Gå til innhold

magirus78

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av magirus78

  1. Ser jeg har fått masse forskjellige svar her nå, og det takker jeg for. Samtidig var jeg mest ute etter å klarert litt rundt dette at det i Norge ser ut til å være mest vanlig med øreskyll både hos fastegekontor og hos spesialist. mens det for eksempel i England er blitt mer vanlig med mer skånsomme metoder som såkalt "mircrosuction" for fjerning av ørevoks o.l fra ørene. Jeg vet ikke om det er noen forskjeller i Norge versus England når det gjelder audiologi, men jeg har forstått det slik at det er slike audiolog-klinikker mange går til i Engalnd for å få fjernet ørevoks.
  2. Jeg har skjønt det slik at i Norge så er det mest vanlig at ørevoksfjerning foregår via øreskylling enten hjemme eller hos fastlege/hørselsklinikk. Dette er for eksempel noe som praktiseres stikk motsatt i England. Her både anbefaler og fraråder de fleste audiografer å bruke øreskylling da de mener dette kan gjøre veldig stor skade både på øregang og trommehinne. I stedet har mange hørselsklinikker i England spesialert seg på mere skånsomme metoder for øvervoksfjerning med blant annet såkalt "microsuction" som det heter på engelsk. Altså at ørevoksen blir sugd ut av øret via et redskap med lavt sugetrykk, noe som etter min mening virker å være mer logisk og riktig måte å gjøre ørevoksfjerning på.
  3. Det var vel den gang snakk om en norsk serie hvis jeg ikke tar helt feil.
  4. Tilbake i 2015 ble jo det kjent at det var planlagt en Varg Veum-Tv serie. Imidlertid ser det ut til at dette prosjektet nå er dødt da vi er kommet til slutten av 2023. Riktig nok har det vært en pandemi innimellom her, men som sagt, så har jeg det inntrykket av at dette prosjektet er dødt eller lagt på is siden det ikke er kommet noe ny informasjon her. Håper det er noen som vet noe om dette.
  5. Vel, nå er jeg styrelder da, men sameiet fungerer som mange andre småsameier ikke veldig godt. Nå har det heller ikke vært som sagt så påtrengende dette matlukt-problemet nå. Naboene mine har nok fått en travelere hverdag som gjør at de ikke har tid til å drive med så mye med full matlaging hver dag slik de gjorde tidligere. Ville nå uansett bare se om det var noen andre enn de som allerede har svart som hadde noen gode råd og vink. Jeg tror jeg kaller denne tråden død og begravet fra nå av.
  6. For å si det sånn så er jeg ganbske sikker på at alt av ventiler er stengt hos dem. Det er kun ventil på kjøkken og sovreom. (disse rommene ligger forøvrig ved siden av hverandre). Hvis man går forbi døren inn til leligheten deres når de nettopp har hatt den åpen, lukter det ekstremt med sur gammnel matlukt i dette området av trappehuset. Dette med fuktighet på vinduer er KUN i deres leilighet. Vi andre har ikke noe særlig store problemer med det. Jeg mistenker at dette har en årsak i at de har det veldig varmt inne i leiligheten. Jeg sto nemlig her forleden dag i gardintrapp og monterte ny røykvarslser i taket i fellesområdet utenfor leiligheten deres. Da kom de tilfeldighvis ut, og da slo det en veldig varm og tett luft i mot meg i det samme de åpnet døren.
  7. Nå begynner denne tråden å bli gammel, men kan si at matlukten er her enda. Heldigvis er det ikke så ofte intenst som det det var tidligere. (naboen under er blitt litt flinkere å lufte på kjøkkenet under matlaging, og dette hjelper noe. En annen ting som jeg ikke vet om jeg har nevnt, men det er at jeg har lagt merke til at det er mye fuktighet på stuevinduene til naboene når et er kaldt ute. Noe sier meg da at de har det for varmt og tett uten luftsirkulasjon inne. Når det gjelder matlukten som kommer opp, har jeg nå funnet ut hvor mesteparten komm er opp til meg. Det er ved skorsteinsmuren som er mellom stuen og gangen. Antagelig er det da dårlig isolering i gjennomgangen til skorsteinsmuren mellom etasjene som er hovedårsaken til problemene her.
  8. Jeg har fått beskjed fra eier av strømnettet at de tar brorparten av kostnadene for oppgradering da det er de som i utgangspunktet har tatt intiativ til dette. Vi skal betale en egenandel på dette).
  9. Jeg kan si det det er planlagt at eier av strømnettet skal oppgradere infrastrukturen i området her. Problemet her er at dette er utsatt fordi det er et nytt boligkompleks under planlegging like ovenfor husrekken her. Strømleverandøren må jo uansett inn i området her å gjøre stor endringer her i forebindelse med dette. Det er dette som skaper utfordringer for oss her, da det ikke er noe poeng i oppgradere inntaket her hos oss nå. Om vi hadde byttet ut inntaket nå, så hadde vi satt med samme kapasitet som det vi har pr nå. (Eier av strømnettet har sagt at vi kun må betale en egendandel når infrastrukturen i området skal oppgraderes). Når det gjelder bil-lladingen, så lader nå begge enehetene på minimum kapasitet, slik at utfordringene med for varme inntakssikringer ikke er så problematisk nå.
  10. Jeg kan komme med en oppdatering på denne litt gamle tråden. Det er at elkektrikeren vi har hatt dialog med rundt oppgradering av inntakssikringer, har nå igjen lagt inn forespørsel til netteier for å finne ut om det er noe som kan gjøres her. Dette fordi vi har hatt kontroll på el-anlegget(etter mitt ønske), og da fikk vi beskjed om at inntaket må skiftes ut og oppgraderes. Jeg vet ellers at begge elektrikerfirmaene som monterte laderne her, er blitt kontaktet etter denne kontrollen. I følge kontrolløren så skal elektriker sjekke om om det er kapasitet for billading på husets el-anlegg, før det eventuelt etableres bil-lading. Dette er i følge komtrolløren noe som ofte ikke blir gjort.
  11. Jeg og har restartet hele appen(altså jeg har satt den opp på nytt igjen). Dette er jo mye jobb bare for å bli kvitt problemet for en liten stund.
  12. Hei. Jeg har et gjentagende problem med Windows mail der det blir stående tilsynelatende 1 eller flere uleste mailer på mailsymbolet på oppgavelinjen, uten at dette er tilfellet. Jeg har har funnet via google løsninger som fjerner dette problemet for en stund, helt til det skjer igjen. Jeg har lest meg fram til på nettet at dette mest sannsynlig dreier seg om en feil (bug) i email-appen, som det av en eller annen grunn ikke blir fikset opp i. Stemmer dette? Eller har dette noe med måten jeg har satt mail-appen på? Jeg har 1 privat hoved Email-konto pluss noen andre Email-kontoer jeg har koblet inn på Windows-mail.
  13. Takk for svar på mitt spørsmål. Da har jeg vel fått svar på hva dette er jeg har hørt.
  14. Hei. Jeg vet ikke om dette er rette stedet, men har en ting jeg har lurt på lenge. Det gjelder et lydfenomen jeg har hørt både på eldre musikk og på gamle tv-programmer. Det dreier seg rett og slett om at noen ganger kan man høre en form for svak refleks/ekko av lyden av sangen før den begynner, eller for eksempel rett før en dialog mellom to personer i et tvprogram. Jeg er helg sikker på at dette fenomenet har en begrunnelse/forklaring. Håper noen vet å forklare dette.
  15. Jeg kan da ikke sette noe i gang på noe som ikke eksisterer da
  16. Jeg tror ærlig talt ikke det. Det har overhodet ikke vært en diskusjon rundt dette her hos oss
  17. Jeg ser nå at denne saken har surret og gått uten at jeg som trådstarter har fulgt opp. Det er ikke skjedd noe mer med dette nye ladepunktet enda. Jeg har forøvrig snakket med de som bor i seksjonen som allerede har ladepunkt. De sa at de kunne ta en prat med den andre seksjonenseieren, da de ville tilby å bruke deres ladepunkt mot en betaling når de ikke selv bruker det.
  18. Det var da voldsomt. Det er ingen andre som har etterspurt lademulighet. To av seksjonene er dessuten utleieleiligheter.
  19. Ok, det er dette som må til da, skal dette fungere.
  20. Av seks seksjoner, så eier bare tre biler. Jeg setter stopp for flere ladepunkter enn disse to, fram til vi får bedre kapasitet inn på huset. Dette skjer imidlertid ikke før en planlagt boligutbygging på noen nabotomter settes i gang. Jeg har bedt dem som skal montere ladepunkt nå, om at elektrikker som kommer på befaring, må sjekke om vi har kapasitet til flere punkt. Jeg mistenker vi ikke har det.
  21. Ok, Da er vel dette greit da. Det at en fase av inntakssikringene røk da de andre som har ladepunkt, skulle prøve å lade på full effekt kan jo ha med å gjøre at den ene sikringen kan ha vært litt dårlig.
  22. Takk for svar. Ladepunktet er noe denne seksjonseieren skal betale og bruke selv- og blir koplet inn på leilighetens sikringsskap, så dette får i utgangspunktet ikke sameiet noen utgifter på. Inntakssikringene er forresten tre 50 ampere sikringer. <
  23. Hei. Jeg er styreleder i et lite sameie. Sameiet er en del av en husrekke bygget sent på 1940-tallet. Saken her er at jeg har fått en hendvendelse fra en av beboerne som ønsker for egen regning å etablere ladepunkt for el-bil. Problemet her er som sagt at dette er en eldre husrekke med begrenset strømkapasitet inn på hvert sameie. Vi har allerede en seksjon som har eget ladepunkt, men som ikke kan brukes på full effekt, da inntakssikringene på huset ryker ved full ladeeffekt. ( Vi har luftlinje inn på huset) De lader kun på natt med redusert kapasitet for at dette ikke skal skje. Jeg har nå gitt beskjed til den andre seksjonen som ønsker å etabelere ladepunkt, at det foreløpig mest sannsynlig ikke går å etablere et ladepunkt til. Jeg har avtalt at de skal informere elektrikker når han kommer på befaring om situasjonen vi har her, slik at han kan vurdere om det er mulig å etablere et ladepunkt til. Jeg kan legge til at det er planlagt fornying/oppgradering av strøminntakene her i forbindelse med en planlagt boligutbygging på noen eiendomer ovenfor husrekken våres. Det er beste er vel da at denne seksjonen må vente med å få eget ladepunkt, til vi har fått oppgradert strømkapasiteten her i sameiet antar jeg.
×
×
  • Opprett ny...