Gå til innhold

Foto

Provisjonslønn: Uten oppdrag i oppsigelsestid


2 svar i denne tråden

#1 AnonymDiskusjon

AnonymDiskusjon

  Anonym bruker

 • Anonym
 • 52 322 innlegg
 •   20. desember 2010

Skrevet 5. oktober 2012 - 02:22

Hei, for å beskytte arbeidsgiver velger jeg her å være anonym. Håper på forståelse for dette.

Jeg jobber i IT-bransjen, og har ren provisjonsbasert lønn. Jeg har gått ufrivillig ledig i 3mnd (selger har ikke funnet oppdrag). Jeg har 3mnd oppsigelsestid ifølge kontrakt.

Jeg har søkt på noen jobber, og har nå funnet ny arbeidsgiver som ønsker at jeg skal begynne så fort som mulig. Det ønsker også jeg, siden jeg nå står uten oppdrag. Og uten oppdrag, ingen lønn.

Nåværende arbeidsgiver sier til meg at jeg kan gå på dagen, under den forutsetning at nåværende arbeidsgiver får fakturere ny arbeidsgiver for tiden jeg jobber hos de. Med andre ord, at jeg er i oppdrag for ny arbeidsgiver, men at nåværende arbeidsgiver får alle inntektene. Det er selvsagt(!) ikke ny arbeidsgiver særlig interessert i, av flere grunner.

Så her står jeg, uten oppdrag, uten lønn i de kommende 3mnd, hos nåværende arbeidsgiver. Uten tillatelse av de til å gå over til ny arbeidsgiver.

Er dette i det hele tatt lov? Hva kan jeg foreta meg i en situasjon som dette?

Er det noen spesielle regler som gjelder i sånne arbeidsforhold? Jeg føler meg som et gissel i denne situasjonen, og er prisgitt min nåværende arbeidsgivers "velvilje" for ikke å være uten inntekt i de kommende tre månedene (mot jul, hurra).

Hjelp!

Anonym poster: 52d7b41a3a9002e2097fd092600669b0
 • 0
AnonymDiskusjon er en virtuell bruker opprettet av administratorene som alle anonymiserte innlegg kobles til i stedet for den egentlige brukeren.

#2 Ståle Nordlie

Ståle Nordlie

  Bruker

 • Medlemmer
 • 1 525 innlegg
 •   17. august 2009

Skrevet 5. oktober 2012 - 08:26

Forhåpentligvis kommer det et svar fra noen som har peiling. Men i mellomtiden kan jeg jo synse litt. Og jeg synes dette høres veldig urimelig ut.


Selv om arbeidsgiver skulle ha rett i at det er 3 måneders oppsigelsestid så betyr "bare" det at du kan bli erstatningsansvarlig hvis du bryter avtalen og slutter på dagen. I og med at du ikke får oppdrag skal det litt til før arbeidsgiver kan hevde at de har tapt store penger på å ikke lenger ha deg i systemet. Særlig hvis eventuelle oppdrag kan gis til noen andre i virksomheten.

Jeg ville sagt "jeg slutter med øyeblikkelig virkning" og begynt i ny jobb snarest. Så får den gamle arbeidsgiveren eventuelt prøve seg med et erstatningskrav.
 • 0

Nothing has more retarded the advancement of learning than the disposition of vulgar minds to ridicule and vilify what they cannot comprehend. -- Samuel Johnson


#3 krikkert

krikkert

  Moderator

 • Moderatorer
 • 17 034 innlegg
 •   8. mars 2009

Skrevet 5. oktober 2012 - 10:41

Hva sier arbeidsavtalen din? Er det inntatt en konkurranseklausul?

Hvordan er arbeidstiden din ordnet - har du møteplikt, eller disponerer du tiden din fritt når du ikke har et oppdrag du skal være på?
 • 0

«Aldri vitende at ville vige fra Rett og Retfærdighed, mindre raade nogen til ufornødne Processer

eller i andre Maader med sine Raad befordre nogen uretvis Sag eller Intention»
0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere