Gå til innhold

Bastu

Medlemmer
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bastu sine prestasjoner

495

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er nok ikke den eneste som synes det er hyggelig at hele spetakkel er over. Den siste uken har det vært en del ordensforstyrrelser og pinlige hendelser. Under en pressekonferanse spurte en journalist om ikke Eden Golan følte seg medansvarlig for trusselbildet som eksisterte over arrangementet. Det nederlandske bidraget var enig og mente det var et helt rimelig spørsmål. Den greske sangeren lot til å sove da Golan skulle snakke, og den irske sangeren sa at hun gråt da Israel gikk videre fra semifinalen. Da snakker vi om en 20-åring som blir bedt om å ikke forlate hotellet på grunn av trusselbildet. En gang hun skulle til arenaen, var det nødvendig med tolv biler, seks motorsykler og et helikopter. Den kollektive mobbingen av en ung kvinne var mildt sagt motbydelig. Man skulle trodd det var Netanyahus forsvarsminister som sto på scenen gitt reaksjonene.
  2. I dag leste jeg en spalte som fikk meg til å undre. Tesen var at det er et trekk av antisemittisme i den norske folkesjela. Teksten begynner med at Norges utenriksminister poserer fornøyd smilende i ettermiddagssolen ved siden av en demonstrant. Den aktuelle demonstranten er datter av en terrorist hvis far kastet håndgranater og avfyrte automatvåpen på en jødisk kafé i Marais-kvarteret i Frankrike i 1982. Seks mennesker omkom. På plakaten hennes sto det ''Fuck Israel. Fuck capitalism. Fuck Nato''. Den aktuelle utenriksministeren var tilsynelatende ikke kjent med teksten. Vet han ikke hva ordet fuck betyr? Norske aviser ser ut til å være resolutt lite engasjert i saken. Deretter nevner han at antisemittiske tegneserier som ville dukke opp i det nazistiske ukebladet Der Stürmer jevnlig publiseres i de store norske avisene. Satirikere som Inge Grødum, Siri Dokken, Finn Graff og noen få andre er nevnt. NRK viste også for noen år siden en tegneserieskisse der en alfabetspiller sitter med fliser som staver ordet «jødegris». Produksjonsselskapet la ut innslaget på sin Facebook-side med oppfordringen «Tag en jøde!». Deretter tar forfatteren opp noen personlige anekdoter fra nordmenn han har møtt som muntert snakker om at jøder er avskum som konspirerer mot hele verden. https://www.fokus.se/kronika/vem-ar-din-favorit-antisemit/ Jeg kunne ikke la være å lure på, er dette virkelig sant? Er det generelt ok å snakke om hevngjerrige, onde og Kristus-drepende jøder. Eller er den aktuelle forfatteren helt ute og sykler?
  3. Det har nok alltid vært sånn. Ulike rusmidler får ulik status avhengig av hvem som bruker dem. I løpet av det tidlige 1900-talet skrev apotekene ut opium til folket. At det ikke ble forbudt tidligere, skyldes blant annet at stoffet tilhørte overklassen i samfunnet. Arbeiderklassen og løsgjengerien brukte alkohol. Og så kommer vi tilbake til mitt første argument. At legalisering knapt vil ramme de kriminelle, de vil finne ulike måter å tilpasse seg på. Muligens kan aktivitetene deres avta over tid, eller ikke. Det er ikke mye data som støtter den påstanden. Vi bør holde øye med Tyskland og se hvordan situasjonen deres utvikler seg.
  4. Venstre minner om Theseus-skipet. Hver planke og spiker har blitt byttet ut over tid, så du lurer på om det i det hele tatt er det samme skipet. Om noe er dagens sosialdemokrati som datidens borgerlige kvinner. De deler gjerne ut almisser, men hva de lavere klassene faktisk tenker og mener er helt irrelevant. Et annet favorittuttrykk er ''Vi har varit naiva''. Noe som neppe er sant, det riktige ordet er likegyldig. Alle mennesker som har vært i en maktposisjon er fullstendig likegyldige til folks liv, og likegyldige til konsekvensene av deres beslutninger. Det er likegyldigheten som belønnes og fremmes i Sverige. Ellers ville vi aldri hatt så mange makthavere som må unnskylde sin inkompetanse med det meningsløse ordet naivitet. Forrige uke kom en rekke avsløringer om infiltrasjon innen politiet, siden 2018 har det kommet inn 514 meldinger om mistenkte lekkasjer. Blant annet har en høytstående politikvinne hatt et kjærlighetsforhold til den kurdiske revens fetter. https://www.svd.se/a/251PRG/polis-pakommen-med-foxtrotman-fick-jobb-pa-bra Hun sa opp da politiet startet etterforskning og fikk i stedet begynne å jobbe i Brottsförebyggande rådet, Brå. Tre andre lekkasjer fikk senere arbeid hos Domstolsverket, Försäkringskassan och Sis-hem. De jobber alle der i dag. Risikopolitimesterens svar på denne skandalen var: Vi har vært naive. I et normalt land ville alle blitt sparket fra sine godt betalte jobber. I Sverige fortsetter alt som om ingenting har skjedd.
  5. Slik ser jeg det. Det er ganske godt dokumentert at økt tilgjengelighet av et stoff øker forbruket. Det blir mer sosialt akseptert og flere vil prøve. De som har orden på livet vil klare det hele perfekt. Men det vil også føre til at flere blir sittende fast i en avhengighet. 9 % av folk som prøver cannabis i Nord-Amerika utvikler en avhengighet og røyker daglig. De narkomane står for størstedelen av overskuddet for både lovlig og kriminelle virksomheter. Selvfølgelig har dette blitt utnyttet og skapt en milliardindustri i land hvor salg er lovlig. Både søtsaker og brus med THC finnes for å tiltrekke flest mulig til å prøve i håp om å få flere daglige brukere. Canada startet med regulering fordi de ikke kunne konkurrere med de kriminelle. Så i stedet for å ha begrenset salg med faste åpningstider, begynte de å tilpasse seg gjengenes spilleregler. Løftet om legalisering under streng kontroll ble ikke oppfylt. Alkohol er mildt sagt et spesielt rusmiddel. For det første er/hver det sosialt akseptert på en måte som cannabis aldri var. Så gitt hvor høyt forbruket var i første halvdel av 1900-tallet, var det vanskelig å stoppe. Det var rett og slett ingen folkelig legitimitet for et forbud, verken i Amerika eller Nord-Europa. Med cannabis er det annerledes. Omtrent 12 % av svenskene har prøvd cannabis på et tidspunkt i livet, hvorav i underkant av 3 % har røykt det siste året. Det er veldig lite sammenlignet med resten av verden. At nå ingen gjenger er interessert i hjemmebrygget skyldes nok ikke bare Systembolaget. På den ene siden er alkohol tung og uhåndterlig å transportere, og på den andre siden smaker hjemmebrygget ganske ekkelt. Pengene finnes i cannabis, MDMA, kokain, amfetamin og heroin. Nylig har tranq og fetanly begynt å dukke opp i Italia. Både Camorran og 'Ndranghetan ser på Europa som det neste store markedet. Mange trenger ikke engang å oppsøke et kriminelt miljø, man går ufrivillig rett inn i det hvis man besøker enkelte svenske nabolag. Narkotikasalg foregår åpent og det er neppe bare hasj som tilbys. Legg også til at enhver legalisering åpenbart vil ekskludere mindreårige som vil prøve. Kriminelle ville fortsatt tiltrekke seg hvor cannabis ville være både billigere og lett å kjøpe opp i store volumer. I alle land som har legalisert cannabis fortsetter omfattende ulovlig salg og salg til mindreårige har ikke blitt dempet. Billig, høypotens cannabis og det å slippe å registrere seg er fortsatt konkurransefortrinn for det illegale markedet. Det vil uunngåelig være et spill med katt og mus på jakt etter markedsandeler.
  6. Men det er vel et regulert salg som skjer i Nederland? De fleste har nok hørt om landets koffiehuis, som har strenge regler fra staten når det kommer til salg. Igjen kontra jeg at salg, produksjon og inntekter vil øke for kriminelle nettverk ved legalisering. Flere vil etterspørre produktet, noe som vil øke salget for både staten og gjengene. Alternativt vil gjenger legge mer innsats og energi i sterk rusmidler. Verken du eller jeg kan si fremtiden, men for meg er det ikke verdt det. Det er det mange som antar. For eksempel i Sverige har andelen helseforsikring økt eksponentielt de siste 20 årene. Så er neste spørsmål, hvorfor skal jeg betale så mye i skatt hvis jeg ikke får noe tilbake? Hvis det er én ting venstresiden ser ut til å ha glemt, så er det at sosialdemokratiet aldri var et veldedighetsprosjekt. Tanken var alltid at alle gjennom arbeid og flid skulle få en belønning som kom deg og menneskene rundt deg til gode. Det var en utrolig bred folkelig oppslutning. Men etter hvert begynte de å se ned på og ta sine gamle velgere for gitt. I stedet investerte de i å skape en etnisert underklasse. Alt i humanismens navn. Så nå har vi en situasjon der blodfeider går inn i sin andre gullalder. 650 år etter at det ble forbudt.
  7. Jeg kan forestille. Anvendelse og utfall av ulike lover kan variere sterkt fra land til land. Men mange ganger blir ikke resultatet det du hadde forestilt deg. Hvis jeg husker rett, var tanken med avkriminalisering at det ville frigjøre politiressurser til å fokusere på narkotikaselgere. Det gikk ikke som planlagt. Tanken om at staten skal spille marked med kriminelle høres ikke bra ut. Kriminelle gjenger har ingen grenser og kan alltid overby staten når det kommer til pris/tilgjengelighet/THC-innhold. Enhver legalisering vil sannsynligvis føre til legitimere av cannabis, som igjen fører til flere brukere. Og jo flere som forbruker, jo større inntekter får de kriminelle nettverkene. Ser man på Europas mest narkotikaliberale land, Nederland, har det vært alt annet enn en solfylt historie. Landet har fått en parallell narkotikaøkonomi som trenger gjennom alle institusjoner. Legitime virksomheter drives av kriminelle, penger hvitvaskes i stor skala, lokalpolitikere trues eller utpresses og korrupsjonen vokser. Dette har drevet boligprisene opp og gjort det dyrere å leve. Så vel som advokater og journalister som har forsøkt å motarbeide denne utviklingen er blitt myrdet. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nederlanderna-ar-en-narkostat-2-0 Tyskland implementerte legalisering forrige måned, så vi får se hvordan det utvikler seg. Både politistyrken og legeforeningen i landet var imot lovendringen. Legalisering kan fungere, men da kreves en sosial kontroll innad i landet. Tenk janteloven. Det er noe som i hvert fall Sverige har tapt de siste tiden. Der traff du spikeren på hodet. I offentlig debatt har det lenge vært en forakt for eget lands verdier, praksis og institusjoner. Hvis du til og med antydet at det kunne være noe positivt i landet som er verdt å forvalte, ble du som regel møtt med kald taushet. For ikke så lenge siden var det en selvfølge at Sverige var det eneste landet i hele den vide verden som ikke hadde sin egen kultur. Hvis det mot alle odds skulle finnes, måtte den passe seg for ikke å stå i veien for multikulturalismen. Denne posisjonen ble ivrig forfektet av en kulturell venstreside som igjen var påvirket av amerikansk identitetspolitikk. Det var ikke lov å «sette gruppe mot gruppe» eller skape et «vi og dem», fordi det ville føre til gjenfødelse av nazismen. Som er dumt. Forutsetningen for liberalisme og demokrati er et førpolitisk fellesskap, at det finnes et vi. Hvis det ikke er noe vi, betyr det at dere ikke har blitt enige om hvem som får stemme. Selv om nasjonalstaten er assosiert med fascisme og minoritetsundertrykkelse, er den minste like sterkt knyttet til demokrati og statsborgerskap. Det er fullt mulig å skape et fellesskap som ikke er basert på hudfarge og etnisitet. Alternativet til et demokrati med institusjoner og individuelle friheter er et klanbasert samfunn. Men det ble aldri forstått. I stedet mente man at et demokrati var som et IKEA-møbel. Det var bare et spørsmål om å sende noen penger og instruksjoner til forskjellige land og alt skulle settes sammen av seg selv. Et slikt eksempel er Afghanistan. Tjue år og mange milliarder senere har landet gjenopptatt den gamle tradisjonen med steining og pisking av utro kvinner offentlig. Det er nok her mange av Sveriges problemer nå er forankret i. Betydningen av et fellesskap har blitt fornektet så lenge at det har gitt grobunn for separatistkrefter som ser på landets administrasjoner som noe som skal utnyttes i stedet for å pleies i fellesskap. I går leste jeg om et kriminelt familienettverk som oppfordret et kvinnelig familiemedlem til å begynne å jobbe for politiet. Hun var nesten ferdig med utdannelsen før hun ble suspendert. Plottet til filmen The Departed har plutselig blitt en realitet. Det er bare synd at det måtte regelmessige bombeangrep og skyting på åpen gate for at folk skulle innse at noe ikke stemmer. Det verste er at hvis den åpne volden skulle stoppe nå, ville det bare bety at ''en side'' i konflikten har vunnet. De sterke kreftene som undergraver tillit og samfunnsbygging vil bestå. Måtte google hvem ''komiske Ali'' var, og det viser seg at du sikter til Bagdad Bob! Han var diplomat i Sverige på 80-tallet og anses å ha beordret stykkevis drap på to irakisk agenter i Stockholm. Også en narr kan være farlig.
  8. For meg kan den rusliberale debatten deles inn i to kategorier. 1. Individuell selvbestemmelse kontra generell folkehelse. 2. Den mulige nedgangen/økningen i aktiviteten til landets nettverkskriminelle. Siden tråden handler om den svenske tilstand, tar jeg utgangspunkt i kategori nummer to. I teorien høres det bra ut, folk burde logisk sett gravitere til det trygge og regulerte alternativet i stedet for å ta ting som selges på et svart marked. Problemet er at det ikke er det som skjer i praksis. I mange delstater i USA har det svarte markedet blomstret i forbindelse med ulike legaliseringer. Satellittbilder studert av LA Times viste at det er 10 ulovlige planter til én lisensiert i de tetteste delene av staten. I Oregon, som var den første staten som avkriminaliserte besittelse av narkotika, har frekvensen av dødelige overdoser økt dramatisk. I Colorado er det nå flere cannabisbutikker enn Starbucks og McDonald's, hvorav både cannabisgodteri og brus er lett å få tak i. Det ulovlige salget av cannabis i Canada utgjør 40 prosent. Det illegale markedet tilbyr både bedre kvalitet og hjemlevering til lavere priser. Det lovlige markedet svarer nå med å utvide sortimentet med salg av spiselig og drikkbar cannabis for å nå enda flere. Inntektene fra legalisering beløp seg til cirka 10 milliarder svenske kroner, mens den ulovlige markedsfortjenesten anslås å være minst 5 ganger større. https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/klinisk-oversikt/2021/01/fordelar-och-nackdelar-med-en-legalisering-av-cannabis-i-sverige/ Andelen som bruker narkotika i Sverige er lavere enn i våre nordiske naboland. Til tross for det er tilstedeværelsen av de kriminelle nettverkene svært sterk i forhold til andelen brukere. Det er altså ikke stoffene i seg selv som har skapt og gjødsel den svenske tilstanden.
  9. Naturligvis står narkotiske stoffer for en stor del av kriminelles omsetning, men husk at de involverte i gjengene er mulit-kriminelle. Ulike former for svindel gir betydelig høyere avkastning, f.eks. aldringssvindel, tyveri, ran, skattesvindel, menneskesmugling, utnyttelse av goder osv. Alle bombeangrep og skyting er først og fremst forpliktet til å bygge merkevaren deres og terrorisere befolkningen. Å vise at du er uoppnåelig og har makt. Markedsføring på et nytt nivå. Min skepsis har mindre med moral å gjøre og mer med fremtidige konsekvenser. Det er sannsynlig at legalisering av narkotikasalg og sexarbeid vil øke det illegale markedet. Både renhold og byggejobber er fullt lovlige. Til tross for dette er det et enormt svart marked hvis omfang ligner Tyrkias. Til og med Sveriges tidligere statsminister hadde svart vaskehjelp fra Nicaragua i den tiden hun var statsminister. Markedet har en tendens til å tilpasse seg nye spilleregler. Barn vil løpe rundt og selge marihuana med et høyere THC-innhold, eller de vil ganske enkelt gå over til tyngre ting som tramadol eller fetanyl. Ser man på andre land som har implementert legalisering, kan man vanskelig kalle resultatet vellykket.
  10. I bunn og grunn tror jeg det handler mye om uvitenhet. Svensker er kulturelt analfabeter. Vi forstår ikke kulturen i andre land og enda mindre vår egen. Er det en ting vi er gode på, så er det selvtilfredshet. Sverige er så fantastisk, så det sier seg selv at alle innerst inne ønsker å bli som oss. Du sier det ikke høyt, men det er underforstått. De få gangene vi faktisk viser interesse for et annet land, er det hovedsakelig for å skinne i vår egen overlegenhet. Fordi vi er veldig rare og skiller oss ut i alle tenkelige ulike internasjonale målinger. Det er altså aldri utviklet noen strategi for hvordan man skal opptre når det gjelder grupper av mennesker som har et fundamentalt annet syn på religion, kjønn, familieliv, statens rolle, normer, idealer, sivilsamfunn med mer. Da blir du engstelig. Selvsegregering blir et faktum og man ser på sine nye landsmenn på avstand. Selv om vi synes vi er åpne og sosiale, er svenskene ganske tilbaketrukne og forsiktige. Selv om det er gjort en viss tilpasning. Ser du en gruppe gutter med Haglöf-jakke, Gucci-caps og Becknar-veske fra Louis Vuitton, vet mange instinktivt å se ned i bakken og ta en omvei. Offentlig ansatte kan av sikkerhetsmessige årsaker ikke lenger signere vedtakene sine med navn. Hele straffeloven blir gjort om. Samfunnet er i dramatisk endring og det er mange som føler tristhet og tap for det som har vært. Det gjør det sikkert. Tanken om at det er tilbud og etterspørsel etter rusmidler som skaper sosialt mistilpasset ungdom med antisosiale trekk høres helt bisarrt ut. Det er et ganske vrient syn på liberalisme som har redusert mennesket til en homo economicus. Et individs moralske kompass svinger ikke med tallene på kontoen. Hvilken oppførsel vi viser foran våre medmennesker er noe som sosialiseres fra tidlig alder. Dette fører igjen til at vi inviteres inn i en kulturell og sosial kontekst, noe som er ekstremt viktig for vår trivsel. Føler at du har en plass i verden og betyr noe for de rundt deg. Dette mangler blant dagens gangsterungdom. De fleste av dem har aldri møtt voksne som er stødige og hyggelige. Som kan skille mellom rett og galt uten å være unødvendig konfliktsøkende. Som snakker med små bokstaver, med mindre de har særlig god grunn til å gjøre noe annet. Spesielt gutter har en tendens til å trenge denne veiledningen mens de vokser opp. Hvis det ikke er noen sosial kontekst, lager du din egen. Det er dette som har ført til at gjenger har kombinert det verste av æreskulturen fra foreldrenes hjemland med det verste fra amerikansk ghetto- og hiphopkultur. Bokstavene blir store, og opplevde krenkelser møtes med stirrig blick og aggresjon. Så skal man få slutt på barnesoldater, må flere barn kunne vokse opp i stabile familier. Men mange nyankomne voksne synes det er vanskelig å tilpasse seg i det nye og merkelige miljøet som er Sverige. Følelsen av ekskludering er ganske vanskelig å motvirke. Resultatet er at mange fedre blir fraværende eller krenkende mot barna sine, og disse barna går igjen på skolen og leker med andre barn som er i samme situasjon. Saken er at det er lite staten kan gjøre med det sosiale samspillet innad i familien. Det er nok derfor det snakkes så mye om forebyggende tiltak allerede under svangerskapet. Det er for tidlig å si hvilken effekt de vil ha. Så må vi ikke glemme at det i tillegg til gjengkriminelle også finnes kriminelle klaner, eller familiebaserte kriminelle nettverk. For fire år siden var det 40, trolig har antallet økt siden den gang. Men de jobber på litt andre premisser.
  11. Jeg husker at formannen i den svensk-somaliske foreningen i Gøteborg en gang forsøkte å gi en forklaring om familieproblemene blant svensk-somaliere. Saken er at Somalia er et utpreget nomadisk samfunn der det som gir sosial status vanligvis er hvor mange barn eller kyr en familie har. Forventet levealder er også lav. Så når det er tørke og sol, jobber mennene hardt for å garantere familiens overlevelse. Når det regner kan de slappe av og gjøre litt av det de vil. Så når det gjelder Sverige, møtes det av en annen verden. Det regner hele tiden her. Uansett hva man gjør eller ikke gjør, blir de møtt av et system som garanterer at ingen sulter eller dør av mangel på penger. Så mange, spesielt mennene, føler seg overflødige. Hele kittet i det somaliske samfunnet er basert på at mannen tar vare på kone og barn. Der har vi et sterkt kultursammenstøt som resulterer i ganske deprimerende statistikker. At annenhver somalisk kvinne ikke bor sammen med faren til barna sine. At bare tre av ti somaliske ungdommer har fulle karakterer fra 9. klasse. At hver femte ung somalisk mann har blitt mistenkt for voldskriminalitet. At nesten halvparten av somalierne hadde null inntekt i 2005. En somalisk tolk sa også at han har tolket mange ganger for familier som han vet lyver. Annenhver somalisk kvinne med hjemmeboende barn i Gøteborg mottar forsørgelsesstøtte. Barnas far bor derfor ikke sammen med familien, og i hans sted har samfunnet ansvaret for barnas livsgrunnlag. Det er ofte sant at mannen ikke bor sammen med familien. Noen ganger er det delvis sant, somaliske menn lever ikke sjelden en omreisende tilværelse som betyr at de med jevne mellomrom bor sammen med familien, med jevne mellomrom andre steder. Og noen ganger er det ren tilskuddssvindel. Kvinner ønsker å kunne sende mer penger til trengende slektninger i hjemlandet, noen ganger fordi mannen trenger penger til dopet kath . Mange ganger skiller par seg bare for å kunne hente ut mer til støtte. Så det vi i Sverige ser på som noe positivt, muligheten for at trengende kan få stønad, resulterer i somalisk sammenheng i stedet i alvorlig kriminalitet, omfattende misbruke, svindel på stønad, elendige skolekarakterer, ødelagte familier og skyhøy arbeidsledighet. For er du alenemor med barn er du garantert barnetrygd, flerbarnstillegg, studiestønad, underholdsbidrag, bostøtte og underholdsbidrag. I tillegg får hun ut fra behov hjelp til utgifter til pleie og medisin, husholdningsstrøm, tannpleie, fornyelse av husholdningsapparater og utstyr i hjemmet og «andre akseptable behov». Faren tror at dersom han overlater familien til velferdssystemet, blir det billigere for ham. Men når han ikke lenger forsørger familien sin, forsvinner respekten mellom mann og kvinne. Familien råtner innenfra. Barna vokser på sin side opp i en tilværelse hvor de verken føler seg hjemme i Sverige eller i foreldrenes hjemland. Det er ingen rollemodeller. Det skaper en rotløshet som alt for ofte fylles opp av en destruktiv gangsterkultur. Så prisen for flyktningpolitikken Sverige har ført betales fremfor alt de svensk-somaliske barna. https://www.gp.se/nyheter/goteborg/2810-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris.655cbcfe-1a75-4046-8431-21d5f8461cfe
  12. Absolutt! Dette er sannsynligvis grunnen til at forskere deler intelligens inn i to kategorier, flytende og krystallisert intelligens. Den flytende intelligensen er noe du er født med og vil automatisk gi en rekke ulike fordeler gjennom livet. Du kan tenke abstrakt og løse problemer du ikke tidligere har hatt erfaring med. Det er ikke mulig å trene seg opp. Den krystalliserte intelligensen er noe som bygges opp gjennom årene gjennom erfaring og flid. Du løser problemer basert på tidligere erfaringer og bygger videre på kunnskapen du har. Det kan forbedres gjennom hele livet. Oppsummert går krystallisert intelligens opp med alderen mens flytende intelligens går ned. Tross alt kan traumer og omsorgssvikt påvirke et individs intelligensutvikling. Da Nicolae Ceaușescu ble styrtet i Romania, ble store deler av Europa sjokkert over de fryktelig forholdene mange barn ble tvunget til å vokse opp under på landets barnehjem. Flertallet av disse barna ville ha alvorlige problemer senere i livet. Så det er mulig å ødelegge intelligens gjennom en dårlig barndom uten kjærlighet og stimulering. Du får aldri muligheten til å nå potensialet ditt. I den vestlige verden, derimot, får et flertall av befolkningen en mulighet til å nå sitt intelligensplatå.
  13. Det har blitt svært vanlig at arbeidsgivere tror de kan forutsi en arbeidssøkers fremtidige prestasjoner gjennom ulike tester. Problemet er at flertallet av tester som tilbys via ulike konsulentselskaper ikke er annet enn svindel. Det er ingen vitenskapelig støtte for å dele inn mennesker i personlighetstyper eller farger. Men det fyller absolutt en funksjon ved at arbeidsgiver får føle seg profesjonell, og det sparer tid. Du trenger ikke å lese hundrevis av enhetlige CV-er. Hvis du ønsker å få en rimelig klar idé om hvordan noen vil prestere i et fremtidig yrke, bør du i stedet måle intelligens. Under en personlighetstest forstår man veldig raskt hvilke svar som etterspørres, men det er ikke mulig å gjøre det samme når man skal måle en IQ. Den etterretningsforskningen som er tilgjengelig i dag er både empirisk og kvantitativ. Men det ville føre til en rekke andre problemer. IQ er i stor grad en medfødt kvalitet. Det er en risiko for at de som er født med lav IQ blir en slags annenrangs borger som ikke vil ha mulighet til å få samme lønn eller til og med bli arbeidsledig. Er denne screeningen virkelig nødvendig for alle typer yrker? Tenk på H&M som begynte å sparke ansatte som ikke presterte godt nok verken på personlighetstester eller intelligenstester. Det skal være nok å være hyggelig hvis du vil selge klær.
  14. Som sagt, et skrekkscenario. Det jeg ser tegn på er at folk segregerer enda mer. Middelklassen vil betale stadig større pengesummer for å bo på tryggere steder så langt unna multikulturalisme som mulig. Prisen på boliger i tidligere hvite arbeiderområder har skutt i været, til tross for at de er en 30-minutters togtur fra Stockholm. ''Neighbourhood watch'' fra USA vil sannsynligvis bli introdusert før eller siden. Fordi Stockholm er så utrolig segregert. Rika Mälarhöjden ligger bare tre t-banestasjoner unna Skärholmen, stedet der en far ble skutt foran sønnen sin. For det siste en forelder ønsker er at barnet deres skal absorbere forstadskultur. Bare se på Einar, en svensk kulturunge som skulle spille gangster, noe som resulterte i at han ble skutt utenfor hjemmet sitt. Gjerningsmannen er fortsatt ikke tatt tre år senere. Så den hvite flukten er på, men kommer i mange forskjellige nyanser. Jeg leste nylig et intervju i avisen med en mann i 30-årene som fortalte at før han kjøpte bolig, gikk han rundt i sentrum og T-banestasjonen og tenkte «hvor mange innvandrere går av her?». Hvor mange er blondiner og brunetter og hvor mange er fra Midtøsten? Vedkommende var både høyt utdannet og snakket en bred Stockholmsdialekt. Han heter Mehmet og begge foreldrene kom til Sverige fra Tyrkia. Hvis du ønsker å få et innblikk i den svenske gangsterverdenen, vil jeg anbefale et program som ble sluppet for noen dager siden. Fire 30-minutters programmer hvor du blant annet får møte en mor som stoppet sin 13 år gamle sønn fra å ta på seg et drapsoppdrag, gjengkriminelle som snakker om logikken i å rekruttere barn, en uskyldig familie som ble skutt i hjemmet deres og også lyd- og videoopptak fra ulike åsteder. https://www.svtplay.se/uppdrag-granskning-skyttarna
  15. Høres ikke det litt bombastisk ut? Det er nok folk som sympatiserer med ideen om borgergarden, men jeg tror nok det er et gap mellom teori og praksis. Personlig tror jeg at de som begår voldsforbrytelser har egne erfaringer med det fra barndommen. Da blir barrieren mellom tanke og handling mye mindre. For det er ikke så lenge siden at barnaga ble sett på som en selvsagt del av barneoppdragelsen. I 1979 var Sverige det første landet i verden som forbød vold mot barn i hjemmet. Dette ble mulig etter en 50 år lang kampanje for å endre samfunnets normer. Dersom et barneagaforbud hadde blitt innført på 1930-tallet, ville resultatet blitt både overfylte fengsler og barnehjem. Så mange ser ut til å ha misse er at lover vi tar for gitt i dag ikke er slik i andre land. Frankrike forbød barnaga i 2019. I Midtøsten og Nord-Afrika er det fortsatt tillatt, hvor 85 % av barna blir utsatt for en eller annen form for fysisk vold i hjemmet, 30 % for kraftigt vold. Hvordan oppdra et barn er en sak for familien, det finnes ingen sosialtjeneste. Derfor ble LVU-kampanjen opprettet, ideen om at svenske myndigheter kidnapper muslimske barn for å gjøre dem til kristne og homofile. Det har gått så langt at flyktninger ikke vill å bosette seg i Sverige i frykt for at barna deres skal bli kidnappet. https://www.svt.se/nyheter/om/lvu-kampanjen Hvis jeg nå skal gå tilbake til første avsnitt, tviler jeg sterkt på at etniske svensker vil «ta loven i egne hender», nettopp fordi vold er så fremmed. Det er mange statistikker om at ''fyllekamper'' og fotballhooliganisme har avtatt kraftig fra 80-tallet og utover. Jeg kan bare snakke for Sverige, jeg vet for lite om andre land, men mitt inntrykk er at innvandrerne de vil frata statsborgerskapet og deretter deportere utelukkende er kriminelle med dobbelt statsborgerskap. Mange synes det er mildt sagt bakvendt at man kan få statsborgerskap etter at man har skutt noen i hodet. Det har skjedd en del ganger. De aller fleste forstår at mange som har innvandret bare ønsker et bedre liv, økonomisk eller sosialt. Det er lett å sympatisere med. Det mange derimot føler forakt for er hovedsakelig politikere som i flere tiår har ført en migrasjonspolitikk som et klart flertall av det svenske folket ikke ønsket. I de 100 årene Sverige har hatt fri stemmerett, har det aldri vært en sak hvor det har vært et så stort gap mellom velgernes og politikernes vilje. I stedet for å representere folkets vilje, valgte de i stedet å utdanne folket til å ''tenke rett''. Journalistene la på. I stedet for å granske makten, gransket de velgerne. Hvorfor politikerne tok dette standpunktet kan diskuteres. En grunn var at alle partene var en del av et ''kartell''. Hvis alle inntok samme posisjon, var det ikke nødvendig å konkurrere om velgerne i den aktuelle saken. En annen var at politikerne oppriktig mente at det var i landets langsiktige interesse å ta imot millioner av mennesker for en kort periode. Dette til tross for at det ikke fantes data overhodet om at lavkvalifisert arbeidskraft fra den tredje verden og asylsøkere ville styrke landets økonomi. Det ser også ut til å ha vært støtte for at politikere bevisst unngår informasjon. Riksrevisjonen har i en rapport kritisert regjeringen for ikke å ha med økonomiske analyser eller troverdige prognoser for antall asylsøkere når de tok migrasjonspolitiske vedtak. Så det alle svenske partier gjorde i flere tiår var å la de som var forpliktet til åpne grenser veldig raskt klatre til toppen av partiet. Så ble det som det skjedde. Jo mer engasjert du er i en sak, desto vanskeligere er det å absorbere informasjon som strider mot ens preferanser.
×
×
  • Opprett ny...