Gå til innhold

Ghostoso

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ghostoso

  1. Jeg har fått en ny pc fra leverandør siden den andre ikke kunne repareres. Jeg fikk beskjed at jeg skulle få en ny pc som er like bra eller bedre en den som jeg hadde. Jeg har fått bare en pc som jeg kunne takk ja til. Er det normalt å få bare et valg? Isåfall må de gi meg flere valg eller kan jeg kreve pengene tilbake?

    Spørsmål mitt er om den nye pc som jeg har fått er bedre en den gamle.

     

    Gamle pc: Acer Aspire 5935G

     

    Ny pc: Acer Aspire 5750G

     

    Takk for alle som gidder å hjelpe meg med det siden jeg ikke kan så mye om pc.

  2. Jeg kjøpte denne bærbare pcn i 2005, men i 2006 blir HK byttet fordi trådløs korte ikke fungerte. Jeg leverte den inn, de byttet HK også fikk jeg den igjen. 7mnd etterpå skjedde det samme igjen. Leverte den inn igjen og da tok en stund før jeg fikk den igjen. Det er nå over 3,5 år siden jeg henten den, men nå er den f... meg blitt slik igjen og selv om maskina fungerer helt fint fordi så er det vel en prinsippsak at den nettverkskorte skal fungerer når jeg bruker kabel.

    Det blir altså tredje gangen på ca 3,5år, hva gjør jeg nå? Har jeg rett til å kreve ny pc eller hva??

    Jeg er daglig avhengig av pc i skolesammenheng, og jeg kan ikke være en mnd uten den igjen nå midt i diverse innleveringer. Hva gjør jeg, og hvilke rettigheter har jeg??

     

    Som dere ser HK har blitt byttet 2 ganger før, jeg klaga seinest i 2008. Men da fikk jeg beskjed at det var HD, men det var ikke det som var problemet. Vet at pc`n er over 5 år, men gjelder reklamasjon fra sist reparasjon det blei gjennomført, altså 2006? Skal jeg bruke tid på dette eller burde jeg kanskje bare kaste helle pc`n i søppel?

     

     

    Forsendelse uten varenummer

    Byttet defekt hovedkort 09.03.2006

     

    Forsendelse uten varenummer

    Byttet hk. Trådløst kort ok. 20.10.2006

     

    Forsendelse uten varenummer

    Hitachi 60GB 7200RPM - IDE 15.01.2008

     

    mvh: ghost

  3. Etter å ha følgt etter instruks så lurte jeg på hvilken knappen må jeg presse på bærbar pc for å komme inn på Bios setup ??

     

    A. Under Windows XP

     

    1. First download BIOS data and extract to your hard drive.

     

    2. Double-click on the AMI Flash Program utility for windows (Usually labeled with the BIOS name).

     

    3.Close all programs before installing and Click OK.

     

    4. BIOS should automatically install.

     

    5. Click Restart system after system BIOS is updated, go to BIOS setup and

    load DEFAULT setting.

     

    F8,F2,F?.....??

  4. Hei, jeg har en plasma tv ( 42PD5200 ) fra hitachi. Vil gjerne koble den til pc min, men vil ha best mulig kvalitet på bilde her. Akkurat nå bruker jeg s-video 4 pins, er ikke så fornøyd med kvaliteten.. Er det noen som kan hjelpe meg med en løsning her ??

     

    Lurer også om den tv er HD-ready og hva kan jeg gjøre for å få best mulig kvalitet fra DVD, kabel, etc... til min tv..

     

    takk på forhånd..

  5. Hei har kjøpt men en ny batteri til bærbar PC-en min. Lurte på hva kan jeg gjøre for å få det beste ut av batteri, åssen skal jeg ladde, bruke, etc... Om jeg burde fjerne den fra pc når jeg kjører på kabel og når batteri er full..? hvor lenge skal en bærbar batteri skal holde 2-3 timer ?

  6. Hei til dere som kan svare meg på dette. Bærbar pc min klikke vær gang jeg setter inn strøm kabel inn i pc, da fryser helle pc. Da må pc restarte for at den skal fungere igjen, noe som vet hvorfor den klikker ??

     

    En annen problem er at plutselig klikker skjermkort, alt blir vanskelig å se og da må jeg nok en gang retsarte pc.. Nesten som å se at pc fungerer på sikkermodus, noen som kan hjelpe meg med dette ?

  7. Hei, det har jeg nemlig fått beskjed om akkurat det samme greie. Men hadde RMAnr så da måtte de leter etter..! Da fikk den tilbake etter noen uker :whistle:

     

    Ja da en ny Netshop sak . så att det ligger en del fra før ..

     

    tenkte bare jeg skulle spørr om det var noen som hadde noen gode råd om hvordan jeg kan gjøre dette

    evt advare folk om og tavare på sendings lapper

     

    Historen : jeg kjøpte en Zepto noe for en stund siden .. den har fungert mer eller mindre glimrende den .. så plutselig røyk hardisken .  sluttet bare og virke ville ikke bli skrevet til ..  :whistle:

     

    så den 25 juli sendte jeg inn PC-en på reperasjon under garanti tiden på er på 2 år dette gikk helt greit ..

     

    så gikk det en stund så ringte det opp en hyggelig kar fra Netshop som sa att han ikke hadde helt lik harddisk men han kunne sette inn en litt mindre men som var 7200 Rpm isteden for 5400 rpm som orginalt stod i ..

     

    dett godtok jeg og da fikk jeg bedsjed om att han skulle få sendt den den dagen ..

     

    det en stund og ingen ting kom

     

    så jeg tok en tlf og fikk bedskjed om at det virket som om posten hadde mistet pakken min og t de skulle ta kontakt med posten og komme tilbake til meg i slutten av dagen ( dette var litt over 3 uker siden nå )

    jeg hørte ingen ting så jeg lot det vente noen dager ( tenkte jeg skulle gi dem en kjangs til og fikse opp i dette )

     

    så ringte jeg opp igjen og fikk igjen bedsjed om att det skulle se på det Nå og ringe meg opp igjen ..

     

    jeg ventet 2 dager uten og høre noen ting så ringe jeg opp igjen og nå sa de att det virket som om maskinen aldri var sendt og att den måtte ligge en plass der borte .. de skulle snakke med tenikkerne og få dem til og lete.

     

    så ventet jeg 4 dager før jeg ringte .. ( dette er i dag ) ettersom  de aldri ringer meg opp så tok jeg kontakt igjen ..

     

    denne gangen sa de att de ikke hadde registrert att lapptopen var komt fram tl dem en gang .. at det ikke stod noen sak på navnet mitt .. og etter og ha snakket med teknikkerne så var det heller ingen der som hadde kjenskap til og ha jobbet med den

     

    jeg prøvdt selsagt og forklare att jeg hadde jo snakket med dem flere ganger og hvær gang fant de saken min og skulle se nermere på det ..

     

    det virker ivertfall som om de har slettet saken eller noe .

     

    så spurte de etter sendings nr , OJ OJ Oj , dette har jeg ikke lenger ..

    jeg holder fortiden på og flytte inn i hybel og har nok kastet denne i rotet . finner den ivertfall ikke .

     

    posten har ingen logg og det er ingen måte og få tak i denne igjen

     

    så da sier bare netshop nei vi har ikke fått noen laptop .. har du ikke sending nr  ?

     

    og dermed er laptopen min til 12 000 kr borte vekk og tapt

     

    eneste jeg egenligt sitter igjen med er håpet om att de finner den ..

     

    det jeg nå mest sanlynlig må gjøre er og anmelde Netoshop for og få politiet til og hente ned telefon opplysningne over de som har ringt til meg. slik att jeg kan finne ut hvilket intern nr som har ringt og videre vilken person som har jobbet med min maskin

     

     

     

     

    Beklager skrive feil som det garantert er masse av ( det er en av grunnene til att jeg må ha pc og jeg er dysletiker )

    9512869[/snapback]

  8. Jeg joine deg, saken miner levert hos forbrukerråd men jeg er med på tv2 hjelper deg og..!! fikk pc min tilbake men nettverkskort funger ikke som det skal. så har saken hos netshop fortsatt.. Min har vært inne 3 ganger også på grunn av samme feil, men de prøver å ro seg unna ved å si at det var HDD som var ødelagt og så videre..!!

     

    Hei,

     

    Jeg har hatt store problemer med kundebehandlingen hos Netshop etter å ha fått en bærbar PC (NetBook CL56) med feil på touchpad.

     

    Kort sammendrag:

    Jeg har kjøpt en PC fra Netshop som aldri har fungert tilfredsstillende. Den har vært inne til reparasjon 3 ganger, hvor jeg den siste gangen krevde heving. Saksbehandling har tatt svært lang tid, og Netshop har vært vanskelige å få tak i.

     

    Saken:

     

     

    Kjøpte PC i mars 2005. Den hadde et problem som gjorde at når jeg satte maskinen i standby og vekket den igjen, sluttet touchpaden å fungere. Ettersom jeg på den tiden var i Sjøforsvaret, fikk jeg ikke sendt inn maskinen før august 2005.

     

    Etter dette har jeg sendt inn maskinen 3 ganger. Den første gangen reinstallerte Netshop Windows, andre gangen byttet de chassis og tredje gangen ble det såvidt jeg vet ikke gjort noe mer enn å installere Windows på nytt. Hver gang jeg har fått maskinen i retur har jeg umiddelbart opplevd det samme problemet.

     

    3. gang jeg sendte inn maskinen (juli 2007) krevde jeg heving av kjøpet. Det fikk jeg ikke, begrunnet med at det ikke fantes feil på maskinen. Etter å ha vært i kontakt med Forbrukerrådet fikk jeg høre at jeg uansett hadde krav på heving, grunnet urimelig lang behandlingstid. Før jeg sendte inn maskinen ble jeg bedt om å vente ettersom han som skulle se på den var på ferie, og når jeg sendte den inn tok det over 2 måneder før jeg fikk den tilbake.

     

    Det første som skjedde når jeg skrudde på maskinen etter 3. gangs "reparasjon" (september 2007) var at Windows skulle bli installert fra et "halv-ferdig" oppsett, og under dette fungerte ikke touchpad i det hele tatt. Etter å ha installert drivere fikk jeg igjen det samme problemet med at touchpad ikke reagerte etter standby. Jeg installerte også Windows XP på nytt, la inn offisielle og oppdaterte drivere for lyd, wlan og grafikk, og opplevde de samme problemene som før.

     

     

     

    Andre problemer med kundebehandlingen:

     


    •  
    • Han som har hatt saken har dratt på ferie flere ganger i løpet av den 3. gangen maskinen var innsendt. Her burde Netshop hatt rutiner for å få fortsette å behandle saken.
       
       
    • Jeg forsøkte å få maskinen sendt tilbake til meg 2 ganger, i over en måned, uten at noe skjedde. Til tider visste ingen på Netshop hvor maskinen befant seg.
       
       
    • Jeg ble -garantert- en oppringning etter å ha purret på maskinen, da jeg forsøkte å få den sendt tilbake og de ikke visste hvor den befant seg. Jeg ble aldri kontaktet, og da jeg selv ringte de fikk jeg beskjed om at jeg skulle bli oppringt neste dag. Dette skjedde heller ikke.
       
       
    • Nesten hver gang jeg har ringt Netshop, har det tatt lang tid (30-45 minutter) å komme frem hvis det i det hele tatt har vært noen på returavdelingen som kunne ta telefonen.
       
       
    • Det er flere ganger blitt påstått at maskinen er utenfor reklamasjonsrett, selv om saken begynte få måneder etter innkjøp, og jeg sendte en mail om at jeg hadde samme problemet før det var gått 2 år, hvor jeg så ble bedt om å avvente svar fra Netshop. Jeg har i tillegg et bevis på 3 års garanti, som tydeligvis ingen på Netshop vet finnes.
       

     

     

    Slik saken står nå, har jeg en PC som ikke fungerer, som har vært sendt inn 3 ganger. Jeg ønsker heving av kjøpet så fort som mulig. Nå har jeg fått PC-en tilbake, og har sendt inn filmer til Netshop av PC-en som ikke fungerer. Vurderer å ta saken via Forbrukerrådet og evt. TV2 hjelper deg/Forbrukerinspektørene dersom saken ikke utvikler seg.

     

    Har noen tidligere tråder som omhandler denne PC-en:

     

     

    Ekstrem leveringstid fra NetShop (De begynte bra :) )

    Rot hos NetShops retur (Fikk forresten høre at de ikke hadde oversikt over tidligere returer - er dette virkelig mulig?

    Netshop og garanti (Viser at de mangler oversikt over lovverk og egne rutiner)

     

     

     

    Noen synspunkter på denne saken?

     

     

    edit: forsøkte å rydde litt opp i formatteringen

    9497346[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...