Gå til innhold

Kaplan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaplan

  1. Volvo på toppen av statistikken for april:

    image.png.e74c2436f2a7f414588ef6145ab62386.png

     

    En annen interessant betraktning fra artikkelen:

    Sitat

     

    I dag er det cirka 90 elbiler pr. hurtiglader, mens beregningene til Recharge viser at det på sikt bør være 125 biler pr. lader for å sikre lønnsomhet.

    Dette er i tråd med regjeringens ladestrategi, som sier at det bør være mellom 10.000 og 14.000 hurtig- og lynladere i Norge i 2030. Med 8000 ladere allerede i dag, betyr det at vi går mot en overetablering av ladestasjoner.

     

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. Gouldfan skrev (På 6.4.2024 den 8:54 PM):

    Jeg synes det er kult med noe som er litt annerledes, og at alle ikke kopierer Rolex Submariner.

    Jeg er helt enig, absolutt. Det er bare noe med Bruviks design som slår meg som helt smakløst og veldig lite tidløst. Med Bruvik føler jeg at det er en sjelden anledning til å se at noe er helt datert - altså jeg er nokså sikker på at jeg ser noe som blir utdatert om ikke så lenge. Og som jeg nevnte, det er så mye overflødig på disse klokkene. Ta bort en to-tre fonter og unødvendig fjas, så begynner det kanskje å likne på noe.

    image.png.7c45898303d20981e833540a8290822f.png

     

    Jeg er for øvrig enig i at den Kaizer-klokken er den heldigste av Bruviks design.

    • Liker 3
  3. Jeg synes Bruviks klokker gjennomgående ser helt jævlige ut. Hva er det med den mannen og forskjellige fonter? Han skjemmes ikke for å bruke 3-5 forskjellige fonter på skiven, og det er vilt mye glor på de fleste modellene. Bruvik definerer for meg "ikke tidløs". Jeg spår at disse om 10-ish år er helt "ut" og fullstendig uselgelige.

    • Liker 2
  4. Nimrad skrev (2 timer siden):

     Men det finnes vel ingen som bruker ordentlig skinn til bilstoler, forståelig nok.

    Say what? Hva er skinnsetene i bilen min laget av da? Uordentlig skinn?

  5. Jeg tror ikke denne saken er bak betalingsmur, synes det er litt kult. Det er altså snakk om en elektrisk brøytebil som er testet på Dovre, en 21t tung lastebil med 1000kWh (!) batteri, som kan brøyte en hel dag uten å lade. Forbruket er friske 18,2 kWh pr mil😀

    image.png.3710becab6a375ee0f4a3dd9dbf2ba59.png

    Vet ikke hva slags ladehastighet de oppnår her, men usikker på om de lader den der på én natt.

     

    • Liker 3
  6. Complexity skrev (1 time siden):

    Audi A6?

    https://www.audi.no/no/web/no/bilmodeller/konseptbiler/audi-a6-avant-e-tron.html

    Vet ikke med krok, og litt teit med fake eksos på konseptbilen men kansje det er noe.

    Disse er vel ennå en god stund unna? Skulle komme i 2023, så ble det "en gang i 2024" og nå har det vært helt stille en stund. Så realistisk kaaaaanskje i 25?

    Og det er vel ikke fake eksos de har bak, det er visstnok et bevisst designelement med en funksjon:

    Sitat

    I den nedre seksjonen, den bakre diffusoren, er to store luftutslipp integrert i støtfangeren. Disse komponentene leder luftstrømmen under bilen i på en måte som unngår turbulens – en perfekt kombinasjon av å redusere luftmotstanden og minimere det aerodynamiske løftet.

     

  7. Sjørøver skrev (24 minutter siden):

    Hvor mye kraft produseres når vann blir til is? Og hvordan fordeler det trykket seg i en sylinder(borehull)?

     

    Jeg vurderer å gi frostsprenging ett forsøk i stedet for trollkraft. Samtidig kjenner jeg at jeg ikke er så gira på å vente en evighet på at isen skal tine igjen om det ikke lykkes. 

    At a temperature of -22 °C, ice growth is known to be able to generate pressures of up to 207MPa, more than enough to fracture any rock.

  8. Mr.M skrev (2 timer siden):

    funker det med Reodor Felgen oppfinnelser for å forbedre muligheten? Jeg aner ikke hvordan dette langbølge-radiosingnalet beveger seg, men la si man brukte innsiden av en herreparaply som parabolantenne (kledd med alu-folie?) og surret fast klokka på stangen? :D

    evt. binde fast klokke på ei drage og sende den opp i høyden? Ulempen med denne, er hvis det evt. styrter ukontrollert i bakken og klokka går i stykker.

    Nå husker ikke jeg så innmari mye av teorien rundt dette, men jeg tviler. Paraboler brukes til kortbølgesignaler, altså saker og ting i mange MHz-området. Denne senderen sender på 77-ish KHz, noe som gir bølgelengde på over 3km og påfølgende schvær parabol. Men det er sikkert mulig å lage noe loopstick-greier som kan forsterke signalet.

    I praksis er det ikke noe poeng. Om du får signal fra atomklokken én gang i uken er det mer enn nok til å være nøyaktig nok for absolutt all normal bruk. Quartzverkene i disse klokkene holder tiden godt nok til at dette er kun interessant som tankeeksperiment for teknologiinteressrte gubber på internettforum😄

  9. Simen1 skrev (11 timer siden):

    Rent teknisk finnes det ikke noen grense, men vi har blant annet den juridiske grensen på 1000V. Derfra og opp regnes som høyspenning og da settes det helt andre krav til montører, sikkerhetssoner, betjening og utstyret. Alt dette koster plutselig mye mer penger og blir mer komplisert, så det er lurt å holde seg under 1kV. Nå er jeg ikke sikker på hvordan 800V-laderne er konstruert, men jeg regner med det er marginalt høyere spenninger internt pluss sikkerhetsmarginer som gjør at de ikke går helt opp til 999V.

    Her snakker vi vel om DC, og da er skillet 1500V.

    image.png.7fd3f2c97f8b10520906d3ae6070e7d9.png

    • Liker 1
  10. PosteMonopolet skrev (7 minutter siden):

    Ingen av de linkene sa at det er eller blir forbudt å fyre med ved. Det er noen forbud mot spesifikke fyringsmåter eller med utdaterte ovner, og særlig i tettbygde strøk, men utover det tror jeg vi kan konkludere med at du farer med skremselspropaganda.

    https://www.faktisk.no/artikler/0vpx2/nei-store-og-eu-vil-ikke-forby-vedfyring

    • Innsiktsfullt 1
  11. Llandari skrev (11 timer siden):

    Jeg ville sjekket at dette ikke er en scam. Du har fått kvittering på at du har betalt og du kan selvsagt også gå tilbake og sjekke at kortet ditt er belastet for nevnte beløp. Jeg ville kontaktet Powerpass og spurt om Atriga har noe med dem å gjøre i det hele tatt.

    Jeg har gjort en grei sjekk på dette, og det er legit nok. Trekket gikk aldri gjennom, og epostene er greie nok, alle ref matcher.

×
×
  • Opprett ny...