Gå til innhold

Dottens blogg

  • blogginnlegg
    27
  • kommentarer
    322
  • visninger
    262 528

Ta et godt tak i balla.


Gjest

19 104 visninger

Nei dette er ikke noe erotisk blogginnlegg (ikke i utgangspunktet i hvert fall). Dette er i hovedsak et enkelt spørsmål til deg, om du da er gutt; Har du tatt et godt tak rundt balla i dag? Har du i løpet av den siste måneden?

 

Hvis ikke, så anbefaler jeg at du tar deg en tur i dusjen og griper godt fatt. Det er på tide du utforsker litt. Er du jente sammen med en gutt, vel så dra han med inn i dusjen.

 

Nei, igjen, det er ikke snakk om noe erotisk. Jeg snakker her om noe som går under navnet testikkelkreft. Ja her må jeg nok skuffe deg i ditt håp om noe kinky og spennendes. Du er kanskje fristet til å forlate denne blogg i din søken etter nettopp det du håpet på å finne. Vær så god, gjerne løp avsted.

 

Men er du en gutt mellom 16 og 32, eller en jente som er sammen med en gutt i denne aldersgruppen, så anbefaler jeg deg å lese videre. Fordi det er stort sett de i denne gruppen som får testikkelkreft. Nå håper jeg ikke jeg skremmer alt for mye, men tingen er at om 1000 mennesker mot formodning skulle titte innom her, er det meget sannsynlig at noen av de vil få, eller allerede har, testikkelkreft. Med mindre man er svenske da, da tilfellene der er halvparten i forhold til nordmenn.

 

1163432471566_706.jpg

Trond Viggo oppfordrer også folk om å ta et skikkelig balletak

 

Ja forstå seg den som kan. I Sverige er det halvparten så mange pr. 10.000 som får testikkelkreft i forhold til nordmenn. Norge er faktisk på verdenstoppen i den forstand, sammen med danskene. Hvorfor, lurer du kanskje? Vel, det kan verken jeg eller andre svare på. Fordi man rett og slett ikke har en anelse for hva som forårsaker denne kreften. Spekulasjonene går fra alt til det å drikke melk til at mødre spiste fisk.

 

Nå er du kanskje litt engstelig med denne skremselspropagandaen her. Men fortvil ikke. Skal du først få kreft er testikkelkreft den beste å få og det er best å få den i Norge. For, såfremt den ikke har spredt seg, så er sjansen for at man lever etter 5 år på 99% i Norge. Den 1% er forbeholdt sykehustabber som f. eks å glemme igjen en skalpell nede blant de edlere deler. En ganske bra prognose i forhold til Europa, som samlet har 92% og USA som har 95% sjanse for å overleve. Så noe kan vi nå takke vårt skattesystem. Man er ikke avhengig av forsikring for å få lov å leve.

 

Selv om kreften skulle spredt seg så er prognosene bra, fordi denne krefttypen er temmelig svak for cellegift og den er ikke så dødbringende som på 80 tallet.

 

Så sjekk balla. Hva du skal lete etter? Først og fremst etter klump eller om deler av testikkelen er hardere. Annet symptom kan være at den ene testikkelen med et kan bli mye større. Smerte kan også være et symptom, selv om det er et sjeldent et. Finner du en klump så fortvil ikke, du overlever nok.

 

Men den må vekk. Ja, du hørte riktig. Finner du en klump så tar de testikkelen, de jævlene. Det er eneste måte å finne ut sikkert om det er ondartet. Noe det er i 98% av tilfellene. Men fortvil ikke, du har to baller fordi du har en i reserve. Jupp, den ene testikkelen klarer fint å overta jobben som før begge hadde.

 

For sikkerhetsskyld blir får du tilbud om å fryse ned de små grå. Jeg har kun vært i Trondheim en gang og det var for å onanere. Ja, du leste riktig. Staten betalte tur-retur for meg og min samboer for å reise til Trondheim, fra Bergen, for å onanere. For det er i Trondheim de små grå blir fryst ned.

 

Også ganske greit å få bekreftet at småsoldatene var ekte krigere (de tester kvalitet), men det at jeg har to barn uten å prøve på det var egentlig bevis nok for min del.

 

Det finnes også positive aspekter om du må fjerne en balle; For det første har du for all tid rett til å bli tiltalt som Einstein i all fremtid. Du kan også få deg en ekte balle av stål, selv om det nok ikke er å anbefale. Penisen blir også ca 3 cm lengre. Ok, det var en spøk. Og den jenten som prøver å komme med "du aner ikke hva smerte er du som aldri har født et barn" kan ta seg en bolle. Jeg ville heller pisset tennisballer enn å oppleve smerten etter operasjonen.

 

Ja jeg har en balle, bryr meg fint lite det. Utstyret funker som det skal og det er ikke som om jeg går skjevt. Operasjonen var temmelig kjapp, men dagene etterpå var en opplevelse i ren og skjær smerte. Men jeg sjekket aldri balla, det var ren flaks at det ble oppdaget. I mitt tilfelle var det den ene testikkelen som tystet på den andre, i form av smerte. Slikt er ikke normalt. Derfor ber jeg deg om ikke å satse på samme flaksen jeg hadde. Grip fatt!

 

Derfor, gjør som kvinnene gjør med brystene; Sjekk balla. Gjør det ofte. Og til dere jenter; Gjør deres plikt, ta godt tak i balla til gutta. For man vet aldri;

 

Det kan være du redder et liv.

177 kommentarer


Anbefalte kommentarer



Hvis sjansene er 1,2 til 1000 føler jeg meg trygg. Hvis jeg er en av de som har denne kreften vet jeg hvem som skal få seg en i tryne hvis jeg treffer de 1% under opperasjonen, ;).

Lenke til kommentar

Dette var et interesant tema, å jeg måtte nesten ta et grep om balla :!:

 

Er det normalt å ha "eksterne" små klumper inni pungen?

Altså utenom de to store testiklene.

 

Jeg fant nemlig en på størrelse med en halv klinkekule, og noen sener og veldig småe klumper som sikkert er normale.

 

Men er den "eksterne" klumpen på størrelse med en halv klinkekule normal?

Lenke til kommentar

Kjempe bra skrevet, og tror virkelig folk bør ta dette på alvor, inkludert meg..

 

Måtte faktisk skjekke litt, men 2 klumer og ikke noe mer lover vell bra? :innocent:

Lenke til kommentar

Men for all del ikke fortvil om den ene testikkelen er større en den andre. Jeg oppdaget for litt siden at den ene er større en den andre, og snakket med en lege om det og han så på det og fant ut at det bare er en lekasje fra inne i magen ett sted hvor testikklene blir laget. Jeg må ta en operasjon men mister heldigvis ikke et testikkel, og alt funker som det skal men for all del...TA ET TAK!

Lenke til kommentar

Hvor stor er klumpen ?

 

Er det sån som er lett synlig og lett å kjenne, balle påsan er jo "prikkete" så kjenner jo "kluper" men kreft greia er vel større ? :p

 

Har liksom ikke lyst til å ende mine dager pga ballekreft... :innocent:

 

jaja, nok fra nyskjerrige meg, trenger bare ett svar nå :D:ph34r:

Lenke til kommentar

Synes det kommer den ene historien om testikkelkreft etter den andre blant diskusjon.no sine brukere. Tenkte litt på samenhengen med laptop på fanget og testikkelkreft som noen forskere mener at eksisterer, regner med at gutta her er blant de som har brukt laptop litt mer enn gjennonsnittet. Selv har jeg en kokvarm macbook, og man kan si jeg ble litt bekymrett.

Lenke til kommentar
Men jeg har hørt at hvis man onanerer ofte, så minskes sjangsen for testikkelkreft.

Så en gjennomsnittlig diskusjon.no-bruker har vel egentlig ingenting å bekymre seg for?

 

Jo, jeg har!

Jeg prøver å slutte!! :(

Lenke til kommentar
Burde jeg snakke med en doktor om den ene testikkelen er større enn den andre?

 

Ikke i utganspunktet. Ikke unormalt om de varierer i størrelse. Men om den ene nylig har endret størrelse (vokst) kan man vurdere å ta kontakt.

 

Om du er usikker er tommelfingerregelen å uansett sjekke det for å få vekk tvilen. :)

Lenke til kommentar

Deler av den kan være hardere enn resten ja. Symptomene varierer. Om deler av den ene testikkelen er hardere eller om en av testiklene øker i størrelse så bør man besøke lege for sikkerhets skyld. Om legen er i tvil blir det tatt ultralyd.

Lenke til kommentar

Min ble rett og slett stor og da ble den også mye strammere, altså litt hard. Ellers ble den litt mer øm, men jeg hadde ingen smerter.

Det skader ikke å gå til legen, og det er nok lurt om man er i tvil, som Dotten sa.

Lenke til kommentar

Jeg har vært til legen i slutten av januar . ble bekymret da jeg hadde stikninger. Men han mente ikke det var noe. Jeg har hatt stikninger av og til etterpå. Jeg ser også en del artikler om testikkel kreft og da blir jeg litt bekymret

Lenke til kommentar

Veldig bra blogg, Dotten!

 

Jeg er også med i Einsteinklubben - operasjon pluss cellegift. Kunne absolutt vært det hele for uten, men slike ting gir samtidig en del selvinnsikt. Jeg oppdaget det med perioder med smerte - det kom og gikk noen ganger i løpet av dagen i tillegg til at den ene steinen ble rimelig mye hardere enn den andre.

 

Det anbefales at man sjekker testiklene sine rundt én gang i måneden og at man tar turen til fastlegen om man er usikker - eventuelt at man ringer. Desverre vegrer mange seg for å gjøre dette fordi det er flaut. Klart det er flaut, men så er det sin egen helse det er snakk om. Det er tross alt bedre med en tur for mye enn en for lite.

 

Men som Dotten er inne på, er jo sjansen svært liten for å få testikkelkreft, så det er ingen grunn til å uroe seg. Tar man dessuten et tak om balla ca. ei gang i måneden er det desto mindre grunn til å uroe seg :)

 

PC91: Det er ikke bra å gå rundt og være bekymret. En mulighet er å ta en ny tur til legen og spørre om en ultralyd for å få et sikkert svar. Du kan også ringe legen når han har telefontid (når han har telefontid kan de fortelle deg på legesenteret - bare ring dem og hør).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Skrevet

Ikke i utganspunktet. Ikke unormalt om de varierer i størrelse. Men om den ene nylig har endret størrelse (vokst) kan man vurdere å ta kontakt.

 

Om du er usikker er tommelfingerregelen å uansett sjekke det for å få vekk tvilen. :)

Hm.. nå er det sånn at jeg ikke sjekka før etter å ha lest bloggen.

Har ikke merka noen vekst, for å si det sånn, men den høyre er betydelig mindre enn den venstre.

Merker heller ingen smerter av noen slag.

Lenke til kommentar

vond og vond operasjon fru blom, da søskenbarnet mitt opererte seg, sa han at morfeinen var noe av underligste han hadde vert borti, tror han likte det ;)

 

Vi pleier å spøke med at det var godt at kona oppdaget klumpen så tidlig, litt galgenhumor må man ha :yes:

Lenke til kommentar
vond og vond operasjon fru blom, da søskenbarnet mitt opererte seg, sa han at morfeinen var noe av underligste han hadde vert borti, tror han likte det ;)

 

 

Ja men morfinen fikk vi ikke etter at operasjonen var ferdig. At man er bedøvet under operasjonen er jo en selvfølge. Men smertene i ettertid skulle jeg gjerne vært foruten. Det var som å bli sparket i balla, bare at smerten forble der i et par døgn kontinuerlig. :wee:

Lenke til kommentar

×
×
  • Opprett ny...