Gå til innhold

Meier

Medlemmer
  • Innlegg

    763
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Meier

  1. Tror det enkleste er og kjøpe at videokamera som bruker hi8 kassetter og har firewire, det finnes endel brukte på finn.no, normalt skal innspillingkoden være den samme så kameraet behøver ikke og være Sony.

    Et alternativ er og kjøpe et adapter så du kan putte kassettene rett i en videospiller og hvis den har firewire så kan du overføre direkte til datamaskinen uten en signalkonverter som kan være knotete å bruke.

     

    Her har du flere alternativer.

     

    Eller du kan bruke et eksternt firma til og gjøre jobben " linken er kun til veiledning, har ikke kjennskap til firmaet", finnes flere firmaer som gjør denne type jobb.

    Det finnes ikke adapter for Hi8 kassetter. Det er kun for VHS mini kassetter.

  2. Det høres jo spennende ut. Men det er kanskje best å se en test hvordan D810 er opp mot A7r. Nå har de jo fjernet dette AA filteret i D810, så om det kan gi noe bedre bilder. Eller om det er andre bra ting D810 har, som ikke A7r har.

    Ellers liker jeg størrelsen på A7r. Det frister veldig. Men så er det all optikken igjen.

    Jeg får holde dem i hånda og veie de opp mot hverandre. Etter hvert kommer det vel en ny modell av A7r og vil jeg tro, med div forbedringer. ikke helt lett å bestemme seg ;-)

  3. Ja jeg får jo bare se an det med optikken. Det ordner seg.

    Tilbakemelding..........ja først må penga på plass. Men det kommer etter hvert. Ingen hast.

    Auto fokus på D7000 er helt ubrukelig. Så jeg håper det blir noe bedre med D810.

    Men det er ikke noen krise. Det vil bli mest brukt til foto.

    Ellers skal de bli artig å se hva fullformat gir.

  4. Ja, da ser det ut til at det blir D810. Takker for svar. Hvis ikke optikken jeg har er bra nok, så får jeg kjøpe noe nytt. Når det gjelder Sony A7r, så frister det pga størrelsen. Men det er greit at det ikke er for lite og. Men der kan jeg sikkert prøve holde de i butikken før jeg bestemmer meg.

    Det nevnes også A7s, og det frister også. Men da pga lysstyrken, og da til video bruk.

    D800E er sikkert et godt kjøp, men da får jeg ikke det D810 har.

    Jeg tenkte om det kanskje fantes en adapter for Nikon objektiver til Sony kameraer? Men det finner man jo fort ut av.

    Video er også i tankene med dette. Jeg forstår det slik at blender kan justeres på D810 under filming. Og at ISO justerer seg automatisk. D7000 har låst blender under filming.

    Nå er sikkert ikke D810 så lyssterk som Sony A7s, men det får man bare leve med.

    En annen ting er autofokus, og hvordan den fungerer under filming, og om det bråker mye.

    Så når penga er i boks, så får vi se.

  5. Det regner og blåser ute. Og da bør man vel ha noe som tåler vann. D7000 er "værsikkert". Men hvilke objektiver er det?

    Pentax skryter litt av værtetting. Lager de objektiver som er værtette?

    Jeg er litt inne på å anskaffe Pentax K-500 eller K-50. Sistnevnte er vær tett. Er fast objektiver bedre enn zoomer i regnvær? Jeg var ute i går, og kameraet ble litt fuktig.

    Objektivet(Nikkor 18-200) ble også litt blaut. Jeg brukte paraply så jeg unngikk de helt store regnskyllene. Jeg bruker ikke å ta så mye bilder i regnvær, men det kan gi fine effekter det og, ser jeg.

  6. Jeg har inntrykk at du har forgjeves prøvd og kontakte butikken noen ganger, har du det skriftlig ? hvis ikke så anbefaler jeg at du begynner og korresponderer pr. mail så du har litt håndfast dokumentasjon.

     

    Formuler et tilsvar som innbefatter at du forlanger og få kameraet/varen umiddelbart tilbake, ferdig reparert eller en tilsvarende erstatningsvare og/eller at du hever kjøpet.

    Nevn gjerne forbrukerkjøpsloven og du kan også skrive at du vurderer og kontakte forbrukerombudet siden de ikke responderer på dine tidligere henvendelser.

    Ja jeg har kontaktet dem noen ganger. De har det samme svaret hver gang. Så det er vel en skyve prosess på gang. De later som om de tar tak i det, men ingenting skjer. Jeg skal kontakte forbrukerrådet, og høre hva de sier. Har fått bra hjelp av de før. Takk for tipsene.

  7. jeg hadde mitt canon inne til reprasjon hos japanphoto i fjor, etter 5uker hadde jeg ikke hørt noe som helst,selv om de lovet at jeg skulle få en sms i løpet av 1uke hvor lang tid det skulle ta.

     

    når jeg kom til japanphoto etter 5uker fikk jeg nytt kamera med engang, og de unskylte seg for at det hadde tatt så lang tid

    Ja, dette er nå inne i 5 uke. Jeg vet ikke hva slags rettigheter man har. Får kanskje ringe forbrukerrådet å høre. Det virker ikke særlig lovende, med feil på et nytt kamera.

  8. Dette er et tolkningsspørsmål.

     

    Det står i kjøpsloven at et firma har tre anledninger til og reparere en vare såfremt varen vil medføre store utgifter for firmaet ved ombytte av varen, det står også "innen en rimelig tid".

     

    Anbefaler at du sender en mail til firmaet hvor du påpeker at det har gått en rimelig tid og hvis du ikke får tilbake kameraet/eventuell en erstatningsvare snart vil du heve kjøpet, henvis gjerne til kjøpsloven.

     

    Ikke ring siden du ikke kan dokumentere samtalen.

     

    Edit: 3 til 4 uker er akseptabel reparasjons-tid, selv om det ikke finnes en fastsatt tidsperiode.

    Takk for svar. Ja jeg synes dette begynner å bli frustrerende. Man kjøper ikke dyre varer, for så å måtte vente i en evighet for at det skal repareres. Da får jeg følelsen av å ha kjøpt en brukt vare til full pris.

  9. Jeg kjøpte med et nytt Canon kamera i starten av Juli. Så oppdaget jeg en feil på det i starten av August. Det ble så levert til rep. Nå er jeg snart i midten av September og jeg får ingen tilbakemelding på hva som foregår. Bare bortforklaringer hele veien.

    Jeg er temmelig frustrert/irritert over servicen her.

    Hva kan man forlange på et så nytt kamera? Kan man kreve å få et nytt kamera? Dette skulle vært brukt til flere prosjekter, men alt har gått i vasken.

    Hva rettigheter har man i en slik sak? Feilen er ikke forårsaket av meg.

    Hva forbruker rettigheter har man?

  10. Ut ifra det jeg har lest av kommentarene på de, så setter jeg heller en 2x konverter på 50-500mm-en ...

     

    Men så fort man beveger seg over 400-500mm, så vil jeg si at man er litt ute sykler uansett. Da er det fort at man er oppe i så lange avstander til motivet at luft-forusensningene ødelegger så mye av bildekvaliteten at det ikke er noe vits. Hvis det er fuglefotografi, det er snakk om, så er det andre strategier som må til, slik at man kommer nærmere motivet.

    Hvorfor må man være så langt unna motivet, fordi man har en stor brennvidde? Kan man ikke ta bilder av små dyr på si 100 meter?

    Hvis jeg har et ekorn i søkeren på 100 meter, funker ikke det da? Hva er nærgrensen på en 1500mm?

    Ellers har jeg tatt bilder av månen med 1200mm. Det funket utmerket, skarpt ble det og.

    Så disse forstyrrelsene lange avstander har jeg ikke så mye tro på. Men hvis man fotografere noe i andre enden av en flystripe på en varm sommerdag, så blir det nok litt grumsete.

    I litt kjølig høstluft, så er det ganske så god sikt.

    Hvis jeg ikke har mulighet for å komme nærmere motivet, der og da så er lang tele tingen. Det finnes faktisk motiver/hendelser som ikke lar seg gjenskape uansett.

  11. Da ser det ut til at 500mm er siste stopp før prisen skyter i været. Så da får en vente å se hva som skjer. Artig hvis sigma finner på noe nytt der. Men uansett, så blir det sikkert mye å dra på.

    Ellers er jeg inne på tanken om å anskaffe et Pentax K-500 hus. Jeg har noen objektiver for det. Samt en Kowa "fugle" kikkert med Pentax K adapter. Men hva kvalitet det gir, gjenstår å se. Huset er ikke så dyrt, så det kan være verdt å prøve.

  12. Hvis du ikke klarer deg med en brennvidde som tilsvarer 750mm, så kan det nok være andre ting man kan jobbe med enn å skaffe seg lenger brennvidde. Er jo bare å se på naturfotografer som driver med dette på høyt nivå, de aller fleste klarer seg fint med 600mm på fullformat.

     

    Og med lenger brennvidde, som feks 1500mm som du nevner, hadde du plutselig kommet over helt andre utfordringer og problemer du måtte tatt stilling til...

    Jeg har tatt bilder av månen ned en brennvidde på 1200mm. Det blir helt fine/greie bilder. Så hvorfor 1500mm skulle være noe problem skjønner jeg ikke.

  13. Samme her, men hvis ikke DX-500mm er nok brennvidde...er det nok mye rimeligere å bruke fot-zoomen i tillegg...enn å skifte objektiv?

     

    Så langt har jeg ikke registrert problemer med "støv og partikler" i min 50-500mm, så det er kanskje noe "galt" med din...som bør sjekkes på verksted?

    Hvis jeg kan gå nærmere innpå så gjør jeg det. Det er de situasjonene hvor du ikke kan det, jeg tenker på. Mye av det du tar bilder av er heller ikke så stort. Mye skjer også akkurat der og da, scener som ikke lar seg gjenskape.

    En brennvidde på opptil 1500mm hadde vært fint. Men hadde vel veiet 40 kg. I klar høstluft/vinter så er ikke sikten noe stort problem.

    Hvis du ikke har støv inni den, så må det være noe rart. Den er pip åpen, så den trekker støv. Men noe stort problem er det vel ennå ikke. Det er ikke noe støv tetting på den.

  14. Ja jeg vil bruke en tele til ting langt unna. Det fine med 50-500 er at man kan bruke det på omtrent alt. Bildene blir helt greie for min del. Men noen ganger så kunne det vært greit med noe mere tele.

    Jeg har kikket litt på Sigma sin 300-800, men den er bra stor og koster skjorta. Fast optikk i tele utgave har jeg ingen erfaring med. Jeg liker å kunne zoome, til jeg finner passende utsnitt.

    Jeg har kikket litt på Nikon D7100 som det er mulig å croppe bildet på. Men om det er noe bedre enn å croppe bildet kameraet gir i full oppløsning i etterkant vet jeg ikke.

    Jeg har D7000 og da blir vel 50-500 teoretisk litt større? D7100 har høyere oppløsning, så der kan man vel zoome mere i bildet før det synes? Ellers suger 50-500 inn mye støv og partikler. Så fast optikk er kanskje tingen?

×
×
  • Opprett ny...