Jump to content

magirus78

Medlemmer
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kan da ikke sette noe i gang på noe som ikke eksisterer da
 2. Jeg tror ærlig talt ikke det. Det har overhodet ikke vært en diskusjon rundt dette her hos oss
 3. Jeg ser nå at denne saken har surret og gått uten at jeg som trådstarter har fulgt opp. Det er ikke skjedd noe mer med dette nye ladepunktet enda. Jeg har forøvrig snakket med de som bor i seksjonen som allerede har ladepunkt. De sa at de kunne ta en prat med den andre seksjonenseieren, da de ville tilby å bruke deres ladepunkt mot en betaling når de ikke selv bruker det.
 4. Det var da voldsomt. Det er ingen andre som har etterspurt lademulighet. To av seksjonene er dessuten utleieleiligheter.
 5. Ok, det er dette som må til da, skal dette fungere.
 6. Av seks seksjoner, så eier bare tre biler. Jeg setter stopp for flere ladepunkter enn disse to, fram til vi får bedre kapasitet inn på huset. Dette skjer imidlertid ikke før en planlagt boligutbygging på noen nabotomter settes i gang. Jeg har bedt dem som skal montere ladepunkt nå, om at elektrikker som kommer på befaring, må sjekke om vi har kapasitet til flere punkt. Jeg mistenker vi ikke har det.
 7. Ok, Da er vel dette greit da. Det at en fase av inntakssikringene røk da de andre som har ladepunkt, skulle prøve å lade på full effekt kan jo ha med å gjøre at den ene sikringen kan ha vært litt dårlig.
 8. Takk for svar. Ladepunktet er noe denne seksjonseieren skal betale og bruke selv- og blir koplet inn på leilighetens sikringsskap, så dette får i utgangspunktet ikke sameiet noen utgifter på. Inntakssikringene er forresten tre 50 ampere sikringer. <
 9. Hei. Jeg er styreleder i et lite sameie. Sameiet er en del av en husrekke bygget sent på 1940-tallet. Saken her er at jeg har fått en hendvendelse fra en av beboerne som ønsker for egen regning å etablere ladepunkt for el-bil. Problemet her er som sagt at dette er en eldre husrekke med begrenset strømkapasitet inn på hvert sameie. Vi har allerede en seksjon som har eget ladepunkt, men som ikke kan brukes på full effekt, da inntakssikringene på huset ryker ved full ladeeffekt. ( Vi har luftlinje inn på huset) De lader kun på natt med redusert kapasitet for at dette ikke skal skje. Jeg har nå gitt beskjed til den andre seksjonen som ønsker å etabelere ladepunkt, at det foreløpig mest sannsynlig ikke går å etablere et ladepunkt til. Jeg har avtalt at de skal informere elektrikker når han kommer på befaring om situasjonen vi har her, slik at han kan vurdere om det er mulig å etablere et ladepunkt til. Jeg kan legge til at det er planlagt fornying/oppgradering av strøminntakene her i forbindelse med en planlagt boligutbygging på noen eiendomer ovenfor husrekken våres. Det er beste er vel da at denne seksjonen må vente med å få eget ladepunkt, til vi har fått oppgradert strømkapasiteten her i sameiet antar jeg.
 10. Dette var et godt svar jeg skal ta med videre. Det er nok som sagt ikke aktuelt å bruke mye penger nå, men dette er nok en fornuftig løsning
 11. Huset er bygget i 1948. Det er eget naturlig avtrekk opp gjennom huset fra alle baderommene. Opprinnelig har det vært naturlig avtrekk opp igjennom taket i fra kjøkkenrommene også. Dette funger vel ikke etter intensjonen lenger da.
 12. Avt Jeg mener de har koblet fra kjøkkenviften fra den naturlige avtrekkskanalen som går opp på taket. I stedet er viften koblet på en ventil ved siden av kjøkkenvinduet. Jeg ser det kommer mye damp/røyk ut der når de lager mat/brenner kaffebønner. Vi har ikke elektrisk avtrekk, men som sagt naturlig avtrekk på bad og kjøkken. Hvordan folk bruker dette, vet jeg ikke. Jeg skal ta å stenge ventilen på soverommet som en prøve.
 13. Det med at lukten følger luften høres logisk ut. Jeg mistenker at de under meg ikke har åpne ventiler i leiligheten da jeg ser det er fuktighet på vinduene deres nå på vinteren. Jeg har åpne ventiler på soverom og kjøkken hele året. Hvis de da ikke har noe åpent nede hos seg, vil jo da lukten trekke opp til meg da det er undertrykk i min leilighet og overtrykk hos dem.
 14. Jeg tror denne tråden nå kan stenges. Jeg trenger ikke flere råd og vink nå. Å gjøre store endringer er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt. Dette på grunn av noe usikkerhet angående fremtiden for blokken.
 15. Av spesifikke grunner er der ikke aktuelt å gjøre store endringer innvendig på blokken.
×
×
 • Create New...