraet var nedfrosset i en mnd funket det som snus hele turen (og mange andre kalde turer). Brukte heller ikke pose for å forhindre kondens. Mitt kamera har blitt systematisk mishandlet de siste årene men holder fremdeles koken.

     

    Nå skal det sies at jeg ikke har peiling på andre merker, men har fått et inntrykk av at alle tåler mer enn man skulle tro. Det gjelder i alle fall mitt kamera. Lykke til med valget. Du kommer sikkert til å ende opp med å kjøpe på impuls som alle oss andre og bli godt fornøyd med valget uansett!

  10. Jeg har en billig Samsung 24-tommer som jeg anskaffet i helgen og som skal brukes som nr 2 skjerm. Men skal fremdeles ha en kvalitetskjerm til bilde/film-redigering.

     

    Jeg sjekket litt omkring den HP-skjermen, men ser at den får litt pepper fordi det er litt pes å få fargene bra i andre windowsprogrammer enn bildebehandlingsprog. Holder en knapp på Dell eller Eizo nå, men de er foreløpig litt over budsjett.

  11. Jeg ville tenkt meg om en gang til mht å bestille videokamera fra USA. De har NTSC-format for TV. Dersom du kun skal filme HD spiller det mindre rolle, men da får du et problem med oppdateringsfrekvens. Vi i Europa bruker 50 eller 25 Hz mens USA bruker 60 eller 30. Det er mulig å konvertere men resultatet blir ikke like bra. Men, det er jo også butikker i USA som selger PAL-versjoner, men da noe dyrere.

     

    Jeg kjøpte forresten mitt Sony HVR-V1 hos www.golbalmediapro.com for litt over et år siden, og det funker som snus. Litt over ditt budsjett, men et bra og solid kamera, og var på det tidspunktet ca halv pris i forhold til Norge. Jeg tror forresten denne butikken er noe av det rimeligste dersom du skal ha et PAL-kamera. Men, det er jo nett og utland og sånt, med den risikoen det medfører.

     

    Når det gjelder anbefaling av spesifikke kameraer så har jeg desverre lite å bidra med da jeg ikke er oppdatert på hva som er kommet i løpet av siste år.

  12. Jeg har funnet ut at det er på tide å bytte ut min gamle 17-tommers NEC-skjerm. Har bestemt meg for å gå for en skjerm på 24', men jeg er usedvanlig lite oppdatert på hva som har skjedd på skjermfronten. Det hadde derfor vært topp om noen av dere kunne komme med tips til en aktuell skjerm til rundt kr 4000-6000.

     

    Bruksområdet er generell bruk med en hovedvekt på bildebehandling og videoredigering. Jeg er ute etter god bildekvalitet, ikke nødvendigvis det aller beste dersom dette koster mer enn det smaker (noe det jo alltid gjør).

  13. Er disse originale eller uoriginale?:

    ...

    Prøver selgerne å lure folk til å tro at det er originale batterier, eller er det virkelig det?

    På bildene er det også tilsynelatende original emballasje.

     

    EDIT: Er det forresten med slik gult beskyttelsesdeksel på de fleste uoriginale batteriene?

     

    Jeg har kjøpt en mengde uorginale batterier til Canon på ebay men da har det alltid vært klart at det dreide seg om uorginale batterier. Det samme gjelder batterier til mitt Sony videokamera. Jeg har aldri sett noen selge uorginalt kamuflert som orginalt, noe som vel tyder på at dette kan være originalt. Dessuten har selger god feedbak. Men prisen i seg selv taler vel for uorginalt, så hvem vet.

×
×
  • Opprett ny...