Gå til innhold

Innstallasjon av XP


Yuna_

Anbefalte innlegg

Jeg har formatert HDen min og skal innstallere XP. Starter med en boot diskett - går inn på i386 - winnt, og maskinen starter å kopiere filer. Alt går bra fram til jeg må reboote, da stopper maskinen opp etter POST og vil ikke gå videre med innstallasjonen. Det er ikke boot rekkefølgen det er noe galt med... Men er det noen som vet hva jeg skal gjøre for å komme videre? Eventuelt andre måter å innstallere på? *sukk*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten at jeg vet hvilken versjon av XP du har så går det an som siste utvei å innstallere win98 først. Velg minimum install og skip alle driverspm som kommer opp. Start så innstall fra win98, velg advanced install i xp ( da får du velge hvor xp skal innstalleres, og om filene skal kopieres fra cd til hd før install).

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Brukte win98 oppstartsdiskett og husket å ta den utav... Men den vil ikke boote fra CD, fikk beskjed om at jeg skulle bruke windows nt oppsettet, men det funker visst ikke... Forresten er det snakk om XP Pro.

 

Jaja... Jeg får vel kanskje se om jeg ikke kan få tak i en gammel win98 CD også. :-?

Lenke til kommentar
Ja, hva slags boot diskett er det du har brukt? Høres suspekt ut at du "går inn på i386 - winnt", får ikke det til å stemme.

Prøv heller en standard prosedyre med boot fra CD, eventuellt fortell hvorfor du må gjøre noe spesiellt.

Det er nok ikke den mest effektive måten nei, men det er heller ikke noe i veien for å gjøre det slik. Noen av oss på forumet er så gamle at vi husker tiden før autorun på cd kom ;-)

Lenke til kommentar
I stedet for å bruke Win98 floppy så kan du jo bruke denne, som gjør det samme som å boote fra CD:http://www.bootdisk.com/

 

uhm? Hva mente du han skulle bruke her? hadde sikkert vært topp å få linken til hva han skulle bruke og ikke bare linken til hovedsiden på bootdisk.com. Forøvrig skulle det ikke være noe i veien med måten han prøver å installere på.

Siden han kommer så langt som til reboot betyr det at det ikke har noe med måten han starter install på, der ligger ikke problemet.

Egentlig mener jeg også at XP vil forsøke å boote fra harddisken uansett hvilke settings du har i bios like etter filene for installasjon er kopiert.

 

Spørsmål til deg som har problemet:

 

1. Hva slags hovedkort har du? Står disken på en RAID kontroller? Hva er bootrekkefølge? Er disken din flagget som aktiv?

Lenke til kommentar

Spørsmål til deg som har problemet:

 

1. Hva slags hovedkort har du? Står disken på en RAID kontroller? Hva er bootrekkefølge? Er disken din flagget som aktiv?

-.-

Har et K7T ultra 2, ikke i RAID. Hadde CD-ROM som første boot, men det virket ikke... Men kan det være at det er CDen det er noe galt med fordi den er brent?

 

Hva vil det si om disken er flagget som aktiv?

 

Den står ihvertfall som primary master, og CD-ROMen står som secondary master. Begge deler virker jo, i og med at jeg kan gå inn på de fra DOS... Hehe, jupp. Dette var litt stress. Tenkte jeg skulle få tak i en ny CD å prøve fra, se om det går bedre.

Lenke til kommentar

neste gang du *host host* tar en backup kopi av windows CDn bør du kanskje bruke et iso program slik at du får med deg boot filene.

 

Hvis CD driven eller Hovedkortet er så gammel at du ikke kan boote fra CD... så er det vel heller ikke rimelig sannsynlig at XP kommer til og funke.

Lenke til kommentar

Når du bruker fdisk så får du denne menyen:

 

1. Create DOS partition or Logical DOS Drive

2. Set active partition

3. Delete partition or Logical DOS Drive

4. Display partition information

 

Tja, man kan jo virkelig lure på hvilken kommando man skal bruke for å sette partisjonen aktiv. :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...