Gå til innhold

Teardrop

Medlemmer
  • Innlegg

    534
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Teardrop

  1. Dessuten er ikke alltid vann fra varmtvannstanken egnet til mat/drikke, da det kan inneholde stoffer som en ikke vil ha i seg. Dette gjelder gjerne eldre hus og varmtvannstanker, men det er greit å være obs. Dersom du skal bruke vannet til andre ting, som f.eks. vask eller varmeflaske er det kanskje billigere å ta det direkte fra krana, men da må du igjen tenke på det Zeph skriver.

     

    Hva slags stoffer da? Det er jo det samme vannet som går inn i varmtvannsbeholderen som det kalde vannet du får i springen....

  2. Egentlig så er det først og fremst backup jeg er ute etter og ikke RAID. Tenkte at med en nas så kunne jeg la den ta seg av backupkopieringen og ta ut disken med backupen og lagre den på en annet sted så så sette inn en ny for backup. Dette i stedet for å la det gå via PC'en. (Har ikke USB 3 så det tar så fryktelig lang tid.) Men det er kanskje overkill med en NAS til det formålet?

  3. Hei,

    Funderer på å gå til anskaffelse av en NAS, men har ikke lyst til å bruke så veldig mye penger på det. Etter å ha sett på mange har jeg kommet til at RN 10400 fra Netgear (http://www.netgear.com/home/products/connected-storage/readynas-100.aspx#tab-models) kan være en aktuell kandidat, men så står det i alle anmeldelser jeg har lest at den er treg i forhold til andre. Så jeg lurer på om noen har erfaring med denne, og om denne tregheten har den noe betydning for en hjemmebruker der det stort sett kun er en PC og en mediespiller som bruker denne samtidig.

     

    En som har fått bedre annmeldelser er Thecus 4560 (http://www.thecus.com/product.php?PROD_ID=95) men denne er nesten to tusen kroner dyrere og det blir litt i overkant av hva jeg hadde tenkt å bruke.

     

    Noen innspill?

  4.  

    En ekstra intern disk gir omtrent like stor sikkerhet som en NAS om NAS'en står i samme rom. Og er svært mye billigere og enklere. Så bare synkroniserer man viktige data på begge diskene. I tillegg bør man ta det ut på USB-minne noen ganger i året og lagre det på jobben eller et annet sted utenfor hjemmet. Da er det i tillegg sikret mot brann og innbrudd.

    Eller bare kjøpe en Cloudtjeneste, som feks Jotta tilbyr.. Ubegrenset plass. :p Lagres i Norge så det er iallefall sikkert mtp NSA snoking.

     

     

    Det betinger nok større båndbredde enn jeg har på nettverket ut i verden:/

  5. Hei,

    Har ca. 2TB jeg å ta backup av. Nå bruker jeg eksterne USB disker, men synes at det går for treigt. Det tar jo flere dager.... (Nå er det USB 2.0 da). Tenkte at en NAS kunne være grei for formålet: Om jeg har en med 4 brønner kan jeg jo sjonglere disker ganske greit. Tenker at en skal jeg bruke til vanlig, så skal jeg ha en i backup, samt nok en backup for oppbevaring på et annet sted. Kan en NAS fungere til det? Når jeg leser om NAS enheter så virker det som om redundans og å få flere disker til å fungere som en stor, men det er altså ikke det som er hovedformålet mitt, og derfor spør jeg her før jeg evt. går til anskaffelse av noe som kanskje ikke fungerer.

     

    Om jeg skal gå for en NAS er det noe jeg skal se spesiellt etter? Synes ikke backup er så veldig spennende så hadde ikke tenkt å bruke unødvendig mye penger på det heller. Forslag, innspill?

  6. Trenger du å forholde deg så mye til dem da? Vær hyggelig om de sier noe eller smiler til deg, men ignorer dem om du ikke føler for kontakt. De angår ikke deg og du angår ikke dem. Jeg tenker ikke over folk på bussen, butikken etc. Klart jeg kan ha et hyggelig ord om noen snakker til meg eller til betjeningen, men ellers er jeg mye i mitt eget hode og tenker på mine ting,

     

    Virker som det er slitsomt å ha en så aktiv konkurranseinnstilling til randoms.

     

    Jeg tror at jeg automatisk tenker slik, ikke at jeg gir uttrykk på det på noen måte... Egentlig liker jeg ikke konkurranser i det hele tatt, jeg skyr det faktisk om jeg kan...

  7. Hvilke ressurser er det du mener?

     

    Jobb eller kvinner? Den siste melkekartongen på butikken før de blir utsolgt?

     

    Du kan forholde deg til mennesker slik som de fleste forholder seg til deg. Kan jo ta det å stå i en heis for eksempel - Her er reglene å unngå øyenkontakt, og hvis du holder en avis eller er på smarttelefonen så skal du være veldig opptatt med den. Hvis du ser interessante mennesker (som f. eks. pene kvinner) så kan du bare oppnå kontakt ved f. eks. smile :)

    Alt mulig egentlig i forskjellige situasjoner.

     

    Jeg kan jo ikke vite hvordan de forholder seg til meg fordi jeg ikke vet hva de tenker.

  8. Hei,

    Jeg tror jeg har et veldig negativt syn på "fremmede" mennesker, dvs. folk jeg ikke kjenner. Har lett for umiddelbart å tenke at det er en "konkurrent", en som konkurrerer om de samme ressursene jeg er interessert i, og det kan lett kjennes stressende. Jeg lager liksom en forestilling om at her må jeg være forsiktig og passe på.

     

    Har jo hørt floskler som "En fremmed er en venn du ikke har møtt" og slike ting, men er det ikke mer sannsynlig at det er en som konkurrer om de samme ressursene?

     

    Er dette en lite hensiktsmessig innstilling å ha til andre? I så tilfelle hvordan kan en endre på det?

     

    Hvordan forholder dere dere mentalt til helt ukjennte mennesker (de som dere bare ser på gata, i bussen eller på butikken og ikke vet at kommer til å komme i nærmere relasjon til fremover)?

  9. Hei,

    Hva tenker dere om begrepet "menneskeverd" og hvilken praktisk betydning har det for dere i dagliglivet?

     

    Slik jeg har forstått det så betyr det at alle mennesker er like mye verdt, men hvorfor er det slik?

     

    Jeg tenker at forskjellige mennesker har forskjellig verdi for forskellige mennesker? F.eks. at de jeg kjenner er verdt mer for meg en en som er helt fremmed? Er det noe jeg har misforstått?

  10. Hei,

    Hva kommer samvittighet av? Hvordan har det oppstått evolusjonært? Hvor i hjernen "lages" det? Er det viktig?

     

    Underer meg over dette, da jeg sliter en del med dårlig samvittighet for at jeg ikke stiller opp nok overfor f.eks. familie, men det er liksom alltid en konflikt mellom det jeg selv "ønsker" og det jeg syntes jeg burde gjøre.

  11.  

    Føler ikke jeg kan ta det opp med henne flere ganger nå, det kommer ingen vei. Samtidig føler jeg at jeg plages like mye av det uansett hvor mye tid som går, og uansett hvor mange ganger jeg sier "Slutt å tenk din forbanna helvetes drittsekk" til meg selv. Anonym poster: 8a92f18d2587160c9618bf2bb3dcd89e

     

    Trikset kan være å ikke "svare" på tankene, altså ikke bry seg om dem, da skal de (i hvert fall i teorien forsvinne). Bare konstanter at de er der, ikke gjør noe spesiellt. Når du svarer på dem, spesiellt ved å si noe negativt til deg selv slik som du beskriver over, vil du bare forsterke disse tankene.

    • Liker 4
  12. Du må ta det gjennom paypal. Si at selger solgte deg en vare som ikke fungerte, du returnerte den med sporing og selger nektet for å ha mottatt den selv om den har ankommet. Eventuelt kan du ta det gjennom kort leverandøren din, jeg betaler f.eks med american express, og har opplevd å ikke få varen , eller at jeg fikk noe helt annet, og fikk tilbake pengene av de uten noe problem. Bare si at du har blitt scammet. :) Hvor mye kostet klokken din? edit: Som regel så er ebay og paypal på din side i sånne saker, og de kommer mest sannsynlig til å be selger refundere pengene til deg. Søk på "dispute ebay". https://www.google.no/search?q=dispute+ebay&aq=f&oq=dispute+ebay&aqs=chrome.0.57j0l3.1921j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    '

     

    Men problemet er at det jo er postverket (USPS) som har rotet bort pakken, og derfor kan vel mottaker nekte å tilbakebetale noe når jeg vedkommende ikke har fått den defekte varen tilbake.

     

    Det var litt over 1000,- kr.

    • Liker 1
  13. Ble pakken sendt med sporing?

    Uten sporing så vil du nok ikke få noen erstatning fra Posten.

    Men jeg ville ihvertfall gitt selger dårlig karakter, siden selger og har et ansvar.

     

    Ja, den gjorde det, og alikevel klarer de ikke å finne den. Men det står at erstatningen er 44,5 SDR plus frakt og det er jo ikke halvparten. Etter som om dette har dratt sånn ut i tid, så virker det som om det er for seint å gi selger karakter:( Så jeg må nok avskrive det som et bomkjøp og bli mer skeptisk til å handle slike steder.

  14. Registrerte du en sak her?

    http://resolutioncenter.ebay.com/

     

    Nei, fikk ikke gjort det før det var for seint:(

     

    Hva skal jeg skrive på erstatningskravet til Posten? Beløpet jeg betalte for den inklusive frakten hit? Det er jo det den var verd for meg, siden det var det jeg skulle fått igjen dersom selger hadde mottat den i retur, men siden den var DOA så er den vel ikke verdt stort i seg selv. Må jeg sende med utskrift fra Paypal som dokumentasjon?

  15. Dette ble bare mer og mer rot. Retunerte varen, men den kom aldri fram til selger igjen, så jeg må annse den som tapt:( Kan søke om erstatning fra Posten men får vel neppe igjen det jeg opprinnelig skulle ha. Selger vil vel sikkert ikke returnere noe penger til meg heller når vedkommende ikke får varen.

×
×
  • Opprett ny...