Gå til innhold
  • blogginnlegg
    33
  • kommentarer
    84
  • visninger
    58 210

Tanker om nåtidens menneske Pt 1


Gjest

450 visninger

Jeg har for tiden tenkt en del på dette med nåtidens menneske og om hvordan disse oppfører seg, både ovenfor hverandre og alene.Det jeg har kommet frem til er at tidene for voksent snakk er for lengst over og det som nå er igjen er voksne uten disiplin og en ny generasjon tom for respekt og evne til å utrykke sine egne meninger som meninger.Det skal selvfølgelig være sagt at dette ikke gjelder alle, men en god del av verdens befolkning.Jeg liker hvordan folk snakket til hverandre før. Tidlig i forrige århundre, da høflighet sto høyest på lista til og med for Ola Nordmann. Desverre var også dette en tid hvor kvinnen kun var pynt og hushjelp for en mann og kvinnene sjeldent hadde mye de skulle sagt.Nå for tiden står spotting høyt på mange lister, tett pakket sammen med kverulering, uhøflighet og manglende respekt for høyerestående, såvel som laverestående vesener.Heldigvis har de siste 40 årene til en større grad "tilhørt" kvinnen og vi strekker oss uten tvil mot en tid da det å være menneske overgår det å være mann, når det kommer til nåværende mannsdominerte yrker. Samme utvikling ser vi i nåværende kvinnedominerte yrker. Det gleder meg hver gang jeg kan se en mann klippe hår og en kvinne skifte en viftereim.Det kan også virke slik som at vi også beklageligvis beveger oss inn i en nådeløs tid hvor hver mann er sin egen sjef og om de har egne meninger, basert på fakta eller ei, av en eller annen grunn fremviser disse som fakta.I mitt arbeid ser jeg ofte dette (For å ikke reklamere for ting skal jeg ikke skrive ytterligere om hva jeg driver med). Jeg ser ofte ting som at "<sett inn ord her> er best/kulest/stiligst/penest". Hvorfor?Nå skal jeg ned i byen og hente jenta mi, så jeg gidder ikke skrive mer. Mer kommer

5 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Vel jeg vet ikke hvorvidt du tar dette så veldig seriøst eller ei fra en 15 og et halvt år gammel gutt, men jeg vil bare si at jeg veldig enig i dine meninger. Jeg ser stadig voksne som ikke har kontroll på ungene sine, og jeg blir rett og slett innmari lei. De skriker og skråler i butikker og kjøpesentre fordi de ikke får tinga de vil, når de har holdt på 10-15 minutter med skrålinga er det trøst å få, i tillegg til den tingen de ville ha. 5 minutter senere er det på'n igjen, ny skråling, nye muligheter.

 

Mine foreldre tok meg ikke med til by'n, eller butikker før jeg var gammel nok til å forstå ting, og det er jeg takknemlig for, de har hvertfall fortalt at det ikke var så mye problemer med meg og min søster som det var med andre. Nei, litt mer disiplin må tilbake igjen, MEN samtidig skal man være vennlig.

 

Er forresten VELDIG glad for likestillinga, selv om det ulykkeligvis har vært en av faktorene til et økende antall skilsmisser.

 

Huffameien, rotete innlegg, jaja, må stikke nå.

Lenke til kommentar

Jeg er stort sett veldig enig i alt du skriver her, men det er kun en liten ting jeg må si meg litt uenig i:

Er forresten VELDIG glad for likestillinga, selv om det ulykkeligvis har vært en av faktorene til et økende antall skilsmisser.

Det virker meg på meg som om det er det at enkelte sitter fast i troa på at mannen er den fysisk sterke som skal kontrollere sin kvinne. Det er nok det, i sammenheng med den økende likestillinga, som fører til mye skillsmisser.

 

En annen ting forresten:

Vel jeg vet ikke hvorvidt du tar dette så veldig seriøst eller ei fra en 15 og et halvt år gammel gutt, men jeg vil bare si at jeg veldig enig i dine meninger

Den fysiske alderen til et menneske har sjeldent noe som helst å si på den mentale alderen og hvor mye dette mennesket forstår.

Utifra at du forstår og faktisk til og med er enig i mine meninger i en alder av 15 og et halvt år sier meg at du er på rett spor. Meg selv i din alder var bare faenskap og irritasjon over en lav sko

Lenke til kommentar
Det virker meg på meg som om det er det at enkelte sitter fast i troa på at mannen er den fysisk sterke som skal kontrollere sin kvinne. Det er nok det, i sammenheng med den økende likestillinga, som fører til mye skillsmisser.

Ja, det stemmer, før var det jo mannen som var den rike i familien og eide alt, konen hadde ikke noe, og det ville ført til store økonomiske problemer om konen forlot mannen, dermed var konen nødt til å finne løsninger om det skulle oppstå gnisninger mellom de to, hun var helt avhengig av ekteskapet. (Og mannen ville jo selvfølgelig ikke skaffe en ny hushjelp.. :p ) Nå når det er likestilling, og kvinner nå faktisk har en sterkere økonomi, tør derimot kvinnen å gå fra mannen, og gir som regel opp å "lege" forholdet om det er gnisninger.

Lenke til kommentar

"Det jeg har kommet frem til er at tidene for voksent snakk er for lengst over og det som nå er igjen er voksne uten disiplin og en ny generasjon tom for respekt og evne til å utrykke sine egne meninger som meninger."

 

Det er godt å se det er flere som reagerer på dette. Jeg reagerer riktignok på dette med politisk korrekthet og å ta overdrevne forbehold i enhver sammenheng, men jeg synes tendensene du beskriver er minst like ille. Det er kanskje en motreaksjon på høflighetskodeks og overdrevent fokus på veltalende ytre a la 50-tallet, men jeg synes ikke det tjener noen større hensikt. Det som er litt rart er at motreaksjonen egentlig ikke blir noen motreaksjon. Folk var kanskje høfligere og hadde et vennligere ytre før, men for det meste tror jeg det bare var stafasje. Folk hadde kanskje litt mer respekt generelt, men jeg tror det var såpass rammebetinget og "korrekt" at det mistet mye verdi sådan. Bare se på alle fordommene og hets mot alt som ikke falt under "normale" rammer før. Det er vel slik nå til dels og, men ikke i like stor grad. Det folk hadde respekt for var hva det de ble fortalt å respektere, og hva man allment kunne/skulle respektere. Respekt er jo ikke respekt når det er et pålagt ytre krav, eller når det forveksles med frykt.

 

Jeg har lest litt av innleggene dine.. du virker som en oppegående, reflektert og tenkende fyr, som scorer langt over hva gjennomsnittlige 19-åringer er. :)

Lenke til kommentar
Jeg har lest litt av innleggene dine.. du virker som en oppegående, reflektert og tenkende fyr, som scorer langt over hva gjennomsnittlige 19-åringer er. :)

Du og du, som jeg likte det siste du skrev :)

Takk.

 

Jeg er også forresten svært enig med deg angående denne "normalen". Den virker som om den har blitt større med årene og det er en utvikling jeg liker veldig godt. Om denne utviklingen fortsetter gleder jeg meg til den dagen det blir sånn at man er "normal" så lenge man er menneske.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...