Jump to content

MyLittlePony

Medlemmer
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

69 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. For å avslutte den seneste feiden her i hjemmet, så ønsker jeg hjelp fra dere. Temaet er pølser, og mer spesifikt, hva kommer på toppen, ketchup eller sennep? 😄 Selv har jeg en fast rutine på det her: Brød, sprøstekt løk, pølse, én stripe sennep, to striper ketchp - alltid.
 2. Hei. Nei, jeg fikk den gratis for ett år siden. Det er så vidt meg bekjent aldri gjort noe vedlikehold på den 🙂 Kniven er jeg akkurat ferdig med og jeg ble veldig fornøyd over ytelsen på klippingen etter det. Knivbladet var jo helt avrundet enkelte steder. Da gikk jeg først over med vinkelsliper, før jeg slipte resten for hånd med fil for å få riktig og rett vinkel. Det ble veldig bra. Mens jeg tok av og på kniven, så la jeg merke til av knivrommet var veldig rustent, så det er også noe jeg har på todo-listen min å gjøre noe med. Luftfilteret er nok ikke mulig å rengjøre med trykkluft. Det kommer ikke klart nok frem på det bildet hvor møkkete det egentlig er, spesielt på sidene. Jeg ser de selger McCulloch på Monter, så jeg skal høre med dem. Still, jeg er mest interessert i å demontere motoren for å lære. Det at jeg får en bedre gressklipper etterpå (forhåpentligvis) er sekundært og ikke like viktig 🙂 Man kan se på målene mine i denne prioriteten: 1. Demontere motoren 2. Bytte ut slitedeler på motoren for at den skal yte bedre og få lengre levetid 3. Reparere evt slitasjedeler på gressklipperen.
 3. Jeg vil skru på gressklipperen vår og trenger litt hjelp til å finne deler til motoren. Jeg har aldri skrudd på noe motor før, så dette blir min aller første gang. Jeg er ganske flink til å skru på ting, så jeg er ikke veldig redd for å begi meg ut på det. Jeg har satt meg noen mål for hva jeg ønsker å gjøre, og i den forbindelse så hadde det vært greit med litt input om hva slags deler og utstyr jeg bør skaffe meg på forhånd. Annet enn verktøy som tenger, skralle, pipesett, alle mulige skrutrekkere og en sprøyte til å suge opp olje, så har jeg ingen verdens andre ting. * Jeg ønsker å skru fra hverandre hele motoren * Jeg ønsker å bytte alle slitedeler, som luftfilter, bensinfilter, motorpakning, tennplugg og eventuelle andre ting (O-ringer, er det noe man bør ha og bytte ut?) Jeg vet ikke helt hvor jeg skal finne deler til motoren. Finnes det på noen norske nettbutikker? Gressklipperen er av type McCulloch M53-150WFP (96141029700) Spare parts list: https://www.mcculloch.com/no/bruksanvisninger/ (Søk etter 96141029700) Når jeg ser på Spare Parts list, så står det at den skal ha motor Motor: Briggs & Stratton, Model 93J02-0053-H1. Når jeg ser på selve gressklipperen, så står det Engine Family: FBSXS.1501VC. Jeg klarer ikke å finne ut om det er samme greia.. I tillegg, når jeg selv prøver å finne ekstradeler og starter med det jeg ser for meg at er enklest - luftfilter, så klarer jeg ikke en gang det. Jeg finner mange luftfiltere til Briggs & Stratton motorer, men ikke som ser ut som svampen som sitter i motoren i dag.
 4. Jeg må si jeg gleder meg som en liten unge 😁 Etter å ha hatt RTX 30xx på ønskelisten i flere måneder, og mange uker med intense forsøk på å få kjøpt, så fikk jeg endelig napp. Jeg fulgte tipset fra en tidligere i tråden her og ringte. Ett stk RTX3070, til den nette sum av 11.490,- Om det er verdt det? Mest sannsynlig ikke. Jeg håper at mining kan hjelpe å betale for noe av kostnaden ihvertfall. Jeg var i all hovedsak ute etter et nytt kort med tanke på spill, og da er 11.500 kr alt for mye for meg. 😄
 5. Jeg så knappen - trykka kjøp - nettsiden hang i 30 sek - også fikk jeg feilmelding om at produktet var utilgjengelig.
 6. Jeg ser siden din TS og jeg kan være enig med deg at det ikke er riktig av svigersønnen din å spørre om slikt. Det virker på meg som om motivene for å spørre kanskje er for å finne ut av hva han selv kan få ut av det og da skjønner jeg at du reagerer. Som jeg skriver tidligere i tråden, hos oss har vi (delvis) felles økonomi, vært gift lenge og vært kjærester lenge. Hennes familie er som min familie, og da blir situasjonen selvsagt litt annerledes. Nå tar jeg som utgangspunkt at det er mulig død vi snakker om her og at utbetalingen som kommer til de etterlatte er fra en livsforsikring. Hvis samboeren til datteren din er i en situasjon hvor han kanskje kan utnytte det forholdet for økonomisk gevinst.så er det egentlig veldig lite du kan gjøre med det, annet enn å ha en god samtale med din datter. Jeg tenker det vil være riktig å snakke om pengene som kanskje kommer, hvordan ditt ønske er at det brukes og dine bekymringer rundt en slik utbetaling. Hvis vi legger bort det faktum at pengene kommer fra arv og heller ser litt mer grunnleggende på ting, så er dette en helt vanlig problemstilling hvor en part har mer penger enn den andre i et samboerskap. https://www.huseierne.no/alt-om-bolig/samboer/slik-kan-samboere-dele-boutgiftene/ Så lenge de ikke er gift, så er hennes formue kun hennes formue. Skal de kjøpe bolig sammen så bør eierbrøkdelen gjenspeile hvor mye penger hver part legger inn i kjøpet som egenkapital. Det er veldig viktig å ha en samboerkontrakt. Man kan ikke få sagt det mange nok ganger. Det er ikke feil å ha samboerkontrakt, eller et tegn på at man ikke stoler på den andre. Det er fornuftig og helt vanlig. https://www.huseierne.no/nyheter/disse-5-tingene-ma-du-ha-i-samboerkontrakten/ I vårt parforhold var jeg parten som kom inn uten noe oppsparte midler mens henne fikk forskudd på arv. Av en rar grunn så følte jeg meg litt uggen når vi snakket om samboerkontrakt, fordi jeg følte meg kanskje mistenkeliggjort eller at henne planla for at jeg skulle slå opp en gang. Jeg syntes det var rart, fordi vi et brudd virka så veldig fjernt for oss begge. Den følelsen gikk fort over når vi faktisk starta å lage kontrakten og jeg satt meg inn i hva det betyr selv. Mitt synspunkt: I ditt tilfelle virker det kanskje som at det er innafor at du reagerer. Løsningen på bekymringene dine må være samtale med datteren din og at de lager en samboerkontrakt.
 7. Jeg tror det er vanskelig å diskutere det du lurer på over et forum, uten å kjenne partene involvert og motivasjonen for spørsmålet. Jeg har et såpass godt forhold til mine svigerforeldre at de ikke ville tenkt to ganger om jeg hadde stilt dem det spørsmålet, hvis det var snakk om fare for død. Det hele handler om arv, inkludert gjeld. Det handler om å planlegge for hvordan de neste årene vil se ut. Det handler om kostnader til begravelse. Det har jo mye å si hvem som spør. Er det noen økonomiske uansvarlige mennesker som bruker mye penger på unødvendige ting og har generelle stadige økonomiske problemer, så ville jeg nok blitt skeptisk om jeg hadde fått det spørsmålet.
 8. @knutinh Innlegget mitt er ment for å være generaliserende og en smule tåpelig (selv om det er en god del sannhet i det også), på samme måte som f.eks SIAN generaliserer muslimer på bakgrunn av at det finnes noen som utfører kriminalitet, som samtidig er muslim, kommer fra en muslimsk familie, eller kommer fra en muslimsk kultur. Med "dere" så snakker jeg også om tilhengere av SIAN og mennesker som støtter tilsvarende meninger. Jeg er fullt klar over at meningene jeg tillegger "alle/dere" ikke vil stemme. For mye av det jeg sier gjelder det sikkert bare noen få. Sikkert like få som det er kriminelle som også er muslimer. Men skal man snakke med tilhengere av SIAN så føler jeg at det er på sin rette plass at begge sider kan være like generaliserende. Hvis ikke blir det jo bare tåpeligheter fra den ene siden og ikke den andre. Når det gjelder husbanken så må det selvfølgelig være rom for uenigheter der. Det er mange veier til mål, og det er ikke sikkert at det er den beste veien. Det var bare ett eksempel jeg kunne komme på relatert til en debatt jeg hørte på politisk kvarter en gang. Hvis det er kriminalitet man ønsker å bekjempe, så mener jeg at løsningen er på en eller annen måte å løfte folk ut av fattigdom og gi dem muligheter for å ha et godt liv. Og er det fattigdom man ønsker å løse, så må man spørre seg selv. Ønsker man å løse fattigdom for menneskeheten, eller for landet sitt? Jeg mener at løsningen ikke er å sende fattige mennesker til et annet land hvor de kan fortsette å være fattige. De menneskene vil fortsatt være fattige dit de kommer.
 9. Grunnen til at jeg mener det, er at løsningen på kriminaliteten dere sier at dere vil bli kvitt, er å få folk ut av fattigdom og å gi dem muligheter til å skape seg et godt liv. Alle forsøk på å gi noe til innvandrere er dere imot, som f.eks det jeg skriver om husbanken. Blir du kvitt alle innvandrere så blir du selvfølgelig kvitt kriminaliteten de står for. Men den samme kriminaliteten blir fortsatt begått av nordmenn, og løsningen er jo ikke å sende de ut av landet. Løsningen er den samme som for innvandrere, at de trenger jobb, trygge omgivelser og et nettverk. Derfor mener jeg at om man ikke er interessert i løsningen på problemet man klager over, så ligger det noe mer bak kortene. Og den andre fellesnevneren for "muslimer" er at de aller fleste er brune i huden. Det er enkelt og greit ren rasisme. Ta meg så seriøst som du bare ønsker. Som jeg skriver i innlegget mitt så mangler dere gjennomsnittlig intellekt til å i det hele tatt ha en greit og oppegående diskusjon, så det nytter ikke å ha en skikkelig diskusjon med dere. Men jeg forstår hva dere egentlig er ute etter. Skattepengene mine, og utryddelse av de brune. For noen av dere er det kanskje en av tingene, for andre er det begge. Uansett så er det dere som er avskummet vi har i samfunnet, ikke muslimer.
 10. Vil bare nevne at det finnes ingen god statistikk på at det er muslimer som står for en overvekt av kriminalitet i Norge. Slik statistikk føres ikke av et seriøst byrå. Videre så finnes det god statistikk og eksempler både fra Norge og de fleste andre land om at fattigdom fører til økt kriminalitet. Man kan også vise til statistikk over at innvandrere er fattigere enn gjennomsnittet av befolkningen. Problemet er verken religiøst eller farget. Det motstandere av muslimer egentlig ønsker, er å utrydde de som er brune i huden. Så enkelt er det. Også pakkes det inn på alle slags mulige andre måter, slik at det skal virke bedre og få flere tilhengere. Det kommer stadig løsninger for å bekjempe fattigdom, men det blir jo også kjempet i mot. For eksempel støtten innvandrere får igjennom husbanken. De får jo nettopp ekstra hjelp fordi de er voksne mennesker som kommer med ingen ting. De har ikke den samme muligheten som vi andre har til å gå på en trygg skole, knytte seg til et godt sosialt miljø, gå på universitet eller ta yrkesfag, osv. Det er en sammenheng mellom kriminaliteten i for eksempel Oslo, der bor det også flest fattige folk. Det ser man det også konsentrert i noen få områder med mange fattige familier. Det er skammelig å se, høre og lese om dere som generaliserer muslimer og kaller dem for kriminelle. Men til dere andre som ikke støtter SIAN (og lignende), så må dere huske at dette er folk uten utdannelse. Mange av de har veldig lav inntekt og spesielt lav intellekt. De vet rett og slett ikke bedre. De er rett og slett de dumme medborgere vi har i landet, og det må vi andre akseptere. Hatet deres kommer fra mangel på jobb og inntekt, hvor de føler at innvandrere stjeler de sosiale godene som vi andre betaler for. Det er synd for alle parter. Og ja, jeg snakker selvfølgelig om ALLE medlemmene til SIAN her. Jeg antar at de ikke har noe problem med at jeg generaliserer dem på bakgrunn av noen få. Uansett, og 100% ærlig, så er jeg ihvertfall helt sikker på at det er mange der som vil føle seg truffet av avsnittet mitt her. Jeg håper livet deres blir bedre en gang og at deres eventuelle barn ikke må gå i de samme skoene.
 11. Er det noen som har spurt kommunen? Jeg sendte en mail til Statens Vegvesen, men de henviste til kommunen.
 12. Ahh, det forklarer. Jeg trodde det kom et årssett med alle myntene hvert år
 13. Se på linken du sender, årssettet er jo ikke et sett med myntene vi har i 2020 eller 2021. Det er en årsmedalje og en 20-kroning. Tidligere årssett fra 2017 og før, har 1-krone, 5-krone, 10- krone og 20-krone. Derfor jeg spør her om det da kanskje ikke lages lenger? Når jeg ble født fikk jeg et slikt sett for å se hvordan myntene så ut i 1990. Nå ønsker jeg å kjøpe det samme for 2020
 14. Når jeg var liten fikk jeg coins of Norways med alle myntene vi hadde den gang. Når jeg ønsker å kjøpe tilsvarende sett nå, så finner jeg bare et sett med en jubileumsmynt og en 20-kroning, hvor jeg aldri har sett noen av dem i omløp. Dette er på samlerhuset.no. Er det gjort noen endringer her? Virker som det har vært slik de siste årene. Jeg er jo forsovet ikke ute etter noen jubileumsmynter, jeg vil ha en plate med myntene som du og jeg får i butikken, bare usirkulerte :)
 15. Jeg er nok på høyresiden og foretrekker å stemme på Høyre ved valg, men jeg er samtidig enig i hva du sier om at det ville vært sunt med et regjeringsskifte nå. Dilemmaet mitt er: Det har vært så mye i det siste årene som jeg ikke kan støtte arbeiderpartiet i. For eksempel det som er i media nå i disse dager om rusreformen, som jeg mener er veldig viktig. Flertallet av meningsmålinger støtter også reformen, men allikevel kommer de til å stemme imot. Ting som det gjør at jeg ikke ønsker å stemme arbeiderpartiet. Samtidig ønsker jeg ikke MDG, Rødt eller SV i regjering. Og jeg innser jo at det med all sannsynlighet blir er AP styrt regjering som vinner, så om jeg ikke stemmer AP, så vil samarbeidspartiene få mer makt. Så enten stemmer jeg på noen jeg ikke støtter, eller så stemmer jeg høyre og gjør samtidig at de jeg liker aller minst får mer innflytelse over politikken. Senterpartiet syntes jeg driver med for mye tull. Jeg hører mye på politisk kvarter, og det eneste SP gjør er å klage på ting dagens regjering gjør. Det er slik de vinner over folket, ved å fokusere på det negative ved dagens regjering, istedenfor å snakke om sin egen politikk. Det må selvfølgelig være rom for å være uenig og jeg er selv uenig i flere av tingene høyre gjør, men det er svært sjeldent jeg hører noe fra SP om deres egen politikk.
×
×
 • Create New...