Gå til innhold

Jens Kr. Kirkebø

Medlemmer
  • Innlegg

    3 272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Jens Kr. Kirkebø vant dagen sist 27. april 2020

Jens Kr. Kirkebø hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Jens Kr. Kirkebø

  • Bursdag 25. mars 1972

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Jens Kr. Kirkebø sine prestasjoner

5,1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. 506k for Y LR med vinterdekk, ferdig på veien. Er vel ikke mange som slår det heller. Skoda Enyaq 85x starter på 520k uten vinterdekk, så den er minst 40k dyrere.
  2. Knapt noen biler på markedet kan utnytte mer enn 11kW, så det er lite poeng. 3x16A er det bare å kjøre maks på om man vil, personlig hadde jeg nok skrudd ned til 3x8A eller noe sånt for ikke å havne over 10kW på effektleddet.
  3. Vi har vannbåren varme og det er ikke dyrt om det gjøres riktig. Når jeg hører om 12 termostater så tenker jeg at her har noen overkomplisert det veldig. Vi har bergvarmepumpe, gulvvarme i hele huset bortsett fra soverommene som har radiatorer da disse er mye kjappere å regulere. Det er kun soverommene som har termostater da det er de rommene som skal ha avvikende temperatur. Resten av huset er styrt av en inneføler og en uteføler, som styrer varmepumpas turtemperatur. Selve materiellet er heller ikke dyrt, verken rør eller samlestokker koster mye og bør egentlig ikke koste mer å montere enn varmefolie om man bruker rør nedstøpt i betongplate. Det er tross alt bare snakk om 20mm PEX-rør som er stripset til armeringsnettingen. Selv med tregulv koster det ikke mye, bare å bruke 22mm plater med spor i for 16mm rør. Enkelt å legge for hvem som helst, mens varmefolie eller varmekabler krever elektriker og dessuten jording om det er snakk om innstøpte kabler. Boring koster under 100k, varmepumpe koster ca. 100k (jeg kjøpte nettopp ny Bosch 3-12kW etter 16 år, den gamle IVT 9kW tok kvelden). Om noen tar 250k i montering er det noen som har blitt lurt, for det er ikke noen stor jobb. Jeg byttet den selv, og det tok en dag. Sirkulasjonspumpene våre er fra 2006 og virker fortsatt perfekt. Begge ekspansjonstankene er også i topp stand, de er fra samme år. Eneste som tok kvelden er kompressoren på den gamle on/off varmepumpa i 2022 (den nye har inverter) samt at vi byttet vekselventil en gang på den gamle (kostet ca. 2500,-). Nattsenking/dagsenking er ikke lønnsomt med varmepumpe, så det tenker vi ikke på. En fordel er at energibrønnen vår gir oss tilgang på kjøling som er nesten gratis i drift. Vi har en viftekonvektor innfelt i taket i stua og en innfelt i vegg på hvert soverom. Behagelig temperatur overalt hele sommeren, bruker 30-200W i drift avhengig av hvor mange viftekonvektorer som går og på hvilken hastighet.
  4. Ligger nok rundt der. Men kan de pumpe x MW så kan de nok generere x MW også tipper jeg, det går bare med litt mer vann nedover enn oppover
  5. Fint hus dette, men litt lite garderobeplass i entreen for min del. Jeg hadde nok valgt å ha garderobe på begge sider og heller lagt det ekstra toalettet i tilknytning til vaskerommet.
  6. Gå for all del ikke for noe som må males eller beises mener jeg. Royalimpregnert eller lignende, som er ferdig farget er tingen. Man kan olje etter noen år for å friske opp fargen, men det er en MYE mindre jobb enn å male eller beise siden det ikke spiller noen rolle om man søler litt. Samme gjelder også terrassebord, ikke velg noe som krever noe særlig vedlikehold.
  7. Enig i dette. Funkishus med pulttak med vinkel på 12-15 grader, hellende mot sør og helt dekket av solcellepaneler (integrerte paneler, som taktekking). Evt. pipe som utvendig stålrørspipe opp på baksiden av huset så takflaten er ubrutt og uten skygger.
  8. Ja, og det får man jo. Pumpene er jo bare reversible generatorer, så de kan generere like mye som de pumper. Da forutsetter jeg at man oppgraderer med ekstra pumper/generatorer, ikke bytter de eksisterende.
  9. Deler av året kan vi holde tilbake vann ja, men nå under snøsmeltingen er det ikke nok. Hadde det vært nok så hadde vi ikke hatt negative priser. Dessuten vil overføringskapasiteten også sette begrensninger. Derfor hadde det vært en fordel å kunne fylle opp de store flerårsmagasinene med pumpekraft når prisen er lav.
  10. Det er bedre å bygge ut eksisterende kraftverk med store magasiner til pumpekraftverk. Da får vi nytte av utbyggingen også når strømmen er dyr siden flere generatorer betyr at man kan levere høyere effekt ut. Skal vi få maks nytte av det bør nok også kabelen til Nederland oppgraderes for høyere effekt, den er bare på 700MW.
  11. Det tror jeg ikke, dagens kameraer er i teorien mer enn nok. Om jeg fikk på meg et par VR-briller som viste 3D video fremover fra bilen samt virtuelle sidespeil og bakspeil skulle jeg nok fint klart å kjøre uten problemer i omtrent alt av føreforhold.
  12. Ingen av de tingene hadde jeg brydd meg om personlig, men V2L derimot hadde vært svært kjekt å ha. Men om selger hadde sagt at jeg måtte kjøpe sportsmodell med 20" felger for å få V2L og camping-modus hadde jeg nok bare ledd og gått derfra. Snakker om elendig oppsett av pakkene.
  13. Sort/hvitt ja. Fikk meg til å tenke på Pleasantville, tror jeg må finne fram laserdiscen og se den om igjen snart.
×
×
  • Opprett ny...