Gå til innhold

Ukjente historier fra 2.verdenskrig.


Nukem

Anbefalte innlegg

Hørte ei artig "krigs" historie herifrå Valdres, her om dagen:

Tyskerne svar vistnokk veldig glad i hare, som de kjøpte av lokalbefolkningen. Og noen smarte hoder fant ut at Katt ligner veldig på hare når den er flådd. Så dermed blei det solgt en del katt til Tyskerene og det gikk stårlende lenge.

Så ein dag kom eit par tyskere inn på eit tun og spurte om han hadde harekjøtt å selge,

for så å tilføye "nicht meir pus"

(eller noe i den duren.) :thumbup:

Dette er en typisk vandrehistorie. :!: "Alle" bygdene i norge har vist hatt den hendelsen...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Min farmor og farfar hadde motvillig, tyske offiserer boende på loftet deres. Mens bare et par hundre meter lenger borte, hjalp naboene andre med å flykte med båt over til England! Tenk hvilke risker de løp, når tyskerene bodde i flere hus like ved. De sperret også av en av veiene her, og laget flere bunkere og satilitter. (Jeg bor på Nordvestlandet..)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Grrr......Tyskerne.......

 

Jeg er fortsatt irritert på den dårlige motstanden. Tenk om vi hadde hatt skikkelig oppsatte avdelinger sånn som rundt Bagn. Der fikk vi vist tyskerne kjøkkenveien.

 

Ja. Om man hadde gjort en rekke drastiske grep før og under invasjonen i april, kunne utfallet ha blitt norsk/alliert seier. Men det spørs hvor lenge en eventuell norsk seier kunne ha utsatt en en ny tysk invasjon. Eller om en norsk seier ville ha ført til massive bombetokt av sørlandets og østlandets byer. Det blir spekulasjoner, men et mer organisert forsvar og en mer seriøs støtte fra de allierte kunne definitivt ha snudd vårdagene i 1940 i norsk favør.

Lenke til kommentar

Kan anbefale Antony Beevors bøker som også inneholder en del mindre kjente historier.

Asbjørn Jaklin - Nordfronten Hitlers Skjebneområde.

Guy Sajer - Den Glemte Soldat.

Vasilij Grossman - Krigens Øyenvitne.

Sebastian Haffner - En Tyskers Historie

Rodric Braithwaite - Moskva 1941 - En By I Krig

Anthony C. Sutton - Wall Street & the Rise of Hitler (har ikke lest denne selv ennå, men har bestilt den (sammen med hans verk i samme serie om finansieriengen av Sovjetunionen) for å lese om en viktig del av historien som har blitt sensurert).

Robert Stinnett Day Of Deceit: The Truth About FDR and Pearl Harbor (har ikke lest denne, men det er mye som taler for at FDR og hans regjering viste om det nær forestående angrepet på PH som de hadde provosert fram med sin agressive anti-Japanske politikk).

Robert K. Wilcox Target: Patton: The Plot to Assassinate General George S. Patton (har ikke lest denne, men det er mye som tyder på at OSS ryddet Patton av veien pga blant annet hans sterke anti-Sovjetiske holdninger).

Guido Giacomo - Conjuring Hitler - How Britain And America Made The Third Reich (denne vil jeg nok lese etterhvert, en bok som omhandler de Angloamerikanske globalistenes støtte og senere forræderi mot globalistene i Nazi-Tyskland, som kjent liker disse å spille Europas fastlandsmakter mot hverandre for egen vinnings skyld noe som var den egentlige årsaken til Første- og Andre Verdenskrig).

 

Institute for Historical Review (ulikt noen av historikerne ved IHR er jeg uenig i at Holocaust er en bløff selv om tallene muligens er overdrevet og overskygger faktumet at Europeere led mer enn Jødene, samt at Jødene selv både i ettertid og før var involvert i etnisk rensning mot Europeere, jfr fks Holodmor som ble begått mot Ukraniere av Jødiske kommunister/sosialister (Marx ønsket orginalt å kalle sitt verk , Det Sosialitiske Manifest og ikke DKM), Mark Weber's "An Unknown Holocaust" som omhandler etnisk rensing av Tyskere etter Andre Verdenskrig er spesielt å anbefale).

 

Henry Makow (siden til den anti-globalistiske historikeren Henry Makow, her finnes mange avsløringer om de såkalte "helter" fra Andre Verdenskirg, blant annet Winston Churchill og Franklin Delano Roosevelt, skriver også mye om samarbeidet mellom nasjonal-sosialister og andre globalister både under og særlig etter Andre Verdenskrig).

Endret av Dark Archon
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ikke akkurat en historie fra 2. verdenskrig, men dåpskjolen min var laget av fallskjermstoff fra en eller annen forsyning i Ski-området, under 2. verdenskrig.

 

Det er jo litt artig da.

 

Ellers så har jeg norske sigaretter fra krigen, nazi-armbånd, propaganda og noen våpen og en haug med andre ting.

 

Dette arvet jeg av Torstein Fennefoss, han jeg er oppkalt etter, som var i Mil.org på Østlandet.

Endret av DemonFudge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...