Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Jeg føler meg ikke "truffet" av dette. På samme måte som Martin sier at han synes New England er veldig kjedelig, har jeg hørt andre si at de digger New England og at dette er det fineste området i hele USA.

 

Men det er jo klart at når han kommer med slike uttalelser, vil jeg gjerne vite om det er en spesiell grunn til dette, eller om det bare er hans personlige mening.

 

Dette er meg, men det kan godt hende du har rett likevel, med tanke på noen andre. Det har ikke jeg noe grunnlag for å avgjøre.

 

PS: kritikk som dette bør egentlig gå via PM.

 

Okay, det var bra du ikke gjorde det da. Skjønner veldig godt hva du mener med det du sier. :)

 

Neida, jeg kjente bare at om det hadde vært meg som skulle dratt til et sted i New England så hadde nok jeg følt meg litt deppa på grunn av det, men igjen så er jo det bare meg.

 

Ja, det skjønner jeg også nå. Skulle nok ha latt det gått igjennom PM til deg, MartinF, så beklager det. Var aldri ute etter å lage dårlig steming her i tråden eller gå til noe som helst personangrep.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har lenge hatt lyst å bli utvekslingsstudent i USA, og denne tråden er jo ganske perfekt å bruke til å stille spørsmål jeg lurer på om året. Jeg går i 10. nå, så det er snakk om skoleåret 2011/12 noen flere som har planer om å dra da?

 

1. Mamma er ikke helt gira på at jeg skal dra siden hun har hørt om mange som har hatt dårlige opplevelser, hvordan overtalte dere foreldrene deres til å la dere dra?

2. Leste att mange sier at skolen i USA er mye lettere enn den i Norge, hvordan blir det da å komme tilbake å ta 3.året? Mye å ta igjen? Går det ut over kommende karakterer?

3. Hvilke byrå anbefaler dere?

4. Anbefaler dere å bli utvekslingsstudent?

:)

Endret av soostine
Lenke til kommentar

1. Mamma er ikke helt gira på at jeg skal dra siden hun har hørt om mange som har hatt dårlige opplevelser, hvordan overtalte dere foreldrene deres til å la dere dra?

Det er helt vanlig at foreldre tenker sånn. Men greia er at veldig, VELDIG få opplever en dårlig opplevelse, men når dette skjer, så er det dette folk legger merke til, logisk nok. Selv så ville ikke min mor at jeg skulle dra, men jeg fortsatte å slenge kataloger foran henne hver dag, og tilslutt så sa hun bare at jeg fikk bestemme selv. Dagen etter var jeg påmeldt :)

 

2. Leste att mange sier at skolen i USA er mye lettere enn den i Norge, hvordan blir det da å komme tilbake å ta 3.året? Mye å ta igjen? Går det ut over kommende karakterer?

Skolen er mye enklere enn i Norge, men begynnelsen kan gjerne være litt vanskelig, hvis du fks. tar matte og naturfag. Nå vet jeg ikke nivået ditt på engelsken, men for min del så var det utrolig vanskelig å først ta inn det som ble sagt på engelsk, oversette til norsk i hodet, også kunne regne matteoppgavene. Men etterhvert som tiden gikk så ble alt mye enklere, og året i USA er nok det letteste jeg har hatt på skolen noensinne. Nå tok ikke jeg 2. året i USA, så noen andre må svare på det med 3. året, da jeg ikke vet noe om akkurat det.

 

3. Hvilke byrå anbefaler dere?

Jeg anbefaler Speak på det aller varmeste. Jeg reise med dem, og hadde aldri noen problemer whatsoever med organisasjonen i Norge. :)

 

4. Anbefaler dere å bli utvekslingsstudent?

Ja!

Lenke til kommentar

Jeg tror det er mulig, men tør jeg spørre hvorfor du vil ta ett semester?

 

Grunnen er at jeg går vg1 nå, derfor er det forsent å reise til høsten. Tenkte da at kanskje det hadde vært mulig å reise andre semester i vg2. Men det avhenger av om jeg får støtte fra lånekassen eller ei.

Hadde først og fremst tenkt å reise til USA, men har alltid hatt lyst til å oppleve Australia, spesielt Queensland-territoriet. Fantastisk natur :)

Endret av Møkbook
Lenke til kommentar

soostine:Prøv å skaff et par kataloger fra de forskjellige organisasjonene, og sett henne inn i hvordan det funker. Også må du nesten bare mase litt, fortelle henne at dette er en sjanse du ikke kan gå glipp av osv.

 

Min mor kom jo med en haug av tullete argumenter for å holde meg tilbake husker jeg... Blandt annet mente hun at det var stor sjanse for å bli spist av en krokodille om jeg kom til sørlige stater :p Kom til California, ikke akkurat mange krokodiller her. For å være litt morsom fanget jeg en sort enke i et syltetøyglss og satt det på nattbordet mitt... Tok bilde og sendte til henne :)

 

Sånn generelt er skolen enklere, når du har blitt vandt til all undervisning på engelsk. Men jeg tror faktisk lekser veier opp for det... Det er en del mer lekser her enn i Norge. Om det blir hardt å komme tilbake til Norge kan jeg ikke svare på helt enda, men jeg regner vel med at det kan bli en liten utfordring det og.

 

Om jeg anbefaler å reise som utvekslingsstudent? JA, go for it! Å reise til USA for et år har vært det beste valget jeg noen gang har tatt. Kan forøvrig anbefale EF, har hatt absolutt ingen problemer med dem.

Lenke til kommentar

Det han MartinF skrev her om engelske byer, så tar han utrolig feil!

 

Det finnes hundrevis av byer, og jeg tviler på at han har besøkt mer enn èn. Han besøkte vel en by og hadde kjempestore forventninger og ble skuffa fordi de ikke hadde store shoppingsenter og fornøyelsesparker. Såklart, det kan jo for mange defineres som kjedelig, men å bo i en slik by tror jeg er genialt! Kjenner en som er i en liten by som heter Fakenham nå, hun stortrives

 

Også en kommentar til han som skrev at han martinF syter, vær litt forsiktig med slike kommentarer i en slik tråd. Her prøver vi å være saklig. Selv om MartinF kan være litt kvass i sine subjektive synspunkt :p

Lenke til kommentar

Det han MartinF skrev her om engelske byer, så tar han utrolig feil!

Feil? Jeg har kjørt igjennom store deler av MA, og alle byene var omtrent like, og veldig like engelske byer. Som jeg også skrev, så gjelder dette ikke suburbs av større byer, fks. Boston, da det er en helt annen deal. Og igjen, det er min personlige mening, og jeg liker ikke små byer.

 

Han besøkte vel en by og hadde kjempestore forventninger og ble skuffa fordi de ikke hadde store shoppingsenter og fornøyelsesparker.

Tull.

 

Såklart, det kan jo for mange defineres som kjedelig, men å bo i en slik by tror jeg er genialt!

Deg om det.

 

Også en kommentar til han som skrev at han martinF syter, vær litt forsiktig med slike kommentarer i en slik tråd. Her prøver vi å være saklig. Selv om MartinF kan være litt kvass i sine subjektive synspunkt :p

Alle har lov til å komme sine meninger her, men da må man gjerne begrunne dem.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Utvekslingsstudent.com

Forumet er nå lansert.

 

Nå kom det endelig en liten periode hvor jeg fikk tid og ikke minst gløden til å mekke sammen noe slik at siden jeg annonserte for litt over et år siden. Selve siden er fortsatt under oppbygning, men vil komme opp i løpet av april. Forumet derimot har jeg nå åpnet, slik at det er mulig for folk å komme å diskutere hva enn det måtte være ang. utveksling og det som hører til. Det jeg trenger fra dere der ute nå, er i første omgang at vi får innhold inn på forumet. Jo mer innhold på forumet, jo mer info vil jeg kunne få til å få utarbeidet siden mer og mer.

 

Forumet sier seg selv, det inneholder per i dag 11-12 kategorier, men jeg var litt tom for ideer til hvordan det skulle se ut, så jeg trenger deres hjelp til å forme det slik det burde være for å få mest mulig effekt ut av dette.

 

Når det gjelder hovedsiden, så jobber jeg altså med den og som jeg skrev i min intropost om denne siden for et år siden, så ser jeg for meg at denne skal inneholde ting som;

 

  • Utvekslingsguide - En guide som konstant vil utbygges med den infoen en måtte trenge til sitt utvekslingsår. Denne vil være en guide vi alle må hjelpe til med å "ferdigstille" da vi alle vet litt om forskjellige tema. Fks. førerkort, vaksiner, bytte av familie, stipend fra Lånekassen osv.
  • Sammenligning av organisasjonene - Her ser jeg for meg at vi legger inn den infoen organisasjonene gir oss ang. et år i utlandet. Det kan være alt fra priser og garantier til forsikringer og hva "pakken" inneholder (fly fra hjemplass til Oslo inkludert? osv) osv. Denne vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gjøre enda, men vi får se hva som kommer her etterhvert.
  • Forum - Allerede på plass.
  • Brev fra tidligere studenter - Vil prøve å få et knippe tidligere studenter til å skrive noen ord om sitt år, og hvordan opplevelsen var for dem. Slike ting gjør alt mye mer personlig, i forhold til disse lovnadene fra alle organisasjonene.
  • Bloggliste - En liste over bloggere fra år til år enkelt og greit. Har laget en kategori i forumet hvor man kan legge til sine egne blogger etterhvert som de er opprettet.

Så, når det er sagt, så vil jeg nesten bare invitere dere inn i forumet og kjør debatt! Start tråder, få inn litt innhold. Forumet er som dere vil merke helt tomt enda, men dette kan nettopp du gjøre noe med.

 

Velkommen skal du være til

http://www.utvekslingsstudent.com/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...