Gå til innhold

Jotun

Medlemmer
  • Innlegg

    33 819
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Jotun

  1. AL123 skrev (21 minutter siden):

    PHar jeg skrevet noe sted at innlegget var ment for deg? 

    Å beklager. Antok dessverre at du mente meg siden du skrev dette rett etter rekken der.

    Det at eg automatisk antok at du kunne ta så feil er jo ganske trist dessverre. Beklager 

    Når det er sagt. Er det mange som har klagd på selve konfiguratorene altså? De funker jo de....

  2. AL123 skrev (26 minutter siden):

    Hvis en ikke kan tolke det noen skriver som akkurat det som står der, så bør de kanskje bli litt flinkere til å ordlegge seg?

    Sitter meg gjerne på det 

    Alt du sier der er jo faktisk feil. 🤷

    Faktisk litt imponerende å ikke klare å få til noe rett i et innlegg 💪

    • Innsiktsfullt 1
  3. Syar-2003 skrev (35 minutter siden):

    Må være kjipt om man har kjøpt en slik bil (uvitende om dette) for senere å finne ut at man ikke har AWD når man skal rygge eller har kjørt seg fast på vinteren :dontgetit:

    Ja den er sur 🙈

  4. Syar-2003 skrev (5 minutter siden):

    Firehjulsdriften på noen av de kinesiske EV’s er tvilsom og mangelfull ved rygging. Noe som passer dårlig med nordisk vinter.
    Gjelder først og fremst MG som ikke har noen AWD overhode i revers.
    Men også BYD feiler med sin Seal til tross for en slags innkopling av AWD i følge det svenske bilnettstedet Vi Bilägare.

    https://www.motor.no/aktuelt/slik-rygger-firehjulstrekkeren-uten-firehjulsdrift/274853

    Nei dette var tidenes turnoff når vi prøvde mg. 

  5. AL123 skrev (1 time siden):

    Er det bare jeg som ser ironien i at enkelte påstår de kjører verdens mest høyteknologiske bil, men sliter med å få til en enkel bilkonfigurator på nett?

    Bombe at du heller ikke forstår det som skrives 🤷

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  6. Har ikke prøvd siden siste bmw svigers kjøpte og sparer nok gleden til neste bil.

    Men veldig bra at det er null stress å finne ut av pakker og hva man får med den og den pakken og hva men må velge for å få billigst om man ønsker de og de tingene.

    Ingenting er bedre. Puslespillet var utfordringen,ikke verktøyet som eg har sagt svært mange ganger nå. 

    For å eksemplifisere problemene med Forden i sin tid så var det i den tiden man skulle ha dab. Men da kunne man kun få om man valgte navigasjonspakken. Den kostet 15k og eg ville ikke ha noe annet fra den pakken

    Eller når man ønsket rullegardiner til baksetet. De kunne man velge alene. Det var jo bortimot det dyreste. Valgte man barnepakken fikk man med mer stæsj og bilen ble billigere,men de tingene var ikke ting eg trengte. Men det som var kult var at om man kombinerte to andre pakker så var plutselig gardina inkludert der,og da kunne man fjerne mattene man hadde valgt og et par andre ting eg ikke husker nå. Men dette kom ikke frem noe sted at faktisk gjorde bilen billigere og siden man fikk med en del andre ting valgte man gjerne ikke den for enkeltvis var pakkene dyrere. 

    Når svigerfar kjøpte volvoen ønsket vi å specce q4 noenlunde likt tilbudet fra Volvo. Da var det mye samme situasjonen. Dette var da i 21. Man måtte hele tiden sjonglere mellom pakker og enkelt komponenter. Og noen ting gikk ikke an å kombinere. Da fikk man ikke noe pris. Men snakket vi med Audi forhandler så ordnet han det. Ble bare veldig dyrt 😅

    Dette er reelle opplevelser som ikke har noe med it kunnskaper å gjøre. Egentlig ikke manglende kunnskaper om bil på et teknisk nivå. Men ingenting er bedre enn om disse tingene er blitt bedre siden 2022.

    Men det er jo ikke bare eg som sier at dette er en utfordring.

    Det får bli en positiv overraskelse hvis eg noen gang skal kjøpe personbil igjen 🤷

    • Hjerte 1
  7. Evil-Duck skrev (18 minutter siden):

    Du beskriver jo selv at den siste nye bilen du kjøpte ny var en Ford Mondeo i 2012 og hvilket mareritt dette var. Resten er jo bare en hau anekdoter. Ford kan du og nå forøvrig bestille på nett :)  Det virker mest på meg som du prøver å problematisere noe bare for å gjøre det. 

    Nei eg skriver vel at eg kjøpte en leaf. 

    Og hvis det kun er å fullføre et kjøp som teller så har du helt rett. Da har eg kun tre erfaringer siden 2012.

    Men da er denne diskusjonen noe av det dummeste eg har vært borti. For når eg kjøpte siste bilen så var eg borti alle de eg nevnte og konfigurerte og spekulerte og prøvde og gjorde alt. Men eg kjøpte ikke alle de bilene nei. Så da teller det ikke? Det er det du sier? I tillegg har eg vært med i prosessen med 4 bilkjøp hos svigers siden 2020. Men det teller jo ikke for det var jo ikke eg som kjøpte de.

    Eller leser du ikke skikkelig og kun er ute etter å fordumme diskusjonen?

    Eg skriver heller ikke at de andre er noe mareritt? Isåfall var det en feil. For det var kun fordi oppsettet som var et direkte mareritt. Men ordna seg det også og som sagt var det i 2012.

    Eg skriver det eg opplevde med de andre merkene. Så kan du gjerne spekulere i at eg er idiot og mentalt begrenset og alle mulige slags grunner. Men det var nå det en 39 åring med bachelor i automasjon opplevde da. Er ikke bil spesialist, men it biten tror eg at eg har inne nok av. 

    Heldigvis går oljeplattformen eg sitter og styrer i auto for hvordan eg får til dette er over min fatteevne så dum som eg må være 🙄

    • Hjerte 1
  8. Evil-Duck skrev (41 minutter siden):

    Når din eneste reelle erfaring er like gammel som Teslas første bil utenom roadster så taler det vel mer enn noe annet.

    Q4, enyac, xc40, bmw X1 ganger 3, nissan leaf, ID4, EV6 ionic 5 er ikke nok?

    Kan respektere det. Kjøper nok for få biler til å kunne si noe. Spesielt siden vi må helt tilbake til 2022 sist eg drev med dette. Ser den.... Sorry. Kanskje eg kommer opp på ditt nivå en gang og kan få uttale meg. Men klart, IT kunnskapene mine er jo også for dårlige. Så ser den. For det var IT kunnskapene det skortet på i disse tilfellene.

    Hjelpes for et svar...... 

    Går faktisk ikke an å si noe særlig i denne tråden uten at man skal bli generalisert i filler. For et klima.

    Snakker ikke om verktøyet men innholdet. Og godt mulig det har endret seg til det bedre siden perioden midten av 21 til slutten av 22 men det hjelper ikke på min opplevelse fra den perioden. Og det får være ferskt nok. ærlig talt.

    Liker at du mener at har man ikke kjøpt bilen så teller det ikke....... Og ikke minst at du kan konkludere med at mine basiskunnskaper innen IT ikke er gode nok, kun basert på at eg synes bilselgernes verktøy er uoversiktlige. Og det uten at eg har nevnt selve verktøyet.....

    • Hjerte 2
  9. Trestein skrev (58 minutter siden):

    Tesla monterte lykter med led matrix før de hadde software. Kanskje de kommer med 360kamera når de klarer å utvikle det. De er vel ikke helt i mål med det ennå.

    Ja helt konge. For eg kjøpte ikke med matrix lykter. Og hadde kanskje ikke lagt det til som tilvalg grunnet pris hos de fleste andre..... Så det er jo bortimot makalaust.

    Tenk hvis eg får 360 kamera også ja. Det har eg heller ikke bestilt. Men det hadde eg nok bestilt hadde eg kunnet ja.

    • Hjerte 1
  10. Trestein skrev (17 minutter siden):

    Bare de som ligger etter med software utvikling!

    Stilig. Trodde det kun var tesla man kunne oppleve en slik bonus. Ikke betalte de for det heller de som fikk dette!

    • Liker 1
  11. Trestein skrev (15 timer siden):

    Svært mye av det tesla eiere skryter av har mange bilfabrikanter hatt lenge. Se bare på Matrik lys

    Vel. Det er jo en hel del som har kjøpt bil uten matrix lykter som nå plutselig har fått det. 

    Er dette noe som ofte skjer hos andre bilmerker? 

    • Innsiktsfullt 1
  12. Evil-Duck skrev (1 time siden):

    Jeg kjenner meg ikke igjen i din påstand om at konfiguratorene til andre merker er så elendige. Leket meg mye i forskjellige konfiguratorer før jeg kjøpte meg bil for ett lite år siden. Eneste konfiguratoren jeg har gått meg litt fast i er Porsche sin ene og alene på grunn av de helt ekstreme mulighetene for individualisering, men så er jo gjerne noe Porsche kunder ønsker. 

    Ja nå er ikke eg ofte innom og skal bestille biler........

    Men. Ford Mondeoen eg kjøpte ny. Sant mareritt. Du ønsket en ting, da var det lurt å ta bort tre ting, legge til to pakker og manuelt bare ta bort noe annet. Dette var jo i 2012, så forhåpentligvis har noe skjedd.

    Audi Q4 skulle vi se på. Et puslespill av en annen verden på nettsiden. Men for all del, fikk det til. Men når det skulle sammenlignes med andre biler var det litt vrient og puslespillet med enkelt komponenter og pakker er formidabelt.

    Volvo XC40 ble tur til forhandler for å få han til å sette opp. Litt usikker på hvor bra og dårlig det var siden der var det to aktuelle selskaper som skulle selge og da ble det enklere å få de til å sette opp. Men å sammenligne tilbudene blir igjen mye arbeid siden det er vrient å se hva de forskjellige tingene inneholdt og ble veldig mye.

    Ev6 mener eg var forholdsvis enkel, men der gjør man store sprang mellom pakkene. Husker ikke hvor mye detaljering som var mulig der.

    Enyac og ID4 var mye likt som de andre mener eg å huske men her er eg på tynn is. Brukte ikke mye tid, da de uansett ikke kunne levere 4hjulstrekk på ukjent tid. Og skulle man ha 4 hjulstrekk på id4 så måtte man visstnok ha rød søm i dashbordet noe eg finner bare artig. 

    Tesla - bortimot nada alternativer. Veldig enkelt å bestille, men litt kjedelig når man ikke da kan bestille ting man gjerne kunne tenkt seg. Men der får man jo alt tesla har, så det er jo mangler med et vesentlig større perspektiv. 

    Nissan. Vel. var bare LE når vi kjøpte så ble jo nesten som tesla det i sin tid. Hvordan det er nå er eg usikker på.

    Bmw - Svigerfar jobbet nå hvertfall nok med dette. Men her var eg ikke involvert.

    • Liker 3
  13. Hundedrit forsvinner også, men er ikke delikat å se på. Eller å vase rundt i nærheten av.

    Når man kommer til et flott sted så syns eg det er ødeleggende, men selvsagt ikke kritisk for overlevelse, når det flyter med appelsinskrell, ispinner og bananskall. 

    Eller når noen bare har tømt posen fra real turmat rett i fra seg med null innsats for å skjule det....

  14. Trodde 37 var reellt i worst case på ver 2 laderne.

    Ionic 5 lader med halv hastighet på 400V sier kompisen min hvertfall. En ver 2 ladestasjon som deler effekt vil da gi 37.


    Det er hvertfall ikke bare tesla stasjonene han kompisen med ionic 5 lader saaaakte på.....

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...