Gå til innhold

Harddisk i laptop, ansett som forbruksvare?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en Apple Macbook som tok kvelden, maskinen virker helt fint med ekstern disk så det er fastslått at det er den interne harddisken som har tatt kvelden.

 

Reklamasjonstiden for en laptop er jo 5 år, men er det å anta at disken ryker (etter 20 mnd) er en mangel? De fleste harddisk produsenter gir jo mer enn 2 år garanti, så vil jeg kunne kreve av Eplehuset (hvor jeg kjøpte maskinen) en ny harddisk?

 

Kjøpet har vært et vanlig forbukerkjøp, og maskinen har vært brukt til skolearbeid, og brukt i henhold til kravene/veiledningene fra Apple.

 

Har jeg rett her eller tar jeg feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man kan ikke slutte at en harddisk skal vare lenge bare fordi man har reklamasjonsfrist på 2 eller 5 år. Et brød har reklamasjonsfrist på 2 år, men jeg kan ikke av den grunn beklage meg over at brødet alt innen noen uker blir muggent og tørt.

 

Hvor lang levetid man med rimelighet må kunne vente av en HD, er ikke godt å si - personlig ville jeg reagert om den konket ut så tidlig.

 

Har du garanti (som er noe annet enn reklamasjonskrav pga. mangel), blir saken trolig enklere. Spørsmålet er da hva slags skader/feil på HD den dekker.

Lenke til kommentar
Hvor lang levetid man med rimelighet må kunne vente av en HD, er ikke godt å si - personlig ville jeg reagert om den konket ut så tidlig.

Ifølge FTU kan man hvertfall forvente vesentlig lenger enn 2 år, og jeg tror ikke det finnes noen seriøse aktører på det norske markedet som påstår noe annet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...