Gå til innhold

MyLittlePony

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MyLittlePony

  1. Noen som vet hva som kan forårsake dette problemet?
    Det som skjer er at ved den minste motstand (en liten dump i plenen f.eks), så høres det ut som motoren starter å kveles, og jeg må stoppe slik at motoren kan spinne i gang igjen.

    Her er en video hvor man kan høre problemet:

     

    Dette skjer kanskje en 3-4 ganger i minuttet mens jeg går rundt med klipperen.

  2. Myndighetene ønsker at vi lagrer vann med tanke på fremtidige forsyningsproblemer relatert til vannstand, krig, atomhendelser, whatever.
    Enkelt nok, så vi har kjøpt inn 1 stk 20L kanne per person i hustanden og fyllt dem opp til randen med vann.

    Så, nå ett eller to år etter så dukker spørsmålene opp.

    Skal jeg bytte vannet - eller la det være?

    Hvorfor ønsker jeg å bytte vann?
     - Ved langtidslagring i plast, så ser jeg for meg at muligheten for at plasten bryter ned til mikroplast er til stede, så for å forhindre det må vi bytte vann.
     - Muligheten for at bakterier har fått være der og utvikle seg i lang tid, bakterier som vi ikke kan se.

    Hvorfor ønsker jeg IKKE å bytte vann?
     - Mikroplast tar ikke livet av oss. I en krise så er det ikke noe problem at vi drikker vann med en mikroskopisk mengde plast.
     - Hvis jeg i utgangspunktet klarte å rengjøre beholderne skikkelig, så er det et bakteriefritt miljø. Ved å åpne beholderen og bytte ut vannet, så introduserer jeg samtidig muligheten for at det kommer nye bakterier som jeg misser ved neste vasking. Hvis vi en gang da trenger vannet, så kan det hente at vannet et helseskadelig fordi jeg bytttet det med friskvann, og at det ville vært bedre hvis det gamle vannet fikk være der i fred.

     

    Ok, så hittil har jeg kommet frem til at:
    Hvis jeg bytter vann, så kan det hende at det kommer bakterier som i utgangspunktet ikke var der, og at vi kan havne i en situasjon hvor vannet hadde vært bedre hvis jeg hadde latt det være.

    Hvis jeg ikke bytter vann, så kan det være bakterier jeg ikke vet om og som gjør vannet farlig å drikke.

     

    Ok, så hva med å kjøpe en petriskål for å måle bakterienivået. Men igjen, da må jeg åpne beholderne for å ta prøver.
    Men jeg kunne jo satt av noen prøver når jeg fylte på med vann, hvor jeg åpner en av dem hvert år for å måle. Men da misser jeg eventuell forurensing som kommer fra selve beholderen.

     

    Så hva tenker dere folkens?
    Hvordan sikrer man at langtidslagret vann holder god kvalitet i mange år?
    Hvilket farer finnes det når man skal langtidslagre vann?
    Hva er en trygg måte å hente ut en prøve av vannet på?


    Det kan jo godt tenkes at jeg overtenker det her nå, men det må sees i lys at av jeg alltid har ønsket med å kjøpe petriskåler for å gro bakterier, og her har jeg en god grunn til å gjøre det. 

     

  3. Hei.

    Nei, jeg fikk den gratis for ett år siden. Det er så vidt meg bekjent aldri gjort noe vedlikehold på den 🙂 

    Kniven er jeg akkurat ferdig med og jeg ble veldig fornøyd over ytelsen på klippingen etter det. Knivbladet var jo helt avrundet enkelte steder. Da gikk jeg først over med vinkelsliper, før jeg slipte resten for hånd med fil for å få riktig og rett vinkel. Det ble veldig bra.

    Mens jeg tok av og på kniven, så la jeg merke til av knivrommet var veldig rustent, så det er også noe jeg har på todo-listen min å gjøre noe med.

    Luftfilteret er nok ikke mulig å rengjøre med trykkluft. Det kommer ikke klart nok frem på det bildet hvor møkkete det egentlig er, spesielt på sidene.
    Jeg ser de selger McCulloch på Monter, så jeg skal høre med dem.

    Still, jeg er mest interessert i å demontere motoren for å lære. Det at jeg får en bedre gressklipper etterpå (forhåpentligvis) er sekundært og ikke like viktig  🙂  
    Man kan se på målene mine i denne prioriteten:
    1. Demontere motoren
    2. Bytte ut slitedeler på motoren for at den skal yte bedre og få lengre levetid
    3. Reparere evt slitasjedeler på gressklipperen. 

  4. Jeg vil skru på gressklipperen vår og trenger litt hjelp til å finne deler til motoren. Jeg har aldri skrudd på noe motor før, så dette blir min aller første gang. Jeg er ganske flink til å skru på ting, så jeg er ikke veldig redd for å begi meg ut på det. 

    Jeg har satt meg noen mål for hva jeg ønsker å gjøre, og i den forbindelse så hadde det vært greit med litt input om hva slags deler og utstyr jeg bør skaffe meg på forhånd. Annet enn verktøy som tenger, skralle, pipesett, alle mulige skrutrekkere og en sprøyte til å suge opp olje, så har jeg ingen verdens andre ting.

    * Jeg ønsker å skru fra hverandre hele motoren
    * Jeg ønsker å bytte alle slitedeler, som luftfilter, bensinfilter, motorpakning, tennplugg og eventuelle andre ting (O-ringer, er det noe man bør ha og bytte ut?)

    Jeg vet ikke helt hvor jeg skal finne deler til motoren. Finnes det på noen norske nettbutikker?

    Gressklipperen er av type McCulloch M53-150WFP (96141029700)
    Spare parts list: https://www.mcculloch.com/no/bruksanvisninger/ (Søk etter 96141029700)
     

    Når jeg ser på Spare Parts list, så står det at den skal ha motor Motor: Briggs & Stratton, Model 93J02-0053-H1.
    Når jeg ser på selve gressklipperen, så står det Engine Family: FBSXS.1501VC.
    Jeg klarer ikke å finne ut om det er samme greia..

    I tillegg, når jeg selv prøver å finne ekstradeler og starter med det jeg ser for meg at er enklest - luftfilter, så klarer jeg ikke en gang det. Jeg finner mange luftfiltere til Briggs & Stratton motorer, men ikke som ser ut som svampen som sitter i motoren i dag.

     

    20210612_212827.jpg

    20210611_184043.jpg

    20210612_212817.jpg

    20210612_212745.jpg

  5. Jeg må si jeg gleder meg som en liten unge 😁
    Etter å ha hatt RTX 30xx på ønskelisten i flere måneder, og mange uker med intense forsøk på å få kjøpt, så fikk jeg endelig napp.

    Jeg fulgte tipset fra en tidligere i tråden her og ringte. :w00t:
    Ett stk RTX3070, til den nette sum av 11.490,-
    Om det er verdt det? Mest sannsynlig ikke. Jeg håper at mining kan hjelpe å betale for noe av kostnaden ihvertfall. Jeg var i all hovedsak ute etter et nytt kort med tanke på spill, og da er 11.500 kr alt for mye for meg.  😄

     

    Screenshot_20210521-142558_PostNord.jpg

    • Liker 5
    • Hjerte 1
  6. Jeg ser siden din TS og jeg kan være enig med deg at det ikke er riktig av svigersønnen din å spørre om slikt. Det virker på meg som om motivene for å spørre kanskje er for å finne ut av hva han selv kan få ut av det og da skjønner jeg at du reagerer. 

    Som jeg skriver tidligere i tråden, hos oss har vi (delvis) felles økonomi, vært gift lenge og vært kjærester lenge. Hennes familie er som min familie, og da blir situasjonen selvsagt litt annerledes.

    Nå tar jeg som utgangspunkt at det er mulig død vi snakker om her og at utbetalingen som kommer til de etterlatte er fra en livsforsikring. Hvis samboeren til datteren din er i en situasjon hvor han kanskje kan utnytte det forholdet for økonomisk gevinst.så er det egentlig veldig lite du kan gjøre med det, annet enn å ha en god samtale med din datter.

    Jeg tenker det vil være riktig å snakke om pengene som kanskje kommer, hvordan ditt ønske er at det brukes og dine bekymringer rundt en slik utbetaling. 
    Hvis vi legger bort det faktum at pengene kommer fra arv og heller ser litt mer grunnleggende på ting, så er dette en helt vanlig problemstilling hvor en part har mer penger enn den andre i et samboerskap.
    https://www.huseierne.no/alt-om-bolig/samboer/slik-kan-samboere-dele-boutgiftene/

    Så lenge de ikke er gift, så er hennes formue kun hennes formue. Skal de kjøpe bolig sammen så bør eierbrøkdelen gjenspeile hvor mye penger hver part legger inn i kjøpet som egenkapital. 
    Det er veldig viktig å ha en samboerkontrakt. Man kan ikke få sagt det mange nok ganger. Det er ikke feil å ha samboerkontrakt, eller et tegn på at man ikke stoler på den andre. Det er fornuftig og helt vanlig. 
    https://www.huseierne.no/nyheter/disse-5-tingene-ma-du-ha-i-samboerkontrakten/

    I vårt parforhold var jeg parten som kom inn uten noe oppsparte midler mens henne fikk forskudd på arv. Av en rar grunn så følte jeg meg litt uggen når vi snakket om samboerkontrakt, fordi jeg følte meg kanskje mistenkeliggjort eller at henne planla for at jeg skulle slå opp en gang. Jeg syntes det var rart, fordi vi et brudd virka så veldig fjernt for oss begge. Den følelsen gikk fort over når vi faktisk starta å lage kontrakten og jeg satt meg inn i hva det betyr selv. 
     

    Mitt synspunkt:
    I ditt tilfelle virker det kanskje som at det er innafor at du reagerer.
    Løsningen på bekymringene dine må være samtale med datteren din og at de lager en samboerkontrakt. 

     

     

  7. Jeg tror det er vanskelig å diskutere det du lurer på over et forum, uten å kjenne partene involvert og motivasjonen for spørsmålet.

    Jeg har et såpass godt forhold til mine svigerforeldre at de ikke ville tenkt to ganger om jeg hadde stilt dem det spørsmålet, hvis det var snakk om fare for død.
    Det hele handler om arv, inkludert gjeld. Det handler om å planlegge for hvordan de neste årene vil se ut. Det handler om kostnader til begravelse. 

    Det har jo mye å si hvem som spør. Er det noen økonomiske uansvarlige mennesker som bruker mye penger på unødvendige ting og har generelle stadige økonomiske problemer, så ville jeg nok blitt skeptisk om jeg hadde fått  det spørsmålet.

     

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  8. @knutinh

    Innlegget mitt er ment for å være generaliserende og en smule tåpelig (selv om det er en god del sannhet i det også), på samme måte som f.eks SIAN generaliserer muslimer på bakgrunn av at det finnes noen som utfører kriminalitet, som samtidig er muslim, kommer fra en muslimsk familie, eller kommer fra en muslimsk kultur.

    Med "dere" så snakker jeg også om tilhengere av SIAN og mennesker som støtter tilsvarende meninger. 

    Jeg er fullt klar over at meningene jeg tillegger "alle/dere" ikke vil stemme. For mye av det jeg sier gjelder det sikkert bare noen få. Sikkert like få som det er kriminelle som også er muslimer. Men skal man snakke med tilhengere av SIAN så føler jeg at det er på sin rette plass at begge sider kan være like generaliserende. Hvis ikke blir det jo bare tåpeligheter fra den ene siden og ikke den andre. 
     

    Når det gjelder husbanken så må det selvfølgelig være rom for uenigheter der. Det er mange veier til mål, og det er ikke sikkert at det er den beste veien. Det var bare ett eksempel jeg kunne komme på relatert til en debatt jeg hørte på politisk kvarter en gang. 

    Hvis det er kriminalitet man ønsker å bekjempe, så mener jeg at løsningen er på en eller annen måte å løfte folk ut av fattigdom og gi dem muligheter for å ha et godt liv.
    Og er det fattigdom man ønsker å løse, så må man spørre seg selv. Ønsker man å løse fattigdom for menneskeheten, eller for landet sitt? Jeg mener at løsningen ikke er å sende fattige mennesker til et annet land hvor de kan fortsette å være fattige. De menneskene vil fortsatt være fattige dit de kommer.

    • Liker 1
  9. 5 minutes ago, DarkwingDuck666 said:

    Ok, der fikk vi se at du ikke er en vi kan ta seriøst.

    Grunnen til at jeg mener det, er at løsningen på kriminaliteten dere sier at dere vil bli kvitt, er å få folk ut av fattigdom og å gi dem muligheter til å skape seg et godt liv.

    Alle forsøk på å gi noe til innvandrere er dere imot, som f.eks det jeg skriver om husbanken. 

    Blir du kvitt alle innvandrere så blir du selvfølgelig kvitt kriminaliteten de står for. Men den samme kriminaliteten blir fortsatt begått av nordmenn, og løsningen er jo ikke å sende de ut av landet. Løsningen er den samme som for innvandrere, at de trenger jobb, trygge omgivelser og et nettverk. 

    Derfor mener jeg at om man ikke er interessert i løsningen på problemet man klager over, så ligger det noe mer bak kortene. Og den andre fellesnevneren for "muslimer" er at de aller fleste er brune i huden. Det er enkelt og greit ren rasisme. 

    Ta meg så seriøst som du bare ønsker. Som jeg skriver i innlegget mitt så mangler dere gjennomsnittlig intellekt til å i det hele tatt ha en greit og oppegående diskusjon, så det nytter ikke å ha en skikkelig diskusjon med dere. Men jeg forstår hva dere egentlig er ute etter. Skattepengene mine, og utryddelse av de brune. For noen av dere er det kanskje en av tingene, for andre er det begge. Uansett så er det dere som er avskummet vi har i samfunnet, ikke muslimer. 

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  10. Vil bare nevne at det finnes ingen god statistikk på at det er muslimer som står for en overvekt av kriminalitet i Norge. Slik statistikk føres ikke av et seriøst byrå.

    Videre så finnes det god statistikk og eksempler både fra Norge og de fleste andre land om at fattigdom fører til økt kriminalitet.
    Man kan også vise til statistikk over at innvandrere er fattigere enn gjennomsnittet av befolkningen.

     

    Problemet er verken religiøst eller farget. Det motstandere av muslimer egentlig ønsker, er å utrydde de som er brune i huden. Så enkelt er det. Også pakkes det inn på alle slags mulige andre måter, slik at det skal virke bedre og få flere tilhengere. 

    Det kommer stadig løsninger for å bekjempe fattigdom, men det blir jo også kjempet i mot. For eksempel støtten innvandrere får igjennom husbanken. De får jo nettopp ekstra hjelp fordi de er voksne mennesker som kommer med ingen ting. 
    De har ikke den samme muligheten som vi andre har til å gå på en trygg skole, knytte seg til et godt sosialt miljø, gå på universitet eller ta yrkesfag, osv. Det er en sammenheng mellom kriminaliteten i for eksempel Oslo, der bor det også flest fattige folk. Det ser man det også konsentrert i noen få områder med mange fattige familier.

     

    Det er skammelig å se, høre og lese om dere som generaliserer muslimer og kaller dem for kriminelle.

    Men til dere andre som ikke støtter SIAN (og lignende), så må dere huske at dette er folk uten utdannelse. Mange av de har veldig lav inntekt og spesielt lav intellekt. De vet rett og slett ikke bedre. De er rett og slett de dumme medborgere vi har i landet, og det må vi andre akseptere. Hatet deres kommer fra mangel på jobb og inntekt, hvor de føler at innvandrere stjeler de sosiale godene som vi andre betaler for. Det er synd for alle parter.
    Og ja, jeg snakker selvfølgelig om ALLE medlemmene til SIAN her. Jeg antar at de ikke har noe problem med at jeg generaliserer dem på bakgrunn av noen få. Uansett, og 100% ærlig, så er jeg ihvertfall helt sikker på at det er mange der som vil føle seg truffet av avsnittet mitt her. 
    Jeg håper livet deres blir bedre en gang og at deres eventuelle barn ikke må gå i de samme skoene. 


     

    • Liker 2
  11. 19 hours ago, Frank Olsen said:

    Se på linken du sender, årssettet er jo ikke et sett med myntene vi har i 2020 eller 2021.

    Det er en årsmedalje og en 20-kroning.


    Tidligere årssett fra 2017 og før, har 1-krone, 5-krone, 10- krone og 20-krone.
    Derfor jeg spør her om det da kanskje ikke lages lenger? 

    Når jeg ble født fikk jeg et slikt sett for å se hvordan myntene så ut i 1990. Nå ønsker jeg å kjøpe det samme for 2020 :)

  12. Når jeg var liten fikk jeg coins of Norways med alle myntene vi hadde den gang. Når jeg ønsker å kjøpe tilsvarende sett nå, så finner jeg bare et sett med en jubileumsmynt og en 20-kroning, hvor jeg aldri har sett noen av dem i omløp.

    Dette er på samlerhuset.no.

    Er det gjort noen endringer her? Virker som det har vært slik de siste årene. Jeg er jo forsovet ikke ute etter noen jubileumsmynter, jeg vil ha en plate med myntene som du og jeg får i butikken, bare usirkulerte :) 

  13. Jeg er nok på høyresiden og foretrekker å stemme på Høyre ved valg, men jeg er samtidig enig i hva du sier om at det ville vært sunt med et regjeringsskifte nå.

    Dilemmaet mitt er: Det har vært så mye i det siste årene som jeg ikke kan støtte arbeiderpartiet i. For eksempel det som er i media nå i disse dager om rusreformen, som jeg mener er veldig viktig. Flertallet av meningsmålinger støtter også reformen, men allikevel kommer de til å stemme imot. Ting som det gjør at jeg ikke ønsker å stemme arbeiderpartiet.
    Samtidig ønsker jeg ikke MDG, Rødt eller SV i regjering. Og jeg innser jo at det med all sannsynlighet blir er AP styrt regjering som vinner, så om jeg ikke stemmer AP, så vil samarbeidspartiene få mer makt.

    Så enten stemmer jeg på noen jeg ikke støtter, eller så stemmer jeg høyre og gjør samtidig at de jeg liker aller minst får mer innflytelse over politikken.

     

    Senterpartiet syntes jeg driver med for mye tull. Jeg hører mye på politisk kvarter, og det eneste SP gjør er å klage på ting dagens regjering gjør. Det er slik de vinner over folket, ved å fokusere på det negative ved dagens regjering, istedenfor å snakke om sin egen politikk. 
    Det må selvfølgelig være rom for å være uenig og jeg er selv uenig i flere av tingene høyre gjør, men det er svært sjeldent jeg hører noe fra SP om deres egen politikk.

     

  14. Jeg kommer fra en familie med veldig lite penger. Aldri lært noe om økonomi selv og aldri spart noe penger som barn.

    Nå er jeg voksen, har en sønn på ett år. Det første vi gjorde når han ble født var å opprette en sparekonto til han.
    Over det siste året har en sparekonto blitt til 2 sparekontoer og ett fond. Vi er ikke helt sikre på hvor vi vil med dette her, men det ble en naturlig oppdeling å gjøre det slik.

    Hans egen sparekonto:
    Her setter vi alle penger han får og har fått i gave. Han er ett år gammel og det står allerede 5.500,- der. 
    Til å begynne med satt vi 25% av det over på fond, men etterhvert startet vi å sette alle penger han får rett inn på sparekontoen, også setter vi selv over 500kr/mnd på fond til han. Pengene trekkes fra barnetrygden vi får hver måned.

    Fond:
    Her sparer vi 500kr mnd. Tanken er at det skal være til bolig. 
    Når han fyller 20 år, så vil det jo stå noen hundre tusen på denne kontoen.
    Med 0% avkastning, så snakker vi nesten 120.000kr. Med 1.5% gjennomsnittslig avkastning hver måned, så kan beløpet være oppe i en halv million.

    Barnetrygdskonto
    Her setter vi hele barnetrygden. Tanken er at alle store utgifter vi har skal trekkes herfra. F.eks konfirmasjon, store gaver, lekestativ i hagen, andre fester, etc. Pengene som blir til overs når han bli voksen skal han få.
    Tanken er at vi kan investere i ting som koster litt, uten at det nødvendigvis skal gjøre noe innhugg i den ellers månedlige økonomien. 

     

    Så, er det noen her som har noen forslag til:
    A) Hvordan vi kan inkludere han i denne sparingen. (Eller bør vi ikke si noe som helst om det før han skal få det?)
    B) Bør han få noe tilgang til å styre fondspengene selv? F.eks når han kommer til en viss alder og om han ønsker det, bør han få noe til å sette på ønsket aksjer eller mulighet til å velge andre fond selv?
    C) Hvordan lære han ting om ansvarlig økonomi? 


    I forhold til min oppvekst hvor vi ikke en gang hadde penger til at jeg kunne spille fotball og gå på kino, så føler jeg jo på mange måter at sønnen vår er av den heldige typen. Min store frykt er at han får en uansvarlig pengebruk.

    På en side skulle jeg ønske at han ikke fikk noe som helst, og at hvis han ville ha penger så måtte han jobbe for det selv.
    På en annen side så er han nesten avhengig av vår sparing dersom han skal inn i boligmarkedet. Når vi kjøpte leilighet så måtte vi først bo 5 år i leie-leilighet mens vi sparte for harde livet som studenter på dagen og arbeidstaker på kvelden, pluss et lån på 100.000 fra familiemedlemmer over der igjen. Det er 5 år vi kunne brukt på nedbetaling av boliglånet.

    Ønsker gjerne å høre mer om hvordan andre har løst ting som det her. 

     

  15. 43 minutes ago, Salvesen. said:

    Ett lite tips, om du kjører HS4 kommer det snart en ny plugin som heter smartMeterSeer. Da slipper du å kjøpe dyrt måler utstyr fra tibber å binde deg opp til de. Trenger bare en han slave til usb som en kjøper fra asia til hundrelapper. Og plugin lisens da:) Og om du planlegger tesla så kan du jo sjekke ut teslaSeer;)

    Litt offtopic, men det som fanget interessen min til tibber var egentlig at at de har kun ett produkt og relativt lav månedskostnad.
    Ingen som ringer meg for å selge tilleggsprodukter eller noe.

    Det som solgte meg var appen deres som jeg er blitt veldig glad i :) Vi har blitt mye mer bevisste på når vi bruker strøm her i huset etter at vi fikk opp en grei oversikt over priser. HAN dingsen er bare fun to have.

    • Liker 1
  16. Når man snakker om sløseri i Oslo.

    Jeg jobbet tidligere på Kalbakken og kjørte forbi her hver dag. Her har sykkelveien fått samme gul merking som veien, egen fortauskant med flotte steiner langs hele sykkelveien og merkinger for sykkel og gående langs hele strekka.

    Når man ser hvor flott sykkelveien er, så virker det som at noen har lurt på hvor mye penger kan vi klare å bruke på en sykkelvei, også ser man her resultatet.

    111.PNG

  17. Jeg sliter litt med å forstå miljøpartiet sin oljepolitikk.
    Er det jeg som er blind for fakta og tar feil, eller er det motsatt at MDG tar feil?

    Mer spesifikt gjelder det produksjon av norsk olje.

    Jeg ser på saken slik:
    Norge er i dag allerede en produsent av olje. Vi blant de mest forsvarlige landene (hvis ikke det aller beste?) når det gjelder hvordan vi produserer og bruker inntektene fra denne produksjonen, pluss en av de mest miljøvennlige produsentene. Spesielt om vi elektrifiserer mer av sokkelen.
    Istedenfor at inntektene går til familier som styrer land (som f.eks i midtøsten), korrupte regjeringer eller hva det nå enn er, så bruker vi det på oljefondet, helse, skole, etc.
    Mye av pengene er det som muliggjør dyr forskning på klimavennlige tiltak og teknologier.

    MDG argumenterer for at oljen vi produserer forurenser og at vi derfor må kutte oljeproduksjonen. Men blir det egentlig noe mindre olje i markedet av den grunn?
    Det vil jo ikke være slik at etterspørselen etter olje blir høyere enn produksjonen. De andre landene som produserer i dag vil bare produsere mer for å dekke etterspørselen, og Norge mister den potensielle gigantiske inntekten det gir oss.

    Hvis vi tar som utgangspunkt at norsk olje er mer miljøvennlig enn andres med tanke på produksjonen (er den egentlig det?), blir det da riktig å si følgende:
    Hvis Norge stopper produksjon av olje, så vil:
    * De globale utslippene øke
    * Norge mister milliarder av innteker 
    * Oljemarkedet i verden vil ellers være helt upåvirket.
    * Kanskje, i ytterste konsekvens hvis vi mister inntektene fra olje og må kutte støtte som deles til forskningsprosjekter om klimateknologi, så vil det også forsinke teknologi som kan ta verden ut av klimakrisen vi står i i dag.

    Så hvem tar feil, har jeg misforstått alt eller er det MDG som setter symbolpolitikk foran alt annet?

    • Liker 3
  18. Jeg har trukket nettverkskabler igjennom rør i vårt nye hus og det var uproblematisk med trekkfjær.

    Jeg har strukket nettverkskabler til aksesspunktene, pluss en kabel til kontoret fordi jeg ville ha muligheten til å ha en switch der som det er noe jeg skal labbe med, og en kabel til TV området vårt. Vi har alarm fra Verisure og deres alarmboks krever en fysisk kabel. Greit å vite om hvis dere vurderer det samme.

    Vi har Unifi nettverk hjemme og jeg er veldig fornøyd med det. Jeg ble anbefalt Unifi av nettverksgeeken på jobb og har ikke angret ett sekund.

    USG-PRO-4 + 3 stk UAP-nanoHD. 1 ute i sportsbod for å dekke uteområder og carport, pluss en på hver side i huset.
    Dønn stabilt nettverk og veldig gode sikkerhetsfunksjoner.
    Det kosta mye penger, men nå etter snart 3 år så har jeg aldri fått klager av familien på det trådløse nettverket, og jeg har tonnevis av funksjoner å leke meg med. Vi er alle fornøyde :)

    Verdt å merke seg her at routeren min er rackmonterbar og bråker. Jeg har satt opp eget datarom med router, 4 servere, NAS, ++. Kjøper du noe som er rackmonterbart så må du regne med støyende vifter. 

     

    Når det gjelder hjemmeautomasjon så bruker jeg flere forskjellige teknologier, primært Z-wave og HomeSeer 4 som kontroller.
    Her styres panelovner, varmepumpe, gulvvarme, lys og div annet. Har integrasjon med Tibber appen (inkl HAN dingsen de har), så når vi snart skal kjøpe Elbil så vil det komme veldig handy :)  

    • Liker 1
  19. Kjære deg  @Betroz, hvis du ikke tror hele helsevesenet vårt også er styrt av denne eliten, så bør du oppsøke fastlegen og be om å bli utredet for paranoid psykose.

    Jeg ber deg om å ha et åpent sinn og ihvertfall få det sjekket ut.

    Quote

    Paranoid psykose
    Paranoid psykose er en tilstand som medfører en uriktig oppfatning av virkeligheten. Symptomer kan være mistenksomhet, mistillit, at man tolker handlinger fiendtlig eller foraktfullt, og er følsom for krenkelser.

    Paranoid psykose blir oftest mistenkt av pårørende, politi, kollegaer eller lege. Den som har psykosen forstår ikke selv at noe er galt

    Alle disse tankene dine om en "Elite" som styrer hele verden er direkte skadelig for deg selv og det kan være skadelig for andre også.
    Jeg skjønner og forventer at du selvfølgelig kommer til å nekte for at du har noen som helst form for diagnoser, men du har ingen ting å tape på å sjekke det ut - og du har alt å vinne. Skulle du få den diagnosen så er det hjelp å få, fordi tankene dine er rett og slett ikke virkelige og de er ikke basert på noe virkelighet som du eller vi lever i.

    • Innsiktsfullt 2
    • Hjerte 1
  20. En ting jeg la merke til og som du burde være observant på.

    13 hours ago, After8 said:

    Jeg ser det er mange som skriver at jeg bør selge motorsykkelen. Det er den eneste hobbyen jeg har, og når alle mine kompiser kjører sykkel så er det kjipt å sitte igjen alene mens de er ute på tur. Kommer nok ikke til å selge den. 

     

    13 hours ago, After8 said:

    Men så kommer mitt store problem: Jeg kan nok leve sånn er år og to, men så er det det at jeg ikke ønsker nok til å bare kunne overleve; jeg vil leve og. 

    Så her har du altså bolig, dyr hobby (MC), dyr bil.
    Ting som veldig mange ikke har råd til, selv om de er 2 stk som står for økonomien i familien.

    Jeg velger i denne posten ikke så si noe om hva du burde og ikke gjøre (det har jeg gjort tidligere), men jeg vil bare påpeke at fra utsiden så virker det som at du ihvertfall ikke har en veldig nøktern livsstil, og at de bevilgningene man gjerne gjør til seg selv "for å leve" i ditt tilfellet allerede er bevilget i form av bolig, MC og bil.

    Det kan godt være du ender opp med å ha råd til alt dette ++, det får du finne ut av selv. Jeg bare skriver det jeg leser og slik jeg forstår det :)

    • Innsiktsfullt 1
  21. Jeg vil råde deg om å være litt forsiktig.
    Slik du legger opp budsjettet ditt, så virker det som at det er noe du bør klare å få til. Men du må huske på at det er svært viktig at du sparer penger så du har et lite buffer, andre sparepenger, og tar høyde for at utgiftene dine alltid vil bli litt høyere enn planlagt.

    Hva med verkstedregninger, kommunale avgifter, etc. I tillegg har du som du sier heller ikke regnet med andre kostnader som bom, drifstoff, etc.

    Å lease bil til 4100,-\mnd er høye kostnader som du ikke får igjen. I tillegg skal du ha MC (på lån) som du ikke er villig til å legge bort.

    Å investere i egen bolig er fornuftig for fremtiden din og er nok det du bør satse mest på. Dyr bil og MC kan du kanskje vente litt med?
    Dette er rent forbruk og ikke noe du vil tjene penger på.

     

    Mitt forslag til deg er å vente litt med å være storforbruker og heller bruke noen år på å ruste opp økonomien din.
    Selg sykkelen, kjøp deg en billig bil for en periode. 

    (Pri 2 og 3 er litt avhengig av hvor gammel du er. Er du voksen 30+ så er nok pensjon viktigst)
    * Pri 1 - Spar til en bufferkonto på minst 2x månedsinntekt
    * Pri 2 - Sett minst et par tusen inn på fond
    * Pri 3 - Sett minst et par tusen inn på pensjonssparing
    * Når du har penger til det ovennevnte, så kan du starte å tenke på leasing, MC, what ever, i forhold til hvor mye du sitter igjen med.

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...