Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Jeg har edderkopper i 1.etasje


Anbefalte innlegg

Slik ser det ut hjemme hos meg; 1.etasje ligger halvveis under bakken; på forsiden er det vanlig inngang, på baksiden er inngangen fra 2.etasje. I 1.etasje ligger badet. Der er det utluftning som går mot baksiden, altså er luftinntaket på bakkeplan på baksiden.

 

Siden jeg flyttet inn har jeg fra tid til annen oppdaget edderkopper så store at jeg har navngitt dem. Ikke mange om gangen, som regel bare en enslig tass som sitter i badekaret eller henger på veggen et sted. De spinner ikke vev, innbiller jeg meg. Problemet er at jeg ikke har anelse om hvor de kommer fra. Jeg har stengt alle luftventiler inn til badet i perioder for å sjekke om det er fra ventilasjonsrøret som ender på bakkeplan i 2.etasje, men de kommer uansett. Alle vinduer er lukket.

 

Jeg har et pipeløp som selvfølgelig starter fra 1.etasje, og mellom vegg og pipe er det ikke tett; det er en vertikal sprekk på cirka en cm fra gulv til tak. Følger man sprekken starter den i yttergangen og ender opp inne på soverommet, og der opplever jeg aldri at jeg fanger dem. De er altså enten på badet, antakeligvis fordi det er fuktig og fint der, i badekaret eller på veggen, eller på do (som ligger vegg i vegg) eller på spasertur i yttergangen.

 

SÅ: jeg er ikke spesielt skremt av disse kompisene, men synes det er litt stusselig hvis gjestene finner en mens de sitter på do, eller hvis de skulle ende opp i sengen min. Jeg har lyst til å jakte dem ned, men kan ingenting om edderkopper. Hva leter jeg etter, er det et reir, et "bol", eller noe annet? Hvor leter jeg hen? Hva bruker jeg? Kan jeg fyre på med Radar i alle luftekanaler og håpe på at det tar knekken på dem?

 

Prøver å legge ved et bilde av en som jeg fant nå nettopp og fanget i et glass. Bildet er dårlig, men den er altså cirka 5-6 centimeter i diameter, brun.

 

post-38254-1218925504_thumb.jpg

Endret av sjbnil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...