Gå til innhold
  • blogginnlegg
    21
  • kommentarer
    47
  • visninger
    296 928

FAQ -tråd..


Gjest

235 visninger

**Denne oppsamlingstråden er opprinnelig postet her: Faq's/Guider til spillDette er en oppsamlingstråd av alle FAQ'er, Guider og infotråder om spill og generelle andre ting. For eksempel en faktatråd om "The Gathering". Det skal hvertfall ha noe med spill og spilling og gjøre!Grunnen til denne samletråden er å se om vi med denne tråden (som en start) vil få opp antallet FAQ's, guider og informasjonstråder om spill på norsk. Tror noe av grunnen til at det for det meste bare lages i spillkategoriene er at de forsvinner for lett ned til bunnen av forumet for aldri å sees igjen dermed gidder mange ikke å lage det fordi for få vil se det. En skrekkelig tanke, men jeg tror hvertfall det er sant. Når tråden er oppdatert vil det stå dato etter den vanlige emnetittelen (eller i undertittel). Eks.: Faq's/Guider til spill (Oppd: Ons 23.11-05) Om den blir oppdatert for andre gang i løpet av samme dag står det slik: Faq's/Guider til spill (Oppd: Ons 23.11-05(2)) osv.. (NB: Om det bare er en liten ubetydelig endring kommer jeg ikke til å oppdatere emnetittel.)Hvis denne samletråden etterhvert blir ganske stor (det vil si at den inneholder mange linker) er det mulig at dette her får sin egen kategori.Det er bare norske og egenproduserte FAQ'er som skal linkes til i denne tråden. Og FAQene, guidene, infotrådene, skal ligge i en egen tråd på dette forumet, eller i din blogg her på forumet som et av dine blogginnlegg. Alle FAQ's, guider og Informasjonstråder som dere mener skal inn i i denne FAQen sendes meg på PM eller E -post. Om jeg i en lengre periode skal være borte fra forumet noe jeg alltid skriver i signatur vil Orresnei ta på seg oppgaven og oppdatere, PM sendes da til hanI denne spoileren vil det stå om hva jeg mener med FAQ, Guider og Infotråder. (I en spoiler kun for å "spare" plass.)

FAQ betyr "Frequent Asked Questions", eller OSS (Ofte Stilte Spørsmål) som det ville blitt på norsk. En spill- FAQ skal svare på spørsmål som ofte blir stilt. De klassiske spørsmålene er for eksempel: *Hva er minimumskravene? *Hva handler spillet om, hva er pointet?*Er det multiplayer eller?I tillegg skal den svare på en rekke spørsmål som har med spillet å gjøre. For eksempel i en BF 2 -FAQ kunne et slikt spørsmål vært: *Hva er en squad?*Hva slags typer våpen/fremkostmidler finnes?*Hva er de klare forskjellene mellom BF: Vietnam og BF 2?Her er et meget godt eksempel på en god FAQ.Som dere ser her har personen blant annet delt opp FAQen i en del hovedbiter, og helt nederst er det en editliste, der blant annet brukere som har bidratt til FAQen nevnes (og hvorfor). Vi kan også se at han spørsmålene i en passende rekkefølge og at det bl.a inneholder "oppfølgende" spørsmål. (se for eksempel de to spørsmålene og svarene under: Forklar "Happiness")En guide kan man se på som en veiledning til hvordan man spiller spillet. Rett og slett en guide til hvordan man klarer forskjellige oppdrag og slikt i spillet. Kan også kalles en strategiguide. Klarer ikke å forklare det på noen bedre måte. Men her er jo et eksempel på en guide. (Engelsk) og denne er jo og et godt eksempel (norsk).En informasjonstråd er en tråd med grunnleggende info om spillet. Dette kan være en tråd som inneholder litt grunnleggende fakta om spillet, hvem det er laget av, linker til omtaler, FAQ's osv. Det kan også være en mod -tråd (linker til mods) for eksempel.Eksempler på infotråder: Denne, denne, denne og denne.Håper jeg fikk forklart en del med denne lille "innføringen".

FAQ'sRome Total War                                Rome Total War FAQGuiderBattlefield 2                                      Guide for tekniske problemer med BF 2Battlefield 2                                      BF2-guide, tips og informasjon til nybegynnere!Battlefield 2                                      Hvordan sette opp Battlefield server.Counter Strike 1.6                            Hvordan få 99 fpsCounter Strike 1.5/1.6                      Spraytag guide (Wally / Decal C.)Counter Strike 1.5/1.6                      Hvordan lage CS-film.Counter Strike:Source                      Hvordan få ConsoleGrand Theft Auto: San Andreas         Guide til modding av GTA:SAGrand Theft Auto: San Andreas         Slik får du MP3-radiostasjonen i SA til å fungere!Guild Wars                                         The Almost Ultimate GW Guide (TAUGWG)Need For Speed Underground #        NFSU Guide til å vinne, Slik vinner du over AIThe Elder Scrolls: Morrowind              Nybegynner tråden for MorrowindWarcraft III                                        Guide til å hoste internettspill i Warcraft IIIWarcraft III                                        ein liten warcraft 3 guide, for nybyrjararWorld of Warcraft                               En guide til bøtter og spann med gullInfotråderBattle for Middle Earth 2                      BfME 2, her får du litt info.Battlefield 2                                        Har jeg god nok maskinvare til å spille BF 2?Battlefield #                                        Battlefield Patch rekkefølge (BF1942,BFV,DC,POE)Counter Strike                                    Must-have apps til Counter-Strike!Far Cry                                               Alle patchene til Far Cry..Football Manager                               Football Manager - nedlastningstråd!The Elder Scrolls: Morrowind              Must-have mods - nytt liv i Morrowind!Rome: Total War                                Her finner du patcher, mods og sider til RTWWorld of Warcraft                               Finn siste oppdatering til World of Warcraft her!World of Warcraft                               PvE- eller PVP-server, hva er forskjellen?[/code]Om du har noen forslag til forbedringer av denne listen eller vil at jeg skal legge til noe, skal dere ta kontakt på PM eller E -post til meg. Om jeg ikke er her på forumet i en lengre periode (det vil si at jeg er på ferie eller noe slikt vil dette stå i min signatur og Orresnei vil ta på seg jobben å oppdatere.)Håper dere vil finne denne listen nyttig! Takk til alle som har/skal bidra(tt):TSTCommando_SondreOrresnei------------------------------ Edit -liste ------------------------------

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Dette er en oppsamlingstråd av alle FAQ'er, Guider og infotråder om spill og generelle andre ting. For eksempel en faktatråd om "The Gathering". Det skal hvertfall ha noe med spill og spilling og gjøre!

 

Grunnen til denne samletråden er å se om vi med denne tråden (som en start) vil få opp antallet FAQ's, guider og informasjonstråder om spill på norsk. Tror noe av grunnen til at det for det meste bare lages i spillkategoriene er at de forsvinner for lett ned til bunnen av forumet for aldri å sees igjen dermed gidder mange ikke å lage det fordi for få vil se det. En skrekkelig tanke, men jeg tror hvertfall det er sant.

 

Selv om denne tråden vil komme til å være stengt, blir den likevel oppdatert! Når den er oppdatert vil det stå dato etter den vanlige emnetittelen (eller i undertittel). Eks.: Faq's/Guider til spill (Oppd: Ons 23.11-05) Om den blir oppdatert for andre gang i løpet av samme dag står det slik: Faq's/Guider til spill (Oppd: Ons 23.11-05(2)) osv.. (NB: Om det bare er en liten ubetydelig endring kommer jeg ikke til å oppdatere emnetittel.)

 

Hvis denne samletråden etterhvert blir ganske stor (det vil si at den inneholder mange linker) er det mulig at dette her får sin egen kategori.

 

Det er bare norske og egenproduserte FAQ'er som skal linkes til i denne tråden. Og FAQene, guidene, infotrådene, skal ligge i en egen tråd på dette forumet, eller i din blogg her på forumet som et av dine blogginnlegg. Alle FAQ's, guider og Informasjonstråder som dere mener skal inn i i denne FAQen sendes meg på PM eller E -post. Om jeg i en lengre periode skal være borte fra forumet noe jeg alltid skriver i signatur vil Orresnei ta på seg oppgaven og oppdatere, PM sendes da til han

 

I denne spoileren vil det stå om hva jeg mener med FAQ, Guider og Infotråder. (I en spoiler kun for å "spare" plass.)

 

FAQ betyr "Frequent Asked Questions", eller OSS (Ofte Stilte Spørsmål) som det ville blitt på norsk. En spill- FAQ skal

svare på spørsmål som ofte blir stilt. De klassiske spørsmålene er for eksempel:

*Hva er minimumskravene?

*Hva handler spillet om, hva er pointet?

*Er det multiplayer eller?

 

I tillegg skal den svare på en rekke spørsmål som har med spillet å gjøre.

For eksempel i en BF 2 -FAQ kunne et slikt spørsmål vært:

*Hva er en squad?

*Hva slags typer våpen/fremkostmidler finnes?

*Hva er de klare forskjellene mellom BF: Vietnam og BF 2?

Her er et meget godt eksempel på en god FAQ.

Som dere ser her har personen blant annet delt opp FAQen i en del hovedbiter, og helt nederst er det en editliste, der blant annet

brukere som har bidratt til FAQen nevnes (og hvorfor).

Vi kan også se at han spørsmålene i en passende rekkefølge og at det bl.a inneholder "oppfølgende" spørsmål.

(se for eksempel de to spørsmålene og svarene under: Forklar "Happiness")

 

En guide kan man se på som en veiledning til hvordan man spiller spillet. Rett og slett en guide til hvordan man klarer forskjellige oppdrag og slikt i spillet. Kan også kalles en strategiguide. Klarer ikke å forklare det på noen bedre måte. Men her er jo et eksempel på en guide. (Engelsk) og denne er jo og et godt eksempel (norsk).

 

En informasjonstråd er en tråd med grunnleggende info om spillet. Dette kan være en tråd som inneholder litt grunnleggende fakta om spillet, hvem det er laget av, linker til omtaler, FAQ's osv. Det kan også være en mod -tråd (linker til mods) for eksempel.

Eksempler på infotråder: Denne, denne, denne og denne.

Håper jeg fikk forklart en del med denne lille "innføringen".

 

 

FAQ's

Rome Total War - Rome Total War FAQ

 

Guider

Battlefield 2 - Guide for tekniske problemer med BF 2

Battlefield 2 - BF2-guide, tips og informasjon til nybegynnere!

Battlefield 2 - Hvordan sette opp Battlefield server.

 

Counter Strike 1.6 - Hvordan få 99 fps

Counter Strike 1.5/1.6 - Spraytag guide (Wally / Decal C.)

Counter Strike 1.5/1.6 - Hvordan lage CS-film.

Counter Strike:Source - Hvordan få Console

 

Grand Theft Auto: San Andreas - Guide til modding av GTA:SA

Grand Theft Auto: San Andreas - Slik får du MP3-radiostasjonen i SA til å fungere!

Guild Wars - The Almost Ultimate GW Guide (TAUGWG)

 

Need For Speed Underground # - NFSU Guide til å vinne, Slik vinner du over AI

 

Problemer/Spørsmål rundt PC - Når du ikke får innstallert/startet spillet!

 

The Elder Scrolls: Morrowind - Nybegynner tråden for Morrowind

 

Warcraft III - Guide til å hoste internettspill i Warcraft III

Warcraft III - ein liten warcraft 3 guide, for nybyrjarar

World of Warcraft - En guide til bøtter og spann med gull

 

Infotråder

Battle for Middle Earth 2 - BfME 2, her får du litt info.

Battlefield 2 - Har jeg god nok maskinvare til å spille BF 2?

Battlefield # - Battlefield Patch rekkefølge (BF1942,BFV,DC,POE)

Counter Strike - Must-have apps til Counter-Strike!

Far Cry - Alle patchene til Far Cry..

Football Manager - Football Manager - nedlastningstråd!

The Elder Scrolls: Morrowind - Must-have mods - nytt liv i Morrowind!

Revolution (spillkonsoll) - Nintendo Revolution - informasjonstråd!

Rome: Total War - Her finner du patcher, mods og sider til RTW

World of Warcraft - Finn siste oppdatering til World of Warcraft her!

World of Warcraft - PvE- eller PVP-server, hva er forskjellen?

 

Om du har noen forslag til forbedringer av denne listen eller vil at jeg skal legge til noe, skal dere ta kontakt på PM eller E -post til meg (eller inn i bloggen (se nedenfor)). Om jeg ikke er her på forumet i en lengre periode (det vil si at jeg er på ferie eller noe slikt vil dette stå i min signatur og Orresnei vil ta på seg jobben å oppdatere.)

 

Håper dere vil finne denne listen nyttig!

 

Dere kan forresten også finne denne oppsamlingstråden i min blogg den blir oppdatert omtrent like jevnlig og dere kan i den bloggen komme med forslag og tilbakemeldinger om du ikke velger å sende PM eller E-post. Følg denne linken!

 

Takk til alle som har/skal bidra(tt):

TST

Commando_Sondre - Har vært en stor pådriver, og funnet masse linker til tråder for meg!

Orresnei - Vil hjelpe til med oppdateringen av denne tråden.

Og takk til alle de som vil komme til å sende PM eller E -post til forslag til oppdatering forbedringer osv! (se edit -liste)

 

------------------------------ Edit -liste ------------------------------

18.01 - La til en Guide-tråd laget av Orresnei og gjorde noen andre nødvendige endringer.

28.01 - La til en Revolution informasjonstråd av Orresnei i listen

Lenke til kommentar

Lang historie...

Det startet med at jeg og TST samarbeidet om å få den tråden det er snakk om ferdig, vi var litt uenige om hvordan oppsettet skulle være, så jeg tok slik han ville ha det i tråden og slik jeg ville ha det i bloggen. Men så stengte TST tråden jeg skulle oppdatere og satte den som sticky (noe vi hadde avtalt) men han hadde regnet med at brukere kunne redigere førstepost i stengte tråder om de var sticky, noe man altså ikke kan. TST kan ikke gi meg som enkeltbruker "powers" til å endre på innlegget selv, uten å sette meg opp som moderator (noe han selvfølgelig ikke kan gjøre uten videre og noe jeg heller ikke forlanger selvfølgelig). Jeg spurte dermed om tråden kunne være åpen, men det vil han ikke at den skal være. Derfor må jeg be Orresnei om å kopiere ut innholdet fra kommentaren over din (ved å trykke på svar, kopiere BBCoden, og selvfølgelig ikke få med quote -koden) og lime det inn i tråden hver gang jeg har en oppdatering å komme med. Jeg kan ikke be han gjøre det med selve innlegget i bloggen da det altså har et helt annet design...

 

Fikk du forklaringen din? Et klokere spørsmål burde kanskje være: Forsto du noe? :p

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...