Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    33
  • comments
    84
  • views
    57806

Tanker om nåtidens menneske Pt 2

Sign in to follow this  
Guest

317 views

Jeg kom vel til nåtidens unge og deres evne til å stadfeste sine egne meninger som universelle sannheter. Det jeg syns jeg ser alt for lite av er ordene "Jeg syns", "Jeg mener" og lignende. Er dette på grunn av et ungdommelig ønske om å skape konflikter eller diskusjoner?Tenkt samtale: 1.part: "Iron Maiden er det kuleste bandet i verden!"2.part: "Nei! Metallica knuser Iron Maiden når som helst!"Denne typen samtale byr ikke på noe annet enn konflikt. Men hva er det de egentlig krangler om? Nettopp. Ingenting annet enn motstridende meninger som ikke stadfestes som meninger, men som universelle fakta.Tenkt samtale:1.part: "Jeg syns Iron Maiden er det beste bandet i verden". *2.part: "Jojo, de har jo sin sjarm, men hvorfor syns du de er så bra? Personlig liker jeg Metallica best" *** Bare den ene setningen er nok til å by opp til en diskusjon. Hvorfor? Tenk på det, det er sikkert mange tanker som begynner å svirre rundt i hodet ditt akkurat nå om hvorfor denne første parten liker Iron Maiden så godt.** Nok et grunnlag for mer diskusjon. Nå kan det diskuteres rundt både Iron Maiden og Metallica.Jeg vet at mennesker sjeldent kommer til noen som helst form for enighet ved hjelp av sånn diskusjon, men det gjør de ikke av krangling og slikt heller. Det som imidlertid blir en forskjell mellom diskusjoner og direkte krangling er at om diskusjonen foregår på en normal måte blir det sjeldent noen grunn for noen av partene å være irriterte på andre part i ettertid.Nok om det. Over til neste tema. TilkoblingJa, tilkobling. Jeg tenker på mange menneskers trang til å være "tilkoblet" til enhver tid. Det gjelder ikke bare det at jeg stadig vekk ser mikromennesker på knapt nok 8 år som har den nyeste, feteste telefonen og alle de nyeste, feteste ringetoner/wallpapers og slikt. Det i seg selv er skammelig. Å kunne synke ned til å måtte utruste et barn med mobiltelefon bør være unødvendig for enhver forelder."Hva om jeg har med meg sønnen min til byen og mister ham i en folkemengde?" Kan det kanskje være noen som tenker.Hva om min mor hadde med meg til byen når jeg var i den alderen og mista meg i en folkemengde? Skulle hun da ha ringt meg på mobiltelefonen min som jeg ikke fikk før på ungdomsskolen? Nok en gang hopper vi tilbake til temaet disiplin. Hvis en forelder føler det som en nødvendighet for ungen å være tilkoblet til enhver tid, så er dette forelderen sin feil. Ikke ungen eller dens generasjon.Tilbake til mange menneskers trang til å være "tilkoblet" til enhver tid. Jeg har lidd av dette før, hvor jeg følte det som mest mulig nødvendig å sitte forran en pc til enhver tid for å enkelt kunne logge meg inn og sjekke det som trengs sjekking. Etterhvert som livet mitt ordna seg og jeg fikk et mer positivt syn på mennesker mista jeg denne trangen. Jeg ser nå på det mer som en forpliktelse. Av og til føler jeg at jeg bare må være pålogga. Enklere å få tak i meg sånn. Ikke at det er sånn at jeg er så ekstremt populær at folk prøver å få tak i meg hele tiden, men disse følelsene dukker altså opp alikevel.Jeg jobber på et sted hvor det kan være at jeg må gå en del mellom to bygg. En gang for en stund siden la jeg igjen mobiltelefonen på kontoret jeg pleier å sitte på og gikk ut. Jeg merka plutselig at jeg ikke hadde den med meg. De med den ekstreme trangen til å være tilkoblet ville da kansje blitt redde og lurt på om de kanskje hadde mista den. Jeg ble glad. Gledens dag, jeg er umulig å få tak i en stund. Ikke heller tenkte jeg på hvor den hadde gjort av seg, for det hadde egentlig ikke gjort noe spesielt om den skulle vært borte.Nå begynner jeg å tro at jeg kanskje bør snu meg vekk fra datamaskina en stund og kanskje gjøre noe mer produktivt. Mer vil komme etterhvert

Sign in to follow this  


5 Comments


Recommended Comments

Jeg har enda ikke mobil og føler ikke noe behov for det heller, i tillegg har jeg faktisk gode venner som ikke bryr seg om det, og er venn med meg fordi jeg er meg, og ikke fordi jeg har den nyeste telefonen. Og det er jeg meget fornøyd med, skjønner ikke hvorfor små skapninger på 8 trenger en mobil.

Share this comment


Link to comment

Good for you! Nå snakker jeg nok en gang heller ikke om hvert eneste menneske i verden, men en absolutt majoritet av alle menneskene i gjennomsnittlig og høyere land.

Share this comment


Link to comment

HW.no posts:

Dream Theater - Take The Time (Særlig riffet som kommer0:40)

Dream Theater - Regressio(Introen til Metropolis platen)

Behemoth - Sculpting the Throne ov Seth

 

"System of a Down er en av de beste bandene der ute." Jeg har ikke skrevet, "Jeg synes" eller "Det er min mening at", men burde det strengt tatt være nødvendig? Det er jo JEG som skriver det. Selvfølgelig er det min subjektive oppfatning.

 

Nå synes jeg meninger som "[x] band er best]" blir litt teite(uansett hvor mange "Jeg synes" man legger til) da en ved å si at det er best at alle andre band er dårligere. Med andre ord så angriper de alle andre band. Noe som strengt tatt tyder på at en er veldig ensporet rundt et band....

 

Jeg går med mobil overalt, men vil faktisk tørre å påstå at jeg ikke er så veldig avhengi. Jeg glemmer den ofte på rommet mitt uten at det har så mye å si. Jeg fikk mobil(av foreldrene mine, kjøpte egen senere) i ungdomskolen, noe som jeg vil si er en passende tid. Evt. 6 elelr 7 klasse. 5 blir alt fot tidlig. Dette presset med å ha den kuleste mobilen er pur idioti, selv ønsker jeg bare en ENKEL mobil som har den fantastiske funksjonen av å faktisk funke, det å funke er noe som har blitt nedprioritert til fordel for allskens unødvendig tull.

 

Interesann blogg du har, føler meg inspirert... kanskje jeg lager en selv. :p

Share this comment


Link to comment

Selvfølgelig bør det ikke være nødvendig å skrive "jeg syns" eller "jeg mener" forran en hver ting som skal være en subjektiv mening, men sånn utviklingen i verden er nå som vi er i "den kverulante generasjon" blir det mer og mer nødvendig av den grunn. Jeg er en kveluranus (Kverulant rasshøl på norsk) selv og det er nettopp derfor jeg syns meninger bør fremstå som meninger med "jeg syns" eller "jeg mener".

 

Interesann blogg du har, føler meg inspirert... kanskje jeg lager en selv. :p

Takk takk :) For all del, om du har noe du vil få frem er blogg et flott hjelpemiddel ;)

Share this comment


Link to comment

Har forresten fått mobil nå. Ikke det at jeg har brukt den noe særlig da. Og jeg tror knapt ingen i klassen har fått det med seg.. :wee: Er vel bare 2-3 som er blitt informert av meg. Har ikke giddi å gjøre noe store saker ut av det... :)

Share this comment


Link to comment
×
×
  • Create New...