Gå til innhold

LysDiode

Medlemmer
  • Innlegg

    784
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LysDiode

  1. Hei!

    Var noe uheldig å var litt borti bakfangeren på en Audi A4 B6 2002 mod.

     

    Det er snakk om en overfladisk lakkskade, bestående av vertikale striper på ca 5 cm som strekker seg over ca 40 cm.

     

    Det er ikke noe tvil om at jeg skal betale her, spørmålet er heller hvor mye, og hvor mye eieren kan kreve for denne jobben.

     

    Eieren har nå bestilt takseringstime hos Møller Bil - det finnes ikke et dyrere alternativ.

     

    Hva er normalt i denne situasjonen? Det finnes da mange lakkverksteder som gjør en akkurat like fin jobb til en langt rimeligere pris, flere av de store verkstedkjedene, som jeg aboslutt ikke vil si er noe dårligere enn Møller på kvalitet osv, har mulighet til å gjøre dette rimeligere.

     

    Er det slik at tidligere eier kan kreve å få jobben gjort absolutt der de vil? Jeg mener såklart ikke at han skal sette inn bilen sin på et lite suspekt lakkverksted i en tilfeldig fyr's kjeller, men det må da være mulig å bli enige om et billigere alternativ?

     

    Dette er nytt for meg, har aldri bulket hverken min egen eller andres bil før, så spytt ut deres erfaringer og hva dere synes bør gjøres i denne situasjonen.

     

    Mener også å ha hørt at Møller tar 1 times betalt for taksering av skaden - er dette noe jeg må betale, selvom det finnes flust av verksteder som utfører gratis taksering?

     

    På forhånd takk!

    post-119504-0-60788900-1364941121_thumb.jpg

  2. Å FAEN, det er kreatin i kjøtt, fisk og egg... Jeg skal begynne å periodisere inntaket av disse, det kan jo være at jeg blir gal i fylla av FOR MYE KRETAIN!!!!!!!!!!!!!!!

    Usaklig innlegg, unødvendig.

     

    Kreatin brukes slik som i bruksanvisningen for å få utnyttelse av dette.

    Husk at proteiner er skadelig for nyrene i for store doser. Med andre ord trenger du nok ikke å ta ekstra protein de dagene du ikke trener, du har mest sannsynlig ikke bruk for det i det hele tatt.

     

    Edit:

    Kan legge til at kroppen ikke kan ta opp mer enn 25-35g protein om gangen, resten går rett ut igjen gjennom urinen. For dem som driver med hard styrketrening er det anbefalt å innta 25-35g protein i doser med jevne mellomrom, typisk 3-4 timers mellomrom.

    Proteintilskudd (shake) er kun anbefalt i sammenhenger der man ikke gjennom et vanlig måltid klarer å få i seg nok proteiner (vi snakker om "30 minutters vinduet" rett etter trening).

     

    Det finnes ingen god unnskyldning for en vanlig "mosjonist" som deg å bytte ut et proteinrikt måltid mot pulvermat.

     

    Husk også at det også er vktig å få i seg karbohydrater etter trening. Dette kan d f. eks. få gjennom å spise en banan :)

  3. Den hadde faktisk blitt endret til Yahoo, Har nå endret den tilbake, men det hjalp lite.

     

    Ser at det er noe annet med Yahoo som har blitt endret: browser.param.yahoo-fr er satt til "chr-greentree_ff&type=937811&ilc=12" uten at jeg vet noe mer om hva dette skal være. Står at den er endret.

     

    Bruker Firefox 9.0.1 om det skulle være til hjelp.

     

    Edit: Høyreklikket og valgte "standard" på instillinger jeg nevnte over, og den ble endret til "moz35". Skjedde ikke noe forskjell, så satt den tilbake til det den var.

     

    Takk for alle svar! :)

  4. Jeg har litt problemer med å få tilbake Google søk i adressefeltet...

    Jeg installerte YouTube Downloader (altavista greia) også sørger jeg for å IKKE installere Yahoo toolbaren og jeg godtok IKKE "terms and conditions", men allikevel ble den installert...

     

    Har avinstallert den, og satt på Google søk i søkefeltet til høyre for adressefeltet, menhvis jeg søker på noe i adrssefeltet, kommer det på Yahoo søk. Har sjekket gjennom alt av instillinger, utvidelser og programtillegg, finner ikke noe som tilsier at Yahoo søket skal være der.

     

    På bildet under ser dere tilogmed at jeg har starter Firefox i sikkermodus uten programtillegg og utvidelser, men det hjalp ikke. Skrev "i ant google search" i søkefeltet, og dette er hva jeg får.. Har søkt litt på nettet ang. dette (har brukt litt andre søkeord enn under her for å si det sånn, uten at det ga noe særlig resultater. Help please?

    yahoosearch.PNG

  5. Right, du sammenlikner en candybar numpad telefon med en trykkskjermstelefon, som for en del folk fortsatt er helt uaktuelt å bytte til. Dessuten er jeg ikke enig i at telefonen er treg, den er meget kjapp, så lenge du har nok ledig intern lagringsplass.

     

    Poenget er at til tross for at min gamle Galaxy telefon er så treg at de fleste sannsynligvis ville ha byttet den ut for flere måneder siden, så er brukergrensesnittet til Nokia C5 så dårlig at jeg allikevel sparer til med å vente på at de forskjellige menyene på Galaxy'en skal loade.

    Man må trykke så sinnsykt mye for å gjøre enkle operasjoner. Hadde Sony Ericsson før, noe i W serien, mye bedre brukergrensesnitt.

     

    I tillegg er det flere ganger hvis jeg f. eks. skal åpne meldinger, at det nye bildet kommer halvveis opp, venter 1 sekund også kommer resten av bildet.

  6. Hei!

    Nå som min gamle Galaxy Spica er blitt ubrukelig grunnet lagg (laget siden dag 1, vel å merke), er det på tide med ny telefon. Har lest en del av testene til amobil, men klarer ikke helt å bestemme meg. Er så utrolig mye forskjellig, og spørsmål som "hva er best av en telefon med 5 på terningen som er 1 år gammel, enn en telefon med 4 på terningen som er 1 mnd gammel?" dukker opp.

     

    Den må ha Android og koste rundt 3000.

    Jeg gir blanke f i hvor bra kamera og videoopptak det er, det er som regel ganske dårlig uansett :thumbdown:

    Bør helst ikke være for stor. Når det begynner å bli så stort som Galaxy S2, begynner det å bli litt i største laget (men for all del, kom med forslag).

    Greit med god skjerm, men krever ikke HD oppløsning.

     

    Har spesielt ett krav: jeg tåler ikke lagg. Lagg på en smartphone er det verste som finnes, og jeg hater det mer enn noe annet i hele verden :tease: Jeg har ikke planer om å se 1080p HD filmer uten å konvertere dem først, har ikke så høye krav, men det bør ikke lagge i menyer, applikasjoner (og evt. spill).

     

    Utenom det liker jeg Samsung sitt grensesnitt ganske godt, men er åpen for å prøve teknologi som HTC Sense osv.

     

    På forhånd takk for alle forslag! :)

  7. Brukte denne telefonen en liten periode istedet for min Galaxy S (første utgaven) som er underdimensjonert til de grader med tanke på datakraft. Men C5 er det verste jeg har opplevd, umulige menyer, og ikke nok med det! Den er treg, kan ta 1-2 sekunder å laste hovedmenyen, og skal du videre derfra - huff. Har nå gått tilbake til min ekstremt trege Galaxy S, for slevom den er enda tregere enn C5, er den mye bedre på brukervennlighet. Totalt sett sparer jeg tid. C5 = stryk fra meg.

  8. på mitt nye ASUS P8P67-M PRO B3 så var det jo en CMOS resetjumper som i gode gamledager? Bare at den hadde fått nytt navn og het noe sånn som CTRSL eller noe... og det var bare å bytte pins akkurat som før så fikk du resatt CMOS :p jeg klødde meg litt i huet men det var jo bare navnet som var forandra.

     

    jeg så ingen CMOS resettknapp, men jeg gadd ikke åpne bruksanvisninga heller :p

     

    edit: LysDiode, jeg har fremdeles riktig dato OG klokke.. kanskje de har funnet på noe smart der slik at den ikke blir resatt, for det funka fjell her.

     

    Da var vel du heldig - min hoppa tilbake til 2002 også la jeg ikke merke til det, så hver gang jeg kom inn på sider med SSL sertifikat så ble jeg stengt ute og alt var ugyldig osv, haha :tease:

  9. Evt. den harde veien, som er å resette CMOS :tease:

     

    Det kan gjøres på to måter:

    1. Finne CMOS jumperen (lykke til) og trykke/vippe på den.
    2. Fjerne ALL spenning du har på HK. Da må du koble fra alle ledninger, og trykke på PÅ knappen. Deretter finner d det lille runde CMOS batteriet, og tar det ut et par minutter,

    Merk deg at absolutt alle instillinger vil bli resat når du gjør dette. Systemtiden vil endres, så du plutselig havner i 2002 eller noe rundt der. Men dette alternativet brukes vel så vidt jeg vet kun dersom man ikke har noe annet valg, ved at PC'n f. eks. ikke vil boote til BIOS engang pga for mye overklokk osv.

  10. Hei.

    Får noen spesielle verdier på DRAM frekvensen etter at jeg begynte å overklokke prosessoren. Oppsettet ser slik ut:

     

    • HK: ASUS M4A89TD PRO/USB3
    • CPU: AMD Phenom II X6 1100T Black Edition
    • GPU: Gainward GTX 260 (:ermm:)
    • RAM: Kingston HyperX DDR3 1333 MHz CL9 8 GB

    Greia er at DRAM frekvensen blir helt merkelig. Den skal jo være 1333 MHZ, men da jeg begynte å overklokke endret den seg til 978 MHz (noe rundt der) i BIOS, men med CPU-Z sto det at den lå på alt fra 448 MHz, 667 MHz og 1247 MHz.

    Hvis jeg gjør noe som helst med DRAM frekvensen inne i BIOS, går det ikke an å boote, og HK starter MemOK! opplegget og endrer frekvensen slik at PC'n skal klare å boote. Virker som om den ender på noe under 1000 MHz hele tiden.

     

    Akkurat nå ligger den på 667 MHz. Se bilde:

    cpuz-merkeligramfrekvens.PNG

     

    Har forøvrig overklokka prosessoren til 4027,5 MHz atm, må vente litt med å presse den lengre til jeg får vannkjølingen min :dribble:Men har fortsatt denne merkelige DRAM frekvensen.

     

    Hva gjør jeg med dette?

  11. Da var alt i orden. Legger en oppsummering av den løsningen jeg brukte, noe som kan være til nytte for andre med samme problem.

     

    Alt som manglet var en BIOS update. For å gjøre det, måtte jeg sette i en eldre CPU som jeg visste var støttet (creds til folka på tomshardware.com som hintet til dette).

    BIOS'en jeg valgte var den nest nyeste. Det var BIOS 2001, som var den nyeste som ikke var BETA.

     

    Nå fungerer alt utmerket. Takk til alle andre som har kommet med innspill.:cool:

  12. YESS! Den booter med en gang ved bruk av en X6 1055T prosessor. Hvordan finner jeg riktig BIOS? Inne på ASUS sine sider finner jeg BIOS som gjør ditt og datt, men ikke noen som står spesifikt at ordner mitt problem (kompatibilitet med X6 1100T).

     

    Tips?

     

    Edit:

    Fant en BIOS som ASUS sier jeg skal bruke, men det står også "Only for use with AM3+ processors.". 1100T er ikke AM3+. What to doo?

  13. Skal testes.

    Men først;

    Har nå vært å fått tak i den eksakte forrige prosessoren som satt på HK, så nå er både CPU og RAM akkurat de samme som satt i kortet før da det fungerte. Skal nå teste å boote med dette oppsettet, som da er det samme som var før. Eneste forskjeller er annet grafikkort, samt harddisker og diverse annet. Har Googlet som en gal, og flere mener å påstå at det har fungert hvis de har kjøpt en eldre CPU, satt i og startet opp, for så å oppdatere BIOS til en versjon som er kompatibel med den prosessoren jeg har. Virker som et utbredt problem med akkurat det HK og CPU jeg har.

     

    Er tilbake om 30 min med oppdatering om hvordan det går! :thumbup:

  14. Hei!

    Idag gjorde jeg noen oppgraderinger på PC'n. Byttet fra et Gigabyte HK (LGA775 sokkel, DDR2 RAM, USB 2, SATA2, P55 chipset er noen av specsa). Hadde i en Q8200 prosessor.

    Brukte et Gainward GTX 260 skjermkort.

     

    Har nå oppgradert til et ASUS M4A89TD PRO7USB3 hovedkort, med en AMD x6 1100T Black Edition prosessor, Kingston HyperX 1333 MHz DDR3 RAM. Bruker fortsatt mitt gamle GTX 260 kort.

     

    Da alt var på plass og jeg skulle boote, begynte alle lyd og blinke, viftene og harddiskene begynte å gå, og alt var fryd og gammen.

     

    Men - det kommer ikke noe bilde på skjermen ("No signal detected"), selvom viftene og alt på skjermkortet går.

    I tillegg lyset det en lampe på HK merket "CPU_LID". Ifølge manualen betyr det at POST har funnet en feil ved CPU.

     

    Alle de andre delene er brukte, bortsett fra CPU som er helt ny. Benytter for tiden stock vifte, inntil jeg får byttet på neste lønning laugh.gif

     

    Har Googlet som en gal, ser ut som om flere andre har hatt problemet, men tydeligvis ingen som gidder å poste løsningen sin i slutten (sier bare atde fikk det til og lukker tråden).

     

    Står ikke så veldig mye i manualen heller bortsett fra at det "er en feil".

     

    Merk: Har flere harddisker og CD/DVD lesere koblet til.

     

    Noen forslag til fix?

    På forhånd takk!

  15. Etter lengre tid der hele systemet plutselig ble veldig tregt og etterhvert kræsjet helt, bestemte jeg meg for å reinstallere W7. Formaterte hele disken og installerte systemet, alt gikk smertefritt. Det eneste jeg stusset på litt på var at under hver restart, stoppet det opp veldig lenge der det står "Starting Windows" med den "glødende" Windows-logoen over. Tenkte det bare var noe som kom til å skje under installasjonen, men nei. Det skjer hver gang; den bruker veldig lang tid (ca 5 minutter) på samme sted hver gang.

     

    Innimellom får jeg også meldinger om at datamaskinen vil gjennomføre "Disc Check" på partisjon E (som ikke er i bruk akkurat idag, vurderer å fjerne den). Har prøvd å ta disksjekken men det bare henger seg opp.

     

    Alle andre funksjoner fungerer nå utmerket! Maskinen henger seg ikke opp, ingen tregheter, kun problemet beskrevet over.

     

    Noen forslag på noe jeg kan gjøre?

    På forhånd takk!

  16. Er under 24 som blir laggy.

     

    Begynner å merkes under 50...

     

     

     

    Det er pga. fps drops og lagspikes som ofte inntrer på datamaskiner som ikke klarer så veldig mye mer enn 50 fps.

     

    23,967 er vel det øyet kan oppfatte, skal man tro Premiere Pro (under konvertering av filmer --> info).

     

    Edit: Ja du bør lett kunne kjøre på max. Jeg prøvde nylig Crysis 2 demoen på max grafikk og kjørte med ca 70 fps, no lagg. Mitt system er to år gammelt.

     

    Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2,79 GHz, GTX 260, 4 GB DDR2 RAM, for å nevne noe..

     

    Heller ikke noe lagg i det originale Crysis på max grafikk. Ser ikke ut til å kreve like mye som alle skal ha det til spør du meg laugh.gif

  17. Hei!

    Sitter nå på jobb og skal prøve å koble meg på internnettet her, for å bruke MAB (verksted og servicesystem). Problemet er at skolen har gjort noe som hindrer meg i å skru på nettverksgjenkjenning, noe som kreves for internnettet.

     

    Noe smart jeg kan gjøre her og nå for å fjerne sperren?

     

    På forhånd takk!

     

    Edit: Skriveleif

  18. Hei.

    Har Android 1.5 på min Samsung Galaxy Spica i5700, og ønsker å oppdatere til en nyere versjon.

    I Samsung PC Studio er det en knapp for å oppdatere fastvareprogrammet (OS) på telefonen, men når jeg klikker der, blir jeg bedt om å velge hvilken telefon jeg skal oppdatere. Kan ikke velge noen.

    nophoneforchoice.png

     

    Uploaded with ImageShack.us

    Noen forslag?

     

    Edit: La ved bilde.

×
×
  • Opprett ny...