Gå til innhold

E.C.

Medlemmer
  • Innlegg

    4 065
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. E.C.'s innlegg in Sommerdekk med felger, pris? ble markert som svaret   
    1000 spenn kanskje?
  2. E.C.'s innlegg in Toyota Avensis 2002 - "rattknirk" ble markert som svaret   
    Høres ut som standardutstyr på Avensis. Kjenner en med samme bil som deg og der knikerker det en del, merker mest i lave hastigheter. Han fikk vel også beskjeden om å leve med det.
  3. E.C.'s innlegg in [Løst] Hvem har rett her? ble markert som svaret   
    Jeg ser på området utenfor veiene som en del av bensinstasjonen, så med mindre den blå kutter skikkelig hardt der så må det være den rød sin skyld.
     
    EDIT:
     

     
    Det røde anser jeg som vei og det blå som bensinstasjon. Så hvis bilen som kom fra veien holdt seg innenfor det røde har han som kommer fra bensinstasjonen vikeplikt.
  4. E.C.'s innlegg in [Løst] Senking av Passat 3BG helt krise? ble markert som svaret   
    Som nevnt over: 3300kr for det rimeligste med Tüv.
     
    Så spørs det om du må ha fjærverktøy for å få gjenbrukt gamle tårnlagere, evt kjøpe nye om de kan monteres på coilovere uten bruk av fjærverktøy. Skal du få det godkjent så må du også ta hjulstillingskontroll og vise bilen hos biltilsynet. Kan vel regne med 2000 til der.
     
    Et senkesett kan koste helt ned mot 3 000 kr, men om du skal ha det godkjent og står på bar bakke mtp utstyr og kunnskaper så blir det fort minst det dobbelte.
  5. E.C.'s innlegg in Hei! Trenger litt hjelp med å finne riktige deler ble markert som svaret   
    Like greit å bytte begge. Spesielt om man bytter til en annen type som powerflex.
  6. E.C.'s innlegg in Feilfylling passat tdi HJELP ble markert som svaret   
    Vel, som kjemiker så syntes jeg at det var meget rart at det ikke ville blande seg. Jeg pratet også med noen folk på jobben og de var enige der. Så jeg har faktisk tatt og blandet bensin og diesel idag og de blandet seg ikke like lett som jeg trodde. Etter en del blanding så er det meste blandet sammen, men det ser ut til å legge seg en liten hinne øverst som er mest sannsynlig noe fra bensindelen. Muligens så er det noen tilsetninger i bensinen. Så det ser faktisk ut til å være mulig å suge opp en del bensin fra toppen om man har feilfylt. Flasken står på pulten mkn så jeg får se om hinnen øverst er fortsatt der i morgen.
  7. E.C.'s innlegg in Er rødt lys energisparende? ble markert som svaret   
    Det er nok i store trekk riktig det du sier, men utfordringen blir i så fall å lage lyskilder som gir kraftig nok lys ved bølgelengden tilsvarende rødt lys, samtidig som de ikke bruker energi på andre frekvenser.
     
    Som du kan tenke deg så har vi allerede "røde lys". Et varmeelement kan ofte bli varmet opp så mye at det begynner å gløde og ser rødt ut. Problemet er at mye av strålingen er i området for infrarødt og at andelen av energien som går til lys er latterlig liten.
    En vanlig lyspære har en større andel av effekten i det synlige spekteret for strålingen, men da dekker den mye mer enn rødt (vi ender opp med hvitt) og andelen av energien som forsvinner i det infrarøde området er fortsatt ganske høy.
     
    Det vi sitter igjen med er da LED og ulike sparepærer/lysrør. LED er det jo ingen problemer å få i rødt ettersom det ikke var tiltenkt å brukes til belysning i den grad du beskriver det. Sparepærer har vært tiltenkt belysning og dekker da hele fargespekteret. Grunnet for at ingen(?) sparepærer finnes i rødt er nok ganske enkel: utviklingskostnadene vil bli høye og kundegruppen tilnærmet fraværende. Det er jo ingen som har ordentlig behov for noe slikt og de som har behovet er nok ikke så nøye på at lyset skal være mest mulig energieffektivt (ubåter og mennesker som fremkaller gamle fotofilmer?). Du kan jo tenke selv: hvor fort blir du deprimert og hvor upraktisk er det ikke om all belysning skulle være i rødt?
     
    Så for å konkludere: vi kunne teknisk sett ha greid oss fint med bare rødt lys og kunne potensielt spart en del energi som du anslår. Før vi da kutter vekk andre frekvenser i det synlige spekteret er det flere andre ting som kan effektiviseres i første omgang. I praksis er det også ekstremt upraktisk på flere områder, ikke minst opplevelsesmessig.
  8. E.C.'s innlegg in [Løst] Hvordan foregår en muntlig eksamen i språk? (VGS) ble markert som svaret   
    Jeg hadde fremmedspråk som ikke ble undervist på skolen og måtte reise til eksterne sensorer, men regner med at det foregår relativt likt. Dette var på videregående.
     
    Det var en tekst som man fikk 20-30 min til å lese som skulle oppsummeres og diskuteres med sensor på fremmedspråket i etterkant. Videre tid ble det stilt spørsmål fra det som var lesepensum for faget (altså er ikke muntlig bare det å kunne prate, men også kunne pensumet som man har fått).
     
    Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...