Gå til innhold

Vampire: The masquerade bøker?


Anbefalte innlegg

Etter å ha vært en ivrig spiller av Vampire: TMR & Bloodlines så tenkte jeg at jeg skulle begynne å lese noen bøker fra whitewolf's sitt vampyr univers, men det er jo sykt mye der ute og jeg har ingen aning om hvor jeg skal begynne. Er mest noveller, bøker med bakgrunns historie om de forskjellige klanene og andre bøker med ett storyteller's perspektiv som er av interesse.

 

Noen som kan fortelle meg hvilke bøker jeg skal begynne med? Gjerne i kronologisk rekkefølge.

 

Kanskje the book of nod er en fin start?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har noen slike bøker, så jeg kan anbefale å lese Clan Novel-bøkene. Det er tretten bøker der hver bok er basert på en klan, men det er likevel en sammenhengende historie (Så vidt jeg vet. Mangler noen få av dem, så har ikke lest dem ennå.)

 

Ellers har vi Clan Novel-trilogiene, der hver trilogi er basert på en klan. Selv har jeg bare Clan Novel Trilogy: Tremere, men det er meget bra.

 

Problemet er at disse bøkene ikke har vært på trykk på lenge og kan være svært vanskelig å få tak i, men lykke til. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er dritmange clan novels, for det første en bok for hver klan i nåtiden, og en for hver klan på 1100-tallet (dark ages).

Og det er 13 klaner. Så er det separate trilogier som omhandler en enkelt person som f.eks. Shards (Lucita, lasombra). De er skrevet av forskjellige forfattere, og det merker man klart. Noen har et helt annet "språk" enn andre bøker. Dark Age-bøkene omhandler hva som skjer med vampyrklanene når de kristne korstogene sveiper over hele Europa.

 

Det er utgitt noen store samlebøker som heter End Games, som samler alle nåtiden-klannovellene i 4 store bøker istedet for ett dusin små. Den serien omhandler krigen mellom store byer i USA, sett fra hver klan sitt perspektiv. Veldig bra bøker stort sett, jeg har kjøpt og lest 90% av dem. Veldig bra action-beskrivelser. Og vampyrene er veldig taktiske, strategiske, og planleggere, så det er mye politikk og diplomati mellom dem. Ikke som spillene Redemption og Bloodlines, der det bare er hack n slash. Men det må sies at jeg startet å lese bøkene fordi jeg digget VTM: Redemption-spillet. Har aldri vært borti selve Pen og papir-RPG'n, annet enn alle regelbøkene på outland, så det er absolutt ikke noe krav for å lese bøkene.

 

Tror man kan bestille dem på www.outland.no

 

hvertfall der jeg kjøpte alle de individuelle bøkene. Alle bøkene er nummert på ryggen, så det er vel bare å starte på nr 1 egentlig.

Er ikke 100% nødvendig å følge numrene slavisk, da de omhandler forskjellige sider av konflikten i samtid. End Games er såklart kronologisk rekkefølge.

 

I en bok kan man f.eks. lese om et Lasombra-raid av et camarilla-møte fra camarillaene sin side, mens i en annen bok er samme raidet fra Lasombraene sin side.

 

Svært lite er brukt i de 2 PC-spillene egentlig, klanene er veldig forskjellige og distinkte, og det er veldig mye mere politikk og scheming. Og den aller kuleste badguy-klanen, Lasombra, er ikke med i noen av spillene, sikkert fordi det er for vanskelig å implentere skillsettet deres (manipulere skygger til å brukes som våpen). Lærer også uendelig mye mere om Sabbat-gruppen enn det lille som er i Bloodlines (bare gale vampyrer og en løs gjeng tullinger). I bøkene er Sabbat en striks hiearkistisk organisasjon med katolsk hierarki, biskoper, erkebiskoper osv. Og det foregår MYE innad som spillene ikke gidder å touche på engang.

 

Christof fra Redemption nevnes såvidt i Brujah klanboka som en sur, gretten ancient som tviholder på et gammelt sverd og ikke sier stort :)

 

De fleste klanbøkene følger en spesiell karakter hele veien, men ingen omhandler Christof eller dama hans.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Vampire: The Masqurerade er for øvrig avsluttet og endret til Vampire: The Requirem (om jeg ikke husker helt feil). Mye er nok det samme, men mye er forandret og forbedret. Vet ikke om det er kommet noen bøker ennå, men jeg holder utkikk. :)

 

Link til Vampire: The Requiem: http://www.white-wolf.com/vampire/index.php?line=intro

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...