Gå til innhold

Profanity

Medlemmer
  • Innlegg

    399
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Profanity

  1. Oppgraderte pc'en i fjor med blandt annet dette hovedkortet. Kjøpte det fordi det var 6 Sata kontakter til harddiskene mine og SSD, men har nå fått en NVME til å sette i M.2 slot. Da jeg gjorde det så slutta 2 av sata portene å funke. Såvidt jeg har skjønt så velger detta hovedortet å slå av sata port 5 og 6 når M.2 er i bruk.

    Hva kan jeg gjøre for å få brukt alle 6 sata portene og M.2 slot samtidig? kjøpe ett pci kort med M.2 eller flere sata porter? eller kjøpe ett annet hovedkort?

  2. har vært på hytta i ett par dager og feira nyttår så har ikke fått fulgt med her, men det om at det kommer en ny serie er jeg helt enig med. har vært kjent med release intervalene, men har ikke tenkt over hvor lenge siden 20 serien kom, føltes ut som det var i sommer:P det absolutt dårligste kjøpet jeg noen gang har gjort på pc fronten var å bruke 5000kr på 7900gtx bare ett par måneder før 8 serien kom, og kunne fått ett like bra kort til under halve prisen, og 5000kr på den tida var jo high end den gang, hvor i dag virker det som det er mer midrange:/ husker jeg kjøpte kort til 1500-2000kr og var super fornøyd frem til jeg begynte med gtx 580 og 970.

    var vel en blanding av at jayz2cents mente det er en bra tid å oppgradere på nå, men da kanskje med tanke på ting som har sluppet nå i det siste, og at jeg har ett par tusen kroner som skal brukes på gave fra familie, og har en del kontanter liggende så en oppgradering nå hadde føltes ut som en billig oppgradering, og at jeg har spart kingdom come for en bedre opplevelse, og tarkov er veldig frustrerende når det ellers fint klarer mellom 60-80fps til vanlig, men synker til 20-30fps med bruk av scopes:P da blir fristelsen stor for en oppgradering akkurat nå til tross for at jeg ellers er veldig sparsom, økonomisk bevisst, og godtar å vente tolmodig til en ny serie slipper løs, eller ett godt tilbud dukker opp (som da jeg slo til med ryzen5 3600 da jeg fikk 20% fra power, hvor det ble solgt billigst like etter release)

    Kjøpe brukt føler jeg meg ikke komfortabel med, har en gang i blandt endt opp med hardware som har stryki med etter 3-4 år, og da har jeg fått penger tilbake etter kjøp og har fått meg en "gratis" oppgradering av det. med kvittering er det sikkert greit, men vet heller ikke hva skjermkortet har vært brukt til tidligere, eller grunden til at folk selger.

    men kan jeg da forvente at 3070 eventuelt blir solgt for rundt 5-6000kr. jeg vet også at nvidia generasjonene stort sett er rundt 15% økning i ytelse fra forige generasjon og har vært sånn siden jeg starta med pc tidlig på 2000 tallet i hvertfall, og mener å huske at jeg ikke ble spesielt imponert av RTX serien, det var egentlig ikke noe jeg hadde lyst til å bruke penger på, vil heller ha mer fps enn mer realistiske effekter, så lenge det fortsatt ser bra ut, og for det meste er jeg ikke så nøye på grafikk, er bare kingdom come som jeg vil oppleve skikkelig, ellers hadde jeg nok sikta mer på 1660 eller eventuelt 2060 uten å vurdere 2070 super, hvis jeg i det heletatt hadde vurdert det:P

    Takk for alle inspill hittil!

  3. måtte søke opp hva NVLink er, og tror ikke jeg får no utbytte av det. Er minimum 4 år (forutsatt at ting blir som det har vært de siste 16 åra for meg) til jeg kommer til å bruke mer penger på skjermkort, og når den tiden kommer så regner jeg med å få mer ut av å bruke 4-5000kr for nytt skjermkort, enn å lete etter ett ekstra 2070 super for sli, men interessant å vite om dette, siden det jeg har hørt i det siste er at sli har vært dårlig de siste par generasjonene. Kult at det snur:P

  4. Blir nok ikke no oppgradering igjen på skjermkort fronten frø om 2-3 generasjoner fram i tid uansett:P Har bare brent meg på å kjøpe for dyrt skjermkort før, og detta er første gang jeg kjøper skjermkort etter at prisen har økt såpass. 970'n kosta litt over 3000kr på tilbud, føler at 2070 super egentlig burde ligge på 4000kr i forhold til hva jeg har sett for meg fra tidligere:P

    Jeg ofrer heller eye candy for å få mer fps, men rundt 90-100fps går grensa på hvor jeg ikke legger merke til forbedring, med mindre det er veldig mye bevegelse i spillet med twitch aiming og sånt. Tarkov vet jeg blir bra nok med 2060. Anbefalte 1660Ti til dama da hu oppgraderte, og det også var en bra oppgradering for henne med 1080p60, men 1660ti og 2060 burde vel være ganske lik ytelse på? bare minus bedre effekt på RTX?

  5. Hardware akkurat nå:
    Ryzen5 3600 (stock, medfølgende vifte)
    2x8gb crucial vengeance 3000mhz kit (2732mhz var maks jeg fikk ut av det)
    Asus rog strix B450-F gaming hovedkort (oppdatert firmware for ett par måneder sida)
    GTX 970
    PG248Q Rog Swift monitor (+ random sekundær skjerm)

    Oppgraderte ram og cpu like etter release av ryzen 3000 serien pga bra pris, hadde planlagt å vente med gpu oppgradering, men i det siste har jeg blitt avhengig av "escape from tarkov" og 970'n sliter litt med store maps og scope, og nå etter jula så har jeg penger som venter på å bli brukt på julegave og vurderer å bake det inn i en gpu oppgradering. Jeg kommer til å bli værende på 1080p144 i lang tid, og siden jeg allerede oppgraderer så har jeg planer om å nyte "Kingdom Come" med så mye eye candy som mulig, men bare hvis det er greit mulig.

    Jeg står litt i valget mellom rtx 2060 super og 2070super, men veldig stor prisforskjell på disse. Har også blitt anbefalt 5700XT pga ytelse vs pris. Jeg bryr meg ikke om RTX, men har jo lyst til å få bruk for adaptive sync, og 5700XT har jeg hørt mye om folk som sliter med. Enten slet de med drivere da det var nytt, eller så sliter de nå med de nyeste driverne, og jeg er allerede lei av å ha skjermkort som enten er ustabilt (tidligere skjermkort) skurrende vifter som ikke går for fullt (enda tidligere skjermkort) eller 100% oppgitt ram (3,5gb ram + 500mb virtuelt eller no på nåværende skjermkort) så vil ha noe skikkelig no, men vil ikke betale mere enn jeg må heller.

    Jeg har fått med meg at Kingdom Come kan være tungdrevet, så lener litt på 2070 super, men det er 1000kr mer enn de andre alternativene. Er det verdt hoppet? Det her er kortene jeg ser på. Har plukket ut dem pga stor kjøling.
    https://www.komplett.no/wishlist/shared/b368150e-5fef-4968-84e0-5056dbdc777c

    Hva mener folket jeg burde gå for? Hadde vært litt lettere hvis jeg hadde visst om no nettsted å legge inn pc deler, velge ut spill, og se sånn ca hva jeg kan forvente av gjennomsnittlig fps:P Takk for alle svar!

    edit:
    Glemte å legge til at jeg vil sikte på rundt 100fps gjennomsnittlig på disse titlene. Hvis det er 1000kr og 5fps forskjell så går jeg heller for ett billigere alternativ og setter ned litt på view distance eller no sånt:P

  6. da fikk jeg mail fra komplett om at Zen2 cpu'ene har kommet. jeg hadde planlagt en oppgradering når dette slapp løs, og det var flott å se at det var 20% rabatt på hovedkort, NVMe og ram, for det er akkurat det jeg trengte, men er skuffa på prisene likevel, så nå sitter jeg og vurderer litt av hvert.

     

    en 3600x oppgraderingspakke koster 4680kr, men har ett B450 hovedkort, med rabattene og sånt for å få x570 hovedkort så blir det fort 5417kr (ca 740kr dyrere). jeg syns allerede 4680kr var dyrt for oppgraderingspakka, siden cpu'en i seg selv kosta ca 800kr mer enn jeg hadde regna med, trudde den skulle erstatte 2600x, ikke overgå den. nesten så jeg vurderer å bygge på 2600x istedenfor som jeg begynte å se på i utgangspunktet rett før jeg hørte om zen2 serien.

     

    hva tenker dere?

    i mitt bruk kommer det til å bare bli satt sammen og brukt som det er, jeg med mitt gtx970 intil videre, og dama med sitt 1660ti. vi kommer til å holde oss på 1080p for gaming sin skyld mest sansynelig i mange år til, så blir ikke no high end ellers på noen av oss. er bare godt og oppgradere, da det er 6 år siden sist:P kan jo hende B450 hovedkort holder i massevis, men da kanskje også gå for 3600 (uten X)?

  7. var på en rundtur for å lete etter en kjeramisk komfyr i dag og fant 2 veldig gode tilbud på 2 komfyrer, men er usikker på hvem jeg bør velge. den ene kosta mest i utgangspunktet og har lavest pris, den andre er billigere i utgangspunktet, noen hundrelapper dyrere enn den andre etter pruting, men hørtes ut på selger som at det var en veldig bra komfyr, så lurer på om noen her har noen mening om hvilken som er best. prisen har ingenting å si lenger da jeg får begge for omtrent samme pris.

     

    https://www.elkjop.no/product/hvitevarer/komfyr/keramisk-komfyr/EKC6051BOW/electrolux-inspiration-komfyr-ekc6051bow?scid=Pricecomparison2988&utm_source=prisguiden&utm_medium=Pricecomparison&utm_campaign=prisguiden&utm_content=MDA

     

    https://www.skousen.no/hvitevarer/komfyr/keramisk-komfyr/product/gorenje-ecs7613w/

  8. Har akkurat henta meg en brukt S7 og har satt opp apper på den nye telefonen, men jeg vil ikke bruke ekstra apper eller cloud for å sende over kontakter og sms. Det er det eneste som mangler før jeg kan ta den nye telefonen i bruk fullt ut.

     

    Det var ikke noe problem å lagre kontakter på sd kort på S4'en, men jeg finner ikke noen mulighet til å gjøre det med sms, søkefunksjonen her fant ingenting, og google søk finner bare fram ekstra apper eller cloud saving. Er det mulig å flytte sms'er over på sd kort i det heletatt?

     

    Går det i det heletatt å flytte kontakter og sms'er over fra sd kort til S7, eller må jeg bite i det sure eple og sette opp cloud lagring kun for dette?

  9. Helsten2 kom med det jeg så etter:D windows+shift+left/right.

     

    For å svare på de siste meldingene:

    Windows+D minimerte alt untatt spillet, samme som når jeg bruker "vis skrivebordet" knappen ved klokka på startlinja.

    Ikke prøvd å sette spillet i windowed mode, isåfall trenger jeg fullscreen windowed mode. Mens jeg er inngame så får jeg ikke forandra på det, men som sagt, det helsten2 nevnte over, funka akkurat som jeg ønska.

     

    Takk for hjelpen folkens!

  10. Alt+tab gjør at jeg kan bytte mellom aktive vinduer, men spillet blir fortsatt i fokus på godskjermen.

    Trykker jeg windows tasten så kommer startlinja opp foran, men så fort jeg velger no så blir spillet i fokus igjen.

    Trykker jeg på "vis skrivebord" nederst i høyre hjørne ved klokka så står spillet i fokus på godskjermen, mens alt på skjerm 2 blir minimert.

    Jeg kan alt+tab'e til notepad bak spillet, og skrive der, men ser ikke hva jeg har skrivd før jeg holder musa over notepad på startlinja og ser i preview vindu. Så vinduet er aktivt, men ikke i fokus.

  11. Har nylig fått plass til å endelig ha ett dual screen setup og allerede støtt på ett problem jeg ikke klarer å søke opp, kanskje fordi det er veldig spesifikt.

     

    Nå som jeg endelig har dual screens så er det godt å ha f.eks. Civ6 på godskjermen, og nettleser og diverse på den steingamle økonomi skjermen. Problemet er at windows ikke vil minimere fullscreen mens jeg spiller, så hvis jeg vil åpne ett vindu jeg ikke allerede har åpna og flytta til skjerm 2, f.eks. ett nytt notepad dokument eller dra opp kalkulator, så havner det bak spillvindu på godskjermen uten mulighet å flytte det til den andre. Da må jeg isåfall slå av spillet, flytte vindu, og starte spillet igjen (lang kjedelig loading osv)

     

    Finnes det ett program eller no triks i windows som hadde gjort at hvis jeg høyreklikka på oppgavelinja f.eks. på notepad så kunne jeg flytta den fra skjerm 1 til skjerm 2?

  12. Vi har kommet fram til at vi vurderer enten G7 X eller EOS 200D nå. Kommer sikkert litt ann på hva slags tilbud vi finner, men nå er vi begge enige om at vi liker de 2, men usikker på akkurat hvem som er best. Jeg føler 200D'en ville blitt morsommere å bruke, men hørtes ut som G7 X er helt lik å bruke? Ser nesten ut som det eneste G7 X mangler, er mic inngang. Og knotete manuell fokus.

     

    Vi var en tur innom japanfoto i byen her og spurte om å få se på noen av kameraene vi vurderte. Der sa de at de også ville gått for G7 X. Det ble ikke snakk om fordeler og ulemper med hver av valga, bare "G7 X ville jeg tatt". De sa også at de nesten ikke selger DSLR lenger fordi kompaktkameraene har blitt så bra som de har blitt. De foreslo også eventuelt hybridkamera fra panasonic eller no. Regner med det blir det samme som EOS M3 da? Da føler jeg at jeg låser meg til hybrid systemet, så vil heller gå all out, eller bare kompakt og eventuelt all out senere:P

     

    Jeg så en youtube video i går også hvor en hadde satt G7 X på en mount sammen med 70D, og jeg ble ganske overrasket over hvor bra G7 X'en håndterte fokus og holdt seg skarp med sterke farger og sånt. Den var også mye bedre enn 70D på lavlys video. Har ikke lest noe om 70D da så vet ikke hvordan den måler seg med EOS 200D.

    Det hadde jo vært gull med en shotgun mic, og morro med alt det jeg er vandt til å bruke på ett DSLR kamera, men får man til det meste med kompaktkamera så er det kanskje litt vanskelig å få ett svært DSLR kamera til å virke som ett godt valg? Jeg lager også coiler til e-sig, og skulle gjerne tatt noen gode bilder av det jeg lager også, og da er ofte emne bare ett par mm bredt. Ville jeg fått til det greit med G7 X? Eventuelt om det finnes noe clip-on macro linse?

  13. Kompaktheten er ett viktig punkt kun for dama, ellers er jeg av den typen som gjerne skaffer mye bedre kvalitet enn det jeg trenger når jeg først skal kjøpe no litt spesielt, som f.eks. her:P Utgangspunktet var at jeg ville kjøpe ett håndholdt videokamera, men som ble dratt mot noe som også tar greit med bilder, siden det var det dama ville. Hun har dratt det mot de tynne kompaktkameraene, jeg drar det tilbake til speilrefleks osv:P

     

    Jeg har vært interessert i speilrefleks lenge, men aldri giddi å brukt penger på det. Men interessen for å ta ordentlige familiebilder og sånt får meg til å ville begynne å tenke på å kjøpe nå. Det blir litt fram og tilbake her inne, for nå har jeg klart å dra dama mot å se på speilrefleks alikevel. Jeg syns det er morro med ekstra å fikle med av instillinger og se hva slags resultater jeg får:P Leste akkurat en lang test på EOS 200D og syns det virka veldig interessant, men fortsatt lenge til black friday, og dama kan forandre mening igjen når som helst:P

  14. Ja jeg leste testen til både G7 X og G9 X og kom fram til at G9 X funker til formålet så vi begge kan bruke det og spare litt penger. Testen sa at hvis RAW ikke er så viktig, så er G9 X ett billigere alternativ, og RAW er ikke så viktig. Vi driver ikke med redigering og ser for meg at det er der RAW skinner?Ellers tar det bare ekstra plass. G9 X mangler flippskjerm da.

     

    Og så har jeg selv vurdert noe sånt som EOS 700D eller 750D etter anbefaling fra en bekjent, så hvis vi ikke går for G7 X så sikter jeg nok for å gå for G9 X, og ser etter et av EOS kameraene senere. Kommer sikkert også litt ann på hva jeg ser av tilbud på black friday:P

  15. Jeg leste litt opp om EOS M3 nå. kjapt over en test på tek.no. Den er ikke kompakt nok for dama, så jeg føler litt på at det blir noe nærmere den G9 X mark II'en ovenfor (vistnok det Demolition Ranch på youtube bruker, eller G7 X mark II'en). Derimot kan det hende jeg blir interessert nok til å skaffe ett DSLR senere. Hva er faktisk forskjell på EOS M3 mot en speilrefleks? Må si jeg føler meg litt skeptisk til at "det er så godt som ett speilrefleks" ifølge testen:P Jeg foretrekker muligheten til full manuell kontroll på kamera, og for meg virker det som "ikke-speilrefleks" kameraet EOS M3 ikke er helt så bra som ett skikkelig speilrefleks, men like justeringsmuligheter?

     

    Med tanke på kompakt kamera, så må kamera ha plass i lomma, og vanligvis blir det til at jeg går med telefonen hennes i lomma for hu har ikke plass:P Når hu dro fram de kompakt kameraene som jeg linka til over, så visste jeg ikke at hu mente at det bare var sånne hu ville ha.

     

    Ved filming av ungene så hadde jeg håpa det ble litt som da fattern filma oss. kamera bare rulla og gikk, gjerne i 15 minutter av gangen eller lenger, i helt verdagslige situasjoner, så telefonkamera blir litt tregt å bruke.

  16. Dama ville visst ha kompakt kamera, så speilrefleks var utelukket for hennes del, men etter å ha kikki litt rundt og sett mer på tester så ser det ut som vi vurderer oss nermere på canon G9 X mark II.

    https://prisguiden.no/produkt/canon-powershot-g9-x-mark-ii-285846

     

    Hører gjerne fortsatt etter andre tips eller tanker fra folk som har mer peiling på utstyr enn oss:P

  17. Vi skal bli foreldre i april, og siden jeg vokste opp med at faren min lagde hjemmevideo av oss som små, så ønsker jeg å gjøre det samme med mine egne.Kjæresten min ønsker også å ta gode bilder.

     

    Jeg har kjennskap til bruk av utstyret vi tenker på, men er usikker på hva vi bør gå for, enten om det er kompakt kamera, speilrefleks med video mulighet, eller ett typisk håndholdt kamera, så her trenger vi litt hjelp.

     

    Kravene våre er ganske små da det eneste vi tenker på er at det bør være 1080p og bryr oss ikke om hvor mye MP det har, bare det har en god sensor, gjerne muligheten til auto og manuell fokus, og budsjett rundt 5000kr, men gjerne billigere. Blir å se etter kamera på black friday.

     

    Kjæresten min liker kameraene som videobloggerne hu følger på youtube bruker:

    https://prisguiden.no/produkt/canon-powershot-g7-x-mark-ii-250660#spesifikasjoner

    https://prisguiden.no/produkt/sony-cyber-shot-dsc-rx100-v-280979#spesifikasjoner

    Det sony kamera er litt i dyreste laget

     

    Av speilreflekser så har jeg bare sett på pris og muligheter og kommet fram til denne:

    https://prisguiden.no/produkt/canon-eos-700d-175103

    Men for meg så ser det ut som det begynner å bli gammelt? Eller kanskje ikke jeg er vandt med hvor godt sånt holder seg?:p

     

    I utgangspunktet så tenkte jeg på håndholdte videokameraer i stil med dette, men når dama snakka om å ta ordentlige bilder så blir jeg litt usikker. (randomly plukka ut for utseende):

    https://prisguiden.no/produkt/sony-hdr-cx450-249319

     

    Så håper noen kan hjelpe oss:P Hva slags type kamera ville dere valgt til vårt bruk? Speilrefleks blir kanskje tungvindt å filme med for hånd, men morro å ta bilder med. Burde vi kanskje heller sikte på å kjøpe ett speilrefleks og ett håndholdt videokamera istedenfor? Eller er kompakt kamera best? Eventuelle anbefalinger tar vi også imot siden vi ikke har peiling på kjøp av utstyr men liker god kvalitet:P

×
×
  • Opprett ny...