Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Atkins Diett Erfaringer ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenk deg om to ganger før du begynner på denne dietten uten tilsyn av lege.

Pass spesielt på markører som urinsyre, betennelse og hjerte/kar. Få målt disse parametrene om du starter på opplegget og følg godt med på blodtrykket.

 

Anbefaler at du benytter deg av tjenestene på ketolyse.no som er et ordentlig opplegg laget av en lege hvis du tenker å starte på dette.

 

Generelt ville jeg sett på lavglykemisk kosthold og hatt mindre fokus på overdose av animalsk fett og protein. I tillegg til kardiovaskulær og styrketrening sammen med en god Omega-fettsyremix som f.eks Udos Choice og en dugelig multivitamin/mineral.

Lenke til kommentar

Ingenting å bekymre seg for så lenge du ikke er diabetiker. Du kutter ut karbohydratene som gjør deg feit og syk. Når du skal av dietten bør du gradvis introdusere karbohydrater til du finner din toleranse for karbohydrater. Når du begynner å legge på deg har du gått over din grense for hvor mye karbohydrater du tåler. Animalsk fett er ufarlig.

 

Vet dette er et kontroversielt utsagn, men det er sannheten...

 

http://www.thelivinlowcarbshow.com/shownotes/

 

Anbefales sterkt: http://www.dhslides.org/mgr/mgr060509f/f.htm

 

http://www.nytimes.com/2008/01/27/opinion/27taubes.html?_r=2&scp=7&sq=heart%20cholesterol&st=cse

Lenke til kommentar

Hadde fulgt alt og holdt meg under 20 karbs i 1 uker snart, men plutselig i dag tidlig viste stixen at jeg ikke var i kutose.

 

Stixen viste hvitt felt, igår var den rosa-lilla..skjønner ikke.

 

Leste på et annet forum at det kunne være fordi man hadde drukket så mye dagen før..

 

Noen som vet hvorfor? :roll:

 

Har også lest at man ikke må spise mer enn 100 gram hvitost om dagen selvom det inneholder 0 karbs ( hvertfall den osten jeg spiser ) :tease:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vær så snill folkens, gjør ordentlig research før dere hopper på en motediett.

Atkinsdietten fungerer for å gå ned i vekt, men spm. er hva skjer i kroppen utover det som står i den positive litteraturen ?

 

Urinsyreproduksjonen kan øke og bli et problem. Protein inneholder nitrogen som igjen oksyderer til nitrogenoksid under nedbrytningen. Dette må brytes ned ytterligere og det går også ganske bra utover de basiske mineralene. Får du ikke nok mineraler i kosten tar kroppen dette fra benmassen og tennene. God benmasse er som kjent meget viktig i tillegg til muskler for å ha god helse opp i årene. Dyreprotein brytes ned til syre som igjen går utover mineralene som vi i utgangspunktet får alt for lite av uansett.

 

Det er en 1 til 1 kreftkorelasjon med inntak av animalsk protein. Dette ble avdekket i verdens største ernæringsundersøkelse, China study, av professor T. Collin Campbell.

 

En annen sak er at matproduksjonsdyrene blir foret unaturlig for å få ned kostnader og produksjonstid, noe som igjen gir en skjevfordeling av fettsyrene som igjen skaper betennelser når de blir spist av mennesker.

Dette fører igjen til at f.eks hjerte/kar lett får problemer i.o.m at man har pro-inflammatoriske fettsyrer i tillegg til urinsyre som er meget skarpe og ødeleggende krystaller. Hvis du ønsker litt dybde på dette emnet så se denne:

 

Vitenskapelige forsøk som har vært gjort på atkinsdietter tilsier at blodårene utvikler betennelse, noe som igjen besvares av kroppen med reparasjon med kolesterol og kalk - en pen oppskrift på åreforkalkning, økt slagrisiko / blodpropp og økt blodtrykk / stivere blodårer. Kjært barn har som kjent mange navn. Noe du absolutt ønsker å minimere, m.a.o.

Svinekjøtt inneholder f.eks ekstra urinsyre, noe som gir den karakteristiske smaken av svinekjøtt.

 

Når jeg sier at man skal benytte lege til å følge med dette så er det en god grunn til det. Minimum man bør gjøre på denne dietten er å passe på mineralbalansen, og det er nettopp en viktig del av programmet på ketolyse.no som er utviklet av en norsk lege.

Andre faktorer er at det er superviktig å få i seg masse beskyttende grønnsaker om man velger denne dietten.

 

Ønsker alle lykke til i det man ønsker å oppnå, men vær kritisk til alle mirakelkurer og gjør research hos kritikerene som har forskningen sin i orden, så unngår man å spise på seg helseproblemer mens vekten reduseres, for det var vel neppe derfor man ville starte på opplegget i utgangspunktet ?

 

Atkinsdietten omtales som en livsstil, og det trengs, fordi de som slutter på den veldig ofte legger på seg alle de tapte kiloene igjen med renter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...