Gå til innhold

Sette opp "global-privat-reise-media-server". Mulig?


Anbefalte innlegg

Hei! Beklager lang og rar emnetittel, kom ikke på noe bedre.

 

Etter innkjøp av Acer Aspire One fikk jeg ideen om å sette opp en mediaserver. Målet med serveren er at jeg kan logge meg inn på den enten via en form for FTP(e.l) eller lage en egen site alla youtube/pandora og gå inn å høre på live uten å måtte laste ned til PC, mens jeg er på ferie/reise/ute et sted med nettverk.

 

Så er spørsmålet om det er gjennførbart uten å bruke en formue på masse utstyr osv. Har to-tre P4 2.4 pcer tilgjengelig + ca 1 tb med lagringsplass, om de kan brukes til noe?

 

Det jeg lurer mest på er hvordan selve serveren må setter opp for å kunne koble seg opp mot internet og steame filene privat til meg? Jeg antar det vil bli problemer med live steaming pga nettverk osv osv, men vil først og fremst vite om det er mulig å gjennomføre.

 

håper på svar ^_^

 

mvh Pavel

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

But of cause :)

 

Personlig kjører jeg Windows Home Server pga integrasjon av backup, sharing og flerfunksjoner som f.eks addins.

 

Her er mine programmer for å streame på tur

Tilgang:

http://www.itefix.no/i2/node/27

Gir deg SSH støtte dvs mulighet til å sette oppe tuneller osv rett mot serveren. Som klient bruker du putty (eller lignende)

 

Music:

http://www.slimdevices.com/su_downloads.html

Squeezecenter er knall syntes jeg. Som avspiller bruker du Softsqueeze (inkludert)

 

Film & bilder:

http://www.asciiexpress.com/webguide/download.aspx

Webguide4 gir deg mulighet til å streame film (og musikk dog) der serveren transcoder filmen i fart. Det krever at du har installert Cyberlink 7 sine codecs. Det er bare å laste ned PowerDVD her http://www.cyberlink.com/multi/download/trials_1_ENU.html og installere. Selv om den er trial vil codecene fortsatt fungere :)

 

 

Siden alt går over SSH blir informasjonen kryptert og du kan være sikker på at ingen misbruker oppsett ditt :)

 

Forøvrig:

Hvis det er andre transcoder løsninger som fungerer som Webguide4 er jeg intressert i vite det. De siste filmene jeg har rippet har blitt komp. med mkv noe som webguiden min ikke klarer helt bra.

Lenke til kommentar

Orb har fungert bra for meg, jeg har mest streamet til mobiltelefoner, vet ikke hvordan bitraten blir om man streamer til en laptop. Blir litt kjedelig å se film i 320 kbit. Enkelt å sette opp og bruke er det ihvertfall, så du kan jo prøve. Funker til lyd, video, bilder, tilgang til å laste ned filer, dele med andre. Gratis er det og.

 

edit: gå til www.orb.com

Endret av Olaaaaa
Lenke til kommentar
Finnes det noen lignende program til Linux?

 

klart! jeg bruker MusicIndex, en mod til apache2. om du sitter på en debian-basert distro, installer slik: apt-get install libapache2-mod-musicindex så er du igang. den lar deg streame (.m3u) og laste ned (mp3/tar) musikk. fungerer kjempebra.

Lenke til kommentar
Finnes det noen lignende program til Linux?

 

klart! jeg bruker MusicIndex, en mod til apache2. om du sitter på en debian-basert distro, installer slik: apt-get install libapache2-mod-musicindex så er du igang. den lar deg streame (.m3u) og laste ned (mp3/tar) musikk. fungerer kjempebra.

Tenkte helst på video biten, burde ha spesifisert det. Har selv brukt Ampache for å streame musikk og har vært veldig fornøyd med den løsningen.

 

Orb virker så lovende at jeg trur jeg legger inn vmware og kjører det via windows xp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...