Gå til innhold
  • blogginnlegg
    21
  • kommentarer
    47
  • visninger
    296 924

dumma meg litt ut


Gjest

319 visninger

Det var slutt på skoledagen alle sto ved plassene sine og lærerinnen vår sa de siste ordene en lærer skulle få si til meg i dag. Jeg sto og trippet utålmodig med plassen min og dørhåndtaket så lengselsfullt på meg. Det ventet liksom bare på at jeg skulle ta i det, kjenne i det, dra det ned og gjøre slik at døren åpnet seg, dørhåndtaket og undertegnede frydet seg ved tanken. (Jeg er nærmest døra og det var så klart en selvfølge at dørhåndtaket er mest glad i meg.)Så stanset det liksom litt opp for lærerinnen, det kom ikke flere ord ut av hennes munn, det var nok knapt et sekund, men for meg, undertegnede, og dørhåndtaket føltes det som en halv evighet. Det kom ikke flere ord (det sekundet).Så jeg bestemte meg i et løp av et millidels sekund, uten å tenke, og subbet deretter bort mot det tålmodige dørhåndtaket. Endelig tenkte vi, endelig. Men lykken varte ikke evig, ikke en halv evighet en gang, ei heller en kvart, neida, troen på at læreren var ferdig med å snakke, troen på at det fantes lærere som ikke dro ut tida med å si alt mulig vissvass ble plutselig borte (Hmm, hvorfor føler jeg meg plutselig familiær med denne typen lærere??), jeg hørte ingen fler tassende føtter!Jeg snudde meg. Blikket til en forfjamset lærere og femogtjue lattermilde elever var ikke til å misforstå. Hun hadde enda ikke sagt takk og farvel, jeg hadde tjuvstartet, jeg hadde gått mot døren med den største, selvfølgelighet hengende over meg, men så hadde plutselig selvfølgeligheten forsvunnet, den hadde ikke noen gang eksistert en gang. Jeg gikk med tunge skritt de to, kanskje tre, små metrene tilbake til plassen min, bort fra frihetens, frihetens dørhåndtak. Så måtte jeg høre den samme setningen jeg hadde tatt som en: "ha det på badet, nå kan dere gå beskjed" om igjen, når hun var komt til det stedet jeg forrige gang begynte å gå, stoppet hun litt opp, så på meg med et lattermildt blikk og spurte: "Klarer du å holde deg denne gangen da?" de andre i klassen fant det for godt å småle litt jeg svarte forsiktig: "jada". Hun fikk fullført det hun skulle si uten flere tassende, bestemte bein på vei mot døra som avbrøt henne. Når hun var ferdig denne gangen nøte jeg forresten et sekund og lurte på om jeg virkerlig kunne gå, på det sekundet klarte hele 5-7 elever å gå ut før meg, og en eller annen heldiggris, som ikke var meg, tok altså i dørhåndtaket før meg, det var en trist dag for oss begge (meg og dørhåndtaket altså) og i morgen er det ikke vanlig skole en gang, da skal vi til Kongsberg. Så det blir lenge til neste gang, så alt for lenge. Av dette kan man lære: Start ikke før du har fått startsignalet. Huff, utrolig hvor mye jeg har klart å skrive om en situasjon som knapt hadde et tidsrom halvannet minutt

11 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Morsomt skrevet. Det å få så mye ut av så lite gir jo en litt uvanlig type tekst.

Ikke overraskende i det hele tatt at det var du som skrev dette.

Tipper du kan fortelle det muntlig på ett og et halvt minutt også. :p

 

Snublet litt i skrivefeilene dine, men dette er jo ingen stil, så det er egentlig ikke noe å bry seg om.

Lenke til kommentar

Dummet deg ut? Nei, du brukte bare teknikken vi bruker. Store deler av klassen min pleier å begynne å pakke sekken forsiktig, men åpenlyst, rundt 10 minutter før vi skal slutte. Noen begynner å resie seg litt forsiktig opp, andre tar på jakke ol. Etterhvert sier læreren at vi bare kan gå, og vi har 5 minutter lengre friminutt. ^^

Lenke til kommentar

Jo, men så bor jo du et sted hvor det ikke er så veldig mange som MÅ ta buss, for å komme hjem til en noe akkseptabel tid. Er ganske kjipt å stå midt ute på busstoppet og vente på bussen i 5 minutter ekstra når det hagler snøballer rundt øra på deg hele tiden.

 

Det verste er dog det å komme seg inn i bussen alle presser alle og det er en stor bragd å klare komme først inn (kanskje jeg burde skrive om det en gang =P ), særlig når bussjåføren stadig "lurer" oss ved å stoppe på forskjellige steder stadig vekk.

 

Grunnen til at jeg skrev det var forresten en blanding av fritidsproblemer og det at jeg tross alt må prøve å gjøre noe for å beholde mitt gode gamle rykte om mine noe spessielle innlegg til tider. ^^

Lenke til kommentar

Unnskyld, men dette er nødt til å være det mest langtekkelige blog-innlegget jeg noen gang har lest, med et utrolig kjedelig tema.

Lenke til kommentar

I know :wee: Er visst blitt min spesialitet og varemerke. Hver gang jeg prøver å skrive noe artig å gå opp 2 etasjer, faller jeg ned 10 liksom, syns det på en måte er like idiotisk selv, men på den annen side syns jeg det ser helt greit ut, jeg føler liksom at jeg har to meninger om det samme og at ingen av dem vinner. Jaja, trøst deg med at du ikke er nødt til å lese dem hvertfall :)

Lenke til kommentar

Aune Sand og Stephen King er ikke i min omgangskrets... Hva er forskjellen på de to? (egentlig idiotisk å spørre... han ene er en idiot, mens hun/han andre er en erkeidiot?)

 

Men LarsP og fredrik: Hva er det jeg egentlig kan gjøre for å endre meg? Også må dere huske at det faktisk er verre folk, har hørt om en fyr som har skrevet en bok på over 100 sider som handler om at han spiser et kakestykke eller noe slikt.

Lenke til kommentar

Okay, jeg forstår er min store svakhet det der. Men som LarsP har sagt før er vel det et tegn på at jeg blir ansatt i Dagbladet (eller noe slikt) uten at de tviler et sekund en gang i fremtiden... :wee::p

Lenke til kommentar

Ikke det verste blogginnlegget noensinne, men det var en smule langtekkelig, ja. Aune Sand skrev Dis - en kjærlighetshistorie, med forferdelige replikker som «Måkene lettet og fløy utover vannet - som om de skjønte at vi ville være alene», mens Stephen King står bak The Shawshank Redemption, The Shining, The Green Mile og en av yndlingsbøkene mine; Stand by Me.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...