Gå til innhold

Hvordan er det med antall forsøk på eksamen?


Blindgate

Anbefalte innlegg

Jeg har brukt to forsøk på Ex. phil. og skal gå på et tredje. Hvis jeg skulle stryke, er det da noen muligheter for å prøve flere ganger, evt på annet studiested?

 

Hadde valget mellom vanlig eksamen og seminar. Kan jeg prøve meg på seminar hvis jeg skulle mislykkes med eksamen igjen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det er opp til hver enkelt universitet hvordan de gjør det, iallefall er det de som bestemmer hvordan stryk/forsøk sees på innad i lange studier (om de kaster deg ut o.l).

Når det kommer til ex.phil er jo det noe du kan ta wherever/however, så skulle tro du kunne ta det fra en annen institusjon og bare få det godkjent uansett hva som skjer der du går nå.

 

Anyways, hør med studieseksjonen der du går så vet jo de det.

Lenke til kommentar

Ved UiO har du rett til tre eksamensforsøk. Ettersom seminar- og eksamensvarianten av exphil ligger under samme emnekode, kan du nok ikke forsøke deg på seminarvarianten dersom du har strøket tre ganger på eksamensvarianten. Det er fortsatt det samme emnet. Men det står i forskriftene til UiO at du kan skrive en søknad til fakultetet om å få lov til å forsøke deg flere ganger på eksamen.

 

Uansett vil jeg absolutt anbefale deg å ta seminarvarianten. Det er vanvittig høy strykprosent hos de som ikke har seminarundervisning, og det er verdt å bruke de timene det tar å møte opp på seminar, slik at du slipper å stryke enda en gang og evt. må flytte deg over til et annet universitet for å få tatt emnet.

Lenke til kommentar

I praksis we det opp til utdannelsestedet om du får flere forsøk.

De er pliktige til å gi deg tre forsøk, om du ikke klarer det med desse så kan du søke om flere forsøk. Stort sett så får du lov til dette siden skolen bare får tilskudd for undervisningen om du står i faget.

 

Der du kan få problemer er visst faget ditt forandrer seg vesentlig eller ikke lenger blir tilbudt som fag på skolen. Skolen treng berre å ha eit opplegg for å ta eksamen på nytt i tre år etter at det sist var ordinær eksamen i faget. Treng du flere forsøk eller bruker lengre tid en dette så kan du risikere at skolen ikke lenger har eksamensoppgaver eller sensorer. Det er derfor viktig å ikke vente forlenge før du prøver på nytt. Det er ikke alle skoler som vil ta på seg bryet med å lage en ny eksamen for deg etter at de har tilbudt de tre forsøkene som de er pålagt å tilby, selv om du søker om dispansasjon.

 

I Ex.phil vil nok dette ikke være et problem siden det faget er det samme år etter år, det er derfor lite ekstra arbeid for et universitet å gi deg et forsøk til når det likevell må arangere eksamen for de andre som tar faget i det samme semesteret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...